”Corona palaa rähjäisempänä kuin koskaan” – Corona-baarin sulkeminen järkytti ravintolamaailmaa, ja nyt ydinhahmot kertovat, miksi se on niin erityinen

”Järkytys ravintolamaailmassa”, uutisoi Helsingin Sanomat, kun tieto Coronan toiminnan loppumisesta nykyisellä paikalla tuli julki. Mutta miksi Coronan tilan sulkeminen on niin suuri järkytys?

Aki Kaurismäki vastaa puhelimeensa.

Se on ilahduttavaa, jopa hieman yllättävää. Kaurismäki on tunnettu siitä, että hän suhtautuu haastatteluihin ja niiden antamiseen yleensä hieman varauksella. Hän asuu talvet Portugalissa ja on tavattavissa vain harvoin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaurismäkeä voi täysin perustellusti kutsua Suomen arvostetuimmaksi ja maailmanlaajuisesti myös tunnetuimmaksi elokuvaohjaajaksi. Ainut suomalainen elokuvaohjaaja, jonka elokuva on ollut ehdolla Oscar-gaalassa parhaan vieraskielisen elokuvan sarjassa.

En ole kuitenkaan soittanut Kaurismäelle elokuvien vuoksi. Taiteellisten ansioidensa lisäksi Kaurismäki on nimittäin ravintoloitsija: vuonna 1992 Kaurismäki avasi yhdessä veljensä, elokuvaohjaaja Mika Kaurismäen, Erkki ”Era” Lahden ja Kari Pulkkisen kanssa Corona-nimisen baarin Helsingin keskustan tuntumaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Coronasta tuli yksi Helsingin baarimaailman ikonisimmista paikoista. Nyt sen tarina nykyisessä muodossaan on päättymässä.

Lokakuun lopussa Helsingin Sanomat uutisoi, että 26-vuotiaan Coronan rakennuksen kaikki vuokrasopimukset on irtisanottu. Tämä tarkoittaa yhden ajanjakson päättymistä Coronalle, sen sisarbaarille Kafe Moskovalle, alakerrassa toimivalle Dubrovnik Lounge & Lobbylle ja elokuvateatteri Andoralle.

Tieto Coronan lopusta järkytti ihmisiä. Uutinen paisui valtaisaksi puheenaiheeksi, ja lopetusuutinen oli yksi HS:n viikon luetuimpia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta miksi? Eihän jokaisen baarin – vanhankaan – lopettaminen herätä ollenkaan tunteita. Coronassa on oltava jotain poikkeuksellista. Nyt on aika selvittää se poikkeuksellisuus perusteellisesti.

Siksi olen soittanut Kaurismäelle. Olisi hienoa tavata hänet vielä kerran Coronassa. Käydä läpi oleellisimmat hetket Coronan historiasta.

Se ei ikävä kyllä ole mahdollista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Palaan Suomeen seuraavan kerran vappuna”, Kaurismäki sanoo heti ensimmäiseksi.

Silloin Corona viettää jo viimeisiä päiviään nykyisessä tilassaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaurismäki lupaa kuitenkin käydä läpi kysymykseni Coronaan liittyen ja palata sitten asiaan. Valaista, mikä Coronassa hänen mielestään on niin poikkeuksellista. Niin lupaavat myös kaikki muut nyky-Coronan ydinhenkilöt: Mika Kaurismäki, Erkki Lahti, vuonna 2008 kuolleen Kari Pulkkisen poika Risto Pulkkinsen ja nykyinen ravintolapäällikkö Toni Brofeldt.

Haluan kuulla jokaisen oman version Coronasta. Miten se sai alkunsa? Mitä erityistä Coronassa on? Mikä on Coronan tulevaisuus?


Aki Kaurismäki

”Corona syntyi tipoittain. Ensin perustimme Mikan kanssa 1987 elokuvateatteri Andorran. Sittemmin Erkki ja Kari ehdottivat sen yhteyteen baaria. Samaan aikaan lopetti yläkerrassa ollut maalikauppa, ja ajatus Coronasta oli valmis. Moskova-baari liitettiin siihen myöhemmin kun vieressä ollut legendaarinen Haarikkakellari oli lopettanut. Sittemmin Andorran kaupallinen toiminta loppui, ja pikkusalista tehtiin Dubrovnik. Tämä metamorfoosi vei viitisentoista vuotta.

Corona lähenteli sitä unelmaa, josta puhuin kavereilleni 1970-luvulla yökerho Istanbulissa, joka sijaitsi Eerikinkadun ja Annakadun risteyksessä. Siihen aikaanhan ajatus baarin ja elokuvateatterin yhdistämisestä tuntui yhtä mahdottomalta kuin keskiolut R-kioskissa ja lenkkimakkara äitiyspakkauksessa.

Coronan avaamisen aikaan kaupunki oli täynnä keskiolutkuppiloita, joissa kate oli pieni, kassa lyötiin kenkälaatikkoon ja vaihtuvuus oli suuri. Niiden elinkaari oli keskimäärin kolmisen kuukautta kunnes verotarkastajat alkoivat kysellä kirjanpidon perään.

Teimme pesäeron niihin astetta kovemmilla hinnoilla, jotka myös tekivät portsarin tarpeettomaksi. Alun perinkin tavoittelimme sitä sekalaista kanta-asiakaskuntaa, joka meillä nyt on. Asetuimme jonnekin juottoloiden ja hienompien ravintoloiden väliin.

Vuosien aikana on tapahtunut paljon. Itselleni kauneimmaksi muistoksi jäänee ”Kino Eerikinkatu”, jossa ajoimme Timo Aarnialan kanssa vuosittain elokuvia kadulla baarin edessä ”Art Goes Kapakka” -viikolla. Katsojia oli aina yli 600 ja tunnelma ylittämätön.

Kun olen Suomessa, käyn Coronassa kerran viikossa. Lopettamisuutiseen en ollut varautunut mitenkään. Kaikki vaikutti betoniin valetulta, mutta olikin tuuleen kirjoitettu. Mutta Corona palaa toisaalla, rähjäisempänä kuin koskaan kuin Fenix-lintu ikään.”


Mika Kaurismäki

”Kaikki alkoi elokuvateatteri Andorrasta. Olimme perustaneet sen Akin kanssa vuonna 1987. Silloin yläkerrassa toimi vielä maali- ja tapettikauppa. Sen vierestä oli erillinen sisäänkäynti alakerrassa sijaitsevaan Coronaan.

Olin maailmalla kiertäessä nähnyt, miten maailmalla elokuvateatterien aulassa toimi espressokahvibaareja, joissa pystyi nauttimaan kahvin ja sen yhteydessä esimerkiksi konjakin tai grappan. Erityisesti Roomassa, Madridissa ja Barcelonassa oli tällaisia paljon. Siitä syntyi minun ja Akin idea, että samanlainen paikka olisi hienoa saada Suomeen Andorran yhteyteen. Tila vain puuttui.

Jokaisella meillä perustajaporukan jäsenistä on oma versionsa siitä, kuka sanoi mitäkin ensin. Alkuperäinen idea oli kuitenkin minun ja Akin. Kun Aki oli kuvaamassa Boheemielämää-elokuvaa Ranskassa, puhuin hänen kanssaan puhelimessa. Siellä kuvauksissa hän esitteli idean oman baarin perustamisesta Eralle ja Karille, jotka hän tunsi silloin paremmin kuin minä.

Sopiva paikka löytyi, kun Andorran yläkerrassa toimiva maali- ja tapettikauppa suljettiin. Ensin ajattelimme, että kaupan tilasta lohkaistaisiin vain pieni osa meille baariksi. Kun olimme palaaveeranneet Eran ja Karin kanssa, totesimme kuitenkin, että on järkevämpää ottaa koko tila käyttöön. Sitten piti keksiä, mitä haluaisimme tehdä koko isolle tilalle. Me kaikki tykkäsimme pelata biljardia, joten päätimme tehdä baarin peräosasta biljardisalin. Ajattelimme samalla, että se sekoittaisi sopivasti asiakaskuntaa. Sillä tavalla paikasta ei tullut vain taiteilijoiden ja elokuvantekijöiden baari.

Nimi tulee Corona-oluesta. Olin Los Angelesissa, puhuin Akin kanssa puhelimessa ja kädessäni oli kylmä Corona. Siinä mainitsin, että Corona-baarihan se nimi on. Aluksi meiltä ei saanut Coronaa, koska sitä ei tuotu Suomeen. Nimeen yhdistyi sitten myös corona-biljardi, jota baarissa pystyi pelaamaan.

Coronan perustamisen aikaan alkoholilaki oli erilainen. Siihen aikaan baareihin sai ensin vain keskiolutoikeudet, viinin myyntioikeuksia saisi anoa vasta, kun baari olisi ollut jo jonkun aikaa toiminnassa. Lisäksi ovilla oli ehdottomasti oltava portsarit ja anniskelutilojen ikkunat pitäisi peittää niin, että sisälle ei näkyisi. Me emme halunneet noudattaa mitään näitä ehtoja. Halusimme kansainvälisen baarin, joka olisi kohtaamispaikka. Ydinideana ei ollut ryyppääminen. Paikassa pitäisi pystyä nauttimaan viiniä, ja ovien olisi oltava avoimet. Portsareita emme halunneet ovelle. Sisälle pitäisi voida nähdä.

Soitin silloiselle Alkon pomolle, ja tapasimme kylmänä talvipäivänä maali- ja tapettikaupan edustalla. Kerroin hänelle ideamme ja poikkeukselliset toiveemme. Hän sanoi, että ei kuulosta helpolta. Paria päivää myöhemmin hän otti minuun yhteyttä ja kertoi, että kaikki toiveemme olivat menneet läpi. Olimme ensin koeajalla, mutta koska puolessa vuodessa valituksia ei ollut tullut ollenkaan, saimme jatkaa samalla tavalla. Coronan suurimmaksi ansioksi luen sein, että saimme portsarit häviämään Helsingin baarien edustoilta. Olin monta vuotta joutunut häpeämään nöyristellessäni baarien portsareille. Vuosi Coronan avaamisen jälkeen portsarit olivat hävinneet kaikkien paikkojen edustalta.


Hienointa Coronassa oli tietenkin sen avaamisen aika. Baarin avaaminen oli meille iso investointi, ja ihmisten reaktio jännitti hirveästi. Sitten huomasimme, että paikka toimii oikeasti todella hyvin. Coronasta tuli niin suosittu, että emme päässeet itse sinne pelaamaan biljardia. Niinpä vuonna 1993 avasimme Coronan vieressä sijainneelta Haarikkakellarilta vapautuneeseen tilaan Moskova-baarin. Ideana oli avata neuvostotyylinen baari, jonne ei tule kukaan. Ensimmäisten kuukausien ajan ovessa ei ollut kahvaakaan. Kyllä sinnekin sitten oma asiakaskuntansa löysi. Nykyisin venäläiset turistit käyvät Moskova-baarissa ottamassa kuvia siitä, miltä Neuvostoliitto näyttää.

Iso syy Coronan suosioon on varmasti ollut se, että siellä saa mennä ja tulla vapaasti. Siitä tuli kohtaamispaikka, jossa pistäydyttiin esimerkiksi ennen keikkaa ja keikkojen jälkeen. Se on paikka, jonka asiakaskunta on tehnyt näköisekseen. Siksi paikassa pyörii myös paljon näyttelijöitä ja muusikoita. Nykyisin käyn itse siellä tyttäreni kanssa. Asun enimmäkseen ulkomailla, mutta kun tulen Suomeen, käyn tiluksilla ja sovin mahdolliset työtapaamisetkin sinne.

Lopettamisuutisesta tuli paljon viestejä, ja niitä tulee edelleen päivittäin. Corona on ollut eräänlainen instituutio, jonka ovat tienneet kaikki. Se on ollut luomassa uudenlaista baarikulttuuria Helsinkiin. Tieto vuokrasopimuksen irtisanomisesta oli tietenkin suuri yllätys. Olin toki varautunut siihen, että joskus näin voi käydä, mutta kun se tuli konkreettisesti, se oli ikävä yllätys. Mutta emme aio jäädä tähän makaamaan, vaan avaamme uuden Coronan. Nyt iso kysymys on se, mihin se avataan.

Elämä jatkuu. Mikään ei ole ikuista. Ajattelin, että Corona olisi voinut olla, mutta ei sekään näköjään sitten.”


Erkki Lahti

”Pyöritimme yhtiökumppanini Kari Pulkkisen kanssa jo 1980-luvulla Lepakon kuppilaa. Sieltä teimme myös paljon cateringia, koska paikassa oli hyvä ja iso keittiö. Rupesimme tekemään ruokaa elokuvatuotantoihin, myös muihin kuin Akin ja Mikan elokuviin. Akin ja Mikan kanssa aloimme kuitenkin tehdä yhteistyötä enemmän. Heihin tutustuimme vuonna 1985.

Keväällä 1991 olin Ranskassa Boheemielämää-elokuvan kuvauksissa Akin kanssa. Siellä Aki esitteli minulle tämän idean näillä sanoilla: ’Joku päivä perustetaan pieni baari Helsinkiin, ja sen nimeksi tulee Corona’. Nimen taustatarinasta on useampia versioita, mutta Pariisissa Aki sen minulle esitteli. Ilmeisesti nimi liittyi jollain tavalla siihen, että Helsingissä oli aiemmin Korona-nimellä toimineita ravintoloita. Saattoi siihen Corona-oluenkin juominen liittyä.

Coronan tiloissa toimi aiemmin maali- ja tapettikauppa. Kun se suljettiin, olisimme halunneet siitä vain pienen osan, johon olisimme avanneet baarin. Se ei kuitenkaan käynyt. Meille sanottiin, että meidän on otettava joko tila kokonaan tai ei ollenkaan. Otimme koko tilan.

Tärkeintä meille oli se, että halusimme tehdä paikan, jossa itse tykkäämme olla. Paikan, johon on mukava tulla, jossa ei ole portsareita, jossa voi pelata biljardia ja jossa polttaa sikaria. Emme ajatelleet avatessa ollenkaan sitä, miten suosittu tästä paikasta tulisi, emmekä kuvitelleet tekevämme historiaa. Toki osasimme ravintola-alan ammattilaisina Karin kanssa laskea, paljonko meidän pitää myydä, että paikka pysyy kannattavana. Ei sitä sen enempää silti mietitty.

Eikä meillä ollut mitään sen suurempaa sanomaa tätä avatessa. Mika kiteytti Coronan idean kerran kaikkein parhaiten. Tämä on a place in the world. Paikka, jonne on helppo tulla.

Paikan suosion kannalta ratkaiseva käänne oli pian avaamisen jälkeen järjestetty ilta. Pyöritimme Coronan avaamisen aikaan Karin kanssa edelleen Lepakon kuppilaa, ja samassa tilassa toimi alkuperäinen Radio City. Niinpä sovimme, että Coronassa järjestetään samana iltana Radio Cityn 7-vuotisbileet ja Coronan avajaiset.

Paikka tuli aivan täyteen. Oikeat ihmiset löysivät Coronan, kertoivat siitä eteenpäin, ja sen jälkeen meidän ei tarvinnutkaan mainostaa missään. Viereisen tilan Kafe Moskova avattiin, kun Coronasta tuli niin suosittu, että halusimme paikan, jonne ei tulisi kukaan. Palvelun oli tarkoitus olla mahdollisimman tylyä, ja juomavalikoima pidettiin erittäin suppeana. Sittemmin Moskovassa periaatteista on luisuttu hieman, ja juomavalikoimaakin on laajennettu.

Merkittävimpiä muistoja itselleni Coronasta ovat olleet viiden vuoden välein järjestetyt merkkipäiväjuhlat. Esimerkiksi Coronan 10-, 15- ja 20-vuotisjuhlat ovat olleet ikimuistoisia iltoja, joissa on ollut hieno tunnelma. Itse käyn täällä nykyisin harvemmin vapaa-ajalla, mutta erityisesti terassilla tulee kyllä aina toisinaan istuttua.

Coronassa oleellista on suvaitsevaisuus. Tänne saavat tulla kaikenlaiset ihmiset. Samaan aikaan Coronassa voi olla esimerkiksi pukumiehiä ja paljasjalkaisia hippejä. Tämä on paikkana sellainen sulatusuuni. Paikan suosiokin perustuu varmaan siihen, että tänne on niin helppo tulla. Tämä toimii tosi monille helsinkiläisille edelleen kohtaamispaikkana, ja tämä saattaa olla ainut paikka, jossa käydään silloin harvoin, kun käydään ulkona. Coronan alkuaikana istuin kerran tiskillä ja laskin illan aikana, kuinka moni eri ihmistä käy tilaamassa. Pääsin laskuissa 600:aan ennen kuin menin sekaisin.

Tieto vuokrasopimuksen päättymisestä oli toki yllätys. On silti puolustettava taloyhtiötä: rakennus ei ole hyvässä kunnossa ja tarvitsee kunnostusta. Nyt meillä on pyrkimyksenä, että saamme avattua uuden paikan ensi syksyyn mennessä. Nykyisissä tiloissa ollaan auki niin kauan kuin vain mahdollista.”

Risto Pulkkinen

”Isäni oli perustamassa Coronaa. Olin jo silloin mukana tekemässä tänne remonttia. Revimme täältä muun muassa mattoja maalikaupan jäljiltä. Kun isä kuoli vuonna 2008, tulin mukaan omistajaksi. Avaamisajasta muistan sen, että Coronaa tehtiin kauhealla tohinalla ja että kaikilla oli kova meno päällä. Saattoi olla, että isällä ja muilla oli huoli siitä, miten paikka lähtee kannattamaan, mutta minulle se kuva ei välittynyt.

Kun Corona avattiin, kävin paikassa paljon asiakkaana. Se oli aikaa nuoruudestani, kun olin juuri saanut ajokortin ja kävimme kavereiden kanssa paikan päällä harva se päivä pelaamassa biljardia. Jo silloin tuntui, että paikassa oli jotenkin erilainen tunnelma verrattuna muihin Helsingin baareihin. Olin nähnyt isän kanssa jo paljon baareja siinä vaiheessa, ja osasin sanoa, että jotain poikkeuksellista tässä oli.

Tein myös töitä Coronassa sen ensimmäisten vuosien aikana. Silloin oli tapana käydä itse tukussa, ja ajelin sinne. Vuonna 1998 olin puoli vuotta myös töissä baarin puolella. Olin pikkujäbänä vähän sellainen firman maskotti, kaikkialla mukana.

On kiinnostavaa miettiä, miksi juuri Coronaan on muodostunut niin vahva kanta-asiakaskunta. Mikä Coronassa vetosi niin erityisesti? Osasyy on varmasti loistava sijainti. Coronaan oli helppo löytää, ja siitä tuli osa ihmisten arkea ja juhlaa. Ihmiset alkoivat vain kokea sen omaksi paikakseen.

Parhaita muistoja itselläni paikasta ovat viiden vuoden välein järjestettävät Coronan bileet, joissa ihmiset ovat viihtyneet erityisen hyvin. Nykyisin käyn Coronassa vapaa-ajalla hyvin harvoin. Elämäntilanteeni on sellainen, että en ole paljoa enää ehtinyt yöelämään.

Vuokrasopimuksen irtisanominen oli pysähdyttävä tieto. Toki meidän alallamme on totuttu siihen, että kun toimii samassa paikassa vuosikymmeniä, todennäköisyydet kasvavat siihen, että jotain merkittävää tapahtuu. Heti tiedon saamisen jälkeen ajattelin, että alamme äkkiä tehdä jotain uutta. Tämä on äkkisysäys uudelle paikalle.”

Toni Brofeldt

”Olen ollut kohta Coronassa töissä 14 vuotta. Alun perin tulin tänne osa-aikaiseksi työntekijäksi opiskeluiden ohessa. Olin tehnyt jo aiemmin ravintola-alan töitä. Kerran matkalla Porvooseen koulukaveri kysyi, kiinnostaisiko minua työt. Hän oli silloin täällä töissä. Tähän se kysymys sitten johti.

Osa-aikaisen näkökulmasta täällä oli tarpeeksi paljon töitä. Toisaalta vapaata sai pitää silloin, kun sitä tarvitsi. Täällä on aina ollut henkilökunnan kesken hyvä ja rento meininki. Samoin asiakaskunta on mukavaa. Asiat voidaan järjestellä tarpeiden mukaan. Myös vastuuta annetaan tarvittaessa.

Aloitin ravintolapäällikkönä kymmenen vuotta sitten. Nykyisin ehdin itse työskennellä baarin puolella tosi vähän. Tässä Coronan, Moskovan, Dubrovnikin ja Andorran kokonaisuudessa on aika paljon järjesteltävää.

Tällä hetkellä työntekijät saavat kuulla joka päivä kommentteja siitä, miksi Corona suljetaan. Kaikilla ei ole myöskään ihan tarkkaa käsitystä siitä, mistä on kyse. Missään ei ole väitetty, että Corona suljettaisiin lopullisesti, mutta monet luulevat silti niin. Lisäksi meille on tarjottu paljon uusia tiloja, johon Corona voitaisiin avata.

Coronan suosion syytä pitäisi kyllä kysyä asiakkailta. Me paikasta vastaavat henkilöt näemme asian tietenkin niin eri tavalla kuin ihmiset. Minulle Coronassa on kuitenkin oleellista ainutlaatuinen tunnelma. Tietenkin täällä on myös paljon kanta-asiakkaita. Sellaisia, jotka asuvat lähellä ja saattavat käydä täällä joka päivä.

Corona on pyritty pitämään tunnelmaltaan mahdollisimman samanlaisena, mitään merkittävää ei ole lähdetty muuttamaan. Pieniä muutoksia on toki tullut. Erityisesti juomavalikoima on asia, jossa pitää elää ajassa mukana. Ennen saatettiin myydä olutta ja jallua. Nyt pitää pystyä tarjoamaan muun muassa erikoisoluita ja ginejä. Oleellista on se, mitä asiakkaat haluavat.

Myös tupakkalain muutos oli Coronalle” iso juttu. 1990-luvulla paikassa sai tupakoida vielä vapaasti. Tunnelma muuttui osittain, kun tupakointia ensin rajoitettiin ja sitten kiellettiin kokonaan. Nykyisin täällä on myös viikonloppuiltaisin portsari, mikä oli välttämättön ratkaisu 2010-luvun alussa tapahtuneiden sattumusten jälkeen. Edelleenkin oleellista on silti se, että tänne saa tulla vapaasti ja että narikkaa ei ole."

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ravintolat
 • Baarit
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Nämä prinssi Harrysta ja Meghan Marklesta tehdyt ”elävät vahahahmot” vetävät sanattomaksi – ja saattavat olla upeinta taidetta koskaan

 4. 4

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 5. 5

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 6. 6

  Seksuaalisen häirinnän uhrin elämä jää pahimmillaan elämättä – Twitterissä miehiä heräteltiin esimerkillä, johon voivat samastua kaikki

 7. 7

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 8. 8

  Annantaloon perustettiin joukkorahoituksella lasten oma kahvila, jossa on aina tarjolla makaronilaatikkoa

 9. 9

  Pikku Kakkosen punainen lista: näitä lastenohjelmia ei enää saa esittää

  Tilaajille
 10. 10

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Nämä prinssi Harrysta ja Meghan Marklesta tehdyt ”elävät vahahahmot” vetävät sanattomaksi – ja saattavat olla upeinta taidetta koskaan

 4. 4

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 5. 5

  Annantaloon perustettiin joukkorahoituksella lasten oma kahvila, jossa on aina tarjolla makaronilaatikkoa

 6. 6

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 7. 7

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 8. 8

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 9. 9

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 10. 10

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 2. 2

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 3. 3

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 4. 4

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 5. 5

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 6. 6

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 7. 7

  Kalevauva kokosi suomalaisten twiiteistä laulun ja onnistui tiivistämään täydellisesti, mistä Linnan juhlissa on oikeasti kyse – lue hulvaton kappale sanasta sanaan

 8. 8

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 9. 9

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 10. 10

  Leonardo DiCaprio julkaisi Instagramissa kuvan Helsingin voimalaitoksesta – ja arvosteli sen avulla Donald Trumpin ilmastopolitiikkaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Helsinkiläismiehet kehittivät päivässä takuuvarman ratkaisun kauppakeskus Rediin eksyneille

 3. 3

  Elon Musk avautui haastattelussa – 120 tunnin työviikosta huolimatta Tesla oli kuoleman partaalla, kunnes he pystyttivät teltan

 4. 4

  Ranskan sisäministeri: Poliisi on surmannut Strasbourgissa miehen, jota epäillään hyökkäyksestä joulutorille

 5. 5

  Siperialainen kommunisti yllätti alue­vaaleissa ja sai tunnetun tv-kasvon vihat niskaansa – Kremlin kontrolli Venäjän kansasta lipsuu

 6. 6

  Henri Heinonen huomasi teininä olevansa erilainen kuin kaverinsa – Nyt hän kertoo elämästään, johon seksi ei kuulu

  Tilaajille
 7. 7

  Venäläis­agentiksi epäilty Maria Butina tunnusti syyllisyytensä – syyttäjien mukaan Butina yritti muodostaa suhteita republikaanipuolueeseen

 8. 8

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 9. 9

  Suomalaistulokasta verrataan ruotsalaislegendaan: ”Hän on kuin kirurgi, joka leikkaa ilman, että tunnet viiltoa”

 10. 10

  Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsinkiläismiehet kehittivät päivässä takuuvarman ratkaisun kauppakeskus Rediin eksyneille

 2. 2

  Mummon autotallista löytyi autofanien sydämet särkevä, jopa sadantuhannen arvoinen yllätys

 3. 3

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 4. 4

  Suomi häviää isot datakeskus­hankkeet naapuri­maille, ja merkittävä syy on hyvin yksin­kertainen

 5. 5

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 6. 6

  Henri Heinonen huomasi teininä olevansa erilainen kuin kaverinsa – Nyt hän kertoo elämästään, johon seksi ei kuulu

  Tilaajille
 7. 7

  Mies joutui raiskauksesta vankilaan väärän ilmiannon perusteella – uhri tunnusti seitsemän vuotta myöhemmin, nyt korkein oikeus purki tuomion

 8. 8

  Ohikulkija löysi päiväkodin pihalle yksin unohdetun lapsen – Henkilökunnalle sattui virhe, sanoo varhaiskasvatusalueen päällikkö

 9. 9

  Meidän sukupolvemme on sössinyt ihmiskunnan yksityisyyden – Näin sanoo F-Securen Mikko Hyppönen, joka kokeili elää ilman Googlea muttei pystynyt

 10. 10

  Patrik Laineen laukaus pelottaa jo pelikavereitakin: ”Kun kiekko tulee hänelle, kolme kaveria pakenee maalin edestä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

 2. 2

  Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

 3. 3

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 4. 4

  Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

  Tilaajille
 5. 5

  Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

 6. 6

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 7. 7

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 8. 8

  Painin päätteeksi Rauno Lehmusvyöry painoi liipaisinta, mutta varmistin pelasti poliisin hengen – Nyt ”vekselit lankeavat”, ja vakava sairaus nujertaa korsolaisen rikollis­joukon ydin­hahmoa

  Tilaajille
 9. 9

  Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

 10. 10

  Strasbourgin hyökkäyksestä epäilty jatkaa yhä pakoaan – Tämä tilanteesta tiedetään

 11. Näytä lisää