Kommentti: Kaikki puhuivat typerästä kuvasta, jossa Justin Bieber syö burritoa väärin – sitten kuva paljastui huijaukseksi, ja se kertoo pelottavasti tavastamme käyttää internetiä

Justin Bieberin burritokuva osoittaa viimeistään, miten internet toimii. Huolestuttavaa on se, jos valheellakaan ei ole enää väliä.

Pop-tähti Justin Bieber syö burritoa väärin.


Kuulostaako kiinnostavalta?

Jos vastasit ”ei”, ymmärrän erittäin hyvin. Ei kuulostanut minunkaan mielestäni. Siksi en osannut innostua, kun näin viime perjantaina viraalisivusto Buzzfeedin jutun siitä, onko Justin Bieber todella mennyt syömään burritoa sivuttain. Yhtä lailla en tajunnut, mistä on kyse, kun Vicen toimittaja yritti viime torstaina syödä burritoa kuin Bieber.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Olisi pitänyt tajuta.

Suurin osa nettikansasta oli nimittäin usean päivän ajan sitä mieltä, että vehnärullaa väärin syövä Justin Bieber on kiinnostavin asia internetissä.

Eikä suinkaan vaan nettikansa. Kuva burrito-Bieberistä levisi kirjaimellisesti kaikkialle.

Siis tämä varsin typerä kuva:

Justin Bieber eating a burrito sideways from r/mildlyinfuriating


Se oli television aamuohjelmissa.Lukemattomissa nettiuutisissa.


Puhumattakaan sosiaalisesta mediasta.
Yhden viikonlopun ajan ihmiset halusivat tietää vastauksen kahteen kysymykseen:

1) Onko kuvassa todella Justin Bieber, joka syö burritoa käsittämättömällä tavalla?

2) Jos on, miksi ihmeessä Bieber syö burritoa kuin ei tietäisi, mitä pitelee käsissään?

Totuus paljastui viime sunnuntaina.Ei, kuvassa ei olekaan Justin Bieber.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kyllä, koko kuva on lavastettu.

Kyllä, Yes Theory -nimisen Youtube-kanavan tekijät loivat koko valheellisen ”Bieber syö burritoa väärin” -viraali-ilmiön tarkoituksella.

Samalla he tulivat osoittaneeksi, kuinka helppoa meitä kaikkia on huijata netissä.

On toki todettava, että alusta lähtien useimmissa Bieber-jutuissa epäiltiin vähintään hieman, onko kyseessä todella Bieber.

Esimerkiksi Buzzfeedin toimittaja päätyi jo perjantaina päätelmässään siihen, että kyseessä ei todennäköisesti ole Bieber. Kovin varma hän ei tosin asiasta ollut.

”Minun mielestäni, henkilökohtaisesti, näin ajatellen, en toki ole varma, ehkä, mutta todennäköisesti, kuka nyt voisi olla varma, muttaaaaaa.... Tuo ei ole oikea Justin Bieber syömässä burritoa sivuttain! Uskon, että se on kaksoisolento.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Silti kukaan ei uskaltanut epäillä ”Bieberin” henkilöllisyyttä kovin vakavasti. Kuva levisi leviämistään, ja aiheesta kirjoitettujen juttujen ensisijainen sisältö oli nimenomaan se, miten kukaan voi syödä burritoa tällä tavalla. ”Kuin soittaisi huuliharppua”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miten kaikki siis tapahtui?

Yllä olevalla Youtube-videolla Yes Theory -kanavan tekijät selittävät perusteellisesti, miten saivat huijauksen aikaiseksi. Tiivistimme tarinan oleellisimmat kohdat.

Kaikki alkoi siitä, että Yes Theory -porukka halusi todistaa, että netissä on mahdollista lavastaa täysin päättömältä kuulostava tarina ja saada se leviämään totena kaikkialle.

Tarkemman idean toteutukseen he saivat löydettyään Instagramista kanadalaisen Brad Sousan, joka näyttää aivan Bieberiltä.
Ryhmä palkkasi Sousan kahdeksi päiväksi, jotta he saisivat naamioitua Sousan näyttämään täysin Bieberiltä. Sen jälkeen tarvitsisi ottaa enää naamioidun Bieberin kanssa kuva, jonka he uskoisivat leviävän viraaliksi. Oleellista oli keksiä jokin niin omituinen mutta kiinnostava ja sopivasti ärsyttävä idea, jota ihmiset haluaisivat jakaa eteenpäin.

Syntyi ajatus siitä, että ”Bieber” voisi syödä burritoa sivuttain. Miksi? Juuri siksi, että kukaan ei tee niin. Se on tarpeeksi yksinkertainen, helppo mutta samaistuttava asia, johon monet voivat tarttua.

Kun kuva oli otettu, ryhmä jakoi sen Redditiin, ”internetin etusivulle”, josta suuri osa viraalisisällöstä lähtee nykyisin leviämään.

Aluksi näytti kuitenkin siltä, että idea jäisi torsoksi. Kun ryhmä oli jakanut kuvan Redditin Kuvat-osastolle, se keräsi vain yksittäisiä tykkäyksiä. Viraali-ilmiöksi siitä ei ollut millään.

Sitten ryhmä pyysi apua ystävältään ja sai tarvittavan ohjeen. Reddit on täynnä mitä hämmentävämpiä alaosastoja, joista tarpeeksi suositut sisällöt nousevat koko Redditin etusivulle. Niinpä kuva pitäisi jakaa tarpeeksi tarkkaan rajatulle Redditin alasivustolle, josta sen olisi paljon helpompi nousta ison yleisön tietoisuuteen. Kuvat-osasto ei toiminut, koska sinne ladataan aivan liikaa sisältöä, ja kaikki hukkuu toistensa alle.

Niinpä ryhmä latasi kuvan uudestaan ”Mildly infuriating” (lievästi raivostuttavaa) -osastolle. Parissa tunnissa kuvasta oli tullut Reddit-hitti. Sitten ensimmäiset tunnetut Twitter-käyttäjät tarttuivat siihen, minkä jälkeen kaikki syntyi itsestään.

Kaikki tämä alle vuorokaudessa.

Kuulostaa edelleenkin lievästi käsittämättömältä.

Jälkikäteen on vaikeaa selittää aukottomasti, miksi nettikansa sekosi juuri tästä Bieber-kuvasta. Pikavilkaisulla se ei ole niin erilainen kuin lukemattomat muut julkisuuden henkilöistä otetut paparazzikuvat. Redditiin puolestaan jaetaan loputon määrä sisältöä, joka pyritään saamaan viraaliksi. Silti vain hyvin harvat saavuttavat edes murto-osan Bieber-kuvan suosiosta.

Bieber-ilmiössä ratkaisevaa onkin se, että sen suosiota on lähes mahdoton selittää sanallisesti. Suuri osa kuvan nähneistä ihmisistä piti kuvaa vain niin outona ja erikoisena, että he ehdottomasti halusivat jakaa sen itse ja kertoa samalla oman vitsinsä aiheeseen liittyen.

Ja tietenkin oleellisena osana oli, että kuvassa on juuri Justin Bieber. Samaan aikaan netin inhoama että rakastama poptähti, joka on kulkenut monen vuoden ajan kohusta toiseen.

Kun tarpeeksi moni oli jakanut kuvan ja vitsinsä, lopulta kyse oli enemmänkin kommentoinnin metatasosta: kommentoinnin kommentoinnista.

Juuri näin netti-ilmiöt syntyvät.

Tässä Nyt.fi:n jutussa käydään perusteellisesti läpi nykyiseen nettikulttuuriin kuuluvaa ”addiktion algoritmiä”. Jutun pohjana on Piilaakson pioneerin Jaron Lanierin kirja Ten Arguments For Deleting Your Social Media Accounts Right Now.

Juttu selittää, miten haemme sosiaalisesta mediasta nautintoja. Itse asiassa kaikkein oleellisinta on nautinnon odotus.

”Kyse ei siis niinkään ole siitä, että nautimme katsoessamme videota, jolla Lauri Markkanen naurattaa amerikkalaisia sanomalla ”jäätelötötterö”. Kyse ei edes ole siitä, että nautimme, jos kuvistamme tai päivityksistämme pidetään ja niitä jaetaan.

Kyse on siitä jännityksen tunteesta, jonka koemme kun avaamme Facebookin ja odotamme näkevämme jotain uutta ja jännittävää, ja saamme pienen nautinnon hetken. Jos sitä ei ala kuulua, päivitämme sivua uudelleen ja uudelleen”, kirjoittaa toimittaja Jussi Ahlroth.

Tähän nautinnon odotukseen perustuu myös Redditin viehätys. Avaamme sen löytääksemme jotain hauskaa ja yllättävää – kuten Justin Bieberin syömässä burritoa aivan väärin. Monesti se on kuitenkin vasta nautinnon ensimmäinen vaihe. Odotus kasvaa, kun pääsee jännittämään, miten kuva leviää – ja miten mahdollisesti oma vitsi burrito-Bieberistä resonoi nettikansan huumorintajun kanssa.

Silloin on jo varsin epäolennaista, onko kuva Bieberistä syömässä burritoa aito.

Mekin Nyt.fi:ssä olemme osa tätä nykynetin kulttuuria. Samoin kuin ulkomaiset viraalisivut, tykkäämme jakaa juttuja aiheista, jotka huvittavat, viihdyttävät, kiihdyttävät ja ihmetyttävät nettikansaa.

Oleellista on kuitenkin aina, että juttujen tarinat ovat totta.

Jos jostain syystä virheellinen tieto pääsee läpi, se oikaistaan. Esimerkiksi kesällä saksalainen poliisi tiedotti ensin, että kaksi vanhainkodin asukasta olisi karannut juhlimaan Wackenin hevifestivaaleille. Kuulosti hulvattomalta, ja siksi se meni läpi uutisena ympäri maailmaa. Myös meillä.

Myöhemmin poliisi korjasi tietojaan. Todellisuudessa 58- ja 59-vuotiaat miehet kärsivät mielenterveysongelmista. He asuvat hoitokodissa, josta pakenivat Wackenin kaupunkiin. Festivaaleille heillä ei ollut lippuja, joten he jäivät kaupunkiin juhlimaan ja juomaan alkoholia.

Oikaisimme uutisemme. Päivitetty tieto ei ollut tietenkään enää samanlaista viraalimateriaalia kun vääriin tietoihin pohjautunut alkuperäinen tarina. Ihmiset olisivat halunneet pitää väärää uutista totena.

Somessa totuuden ja valheen erottaminen on koko ajan vaikeampaa.

Nyt.fi:n uutispäällikkö Tuomas Peltomäki kirjoitti keväällä kolumnissaan siitä, miten emme voi enää netissä uskoa omia silmiämmekään.

Eikä silmiemme huijaamiseksi tarvita edes Justin Bieberin näköistä kaksoisolentoa, joka on maskeerattu oikein. On jo olemassa tekoälyalgoritmi, jolla pystyy pelkän äänen perusteella luomaan tyhjästä täysin aidon näköisen videon, jossa kuka tahansa pystyy esiintymään täysin aidon näköisenä versiona jostain toisesta henkilöstä.

Näin voi esimerkiksi luoda videon, jossa puhuu ”Barack Obama”, vaikka oikeasti Obamaa esittää joku aivan muu.Netissä leviävien valeuutisten vaarallisuudesta on kirjoitettu loputtomasti, eikä syyttä. Huolestuttavaa on erityisesti se, että tuoreen tutkimuksen mukaan aivot ahmivat valeuutisia mieluummin kuin tositietoa.

Emmekä voi syyttää tästä kuin itseämme. Laaja tutkimus vuosilta 2006–2017 osoitti, että jaamme Twitterissä valeuutisen 70 prosenttia todennäköisemmin kuin totuuden. Lisäksi tutkimuksessa todettiin, ettei syy valeuutisten leviämisessä ole boteissa, vaan aidoissa ihmisissä. Valeuutisten herättävät tunteet osuvat hermoomme niin, että haluamme jakaa niitä. Aina kun valeuutisen sisältö on yhteiskunnallisesti merkittävää tai muille ihmisille haitallista, olemme ison ongelman edessä.

Mutta netissä leviää myös paljon virheellisiä tarinoita, jotka eivät ole yhteiskunnallisesti merkittäviä eivätkä sisällä esimerkiksi jotakin henkilöä, tahoa tai ihmisryhmää halventavaa tietoa. Eivät ole samalla tavalla huolestuttavia kuin muut valeuutiset.

Sellainen tarina oli esimerkiksi valekuva burritoa syövästä Justin Bieberistä.

Toki Bieber saattaa kokea kiusallisena pilailun hänen burriton syöntityylistään (jos asiaa haluaa näin pitkälle pohtia). Tuskin kuitenkaan kunniaa loukkaavana. Sitä paitsi Bieber olisi koska tahansa voinut oikaista tiedon Twitterissä tai Instagramissa, mutta ei tahtonut tehdä sitä.

Itse asiassa Yes Theoryn videon julkaisemisen jälkeen Bieberin manageri Scooter Braun julkaisi Twitterissä videon, jossa käy ilmi, että Braun oli ollut tietoinen vedätyksestä mutta päättänyt pysyä hiljaa, koska piti ideaa hauskana.
Bieber-tapauksen olennaisin kysymys onkin tämä: Onko edes väliä, naurammeko netissä oikealle jutulle vai keksitylle tarinalle – niin kauan kun kyseessä on näinkin viaton aihe?

Ainakin Bieber-kuva osoittaa varsin vedenpitävästi sen, että viihteellisessä sisällössä meitä on luvattoman helppo huijata. Suuri osa ei edes pysähtynyt epäilemään Bieber-kuvan aitoutta ennen kuin jakoi sen eteenpäin. Ehkä he eivät edes kokeneet tarpeelliseksi epäillä sitä.

Tässä ei ole sinänsä mitään kovin uutta. Ennen nykyistä sosiaalista mediaa Suomessa suosittu nettisivu oli IRCQuotes, joka kokosi yhteen IRC-chattipalvelun eri kanavien hauskimmat keskustelut.

Monet suosituimmat keskustelut olivat jonkin yksittäisen IRC-käyttäjän kertomuksia omasta elämästään. Kommenteissa epäiltiin usein tarinoiden todenperäisyyttä. Toisinaan kävi ilmi, että suosittu tarina olikin peräisin esimerkiksi 1980-luvun urbaanilegendoista.

Heikensikö se tarinan hauskuutta? Ei välttämättä.

Mutta ainakin se opetti miettimään, mihin kaikkeen haluaa uskoa täysin varauksetta.

Juttua korjattu 1.11. kello 9.28: Jutussa puhuttiin virheellisesti harmonikasta, vaikka oikea suomennos on huuliharppu.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 2. 2

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 3. 3

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 4. 4

  Star Trek: Discoveryn toinen kausi alkaa – tässä sarjan keskeinen juoni ja henkilöt jotta voit alkaa seurata kakkoskautta

 5. 5

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 6. 6

  Netissä leviää viraali teoria, jonka mukaan yksi perhepizza on enemmän kuin kaksi normaalia – Testasimme, voiko järjetön väite pitää paikkansa

 7. 7

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 8. 8

  Blinitesti: Maistoimme blinejä neljästä helsinkiläisravintolasta ja löysimme sekä voittajan että häviäjän

 9. 9

  Saataisiinpa Oodiin myös jazzia: Kinokonsertti osoitti, että Kino Reginaan sopisi isompikin orkesteri

 10. 10

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 2. 2

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 3. 3

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 4. 4

  Kanadaiset sydämistyivät, kun suosittuun Bird Box -elokuvaan ilmestyi kuvituskuvaa maan lähihistorian tuhoisimmasta tragediasta

 5. 5

  Miltä rasismi tuntuu ”sivistyneissä piireissä”? – Tässä haastattelussa tubettaja Luyeye Konssi kertoo, miltä tuntuu elää Suomessa, jossa mustat laitetaan hyppäämään pituutta

 6. 6

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 7. 7

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 8. 8

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 9. 9

  Pikatestissä Satama Bar, joka on erinomainen lisä Kalasataman alueen palveluihin ja tuo hyvää vaihtelua Redille

 10. 10

  Star Trek: Discoveryn toinen kausi alkaa – tässä sarjan keskeinen juoni ja henkilöt jotta voit alkaa seurata kakkoskautta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 2. 2

  Netissä leviää viraali teoria, jonka mukaan yksi perhepizza on enemmän kuin kaksi normaalia – Testasimme, voiko järjetön väite pitää paikkansa

 3. 3

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 4. 4

  Gillette ilmoitti alkavansa mainoksissaan ”haastaa miehisyyteen liittyvää kuvastoa” ja teki mainoksen jossa miehet ovatkin kilttejä – sai niskaansa viharyöpyn

 5. 5

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 6. 6

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 7. 7

  Menikö Hitler-Fingerpori ohi? Niin meni muiltakin – tavoitimme Pertti Jarlan, näin hän selittää

 8. 8

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 9. 9

  Perussuomalaiset syyttää Facebookia sensuurista, somejätti puolustautuu: ”Käymme keskustelua selittääksemme, mitä voi julkaista”

 10. 10

  Game of Thronesin viimeisen kauden alkamispäivä on julkistettu: 14. huhtikuuta

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt

 2. 2

  Viihteen veteraani Danny teki virhearvion ja esitti jäähyväiskonsertissaan Vain elämää -hittejä – mutta vanhat iskelmäklassikot kuulostivat paremmilta kuin koskaan

 3. 3

  Keskustatunneli ”ei ole mielipide­kysymys” – Helsingin liikenne­suunnittelua johtava Reetta Putkonen haluaa riisua keskustelusta tunteet

 4. 4

  Banksyn maalaus ilmestyi ennen joulua yllättäen autotallin seinään – nyt tallin omistava terästyöläinen myi sen kuusinumeroisella summalla

 5. 5

  Tämä asia sinun pitää muuttaa elämästäsi nyt, jotta olet kesäkuussa viisi kiloa kevyempi

  Tilaajille
 6. 6

  Erikoissyyttäjä kiisti poikkeuksellisessa ulos­tulossa uutisen, jonka mukaan Trump kehotti laki­miestään valehtelemaan – Miksi väitteet ovat niin vakavia?

 7. 7

  Kun käteinen katoaa, pankkeja ei pääse enää pakoon millään – Siksi Ruotsin keskus­pankki suunnittelee kokonaan digitaalista kruunua, joka kiinnostaa Suomessakin

 8. 8

  Turva­tarkastamattomalle alueelle mennyt matkustaja pääsi lentokoneeseen käymättä uudelleen turva­tarkastuksessa Helsinki-Vantaalla

 9. 9

  Valkeakosken henki­rikosta tutkitaan kahtena murhana – poliisi etsii punaista autoa

 10. 10

  Kaksi miljoonaa kuuntelua Soundcloudissa kerännyt Janne ”Henrik!” Ahtiainen vaihtoi räpin hardcorepunkiin ja aiheutti levynjulkaisukeikalla heti skandaalin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt

 2. 2

  Naisen kotoa Itä-Helsingistä löytyi 26 erittäin huonokuntoista koiraa – Kaikki lopetettiin, mahdollisesti vesikauhuisia koiria on myyty eteenpäin

 3. 3

  Hän hyökkää, haukkuu ja saa ilonsa toisen nujertamisesta – Sadistisen persoonallisuus­häiriön piirteitä ilmenee aivan tavallisilla ihmisillä, ja tällainen se on

  Tilaajille
 4. 4

  Vakava vaaratilanne Helsinki-Vantaalla: Matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle

 5. 5

  Tämä asia sinun pitää muuttaa elämästäsi nyt, jotta olet kesäkuussa viisi kiloa kevyempi

  Tilaajille
 6. 6

  Suosikkikahvila Bergga sulkee ovensa Kalliossa – Yrittäjän arki kävi liian raskaaksi

 7. 7

  Sairaalan päivystyksessä Helsingissä on erityinen triplaruuhka – ”Täällä on itketty käytävillä”

 8. 8

  Hietaniemen krematoriosta nousi mustaa savua – Polttouunissa toimintahäiriö

 9. 9

  Viihteen veteraani Danny teki virhearvion ja esitti jäähyväiskonsertissaan Vain elämää -hittejä – mutta vanhat iskelmäklassikot kuulostivat paremmilta kuin koskaan

 10. 10

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Vuosaarelaisen kaunottaren turhamaisuus pöyristyttää ihmisiä – Mutta lopulta he itkevät, sillä Jasmin Koskirannan tarina onkin suurempi

  Tilaajille
 2. 2

  Keksijänero loi miljardituotteen ja joutui tyttärensä syrjäyttämäksi – Suomalaista Polaria ja sen perustajan traagista kohtaloa ympäröi hiljaisuuden muuri

  Tilaajille
 3. 3

  Nämä sanat kannattaisi sanoa monelle vanhemmalle, vaikka minut ne saivatkin itkemään

 4. 4

  Vuoden paras Fingerpori -äänestys keräsi yli 23 000 ääntä – ”Hieno valinta”, toteaa Pertti Jarla yleisön suosikista ja paljastaa omansa

 5. 5

  Radikaalit pääsivät niskan päälle perussuomalaisten nuorisojärjestössä – suljetulla keskustelupalstalla julistetaan rotuoppia ja haukutaan Halla-ahoa

  Tilaajille
 6. 6

  Pilapiirtäjä Ville Ranta teki piirroksen Oulun seksuaali­rikoksista ja sohaisi muurahais­pesään – Facebook jäädytti tilin, mutta se ei Rantaa hetkauta, sillä hän ei ole ensi kertaa asialla

 7. 7

  Sähköhammasharjakin voi jättää hampaat likaisiksi – yleinen harjaustekniikka pilaa koko sähköharjan idean, sanoo asiantuntija

 8. 8

  Miksi suomalaismiehet hakevat puolisonsa Aasiasta? Tästä kertoo Ylen Tuontirakkautta-sarja, joka suututti osallistujapariskunnan

 9. 9

  Autoista tuli niin hyviä, että kuljettajien ajotaidot romahtivat – tämä perusasia unohtuu monelta ja talvella sen kuulee lähes joka risteyksessä

 10. 10

  Tällainen on kahdeksan lapsen hyväksikäyttö­tapaus: Kalliolaismies saalisti tyttöjä Instagramissa – Tuomittu pyysi 14-vuotiasta tyttöä vaikenemaan seksistä

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Maagisen taiturillinen Anu Komsi huhuili ja huokaili lähes tunnin Morton Feldmanin ja Samuel Beckettin yhteisteoksessa
 3. Maalivahdin huima yli 70-metrinen avausheitto nousi somehitiksi – ”Ali on mahtava, ei vain kokonsa vaan suuren sydämensä takia”
 4. Keskustatunneli ”ei ole mielipide­kysymys” – Helsingin liikenne­suunnittelua johtava Reetta Putkonen haluaa riisua keskustelusta tunteet
 5. Valkeakosken henki­rikosta tutkitaan kahtena murhana – poliisi etsii punaista autoa
 6. Outokummussa ampumistapaus – Tutkitaan tapon yrityksenä
 7. Mihin katosi entinen hittilaji? Edes kaukalopallon tunnetuin puuhamies Teukka Ulander ei usko uuteen nousuun: ”Kuihtui mutta ei kuollut”
 8. Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt
 9. Tunti sitten
 10. Kaksi miljoonaa kuuntelua Soundcloudissa kerännyt Janne ”Henrik!” Ahtiainen vaihtoi räpin hardcorepunkiin ja aiheutti levynjulkaisukeikalla heti skandaalin
 11. Helsinki Seagullsin viime kauden tähtipelaaja Jermaine Marshall, 28, löytyi kuolleena – ”Oli meidän nuorille pelaajille iso esikuva”
 12. Onnettomuus­tutkinta­keskus ihmettelee, miksi tieto Helsinki-Vantaan vaara­tilanteesta viipyi – Lennon­johdon mukaan tieto annettiin nopeasti
 13. Näytä lisää