Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

Jennifer Käld kertoo, että hän saa yrityksiltä mainostarjouksia monta kertaa viikossa. Usein Käld kuitenkin vastaa, että ei kiitos.

Tiedätkö, kuka on sosiaalisen median seuratuin suomalainen?

Luultavasti et, joten paljastetaan se heti alkuun: Jennifer Käld, 17-vuotias lukiolainen Pohjanmaalta, jolla on 2,7 miljoonaa seuraajaa lyhytvideopalvelu TikTokissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Varttuneempi lukija saattaa kysyä, kuka Käld ja mikä ihmeen TikTok. Eikä se mitään – tässä jutussa perehdymme syvällisesti tämän hetken ehkä suurimpaan some-ilmiöön ja selitämme asian.

Aloitetaan seuraajamäärästä. Käldin suosion mielettömyyttä voi olla hankala hahmottaa, joten verrataanpa. Tässä on lista muutamista tunnetuista some-suomalaisista seuraajamäärineen:

Janni Hussi: 156 000 (Instagramissa)
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Arttu Lindeman: 174 000 (Youtubessa)

Benjamin Peltonen: 325 000 (Instagramissa)

Kimi Räikkönen: 1 200 000 (Instagramissa)
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helly Luv: 1 300 000 (Instagramissa)

Jennifer Käld: 2 700 000 (TikTok)

Käldillä on siis tuplamäärä seuraajia verrattuna Kimi Räikköseen, joka lienee tunnetuin elossa oleva suomalainen. Luku on luvalla sanoen käsittämätön.

Puhelimen toisessa päässä Käld itse naurahtaa häkeltyneenä saavutukselleen.

”Se on hämmästyttävää, se on vain... En ymmärrä, kuinka monta ihmistä... Minä elän vain täällä pienessä kylässä, ja...”


Pienellä kylällä hän tarkoittaa Kruunupyytä, joka sijaitsee Vaasan ja Oulun välissä. Rannikkokunnassa asuu 6 500 ihmistä, mikä vastaa noin kahta promillea Käldin seuraajamäärästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seuraajat ovat pääasiassa 8–15-vuotiaita tyttöjä. He ovat kotoisin muun muassa Suomesta, Yhdysvalloista, Ruotsista, Turkista sekä Britanniasta. Käldin mukaan seuraajia puuttuu lähinnä Keski-Afrikasta.

Kun Käld lataa TikTokiin videon, useimmiten se kerää hetkessä kaksisataatuhatta tykkäystä ja tuhansia ihastuneita kommentteja:

I love you!”

You’re beautiful!”

”How do you edit it?”

”Tietystikään en saa vain rakkautta, vaan myös vihakommentteja. Mutta itse en niistä oikeastaan välitä.”

Suosio läikkyy inter­netistä myös tosi­elämään. Loka­kuussa Käld huomasi koulu­reissulla, kuinka hänet tunnis­tettiin kadulla Stuttgartissa ja Strasbourgissa. Hetki sitten fanit järjestivät keskenään Jericafamin tapaamisen Tšekissä.

Niin minkä?

Käld selittää, että Jericafam tulee sanoista Jennifer, Erica ja family. Hänen fanikuntansa kutsuu siis itseään perheeksi.

Se kuvastaakin hyvin nykyajan yhteisöllisyyttä: some-suosikin ympärille kerääntyvää monikansallista klikkiä, joita yhdistää lähinnä esikuvan ihannointi. Menestyjän ei tarvitse olla formulakuljettaja tai muusikko, vaan hän saa olla myös tavis.

Kysytäänpä lisää. Eilen Käldillä oli kuumetta ja kurkku on vieläkin kipeä, joten jatkamme haastattelua Messengerissä.

Miten tässä näin kävi, miksi juuri sinusta tuli supersuosittu?

”En tiedä! Teen videoita, koska niitä on hauska tehdä. Ja näköjään muidenkin mielestä ne ovat hyviä.”

”Tykkään tehdä sasswars- sekä tanssivideoita. Tykkään tanssimisesta tosi paljon.”

Googletan salaa, mitä sasswars tarkoittaa. En heti löydä vastausta, joten kysyn Käldiltä.

”Se tarkoittaa sitä videota, joka vaihtelee normaalinopeuden ja hidastuksen välillä. Niitä on todella hauska tehdä, mutta editointi vie paljon aikaa.”

Luultavasti harva aikuinen on ikinä kuullutkaan TikTokista.

Videopäiväkirjamaisessa palvelussa käyttäjät liittävät videoihin pätkän musiikkia ja oheissälää ennen julkaisua. Kokonaisuus viimeistellään jouhevaksi sovelluksen sisältä löytyvillä, varsin kehittyneillä editointityökaluilla. Suosituimpia tilejä seuraavat miljoonat ihmiset.

Ei ehkä kuulosta erityisen omaperäiseltä.

Valistuneempi kyynikko tokaisisi, että meillähän on jo snäpchätit ja instagrammit, joissa lyhyitä videoita voi jakaa jo nyt. Uudet trendisovellukset tuppaavat myös jäämään tähdenlennoiksi. Näin kävi esimerkiksi Vinelle ja Periscopelle.

Kyynikko olisi kuitenkin väärässä.

TikTok yleistyy lujaa Suomessakin, ja palvelusta povataan jopa Instagramin ja Snapchatin syrjäyt­täjää. Myös Jennifer Käld viihtyy parhaiten TikTokissa, sillä se on kilpailul­lisempi ja siellä suuret ihmis­joukot tavoittaa helpommin.

Myös me Nyt.fissä latasimme sovelluksen ja kurkistimme sen sisälle.

Ensivaikutelman perusteella sovellus on koukuttava. Loputonta syötettä pläräävä käyttäjä pystyy ahmimaan suuren määrän videoita lyhyessä ajassa.

Täällä pyörii lähinnä teinejä ja nuoria aikuisia, jotka jakavat kaikkea hassua: pelivideoita, eläinvideoita, tanssivideoita, haastevideoita ja vaikka mitä.

Mutta kas: jo kahden pyyhkäisyn jälkeen törmäämme videoon, jossa Käld yrittää heilauttaa kädellään olevan kermavaahdon nokareen ilmojen halki suuhunsa. Kyseessä on muodikas haaste, ja vastaavia videoita löytyy muiltakin käyttäjiltä.

TikTokin sisällön määritteleminen vaatii tukon nettislangia.

Joukossa on biisien lipsyncausta eli huulien liikkeiden täsmäämistä taustalla soivan ääniraidan kanssa. Siellä on myös floshaamista, joka muistuttaa etäisesti Janne Katajan takavuosina kehittelemää pingviinitanssia.

Kysyn floshaamisesta tarkemmin Jennifer Käldiltä, joka vastaa itkunauruhymiöllä. Häntä huvittaa, sillä en osaa kirjoittaa sanaa oikein.

”Tarkoitat siis flossausta [englanniksi flossing]! No, se on eräs tanssi Fortnite-nimisestä pelistä.”

”Se on hyvin suosittua, kuten muutkin pelin tanssiliikkeet. Minäkin olen tehnyt niitä paljon.”

Selvä. Selataan TikTokia eteenpäin.

Veden puristaminen muovi­pullosta näyttää hidastettuna komealta, samoin isäntänsä selästä muurille hyppäävä koira.

Suurelle osalle videoista leimallista on kuitenkin älyttömyys: miimikkoa esittävä tyyppi laulaa käsittämättömän kimeää muffinsilaulua tai vääristävällä filtterilla kuvaava ukkeli ahmii jogurttia.

Lyhyitä ja kekseliäitä videoita on hauska katsoa, mutta ähky tulee nopeasti.

Musiikkisilppu ja videopotpuri laukaisisivat ehkä migreenin, jos sellaiseen on taipumista. Aikuisena tuntuu myös hieman nololta rullailla palvelussa, joka koostuu lähinnä teinikotivideoista.

Voiko täällä tehdä jotakin järkevää, kuten keskustella Venäjän ja Ukrainan aseellisesta välikohtauksesta Mustallamerellä?

Periaatteessa kyllä, mutta sovellusta ei ole tarkoitettu yhteiskun­nalliseen keskus­teluun. Siellä jaetaan arjen pieniä hetkiä.

Syötteitä ei tukita linkeillä ja kaikella sellaisella, minkä vuoksi nuoret jättivät Facebookin ja Twitterin.

Käld kertoo, että hän löi itsensä läpi TikTokissa kesäloman aikana.

Kesäkuun alussa hänellä oli ”vain” 600 000 seuraajaa TikTokia edeltäneessä Musical.ly-palvelussa. Elokuussa määrä oli jo lähes kaksi miljoonaa.

Käänteen­tekevä video syntyi kesä­kuussa. Siinä Käld tanssahtelee vilkkuvissa kengissä koti­talonsa portaita ylös musiikin tahtiin. Video keräsi peräti 2,2 miljoonaa tykkäystä ja poiki kasan uusia seuraajia.

Näkyvyys tarkoittaa rahaa, ja Käld alkoi saada yhteistyö­tarjouksia eri puolilta maailmaa. Nyt niitä tulee useita viikossa.

Se ei ole yllättävää, sillä yritysten markkinointieuroja valuu yhä enemmän bloggareille, tubettajille ja muille somettajille.

Käld ei halua paljastaa ansaitse­miaan summia, sillä hän ei omien sanojensa mukaan tee videoita rahasta.

”Heh, en halua tehdä liian isoa numeroa kaupallisesta puolesta.”

”Yritykset kaikkialta maailmasta ottavat yhteyttä, ja usein sanon, että ei kiitos. Mutta jos tuote on kiinnostava, voin neuvotella.”

Vastikään kiinalainen vaatekauppa tarjosi korvausta, jos Käld pukeutuisi videollaan kaupan tuotteeseen. Käld sanoi ei, sillä huhut kertoivat yrityksen tavarantoimitusten reistailevan.

Sellaista ei voisi suositella Jericafamille.

Hän käy jokaisen tarjouksen läpi isänsä Mats-Erik Käldin kanssa. Isä valvoo tyttärensä etuja tämän managerina, ja hän pyysi saada tämänkin jutun nähtäväkseen ennen julkaisua.

”Me luotamme toisiimme ja useimmiten ajattelemme samalla lailla. Sekä äitini että isäni seuraavat minua sosiaalisessa mediassa ja auttavat, kun sitä tarvitsen.”

TikTokin suosio alkoi kasvaa vahvasti tammikuussa, mutta nyttemmin se on tullut myös Suomeen.

Markkinatutkimusta tekevän App Annien analyysin mukaan TikTok heiluu päivätasolla kahdenkymmenen ladatuimman ilmaissovelluksen joukossa Applen sovelluskaupassa Suomessa.

TikTokilla on myös paljon vanhoja käyttäjiä, jotka liittyivät aikoinaan Musical.lyhin. Elokuussa käyttäjät siirtyivät sovellusten yhdistämisen myötä TikTokiin.

Oman ilmoituksensa mukaan palvelulla on jo ainakin 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää ympäri maailman. Tarkkoja lukuja ei ole ja niihin kannattaa muutenkin suhtautua varauksella, lukuun sisältynevät TikTokin lisäksi sen kiinalaisversion Douyin käyttäjät.

Kiinalais­kytkös näkyy myös sovel­luksen kesken­eräisyyk­sissä, sillä sovellus saattaa yhtäk­kiä pyytää kiinan kielellä oikeutta käyttää kameraa ja mikrofonia.

Vaikka palvelu soveltaa tiukempia käyttöehtoja Euroopan unionin alueella, kiinan kieli ei erityisesti herätä luottamusta.

TikTok on herättänyt myös perinteiset huolenhuudot somen uhkista.

Palvelun ikäraja on 13 vuotta, mutta ymmärtävätkö etenkään nuoret käyttäjät aina, ketkä kaikki heidän videoitaan pääsevät katselemaan? Palvelussa saattaa myös törmätä alaikäisille sopimattomaan sisältöön.

Tilin voi säätää yksityiseksi, mutta muuten jaettuja sisältöjä näkee periaatteessa kuka vain mistä päin maailmaa tahansa. Se on myös hyvä asia, sillä seikka mahdollistaa esimerkiksi Jennifer Käldin suursuosion.

Tällä hetkellä Käldillä on 2,7 miljoonaa seuraajaa ja tulevaisuus avoinna. Silti hän ei ole erityisesti pohtinut, mitä hän TikTokilta haluaa.

Ainakin hän suunnittelee lähtevänsä opiskelemaan kauppatieteitä lukion jälkeen – ehkä Vaasaan, ehkä Helsinkiin tai ehkä ulkomaille.

”Olen vasta tämän polun alussa, ja suosioni alkoi kasvaa vasta äskettäin. Jatkan tämän tekemistä, mutta aion myös mennä korkeakouluun, koska kouluttautuminen on itselleni tärkeää.”

Oikaisu 29.11. kello 13.08: Fortnite-pelin kirjoitusasu korjattu.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 2. 2

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 3. 3

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 4. 4

  Miltä rasismi tuntuu ”sivistyneissä piireissä”? – Tässä haastattelussa tubettaja Luyeye Konssi kertoo, miltä tuntuu elää Suomessa, jossa mustat laitetaan hyppäämään pituutta

 5. 5

  Kanadaiset sydämistyivät, kun suosittuun Bird Box -elokuvaan ilmestyi kuvituskuvaa maan lähihistorian tuhoisimmasta tragediasta

 6. 6

  Star Trek: Discoveryn toinen kausi alkaa – tässä sarjan keskeinen juoni ja henkilöt jotta voit alkaa seurata kakkoskautta

 7. 7

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 8. 8

  Nyt.fin podcastissä pohditaan, kuinka suuri on pitsa, miksi huono elokuva menestyy ja mitä GoT:n tiiseri vihjaa

 9. 9

  Julkkiskokki Tomi Björckin uudesta ravintolasta saa ehkä Helsingin parasta pastaa, mutta osa annoksista on aivan liian sekavia

 10. 10

  WeMMu oli 16-vuotias, kun yhtäkkiä tuhannet ihmiset ilmestyivät haukkumaan – Nyt hän haluaa kertoa, mitä Irc-Galleriassa tapahtui 15 vuotta sitten

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 2. 2

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 3. 3

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 4. 4

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 5. 5

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 6. 6

  Kanadaiset sydämistyivät, kun suosittuun Bird Box -elokuvaan ilmestyi kuvituskuvaa maan lähihistorian tuhoisimmasta tragediasta

 7. 7

  Miltä rasismi tuntuu ”sivistyneissä piireissä”? – Tässä haastattelussa tubettaja Luyeye Konssi kertoo, miltä tuntuu elää Suomessa, jossa mustat laitetaan hyppäämään pituutta

 8. 8

  Star Trek: Discoveryn toinen kausi alkaa – tässä sarjan keskeinen juoni ja henkilöt jotta voit alkaa seurata kakkoskautta

 9. 9

  Ennen kuin maailma uppoaa lumeen, on kuultava hyvää musiikkia – Juuri sellaista kuin Juttutuvassa keskiviikkona

 10. 10

  Pikatestissä Satama Bar, joka on erinomainen lisä Kalasataman alueen palveluihin ja tuo hyvää vaihtelua Redille

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 2. 2

  Netissä leviää viraali teoria, jonka mukaan yksi perhepizza on enemmän kuin kaksi normaalia – Testasimme, voiko järjetön väite pitää paikkansa

 3. 3

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 4. 4

  Gillette ilmoitti alkavansa mainoksissaan ”haastaa miehisyyteen liittyvää kuvastoa” ja teki mainoksen jossa miehet ovatkin kilttejä – sai niskaansa viharyöpyn

 5. 5

  Menikö Hitler-Fingerpori ohi? Niin meni muiltakin – tavoitimme Pertti Jarlan, näin hän selittää

 6. 6

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 7. 7

  Perussuomalaiset syyttää Facebookia sensuurista, somejätti puolustautuu: ”Käymme keskustelua selittääksemme, mitä voi julkaista”

 8. 8

  Game of Thronesin viimeisen kauden alkamispäivä on julkistettu: 14. huhtikuuta

 9. 9

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 10. 10

  Suomi haluaa välttää Trump-vaalien kohtalon – valtio ja Facebook sopivat niistä keinoista, joilla vaaleihin varaudutaan

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Redin kävijäkato ei ole hellittänyt – Ravintolan omistaja: ”Toivo on loppumassa”

 2. 2

  Tämä asia sinun pitää muuttaa elämästäsi nyt, jotta olet kesäkuussa viisi kiloa kevyempi

  Tilaajille
 3. 3

  Vakava vaaratilanne Helsinki-Vantaalla: Matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle

 4. 4

  Venäjä-tutkintaa johtava Mueller tyrmää kohua herättäneen Trump-uutisen – ”Asioita ei ole kuvattu todenmukaisesti”

 5. 5

  Pankit hätistelevät asiakkaita pois automaateilta mobiilipalveluiden ääreen – mitä siitä pitäisi ajatella?

 6. 6

  Karo Hämäläinen luuli voivansa kontrolloida kaikkea itsessään mutta sairastuikin syömishäiriöön – Nyt perfektionistinen kirjailija rentoutuu juoksemalla jopa 160 kilometrin matkoja

  Tilaajille
 7. 7

  Suosikkikahvila Bergga sulkee ovensa Kalliossa – Yrittäjän arki kävi liian raskaaksi

 8. 8

  Vuonna 2035 Suomi onkin valmis – HS kertoo, millaista olisi elämä maassa, joka nollasi hiilipäästönsä

  Tilaajille
 9. 9

  Helsinki Seagullsin entinen tähtipelaaja Jermaine Marshall löytyi kuolleena

 10. 10

  Ruokavalioista tuli niin tiukkoja, että ihmiset alkoivat syödä väärin – nyt nousee yksinkertainen dieetti, jonka asiantuntija soisi syrjäyttävän kaikki muut

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hän hyökkää, haukkuu ja saa ilonsa toisen nujertamisesta – Sadistisen persoonallisuus­häiriön piirteitä ilmenee aivan tavallisilla ihmisillä, ja tällainen se on

  Tilaajille
 2. 2

  Sairaalan päivystyksessä Helsingissä on erityinen triplaruuhka – ”Täällä on itketty käytävillä”

 3. 3

  Naisen kotoa Itä-Helsingistä löytyi 26 erittäin huonokuntoista koiraa – Kaikki lopetettiin, mahdollisesti vesikauhuisia koiria on myyty eteenpäin

 4. 4

  Hietaniemen krematoriosta nousi mustaa savua – Polttouunissa toimintahäiriö

 5. 5

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 6. 6

  Grönlannin manner­jäätikköä katoaa vuodessa 45 000 Kheopsin pyramidin verran – Sulamisesta on nyt paljastunut sivu­vaikutus, joka voi osoittautua vakavaksi

 7. 7

  Anu Valkeajärvi meni 22-vuotiaana opiskelijana asumisoikeusjonoon ”varmuuden vuoksi” – 18 vuotta myöhemmin tärppäsi

 8. 8

  Suosikkikahvila Bergga sulkee ovensa Kalliossa – Yrittäjän arki kävi liian raskaaksi

 9. 9

  Vakava vaaratilanne Helsinki-Vantaalla: Matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle

 10. 10

  Pettynyt ruotsidemokraatti­johtaja kommentoi puheessaan keskustajohtaja Annie Lööfin asua – Lööfin vastaus irrotti valtiopäiväsalista pitkät aplodit

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Vuosaarelaisen kaunottaren turhamaisuus pöyristyttää ihmisiä – Mutta lopulta he itkevät, sillä Jasmin Koskirannan tarina onkin suurempi

  Tilaajille
 2. 2

  Keksijänero loi miljardituotteen ja joutui tyttärensä syrjäyttämäksi – Suomalaista Polaria ja sen perustajan traagista kohtaloa ympäröi hiljaisuuden muuri

  Tilaajille
 3. 3

  Nämä sanat kannattaisi sanoa monelle vanhemmalle, vaikka minut ne saivatkin itkemään

 4. 4

  Vuoden paras Fingerpori -äänestys keräsi yli 23 000 ääntä – ”Hieno valinta”, toteaa Pertti Jarla yleisön suosikista ja paljastaa omansa

 5. 5

  Radikaalit pääsivät niskan päälle perussuomalaisten nuorisojärjestössä – suljetulla keskustelupalstalla julistetaan rotuoppia ja haukutaan Halla-ahoa

  Tilaajille
 6. 6

  Pilapiirtäjä Ville Ranta teki piirroksen Oulun seksuaali­rikoksista ja sohaisi muurahais­pesään – Facebook jäädytti tilin, mutta se ei Rantaa hetkauta, sillä hän ei ole ensi kertaa asialla

 7. 7

  Sähköhammasharjakin voi jättää hampaat likaisiksi – yleinen harjaustekniikka pilaa koko sähköharjan idean, sanoo asiantuntija

 8. 8

  Miksi suomalaismiehet hakevat puolisonsa Aasiasta? Tästä kertoo Ylen Tuontirakkautta-sarja, joka suututti osallistujapariskunnan

 9. 9

  Autoista tuli niin hyviä, että kuljettajien ajotaidot romahtivat – tämä perusasia unohtuu monelta ja talvella sen kuulee lähes joka risteyksessä

 10. 10

  Tällainen on kahdeksan lapsen hyväksikäyttö­tapaus: Kalliolaismies saalisti tyttöjä Instagramissa – Tuomittu pyysi 14-vuotiasta tyttöä vaikenemaan seksistä

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Pankit hätistelevät asiakkaita pois automaateilta mobiilipalveluiden ääreen – mitä siitä pitäisi ajatella?
 3. Entistä useampi suomalainen uskoo, että omalla äänellä voi vaikuttaa eduskuntavaalien lopputulokseen
 4. Karo Hämäläinen luuli voivansa kontrolloida kaikkea itsessään mutta sairastuikin syömishäiriöön – Nyt perfektionistinen kirjailija rentoutuu juoksemalla jopa 160 kilometrin matkoja Tilaajille
 5. Arkkitehti Jan Gehl keksi jo 1960-luvulla, miten ihmisen kaupunki luodaan – Salaisuus on biologiassa ja uudet opit ovat jo käytössä Suomessa
 6. Haluaisitko hiihtää kuin Aino-Kaisa Saarinen? Näillä vinkeillä pääset alkuun
 7. Alma-kysely: Jos presidentti liputtaisi Nato-jäsenyydelle, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen
 8. Vuotava polttoaineputki aiheutti suuren palon Meksikossa – Ainakin 20 ihmistä kuollut ja yli 70 loukkaantunut
 9. Tämä asia sinun pitää muuttaa elämästäsi nyt, jotta olet kesäkuussa viisi kiloa kevyempi Tilaajille
 10. Suomen eri alueilla on valtavat erot matkailussa talvella ja kesällä – HS vieraili tammikuisessa Fiskarsissa, ero ruukkikylän kesävilinään on huima
 11. Kun näyttelijä Sanna-June Hyde sai kutsun esittää Aino-Kaisa Saarista, hän painui ladulle – Matka ”Aikuksi” vei huippu-urheilijan psyyken pimeälle puolelle
 12. Näytä lisää