Helsinki kasvoi teehifistelijöiden kantapaikaksi, jossa uusinta darjeeling-erää himoitaan kuin käsityöläisoluita – listasimme kaupungin kiinnostavimmat teehuoneet
Olemme tulleet kauaksi ajoista, jolloin tee tarkoitti kuumaa vettä ja Lipton-pussia. Itsenäistymisen aikana teen juontia karsastettiin, koska se miellettiin venäläiseksi.
Stefan Sjöholm on Suomen ensimmäisiä teesommeliereja. Kuva: Mika Ranta / HS
Hannes Nissinen
16.11.2018 11:10 | Päivitetty 27.11.2018 13:10
Suomen Teen ystävien puheenjohtaja Pirkko Arstila puuskahtaa puhelimessa.
Hän on vuosia puhunut teen iloista, mutta yksi asia vähän harmittaa:
“Suomessa teestä yhä puhutaan vähän kuin kalanmaksaöljystä.”
Ihmiset siis hänen mukaansa ohittavat teen tarjoaman nautinnon, tuoksun sekä maun ja keskittyvät turhan usein sen terveysvaikutuksiin.