Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

Saturday Night Live osoitti, että huonoja vitsejä voi myös pyytää tyylikkäästi anteeksi.

Saturday Night Live on onnistunut jälleen suututtamaan ihmisiä.

SNL on yksi Yhdysvaltojen klassisimmista viihdeohjelmista, joka tunnetaan erityisesti poliittisesta satiiristaan. Tänä vuonna käynnistyi ohjelman 44. tuotantokausi. Erityisesti Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on ottanut asiakseen ohjelman säännöllisen haukkumisen.

Ohjelma kokoaa yhteen monia Yhdysvaltojen suosituimpia ja kiinnostavimpia koomikoita, minkä lisäksi suuri osa maan eturivin näyttelijöistä vierailee ohjelmassa. Tällä hetkellä ohjelman vakioporukkaan kuuluvat muun muassa Kate McKinnon, Leslie Jones – ja Pete Davidson.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

24-vuotias Davidson pääsi mukaan ohjelmaan ollessaan vasta 20-vuotias, ja hän on yksi SNL:n historian nuorimmista vakituisista esiintyjistä.

Davidsonilla on laaja fanijoukko, mutta osa ihmisistä tuntuu myös ärsyyntyvän hänen esiintymistyylistään poikkeuksellisen paljon. Syksyn aikana Davidson on ollut julkisuudessa myös yksityiselämänsä vuoksi. Davidson oli kihloissa pop-tähti Ariana Granden kanssa, mutta pari erosi lokakuussa.

Vähintään yhtä paljon huomiota Davidson sai kuitenkin osakseen, kun hän esiintyi Saturday Night Livessä pari viikkoa erouutisen jälkeen.

Huomio alkoi tästä sketsistä:Välivaaleja edeltävänä lauantaina lähetetyssä jaksossa Davidson selitti, kuinka hän oli huomannut, että kongressiin pyrkii monia ”kamalan näköisiä” (gross) ehdokkaita. Tämän jälkeen Davidson alkoi kommentoida kuvassa näytettyjen ehdokkaiden ulkonäköä ja niistä syntyneitä mielikuviaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Esimerkiksi republikaanien kongressiedustajaa Peter Kingiä Davidson kuvaili seuraavasti:

”En tiedä hänestä paljoakaan – paitsi että hän näyttää siltä, kuin tupakka olisi herännyt henkiin.”


Varapresidentti Mike Pencen veljestä Greg Pencestä Davidson puolestaan sanaili näin:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Jotta tiedätte: hän on itse asiassa uskovainen konservatiiviehdokas eikä Ken-nukke, joka on viettänyt vuoden joessa.”

Davidson teki pilkkaa myös muun muassa demokraattien ehdokkaasta Andrew Cuomosta.

Lopuksi Davidson pyrki hyvittämään ulkonäköön keskittyvät pilkkansa haukkumalla omaa ulkonäköään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Näytän siltä kuin Dr. Seussin hahmo olisi joutunut vankilaan.”

Nämä vitsit eivät kuitenkaan nousseet uutisotsikoihin.

Sen sijaan se nousi, kun Davidson otti sketsissään pilkan kohteeksi Texasista kotoisin olevan republikaaniehdokkaan Dan Crenshaw’n.


Crenshaw on entinen Yhdysvaltojen laivaston sotilas, joka on sotinut Afganistanissa. Sotilasarvoltaan Crenshaw on liutenant commander, mitä lähimpänä Suomen laivaston arvoasteikolla ovat komentajakapteeni ja kapteeniluutnantti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Afganistanissa palvellessaan Crenshaw menetti räjähdyksessä oikean silmänsä. Crenshaw eläköityi armeijan palveluksesta vuonna 2016, minkä jälkeen hän siirtyi politiikkaan. Texasista hän pyrki edustajainhuoneen edustajaksi ja tuli valituksi tiukan vaalitaistelun päätteeksi.

Lisäksi Crenshaw käyttää menettämänsä oikean silmän päällä silmälappua. Juuri tähän Pete Davidson puuttui ottaessaan myös Crenshaw’n muiden muassa pilkan kohteeksi.

”Saatatte yllättyä kuullessanne, että hän on kongressiehdokas Texasista eikä palkkamurhaaja pornoelokuvasta”, Davidson sanoi ja alkoi nauraa.

Heti perään hän jatkoi.

”Olen pahoillani. Tiedän, että hän menetti silmänsä sodassa tai jotain sellaista... Miten vain”, Davidson sanoi.

Pian jakson jälkeen Davidson ja Saturday Night Live joutuivat valtaisan palauteryöpyn kohteeksi.

Useat ihmiset olivat pitäneet kohtuuttomana, että Davidson oli pilkannut sotaveteraania ja repinyt vieläpä huumorinsa vammasta, jonka Crenshaw oli saanut ollessaan armeijan palveluksessa. Asiaa ei ollut auttanut Davidsonin puolivillainen kommentti Crenshaw’n asepalveluksesta.

Youtube täyttyi videoista, joissa Davidsonin kommenttia paheksuttiin suuresti.Aihe lähti nopeasti leviämään myös Twitterissä.
Myös esimerkiksi ohjelmassa pilkattu Peter King nousi puolustamaan puoluetoveriaan Crenshaw’ta.
Crenshaw itse otti asiaan kantaa hyvin rauhallisesti ja tyytyi toteamaan, että ”veteraanit eivät ansaitse, että heidän vammojaan käytetään huonojen vitsien lähteinä”.
Kun aihe oli paisunut lähes viikon ajan mediassa (ja Crenshaw oli välissä voittanut vaalit omassa vaalipiirissään), odotettiin kuumeisesti, miten Saturday Night Live reagoi asiaan.

Lopputulos yllätti monet positiivisesti.

Ensinnäkin Pete Davidson pahoitteli vitsiään suoraan ja rehellisesti.”Mikä oli varmasti minut tunteville ihmisille suuri sokki, tein viime viikolla huonon valinnan”, Davidson aloitti puheensa.

Sen jälkeen hän sanoi kertoneensa huonon vitsin Dan Crenshaw’sta ja pahoitteli sitä itsensä ja koko tuotantotiimin puolesta. Ennen kaikkea Davidson pahoitteli äidilleen.

”Ei ole helppoa olla Pete Davidsonin äiti. Ihmiset ovat samaan aikaan vihaisia pojallesi ja kämppiksellesi”, Davidson sanoi ja viittasi viime aikojen uutisiin siitä, että Davidson on palannut asumaan kotiinsa.

”Tarkoitan tätä tosissani. Sanavalintani olivat huonoja. Hän on sotasankari. Hän ansaitsee kaiken maailman kunnian. Jos tästä syntyi jotain hyvää, kerrankin vasemmisto ja oikeisto olivat samaa mieltä jostain: siitä, että olen mulkku”, Davidson päätti puheensa.

Pelkästään tämä olisi ollut jo paljon.

Kuten aiheesta kirjoittanut Washington Post totesi, SNL pahoittelee vitsejään erittäin harvoin. Jos jotain pahoitellaan, usein pahoittelu itsessäänkin on vitsi, jossa on tarkoitus tehdä vain anteeksipyyntö naurunalaiseksi. Jos jotain ihan oikeasti pitää pahoitella, se tehdään ruudun ulkopuolella.

Tällä kertaa Davidson ja tekijät näyttivät olevan kuitenkin aivan tosissaan suorana lähetetyn anteeksipyynnön kanssa.

Eikä asian käsittely loppunut Davidsonin anteeksipyyntöön.

Saturday Night Liven tekijät olivat nimittäin kutsuneet Dan Crenshaw’n itsensä paikalle lähetykseen.

Aluksi Davidson kertoi vielä, miten Crenshaw menetti silmänsä ja sitten pyysi häneltä vielä anteeksi. Crenshaw kertoi hyväksyvänsä anteeksipyynnön.

Sitten alkoi Davidsonin kustannuksella pilailu.

Yhtäkkiä alkoi soida Davidsonin entisen kihlatun Ariana Granden hittikappale Breathin’, ja Crenshaw kaivoi puhelimensa esiin. Crenshaw vitsaili kappaleen olevan hänen soittoäänensä, ja sanoi, että hän antaa puhelimen soida niin kauan, kunnes puhelu menee vastaajaan.

”Tuo on tylyä. Ariana Grande...” Davidson sanoi ja repesi nauramaan.

”Mitä? Tunnetko hänet?” Crenshaw vastasi.

Vielä tämän jälkeen Davidson tarjosi Crenshaw’lle mahdollisuuden pilkata hänen kuvaansa. Lyhyen leikillisen vastustelun jälkeen Crenshaw tietenkin tarttui tilaisuuteen ja antoi Davidsonin maistaa kunnolla omaa lääkettään.

”Tämä on Pete Davidson. Hän näyttää siltä kuin Breaking Badissa nähtävä metamfetamiini olisi oikea henkilö.”

”Hän näyttää trollinukelta, jolla on lapamato.”

”Pete näyttää samalta kuin Martin Short elokuvassa Santa Clause 3. Muuten: toinen näistä ihmisistä oli hyvä SNL:ssä.”

Kaiken vitsailun päätteeksi Crenshaw otti vakavamman suunnan.

Hän kehotti ihmisiä kiittämään ihmisiä veteraaneja heidän palveluksestaan veteraanien päivän kunniaksi. Sen lisäksi hän kuitenkin muistutti anteeksiannon tärkeydestä.

”Amerikkalaiset voivat antaa anteeksi toisilleen. Voimme edelleen muistaa, mikä toi meidät yhteen kansakuntana ja nähdä hyvää toisissamme.”

Sosiaalisessa mediassa sekä Davidsonin anteeksipyyntö että koko kohtaus on otettu kiitellen vastaan poikkeuksellisen raikkaana tuulahduksena.
Ihmiset ovat ottaneet tapauksen esimerkkinä siitä, että virheitä voi edelleen myös pyytää rehellisesti anteeksi ja eri puolella olevia ihmisiä voi pyrkiä ymmärtämään.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Yhdysvallat
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Nämä prinssi Harrysta ja Meghan Marklesta tehdyt ”elävät vahahahmot” vetävät sanattomaksi – ja saattavat olla upeinta taidetta koskaan

 4. 4

  Seksuaalisen häirinnän uhrin elämä jää pahimmillaan elämättä – Twitterissä miehiä heräteltiin esimerkillä, johon voivat samastua kaikki

 5. 5

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 6. 6

  Shakespearen näytelmässä on niin paljon naisvihaa, että ohjaaja alkoi ikävöidä Tšehovia – Ylioppilasteatteri nimesi esityksensä Kuningas patu Leariksi

 7. 7

  Annantaloon perustettiin joukkorahoituksella lasten oma kahvila, jossa on aina tarjolla makaronilaatikkoa

 8. 8

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 9. 9

  Uutiset kuin Whatsappissa: Nytin sovellus kertoo, mitä pitää tietää

 10. 10

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Nämä prinssi Harrysta ja Meghan Marklesta tehdyt ”elävät vahahahmot” vetävät sanattomaksi – ja saattavat olla upeinta taidetta koskaan

 4. 4

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 5. 5

  Annantaloon perustettiin joukkorahoituksella lasten oma kahvila, jossa on aina tarjolla makaronilaatikkoa

 6. 6

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 7. 7

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 8. 8

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 9. 9

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 10. 10

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 4. 4

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 5. 5

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 6. 6

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 7. 7

  Kalevauva kokosi suomalaisten twiiteistä laulun ja onnistui tiivistämään täydellisesti, mistä Linnan juhlissa on oikeasti kyse – lue hulvaton kappale sanasta sanaan

 8. 8

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 9. 9

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 10. 10

  Leonardo DiCaprio julkaisi Instagramissa kuvan Helsingin voimalaitoksesta – ja arvosteli sen avulla Donald Trumpin ilmastopolitiikkaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Suomen kieli on uhattuna, tällaisia keinoja poliitikot tarjoavat – Testaa, ymmärrätkö uussuomen lainasana­hirviöitä

 2. 2

  Ahdistaako tavara, mutta joulu­lahjat pitäisi hankkia? Tässä 86 erinomaista vinkkiä aineettomaksi joululahjaksi

  Tilaajille
 3. 3

  Purkubuumi iski Vantaalle: Taloja jyrätään maan tasalle Myyrmäessä, Martin­laaksossa ja Tikkurilassa – Samalla 40 vuotta asunnossaan asuneet vuokralaiset menettävät kotinsa

 4. 4

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 5. 5

  Ranskan poliisi ampui miehen, jota epäillään hyökkäyksestä Strasbourgin joulu­torille – epäillyn jäljille päästiin poliisin saatua vinkin käteen haavoittuneesta miehestä

 6. 6

  Maan uumeniin kairatut reiät paljastivat kokonaisen uuden maailman – suurin osa elämästä onkin maan alla

  Tilaajille
 7. 7

  Helsinkiläismiehet kehittivät päivässä takuuvarman ratkaisun kauppakeskus Rediin eksyneille

 8. 8

  Mummon autotallista löytyi autofanien sydämet särkevä, jopa sadantuhannen arvoinen yllätys

 9. 9

  Riidan hävinnyt Aalto-pankkiiriliike ei ole maksanut korvausta iäkkäälle asiakkaalle – Sijoittajien korvaus­rahastostakaan ei ole ollut apua pien­sijoittajalle

 10. 10

  Suomeen on tulossa lakeja, jotka mahdollistavat verkko­tiedustelun meri­kaapelista – HS selvitti, miten se käytännössä tapahtuu

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsinkiläismiehet kehittivät päivässä takuuvarman ratkaisun kauppakeskus Rediin eksyneille

 2. 2

  Mummon autotallista löytyi autofanien sydämet särkevä, jopa sadantuhannen arvoinen yllätys

 3. 3

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 4. 4

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 5. 5

  Henri Heinonen huomasi teininä olevansa erilainen kuin kaverinsa – Nyt hän kertoo elämästään, johon seksi ei kuulu

  Tilaajille
 6. 6

  Mies joutui raiskauksesta vankilaan väärän ilmiannon perusteella – uhri tunnusti seitsemän vuotta myöhemmin, nyt korkein oikeus purki tuomion

 7. 7

  Suomi häviää isot datakeskus­hankkeet naapuri­maille, ja merkittävä syy on hyvin yksin­kertainen

 8. 8

  Ohikulkija löysi päiväkodin pihalle yksin unohdetun lapsen – Henkilökunnalle sattui virhe, sanoo varhaiskasvatusalueen päällikkö

 9. 9

  Patrik Laineen laukaus pelottaa jo pelikavereitakin: ”Kun kiekko tulee hänelle, kolme kaveria pakenee maalin edestä”

 10. 10

  Meidän sukupolvemme on sössinyt ihmiskunnan yksityisyyden – Näin sanoo F-Securen Mikko Hyppönen, joka kokeili elää ilman Googlea muttei pystynyt

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

 2. 2

  Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

 3. 3

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 4. 4

  Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

  Tilaajille
 5. 5

  Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

 6. 6

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 7. 7

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 8. 8

  Painin päätteeksi Rauno Lehmusvyöry painoi liipaisinta, mutta varmistin pelasti poliisin hengen – Nyt ”vekselit lankeavat”, ja vakava sairaus nujertaa korsolaisen rikollis­joukon ydin­hahmoa

  Tilaajille
 9. 9

  Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

 10. 10

  Strasbourgin hyökkäyksestä epäilty jatkaa yhä pakoaan – Tämä tilanteesta tiedetään

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Ranskan poliisi ampui miehen, jota epäillään hyökkäyksestä Strasbourgin joulu­torille – epäillyn jäljille päästiin poliisin saatua vinkin käteen haavoittuneesta miehestä
 3. Kasperi Kapanen nöyryytti ensin NHL:n kärkijoukkueen ruotsalaistähteä, sitten venäläistä ja iski lopulta kiekon yläkulmaan
 4. Nukketeatteri on monen jouluperinne – selvitimme, mistä suosio johtuu
 5. Mikä on suurin asia, joka on löytynyt hain mahasta?
 6. Patrik Laine tykitti kuivan putkensa poikki – Mikael Granlundilta hävyttömän hieno maalisyöttö
 7. Jabaar Edmond ei ole koskaan saanut äänestää, mutta ensi vaaleissa hän saa – Hänen kaltaisensa saattavat ratkaista Yhdysvaltojen seuraavan presidentin valinnan
 8. Ruotsalainen SEB on tarjonnut Aalto-pankkiiri­liikkeen entisille asiakkaille korvauksia – SEB:n vakuutukset saivat aiemmin poikkeukselliset moitteet
 9. Riidan hävinnyt Aalto-pankkiiriliike ei ole maksanut korvausta iäkkäälle asiakkaalle – Sijoittajien korvaus­rahastostakaan ei ole ollut apua pien­sijoittajalle
 10. Suomen kieli on uhattuna, tällaisia keinoja poliitikot tarjoavat – Testaa, ymmärrätkö uussuomen lainasana­hirviöitä
 11. Purkubuumi iski Vantaalle: Taloja jyrätään maan tasalle Myyrmäessä, Martin­laaksossa ja Tikkurilassa – Samalla 40 vuotta asunnossaan asuneet vuokralaiset menettävät kotinsa
 12. Näytä lisää