Onko netin keskustelukulttuuri rikki? Näin feministi ja transaktiivi osoittaa sanansa valkoiselle heteromiehelle

Tuuli Kamppila on feministi ja transaktiivi, joka keskustelee Twitterissä, vaikka aina ei tekisikään mieli. Hän pyrkii kunnioittamaan muita mutta osoittelee myös sormella.

”Nettikeskustelu on parodiaa oikeasta keskustelusta, sillä sen tärkeimpänä tavoitteena ei ole päästä järkevään lopputulokseen keskustelemalla vaan vain reagoida asioihin täysin tunnepohjaisesti omien oletusten perusteella.”

Tuuli Kamppila siteeraa vapaamuotoisesti parodiasivusto Hikipediaa, kun häneltä kysyy, missä määrin twiitit mahdollistavat rakentavan keskustelun.

Ei siis kovin hyvin. Sähkemäisiin viesteihin perustuvasta palvelusta on kuitenkin kehkeytynyt Suomessakin näkyvä yhteiskunnallisen kanssakäymisen foorumi, joten sen kanssa on elettävä.

Kamppila tietää viiden tuhannen twiitin kokemuksella, kuinka hankalaa on keskustella rakentavasti polarisoituneista aiheista – kuten feminismistä ja vähemmistöjen oikeuksista.

Hän kuitenkin yrittää juuri sitä.

Toissaviikolla Kamppila tarttui selittävällä keskustelulangallaan Suureen Some-Keskusteluun Valkoisesta Heteromiehestä, jossa ei lopulta käsitelty alkuperäistä kysymystä vaan äärioikeistoa, rasisteja, antifasisteja ja feministejä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vastikään mielenilmauksessa Eduskuntatalon portailla naisten oikeuksista julistanut ja Timo Soinin (sin) aborttipuheita haukkunut feministi kykeni Twitterissä luomaan itsestään kuvan järjen äänenä vyyhdissä, jossa hänen voisi olettaa lähinnä liittyvän huutokuoroon.

Miten sosiaalisen median kaaokseen luodaan järjestystä? Voisiko Kamppilalta oppia jotakin?

Kamppilalla on kaksi ominaista tapaa twiitata: ajankohtaisen väittämän purkaminen osiin ja niiden tarkastelu sekä avoin mielipiteiden pyytäminen.

Hyvä esimerkki on juurikin taannoinen Yle Kioskin toimittajan Aleksi Rantamaan eli Mentaalisavukkeen jakama video valkoisen heteromiehen polkemisesta. Toissa viikon torstaina julkaistu video löi laineita sosiaalisessa mediassa päiväkausia.

Kamppila purki videolta seitsemän väitettä ja vastasi niihin selittävässä keskustelulangassaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tähän tyyliin:

Kyllä, ’jokaisen jätkän’ lykkääminen samaan muottiin on ongelma, ja itse asiassa poikiin kohdistetut ennakko-oletukset aiheuttavat syrjäytymistä. Ei, toksiseen maskuliinisuuteen kohdistuva kritiikki ei ole kritiikkiä sinua, yksittäistä valkoista heteromiestä vastaan.
Myöhemmin Kamppila jatkoi aiheesta kysymällä kaikilta valkoisilta heteromiehiltä, millä nimellä he kuvaisivat ilmiötä, jossa pojat ja miehet pakotetaan tiettyyn muottiin.

Ainakin tosimiehen malli ja äijäkulttuuri mainittiin.
Kamppila on myös kysynyt, millaista väkivaltaa transihmiset ovat kohdanneet tai millaisia asioita miehet kokevat, etteivät he saisi enää sanoa. Entäpä mikä olisi H&M:ssä myytävän 10 euron paidan hinta, jos se valmistettaisiin Suomessa minimipalkalla ja turvallisissa työolosuhteissa?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Omat mielipiteeni ovat keskustelunavauksia. Pelkkä oman näkemyksen tuputtaminen ei kokemukseni mukaan johda mihinkään ja on siten turhaa.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Ehkäpä eteenpäin menevä keskustelu kiteytyy kuuntelemisen taitoon: se on vaikea asia, koska nettikeskustelu on ilmiönä varsin uusi.”

Kärjistäen voisi sanoa, että some-Kamppila on vastaväite kommenteille, etteivät feministit osaa keskustella tai siedä kritiikkiä. Kamppilan avaukset tuntuvat lähes raikkailta: eri mieltä saa olla, mutta erimielisyyksistä voi (ja pitää) puhua.

Saattaa kuulostaa itsestäänselvältä. Sosiaalisessa mediassa järkevä keskustelu kuitenkin taantuu monesti huuteluksi, jossa kuppikunnat laukovat änkyräpiireistään vastakkaisia totuuksia. Kuten että feministien mukaan naisten pitää olla tasa-arvoisempia kuin miesten tai että tämä tai tuo poliitikko on lähes natsi.

”Yritän nostaa esille asioita, jotka ovat riittävän yksinkertaisia, jotta niistä voi keskustella. Ja nautin siitä, että keskustelussa esitetään useampia näkökulmia.”

Hän käyttää esimerkkinä kotihoidon tukea. Yhden tutkimuksen mukaan tuki pidentää äitien hoitovapaita, toisen tutkimuksen mukaan äidit jäävät kotiin muistakin syistä kuin rahasta.

”Et voi tehdä johtopäätöstä koko asiasta vain yhdestä, vaikkapa taloudellisesta, näkökulmasta.”

Hyvän keskustelun edellytys on Kamppilan mukaan siis näkökulmien runsaus – myös muiden, kuin hänen omansa.

Ei pidä kuitenkaan erehtyä luulemaan, että Kamppila olisi puolueeton keskustelija. Päinvastoin: hän on feministisen puolueen varapuheenjohtaja ja transaktiivi, eikä hän peittele viitekehystään.

Hän kannattaa niin sanottua suostumuslakia (raiskauksen uudelleenmäärittely) sekä translakia (sterilisaatiovaatimuksen poistaminen) ja vastustaa irtisanomislakia (potkujen antamisen helpottaminen) sekä tiedustelulakia (viestintäsalaisuuden höllentäminen).

Kamppila liittyi Twitteriin vuonna 2015, mutta tili jäi aluksi vähälle käytölle. Sitten hän liittyi feministiseen puolueeseen ja asettui ehdolle kunnallisvaaleissa, jolloin Twitter-tilikin aktivoitui.

Kamppilan mukaan politiikka on kuitenkin lähinnä lisäkannustin osallistua hänelle tärkeiden aiheiden käsittelyyn.

Kamppila osaa toki olla kärkäskin tavalla, joka ymmärrettävästi herättää erimielisten keskuudessa. Joskus hän ottaa hampaisiinsa yksittäisen ihmisen, kuten Yleisradion toimittajan Sanna Ukkolan.

Syyskuussa Kamppila purki Ukkolan kulttuuriarvioita ja taiteessa nähtyä poliittista epäkorrektiutta käsittelevän kolumnin osiin otsikolla: ”Sanna Ukkolan hahmo on toksisen maskuliininen – ja vielä vitivalkoinen”.
Kamppila kertoo Twitterissä keskustelleensa näkemyseroistaan suoraan myös Ukkolan kanssa. Erimielisyydet johtuivat kuulemma kaksikon moraalikäsitysten eroista.

Lopulta he olivat siis samaa mieltä siitä, että ovat eri mieltä. Sekin on parempi kuin ei mitään.

Kamppila puhuu rauhallisella, jopa hiljaisella äänellä eikä vaikuta ollenkaan riitapukarilta. Sitten hän nojaa kasvonsa käsiinsä ja myöntää, että hän on välillä provosoiva.

Omasta mielestään hän pystyy kuitenkin avauksillaan synnyttämään oikeaa keskustelua, joka ”vie eteenpäin”.

Kun hän kysyi, millaisia vahingollisia odotuksia miehet ja pojat itse kohtaavat sukupuolensa vuoksi, syntyi Kamppilan oman analyysin mukaan ”50 prosenttia hyvää keskustelua.”Millaista sitten on hyvä keskustelu?

”Esimerkiksi se, että lähtee keskusteluun mukaan ja vaikka kritisoi kysymystäni. Sekin on hyvää keskustelua, sillä se edistää asian käsittelyä: valkoisen heteromiehen tapauksessa oli kyse siitä, miten nämä ihmiset itse sanottavat ilmiön.”

”Siinä on rajansa, kuinka paljon voi edetä faktoista tulkintaan. Jossakin kohtaa keskustelu ei enää etene.”

Kamppilan mukaan esimerkiksi ilmastonmuutos ei ole mielipidekysymys. Hän ei halua puida, onko ilmiö tosi vai ei. Hän keskustelee mieluummin vaikkapa siitä, millainen vaikutus kasvisruokavaliolla on päästöjen vähentämiseen.

Myös median vaikutusvalta mielikuviin eri ihmisryhmistä on ”kiistämätön tosiasia”, Kamppila sanoo. Hänen mukaansa toimittaja ei saa vähätellä valtaansa tai levitellä vääriä ennakkoluuloja.

”[Öyhötystä] taas on se, kun kysymys asetetaan naurunalaiseksi tai vähätellään: että sinä nainen sitä ja tätä. Puheenvuoro, joka pyrkii vaientamaan keskustelun alentavalla kommentilla. ’Mene pois netistä, sua ei tarvita’, ja muut tämän tyyppiset. Se eskaloituu nopeasti.”

Järkevän juttelun merkittävimpiä esteitä on Kamppilan mukaan myös verkkoviha: toisten haukkuminen ja solvaaminen. Kamppila kertoo, ettei hän jaksa enää tehdä rikosilmoituksia kaikista rajatapauksista.

”Vihakampanjoissa yksittäisen ihmisen kommentti nostetaan esille tarkoitushakuisesti, eli hänet maalitetaan: ’Katsokaa, miten tyhmä nainen!’”

”Ketjuni Rantamaasta nostettiin muualla esille kyseenalaisesti ja sain sen yleisöltä jopa vihapostia. Äskettäin eräs naispuolinen journalisti sai vihapostia, koska kirjoitti raveista. Yksittäiseen ihmiseen kohdistunut vihakampanja voi pahimmillaan jatkua vuosia ja nousta aina uudelleen pinnalle.”

Toista on vaikkapa tietyissä Facebookin feministi- ja vähemmistöryhmissä. Suljetussa keskustelussa voi käyttää kovaa kieltä tai puhua aroista asioista ilman pelkoa ulkopuolisten teilaamisesta. Suljetuissa ryhmissä keskusteluja saatetaan myös moderoida rankasti.

Kamppila muistuttaa, että julkiseen keskusteluun osallistuminen esimerkiksi Twitterissä voi pelottaa. Pelko hiljentää etenkin vähemmistöjä.

”[Ryhmissä] voi purkaa turvallisesti vähemmistöstressiä, mutta julkiseen keskusteluun se ei aina sovi.”

”Siksi itse twiittaan konflikteja aiheuttavista aiheista, koska juuri niistä pitääkin puhua.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sosiaalinen media
 • Internet
 • Nyt
 • Ossi Mansikka
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Uusin Harry Potter -elokuva raivostuttaa vanhoja Potter-faneja – eikä ihme, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla edes mahdollisia

 2. 2

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 3. 3

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 4. 4

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 5. 5

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 6. 6

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 7. 7

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 8. 8

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 9. 9

  Harry Potter -fanit vihastuivat Johnny Deppin roolista uudessa elokuvassa – Depp pysyi pitkään hiljaa mutta kommentoi viimein kohua amerikkalaislehdelle

 10. 10

  Pikatestissä Tikkurilan Zilla, jossa napolilainen pizzapohja on kohdillaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 2. 2

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 3. 3

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 4. 4

  Uusin Harry Potter -elokuva raivostuttaa vanhoja Potter-faneja – eikä ihme, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla edes mahdollisia

 5. 5

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 6. 6

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 7. 7

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 8. 8

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 9. 9

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 10. 10

  Vuoden kokin luotsaama Nude voi nousta aivan parhaiden ravintoloiden joukkoon – pienten annosten makumaailma on parhaimmillaan vangitseva

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 2. 2

  Millainen on feministien vihaama elokuva, jonka esitystilaisuuden Åbo Akademi kielsi? Katsoimme The Red Pillin ja pyysimme kahta feministiä kertomaan, mikä siinä on pielessä

 3. 3

  Kommentti: Putouksella on nyt poikkeuksellisen vähän katsojia – syy on helppo nähdä, kun katsoo ohjelman uusimman jakson

 4. 4

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 5. 5

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 6. 6

  Kalevauva kokosi suomalaisten twiiteistä laulun ja onnistui tiivistämään täydellisesti, mistä Linnan juhlissa on oikeasti kyse – lue hulvaton kappale sanasta sanaan

 7. 7

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 8. 8

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 9. 9

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 10. 10

  Leonardo DiCaprio julkaisi Instagramissa kuvan Helsingin voimalaitoksesta – ja arvosteli sen avulla Donald Trumpin ilmastopolitiikkaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Perussuomalaiset vertasivat EU:ta natsi-Saksaan ja suututtivat muut puolueet eduskunnassa –”Nyt ylitettiin sopivuuden ja totuuden rajat”

 2. 2

  Uusin Harry Potter -elokuva raivostuttaa vanhoja Potter-faneja – eikä ihme, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla edes mahdollisia

 3. 3

  Valtiosyyttäjä yritti viestittää poliisijohdolle Jari Aarnion oudosta yhteydestä jengipomoon jo 10 vuotta sitten – ”Koin velvollisuudekseni kertoa, että tässä on jotain outoa”

 4. 4

  Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

 5. 5

  Autoliitto ihmettelee työ­ryhmän kovia vaatimuksia: ”Pelkona on, että kustannukset kaatuvat tavallisten autoilijoiden niskaan”

 6. 6

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 7. 7

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 8. 8

  Näin Finlandia-talon vesivahinko eteni: Jopa satatuhatta litraa vettä ryöppysi sisään nyrkinkokoisesta reiästä

 9. 9

  Saiko hakaristi­liput poistaa kulkueesta? Poliisin toimista tehtiin kanteluita, joiden mahdollisuuksiin professorit suhtautuvat varauksella

 10. 10

  Pitäisikö ylipainon vuoksi sairastuneen maksaa hoito itse? Tutkija uskoo tietävänsä ainoan keinon, jolla koko kansa saadaan laihtumaan

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 2. 2

  HS Strasbourgissa: Verityön jäljet näkyvät kaupungin keskustassa, turvatoimia tiukenettu – Epäiltyä etsitään yhä, tämä ampumisesta tiedetään

 3. 3

  Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

 4. 4

  Kauppakeskus Redi aikoo nyt ratkaista ongelmat 30 000 euron kilpailulla – Miksi ei vain piirretä nuolia lattiaan?

 5. 5

  Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

 6. 6

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 7. 7

  Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

 8. 8

  Saksalaislehti: Vladimir Putinin henkilö­kortti löytyi Stasin arkistosta

 9. 9

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 10. 10

  Räjähdysmäisellä tulipalolla Käpylässä tehdystä murhan yrityksestä epäilty mies jatkaa pakoaan, poliisi julkaisi nimen – ”Kiinnisaaminen välttämätöntä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

  Tilaajille
 2. 2

  Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

 3. 3

  Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

 4. 4

  Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

 5. 5

  Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

 6. 6

  Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

  Tilaajille
 7. 7

  Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

 8. 8

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 9. 9

  Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

 10. 10

  Kahden eri miehen epäillään yrittäneen suistaa linja-auton tieltä kahdella paikkakunnalla – Bussiyhtiön toimitusjohtaja kertoo HS:lle, mitä Uuraisilla tapahtui 85 kilometrin tuntivauhdissa

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Lato tuhoutui Vantaalla – video näyttää todennäköisesti tahallaan sytytetyn tulipalon rajuuden
 3. Perussuomalaiset vertasivat EU:ta natsi-Saksaan ja suututtivat muut puolueet eduskunnassa –”Nyt ylitettiin sopivuuden ja totuuden rajat”
 4. Omat yrittävät kaataa pääministeri Mayn – brittimedia ennakoi Mayn voittavan keskiviikkoillan luottamusäänestyksen
 5. Autoliitto ihmettelee työ­ryhmän kovia vaatimuksia: ”Pelkona on, että kustannukset kaatuvat tavallisten autoilijoiden niskaan”
 6. HS Strasbourgissa: Verityön jäljet näkyvät kaupungin keskustassa, turvatoimia tiukenettu – Epäiltyä etsitään yhä, tämä ampumisesta tiedetään
 7. Valtiosyyttäjä yritti viestittää poliisijohdolle Jari Aarnion oudosta yhteydestä jengipomoon jo 10 vuotta sitten – ”Koin velvollisuudekseni kertoa, että tässä on jotain outoa”
 8. Saiko hakaristi­liput poistaa kulkueesta? Poliisin toimista tehtiin kanteluita, joiden mahdollisuuksiin professorit suhtautuvat varauksella
 9. Näin Finlandia-talon vesivahinko eteni: Jopa satatuhatta litraa vettä ryöppysi sisään nyrkinkokoisesta reiästä
 10. Toinen Voyager-luotain poistui viimein aurinkokunnasta – ”Nyt odotamme, mitä se kertoo meille heliopaussin ulkopuolisesta maailmasta”
 11. Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä
 12. Näytä lisää