Nyt.fi    |   Nyt.fi

”Syksyn suurin rakkausreality” Love Island on ohi ja lopulta yllätyspari vei voiton – tämä sarjasta jäi käteen

#teamJaura #Panku #kielimoukku

Lähes kaksi kuukautta kestänyt rakkausreality Love Island Suomi päättyi eilen Subilla finaalijaksoon, jossa paljastettiin katsojien äänestämä voittajapari.

Ennakkosuosikkeina illan finaalissa olivat koko kauden ensimmäinen pari Ville ja Pauliina, jotka ovat pysyneet yhdessä koko kauden ajan. Myös Anku ja Patrick ovat viime viikkoina lähentyneet ja myös fanit heltyivät parin jatkuville söpöilyille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolmantena parina finaalissa nähtiin jonkinlainen yllätyspari Jeffrey ja Aura, jotka ovat Love Island -villassa enemmänkin nahistelleet kuin söpöilleet. Aura on finaalikuusikosta ainut, joka ei kuulunut sarjan alkuperäiseen kastiin. Hän saapui villaan yhdessä Emman kanssa sarjan kolmannessa jaksossa, joten käytännössä hän ehti olla ohjelmassa mukana sen alusta lähtien.

Lopulta voittajasta päättivät katsojat. Finaaliäänestyksessä katsojat äänestivät yhteensä yli 83 000 kertaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ja niin vain kävi, että lopulta voiton vei finaalin yllätyspari Jeffrey ja Aura.

Turkulainen Jeffrey, 23, ja tamperelainen Aura, 22, tulivat viimeisen kahden kuukauden aikana tunnetuiksi kiukutteluistaan ja riidoista, joita pari sai aikaan esimerkiksi sushista. Ihan koko aikaa pariskunta ei kinannut, vaan myös he tuntuivat viihtyvän hyvin yhdessä yhteisen huumorintajun vuoksi. Ehkä juuri se, että pari joutui näkemään vaivaa yhdessä pysymisen eteen, sai lopulta sarjan katsojat heidän puolelleen.

Jos äänestystulos yllätti sarjan katsojat, niin vielä moninkertaisemmin voitostaan yllättyi itse pariskunta. Finaalijakson haastatteluissa Aura ja Jeffrey kertoivat olleensa täysin varmoja, että putoavat sarjasta jo ennen finaalia, saatika sitten että päätyisivät voittamaan koko höskän.

”Te ootte ihan hulluja ketkä on äänestäny meitä”, Aura huusi tuloksen kuultuaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näin kuitenkin kävi ja syksyn ”suurimman rakkausrealityn” voitti pari, joka kiisteli ja nauratti yleisöä vaikeuksillaan.

Finaalin jännitysnäytelmä ei tässä tv-formaatissa kuitenkaan lopu voittajaparin paljastamiseen, sillä jäljellä oli vielä valinta: raha vai rakkaus? Voittajaparilla on mahdollisuus joko jakaa 25 000 euron voittosumma, tai jos toinen heistä valitsee rahan, hän vie voittopotin kokonaan. Ohjelman juontaja Shirly Karvinen ojensi parille hämmentävän kookkaat kultaiset glitter-kuoret, joiden sisään oli takahuoneen tulostimesta käyty liimassa raha ja rakkaus tekstit.

Mitään jännitysnäytelmää ei tässä kohtaa nähty, sillä pari oli jo aiemmin kertonut, mihin mahdolliset voittorahat käytettäisiin. Ja nehän menisivät yhteisiin bileisiin, Auran pyykinpesukoneeseen ja kavereille hankittaviin t-paitoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Luonnollisesti.

Nyt sarjan päättyessä on kiinnostava pohtia, mitä tästä syksyllä hypetystä ”megailmiöstä” ja ”Suomen suurimmasta rakkausrealitystä” aidosti jäi käteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennen syyskuun puoliväliä markkinointikoneistot jylläsivät ja tuuttasivat tietoa pian alkavasta ”megailmiöstä” ja ”syksyn kuumimmasta sarjasta”. Noh, alku ainakin oli jähmeä. Teknisten ongelmien vuoksi avausjakson esitystä jouduttiin siirtämään päivällä. Helsingin Sanomien toimittaja Taika Dahlbom kirjoitti avausjaksosta arviossaan näin:

”Niillekin katsojille, joille sarjan konsepti ei ollut entuudestaan tuttu, tuli varmasti selväksi, että tämä tosi-tv muistuttaisi lähinnä vaivaannuttavia fuksibileitä, joissa luonteva keskustelu toisen sukupuolen edustajan kanssa vaatii runsaasti alkoholia.”

Vaikka kyseessä olikin Suomen ensimmäinen kausi, itse sarja ei ole täällä täysin tuntematon. Kirjoitimme viime kesänä brittien Love Island -huumasta. Saarivaltiossa ohjelma on yksi maan suosituimmista, ja sitä on tituleerattu ”kaikkien aikojen törkyisimmäksi tv-sarjaksi”.

Ohjelman idea on pohjimmiltaan hyvin simppeli: mene huvilaan, löydä kumppani, rakastu, voita yleisö puolellesi ja vie kotiin 25 000 euron voittopotti.

Sarjassa jatkoon pääseminen edellytti vahvoja suhteita ja tämä toteutui myös Suomen versiossa. Vielä tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kukaan kilpailijoista ei ole ollut ”pelaamassa”, vaan he ovat ihan aidosti löytäneet ohjelmasta sielunkumppaninsa.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa syyskuun 25. päivä Espanjassa sijaitsevaan Love Island -villaan asteli 11 nuorta, kaunista ja hyvin vähäpukeista kilpailijaa: Janne, Jeffrey, Mika, Patrick, Ville, Refai, Anku, Senja, Pauliina, Johanna ja Veera.

Love Island oli kenties ensimmäinen suomalainen tv-sarja, johon katsojat pystyivät vaikuttamaan mobiilisovelluksen avulla. Sovelluksen lataajat pystyivät äänestämään villasta putoavia pareja ja kilpailijoita, katsomaan klippejä ja vaikuttamaan siihen, kenellä avautuu sviitin ovet.

Parien ja kisailijoiden pudotukset olivat niitä harvoja hetkiä, jolloin villassa nähtiin hieman draamaa ja säpinää. Hyvin nopeasti äänestyksistä tuli kuitenkin puuduttavan ennalta-arvattavia, sillä lähes poikkeuksetta villasta pudotettiin sinne vasta saapuneet ja todellista pariaan etsivät ihmiset. Myös talon asukkaat pelastivat tarpeen tullen talossa pidemmän aikaa olleita kilpakumppaninsa tippumiselta.

Lopulta sarjan suurimmat käänteet tapahtuivat jo ensimmäisillä viikoilla.

Yksi niistä on tietenkin Veeran rohkea veto valita parikseen Senjan sen hetkinen pari Janne.

Rohkeus kannatti, sillä Veeran ja Jannen välinen kemia tuli hyvin nopeasti selväksi. Pikkuhiljaa energisen Veeran ja kujeilevan Jannen suhde lähti kehittymään ihan omille urilleen ja heistä muodostui yksi talon vahvimmista ja fanitetuimmista pareista.

Yksi parin ikimuistoisista hetkistä on rakkaudentunnustus yhteisellä aamiaisella, kun Veera kiinnitti kahvikuppinsa pohjaan lapun, johon hän kirjoitti paljon puhuvat sanat ”Minä rakastan sinua”.

Vaikka Janne ei vielä ohjelman aikana päässyt tunnustamaan omaa rakkauttaan Veeralle, veisteli hän parin viimeisessä jaksossa tunteistaan näin:

”Ku mää oon kuitenkin rakastumassa. Kyllähän se voi olla että mä oon jo, mut niinku ku mä en vaa oo vielä tiäksä sitä tiedostan. Mut sitte ku se tulee omaan mieleen niin sit sen voi kertoo sulle.”

Nämä herkät tunnustukset muotoutuivat ymmärrettävän lauseen muotoon maanantaina suorassa radiolähetyksessä, jossa pari oli kertomassa pudotuksen jälkeisistä tunnelmista ja ajastaan villassa. Lähetyksessä Janne kertoi olevansa rakastunut Veeraan. Awws.

Sarjan alkaessa siitä uumoiltiin seuraavaa Big Brother 2.0 -tyylistä ohjelmaa, jossa katsojat pääsevät tirkistelemään kisaajien tekemisiä, seuraamaan suuria draamoja ja tuntemaan myötähäpeää osallistujien puolesta.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Siinä missä 2000-luvun alussa tosi-tv-formaatit pohjautuivat ihmisten nöyryyttämiseen ja draamaan, kuten esimerkiksi Big Brotherissa ja Idolsissa nähtiin, nykytosi-tv ei pelaa samaan päätyyn.

Sarjan kaksimieleisestä huumorista huolehti kilpailijoita enemmän sen kommentaattoriääni, josta kirjoitimme laajemmin tässä jutussa.

Love Island Suomessa ei nähty jokailtaisia kosteita bileitä tai ihmisten nöyryyttämistä kilpailijoiden tekemissä haasteissa. Varsinkin alkoholin puuttuminen sai osan katsojista ihmettelemään, mitä tosi-tv:tä tässä muka tehdään. Ohjelman vastaava tuottaja Mirko Baas kertoi Iltalehdessä, että alkoholin annostelu oli tarkoin suunniteltua. Tarkoituksena oli varmistaa sinkkujen tuntemuksien, reaktioiden ja toisteensa tutustumisen olevan mahdollisimman aitoa ja selväpäistä.

Tosi-tv:ksi kyseessä on hyvin tunnollinen ohjelmaformaatti, sillä myös viikoittaiset haastetehtävät olivat hyvinkin kesyjä: pullonpyöritystä, vauvanhoitoa ja hieman arveluttavaa kopeloimista.

Kisan edetessä ohjelma alkoikin muistuttaa enemmän Maajussille morsian, ja Ensitreffit alttarilla -ohjelmia, kuin alkoholihuuruisia tosi-tv-pläjäyksiä. Siinä missä brittiversio on ”törkyisin tv-ohjelma”, tuli suomiversiosta verrattain hellyttävää viihdettä.

Edes loppukaudella vaihdetut lemmenhetket villan peittojen alla eivät onnistuneet nousemaan kohuiksi sarjan ympärillä.

Vaikka MTV ei ole ilmoittanut vielä uudesta kaudesta, on erittäin oletettavaa, että Love Island Suomi tulee saamaan jatkokauden. Vaikka sarja hävisikin suosiossaan esimerkiksi Maajussille morsian -sarjalle, on Love Island kiikkunut Subin kahden katsotuimman sarjan kärjessä koko kauden ajan ja parhaimmillaan sarja keräsi Finnpanelin mittauksen mukaan 214 000 televisiokatsojaa. Ohjelman aloitusviikolla sitä katsoi eri päätelaitteilta MTV:tiedotteen mukaan 985 000 suomalaista.

Formaatti näyttää myös onnistuneen tehtävässään, sillä vielä päivä finaalijakson ilmestymisen jälkeen vaikuttaa siltä, että ohjelmasta jäi jäljelle viisi paria: finaaliparit, Veera ja Janne, sekä viidenneksi sijoittuneet Tanja ja Mika, jotka bongattiin viikonloppuna hellissä tunnelmissa Helsingin yöelämässä.

Sarja osoitti olevansa kilpailijoilleen armollinen ja se tarjoaa myös ponnahduslaudan julkisuuteen, mitä ainakin kisassa kahteen otteeseen mukana ollut Senja on lähtenyt hyödyntämään omalla Youtube-kanavallaan.

Seuraavalta rakkaudensaarelta toivomme vähemmän heterokeskeisyyttä, sillä sarja on saanut kritiikkiä siitä, että parinmuodostus on lähtökohtaisesti mahdollista vain heteropareille. Toivomme myös dramaattisempia pudotuksia ja vaadimme, että vauvatehtävää ei uusita ikinä.

Ja kaiken päätteeksi: haastag Skibidi!

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisiosarjat
 • tosi-tv
 • Viihde
 • Rakkaus
 • Nyt
 • Anne Kantola
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Aamulehden jutussa punk-yhtye ”Huorasta” sensuroitiin voimasanat bändin nimeä myöten – päätöksen takana oli piikki Suomen mediavalvojalle

 2. 2

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 3. 3

  Miksi blackface on rasistinen? Tutkija selittää

 4. 4

  Kosmetiikkamerkki Dovea syytetään rasismista, eikä tämä ole ensimmäinen kerta – Tästä on kyse

 5. 5

  Prometheus tuhosi Alienin – Nyt kysymys on, voiko Alien: Covenant enää pelastaa kaikkien aikojen parhaan leffahirviön

 6. 6

  Nämä 10 kuvaa näyttävät, mitä amerikkalaisten yliopistojen veljeskunnat ovat oikeasti – valokuvaaja seurasi yhden veljeskunnan arkea vuosien ajan ja näki kaiken

 7. 7

  Vegaaninen kahvila Voima tarjoaa tuhteja herkkuja ja joogatunteja Vallilassa

 8. 8

  "Suklaata ja meetvurstia" – esittelyssä poliitikkojen mehukkaimmat selitykset Arhinmäen hengessä

  Tilaajille
 9. 9

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 10. 10

  Flow tulee taas ja festarialue on uudistunut – näin siellä kannattaa liikkua

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

  Tilaajille
 2. 2

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 3. 3

  Aamulehden jutussa punk-yhtye ”Huorasta” sensuroitiin voimasanat bändin nimeä myöten – päätöksen takana oli piikki Suomen mediavalvojalle

 4. 4

  Meilahden "Risuhokki" on neljän tähden kortteliravintola

  Tilaajille
 5. 5

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 6. 6

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 7. 7

  Se oli minun pikkujouluni: Kontrabasisti sai muusikot ympärillään loistamaan – kuten basistin kuuluukin

 8. 8

  Miksi blackface on rasistinen? Tutkija selittää

 9. 9

  Nämä prinssi Harrysta ja Meghan Marklesta tehdyt ”elävät vahahahmot” vetävät sanattomaksi – ja saattavat olla upeinta taidetta koskaan

 10. 10

  Nyt.fi:n podcastissa ruoditaan perussuomalaisia ja mediaa, Harry Potter -paheksuntaa sekä Aamulehden Huora-kirjoitusta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 4. 4

  Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

  Tilaajille
 5. 5

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 6. 6

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 7. 7

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 8. 8

  Aamulehden jutussa punk-yhtye ”Huorasta” sensuroitiin voimasanat bändin nimeä myöten – päätöksen takana oli piikki Suomen mediavalvojalle

 9. 9

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 10. 10

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  17-vuotiaana Sini Pyy käytännössä katkesi vyötärön kohdalta – nyt hän kehittää yliopisto­ihmisten kanssa sopivaa hiihtokelkkaa olympialaisia varten

 2. 2

  Minna Manelius salaa tiukasti osoitteensa, sillä lasten­suojelu­työntekijän valta ruokkii uhkauksia – Tietojen­luovutus­kieltojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti

 3. 3

  Moni syö itsensä väsyksiin, ja vireys voi hävitä tunneiksi – näillä ravinto-ohjeilla vältät ilta­päivän uupumuksen

  Tilaajille
 4. 4

  Jos kävelen autiolla kadulla naisen perässä, en missään nimessä ota juoksu­askelia, vaikka olisi kiire

 5. 5

  Jouluaika nostaa esille parisuhteen piilotetut konfliktit, sanoo asiantuntija – HS:n testi kertoo, millainen jouluihminen olet

 6. 6

  Merja Kolehmainen lähti kokeellisiin syöpähoitoihin Kiinaan – nyt jännitetään, kannattiko riskinotto

 7. 7

  Olisin mieluummin isä kuin äiti – isä voi helpommin pitää kiinni identiteetistään ja vapaudesta toteuttaa itseään

 8. 8

  Lääkäri Antti Heikkilän uutuus­kirja vilisee virheitä – HS pyysi asian­tuntijoita arvioimaan tekstin: ”Tällaiset väitteet voivat johtaa kuoleman­tapauksiin”, professori sanoo

  Tilaajille
 9. 9

  Pankkiiriliike ei korvaa 14 400 euron virheitään eläkeläiselle, mutta Finanssiala ja valvoja uskovat yhä itsesääntelyyn – ”Valitettava yksittäistapaus”

 10. 10

  Maanantaista lähtien taivaalla voi nähdä komeetta Wirtasen paljain silmin – Poikkeuksellisen läheltä Maan ohittava taivaan­kappale sai nimensä suomalais­sukuisen löytäjänsä mukaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Lääkäri Antti Heikkilän uutuus­kirja vilisee virheitä – HS pyysi asian­tuntijoita arvioimaan tekstin: ”Tällaiset väitteet voivat johtaa kuoleman­tapauksiin”, professori sanoo

  Tilaajille
 2. 2

  Yllättävä käänne: Petteri Orpo sai loppu­viikosta 2,2 miljardin euron yllätyksen, ja Suomi pääsee lyhentämään velkaansa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen

 3. 3

  Saksalainen toimittaja rakastui Lapin-matkallaan posiolaiseen poro­mieheen ja muutti Lappiin – HS tapasi poro­kuiskaajiksi kutsutut Mourujärvet, jotka kasvattavat eläimiään kuin lapsia

 4. 4

  Rotta on hämmästyttävä eläin ja siksi sen tappaminenkin on vaikeaa – Helsingin kasvavaa rotta­kantaa on vaikea saada hengiltä inhimillisin keinoin

 5. 5

  Seksuaali­rikollisten kylä: HS vieraili floridalaisessa mökki­kylässä, jonka asukkaat ovat yhteis­kunnan alinta kastia – miesten nimet, kuvat ja osoitteet ovat verkossa kaikkien nähtävillä

  Tilaajille
 6. 6

  Lennolta käännytetty humalainen espoolais­mies kävi kiinni raja­vartijaan Helsinki-Vantaan lento­kentällä

 7. 7

  Pankkiiriliike ei korvaa 14 400 euron virheitään eläkeläiselle, mutta Finanssiala ja valvoja uskovat yhä itsesääntelyyn – ”Valitettava yksittäistapaus”

 8. 8

  Kiina on kuin aalto, joka pyyhkäisee ylitsemme – valtava talouskasvu on kerryttänyt jättimäiset pääomat, joilla Kiina muokkaa maailmaa näköisekseen

  Tilaajille
 9. 9

  Saako Oodia jo arvostella? Ydintehtävältään se on vain keskinkertainen, Itäkeskuksen ja Tikkurilan kirjastoissakin on enemmän kirjoja – Johtaja: ”Ei se määrä vaan se laatu”

 10. 10

  Valkoisen talon tuleva kanslia­päällikkö kutsui Trumpia videolla ”hirveäksi ihmiseksi”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

 2. 2

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 3. 3

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 4. 4

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 5. 5

  Lääkäri Antti Heikkilän uutuus­kirja vilisee virheitä – HS pyysi asian­tuntijoita arvioimaan tekstin: ”Tällaiset väitteet voivat johtaa kuoleman­tapauksiin”, professori sanoo

  Tilaajille
 6. 6

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 7. 7

  Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

 8. 8

  Merten roskapyörteiden kunnian­himoinen puhdistus­operaatio vastatuulessa – teinin keksinnöstä löytyi kohtalokas vika

 9. 9

  Pekka Haaviston lausunto perus­suomalaisista oli viisautta, jota vihreät eivät kestä kuulla

 10. 10

  Kokenut maailman­matkaaja vinkkaa kymmenen ainut­laatuista matka­elämystä – mukana myös suomalainen, unohdettu helmi

 11. Näytä lisää