Jazzkeittiö New Yorkissa: Suomalaismuusikot vinkkaavat parhaat jazzklubit ja kertovat, kuinka Amerikassa luodaan uraa

”New Yorkin vertaaminen Helsinkiin on kuin vertaisi Atlanttia ankkalammikkoon”, kirjoittaa Katri Kallionpää.

Kuka on tuo pitkänhuiskea kontrabasisti, jonka nimestä ei kukaan saa selvää?


Kysymys leijui ilmassa Django-klubilla Manhattaniin eteläosassa Tribecassa marraskuun alun torstaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hovimestari johdatteli minut baarin perälle. Sinne oikeutti kymmenen dollarin pääsylippu. Ne, jotka olivat maksaneet 30 dollaria, pääsivät lavan eteen pöytiin. Lisäksi heidän piti paikallisen tavan mukaan ostaa vähintään kaksi drinkkiä.

Lavalla soitti saksofonisti Sam Dillonin septetti. Sitten koko sali hiljeni: oli basistin vuoro soittaa soolo. Se oli sähäkkä, se oli taiturimainen ja se svengasi. Yleisö ja myös bändi puhkesivat aplodeihin.


Minun suomalainen sydämeni paisui ylpeydestä: Basistihan oli Kaisa Mäensivu, viime kesän Pori Jazzin vuoden taiteilija. Tuttu Kaisa’s Machine ja Signe -yhtyeistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”She is really good! totesivat baarissa istuneet teatteriopiskelijat Sydney Rutigliano ja Jack McManus. Mäensivu loi heidän mielestään ”solidin perustan” yhtyeelle. ”Sitä paitsi yhtyeessä on jännä dynamiikka, kun kuuden miehen joukossa on yksi nainen”, Rutigliani sanoi.

Mutta onko suomalaisen jazzmuusikon elämä New Yorkissa aina yhtä hohdokasta? Siitä halusin ottaa selvää, kun olin New Yorkissa marraskuun toisen viikon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mäensivun lisäksi tapasin kitaristi Olli Hirvosen. Jutun lopussa Kaisa ja Olli antavat vinkkinsä New Yorkin parhaista jazzklubeista.

”Hitosti enemmän muusikoita ja paljon kovempi taso kuin Helsingissä”, Kaisa kiteytti New Yorkin ja Helsingin eron.

Jazzmuusikolta vaaditaan rautaista ammattitaitoa. Esimerkiksi ennen tätä Djangon keikkaa yhtye ei harjoitellut kertaakaan. Jotkut muusikot Kaisa tapasi ensimmäistä kertaa lavalla.

Kova vaatimustaso asettaa muusikolle myös ”positiivista painetta kehittyä”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Pyrin soittamaan mahdollisimman hyvien muusikoiden kanssa. Silloin opin eniten”, Kaisa kertoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen tavoitteenaan on pysyä New Yorkissa ainakin sen aikaa, kun taiteilijaviisumi on voimassa, eli kolme vuotta.

Mäensivu suoritti maisterin tutkinnon Manhattan School of Musicissa viime vuonna, ensi keväänä hän aikoo suorittaa tutkinnon myös Sibelius-Akatemiassa.

Oman yhtyeen kokoaminen New Yorkissa ei ole hänen suunnitelmissaan. ”Täällä ei mikään ole ilmaista. Bändin vetäjä maksaa muusikoille keikkojen lisäksi myös harjoittelusta.”

Hän haluaa olla New Yorkissa myös siksi, että ei menettäisi hyviä tilaisuuksia. ”Suomessa hommat pysyvät ja jatkuvat, vaikka olisin pari vuotta muualla.”

Suomessa Kaisa’s Machine tekee keväällä kiertueen. Mäensivu on mukana myös muun muassa Josefiina Vannesluoman Signessä, joka esiintyi viime viikonloppuna Lontoon EFG-festivaaleilla.

Kitaristi Olli Hirvosella on New Yorkissa oma yhtye, New Helsinki, joka esiintyi Pori Jazzissakin kesällä 2017.


Tapasin Ollin baarissa Viidennen avenuen tuntumassa, mikä sopi hyvin kuvaan: Olli soitti aikoinaan suomalaisessa yhtyeessä nimeltään Fifth Avenue.

”Täällä pitää löytää oma paikka ja omat soittokaverit, joiden kanssa synkkaa. Se on pitkän tähtäimen hommaa”, hän sanoi.

Olli nimettiin Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi vuonna 2011. Samana vuonna hän muutti Helsingistä Sibelius-Akatemialta New Yorkin Manhattan School of Musiciin tekemään maisteritutkintoa ja jäi.

Kansainvälistä mainetta hän sai vuonna 2016 voittaessaan Montreux’ssa kansainvälisen kitarakilpailun.

”New Yorkin hienous on siinä, että todella lyhyellä varoitusajalla voi päästä tekemään todella hienoa musaa”, Hirvonen sanoi.

Kaisan tavoin myös Olli uskoo, että New York on paras paikka kehittyä muusikkona.

”Täällä pääsee soittamaan parempien muusikoiden kanssa kuin oikeastaan missään muualla. Ja joka päivä tulee vastaan uusia haasteita. Pitää esimerkiksi opetella uutta, joskus todella hankalaa musiikkia todella lyhyellä aikataululla, ja mennä suoraan keikalle ilman treenejä. Siinä todellakin punnitaan ammattitaito.”

Olli kertoi soittavansa neljästä kuuteen keikkaa viikossa.

”Teen keikkoja freelancerinä todella laajalla skaalalla uuden jazz- ja nykymusiikin konserteista perinteisempiin big band ja standardikeikkoihin. Soitan myös paljon rock- ja popkeikkoja, sekä hääkeikkoja ja muita yksityistilaisuuksia viikoittain.”

Viime aikojen mielenkiintoisimpia projekteja ovat olleet tango-ooppera New York City Operassa sekä yhteistyö uutta, kokeilevaa metalli/bigband -musikkia soittavan Big Heart Machinen kanssa.

Paluu Suomeen ei ole näillä näkymin Ollin suunnitelmissa.

”On helpompaa pitää täältä käsin yhteyksiä sinne kun lentää Suomesta tänne tekemään yksittäisiä keikkoja tai projekteja.”

New Yorkin ja Helsingin jazzskenen vertaaminen on vähän kuin vertaisi Atlanttia ankkalammikkoon, mutta teen sen silti.

Tuntuu, että New Yorkissa arvostetaan taituruutta ja jazzklassikoiden hallintaa, kun taas Suomessa pidetään tärkeänä, että muusikko esittää itse säveltämäänsä musiikkia.

Juuri niin pitää ollakin, sanoi levy­kauppias Fred Cohen, kun juttelin hänen kanssaan hänen Greenwich Villagessa sijaitsevassa myymälässään. Hänen mielestään nuoren muusikon pitää ensin ottaa haltuun jazzstandardien kaanon, ja ryhtyä vasta sitten tekemään omia kappaleita.

”Nehän – suoraan sanottuna – eivät useinkaan ole kovin hyviä”, Cohen virnisti.

Hän antoi nuorelle muusikolle neuvon: ”Mieti, mikä saisi yleisön kiinnostumaan sinusta ja seuraamaan sinua. Tee oma versiosi kappaleesta, jonka yleisö jo tuntee. Se on sinun sisäänheittotuotteesi.”

Hän myös varoitti itseriittoisuuden vaarasta: ”Tee kotiläksyt. Sitten kun yleisö uskoo sinuun, voit ottaa riskejä ja tehdä mitä haluat. Niin kuin esimerkiksi nämä tekevät”, Cohen lisäsi ja poimi laaristaan saksofonisti Mikko Innasen Plopin uusimman vinyylin.

En malttanut olla kysymättä, miten äänitealan murros ja netin striimauspalveluiden yleistyminen on vaikuttanut hänen kauppaansa.

”En ole juurikaan tuntenut nahoissani netin vaikutusta. Isommat levykauppaketjut varmasti ovat”, hän sanoi.

Vinyylien uusi tuleminen virkistää myös Cohenin myyntiä. ”Ihmiset haluavat edelleen pitää kädessään esinettä”, Cohen totesi.

New Yorkin vuokratason hurja nousu on kuitenkin saanut aikaan sen, että Cohenin myymälä sijaitsee kerrostalon kahdeksannessa kerroksessa eikä kivijalassa. ”Olen silti tyytyväinen. Ihmiset tulevat tänne syystä, eivät sadetta pitämään”, hän totesi.

New Yorkin nuorten muusikoiden tasoa voi mennä tsekkaamaan Upper West Siden Gin Milliin, jossa Manhattan School of Musicin opiskelijat jamittelivat maanantaisin. Marraskuun ensimmäisenä maanantaina Suomi pärjäsi vertailussa loistavasti, kun Kaisa Mäensivu oli soittamassa bassoa.

Jos sitten haluaa päästä jazzin synty­juurille, pitää mennä Harlemiin. Uusia kykyjä voi edelleen bongata Harlemin Apollo-teatteriin, josta ovat ponnistaneet sellaiset nimet kuin Ella Fitzgerald ja Billie Holiday.

Parin korttelin päässä Apollosta sijaitsee esimerkiksi Harlem Shrine, jossa on elävää musiikkia joka päivä. Pääsymaksua ei ole ja taso näytti ainakin viime viikolla olevan kova.

Harlemin parhaana pidetty jazzklubi on tyylikäs Showmann’s, jossa perjantai-iltana soitti latinobändi. Viehättävintä klubilla oli ehkä paikan kahdeksankymppinen emäntä.

Kaikkein autenttisimpaan jazzpaikkaan minut vei kuitenkin kollegani Teemu Luukka, jolta on juuri julkaistu kirja New Yorkin Uhmatar. Se kertoo Harlemin legendaarisesta baarinpitäjästä Tyyni Kalervosta.

Teemu johdatti minut harlemilais­talon kellarissa sijaitse­vaan sotavete­raanien kerho­tilaan, jonka oven päällä ei näkynyt minkäänlaista kylttiä. Klubilla vallitsi ihanan kotoinen tunnelma. Kaksi kypsään ikään ehtinyttä ladyä kokkasi ruokaa ja jazz soi.

Saksofonisti Ray Bluen trio soitti tuttuja biisejä, jotka täällä jazzin syntysijoilla olivat yleisölle tuttuja kuin kansanlaulut. Solisti lauloi Summertimea – ja miten upeasti hän sen lauloikaan?

Suurin yllätys oli se, kun Ray Blue toivotti meidät tervetulleiksi selvällä suomen kielellä. Kävi ilmi, että hän oli soittanut myös Pori Jazzissa vuonna 2004. Ja kuinka ollakaan, hänen vaimonsa on Porista.

Olli Hirvosen kolme suosikkiklubia:

1. Village Vanguard.

178h Ave S, New York, NY 10014

“Maailman legendaarisin jazzklubi. Klubin perustajan, Max Gordonin kuoleman jälkeen sitä johti hänen vaimonsa Lorraine Gordon, jonka ensimmäinen aviomies oli Blue Note Records -levy-yhtiön perustaja Alfred Lion.

Lorraine Gordonin linja oli luova ja tinkimätön. Vielä viime uutena vuotena Lorraine kulki yleisön joukossa siemaillen lempidrinkkiään, tequilaa ja soodavettä. Lorraine kuoli viime kesäkuussa. Nyt klubia vetää hänen tyttärensä. Linja näyttää olevan ennallaan.”

2. Balboa

1655 Bedford Ave, Brooklyn, NY 11225

”Crown Heightsissa Brooklynissä sijaitsevan korttelikapakan torstain konserttisarjaa vetää paikallisten nuorten muusikoiden kollektiivi. Uutta, kokeilevaa improvisoitua musiikkia.”

3. Barbes

376 9th St, Brooklyn, NY 11215

”Tämäkin erittäin kotoisa baari sijaitsee Brooklynissä, Park Slopessa. Livemusiikkia aivan laidasta laitaan, balkanmusiikkia, kantria, bluegrassia, luovaa freejazzia. Täällä soittaa usein myös toinen New Yorkissa asuva suomalaiskitaristi Olli Soikkeli.”Kaisa Mäensivun kolme suosikkiklubia:

1. Small’s Jazz Club

183 10th St, New York, NY 10014

”Keikkojen jälkeen muusikot kokoontuvat tänne. Parhaat, ajankohtaiset bändit.”

2. Mezzrow Jazz Club

163 W 10th St, New York, NY 10014

”Samat omistajat kuin Small’silla. Hiljainen kuuntelumesta, jossa soittaa enimmäkseen duoja ja trioja.”

3. 55 Bar

55 Christopher St., New York, NY 10014

”Sijaitsee myös Greewich Villagessa. ”Täällä kuulee usein elektronista tai funk-tyyppistä jazzia. Alkuillan keikat ovat ilmaisia.”

Tykkää Jazzkeittiöstä Facebookissa.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 2. 2

  Nuorisotutkijat miettivät, mikä ilmiö olisi erityisen suomalainen – Vastaus on kilju, ja nyt kansakunnan kiljumuistot on tarkoitus koota yhteen

 3. 3

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 4. 4

  Nämä ovat pelottavimmat hetket Muumilaakson tarinoissa – kolme jaksoa sensuroitiin Suomessa liian kammottavina

 5. 5

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 6. 6

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 7. 7

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 8. 8

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 9. 9

  Pikatestissä ”sushipääkaupunki” Järvenpään automarketti, joka myy 30 000 sushipalaa viikossa – Hinta ja laatu kohtaavat, mutta riisi ei vastaa järjetöntä hehkutusta

 10. 10

  Savoy-teatteri perusti uuden festivaalin Helsinkiin – ja julkisti asian uskomattoman upeassa konsertissa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 2. 2

  Nuorisotutkijat miettivät, mikä ilmiö olisi erityisen suomalainen – Vastaus on kilju, ja nyt kansakunnan kiljumuistot on tarkoitus koota yhteen

 3. 3

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 4. 4

  Nämä ovat pelottavimmat hetket Muumilaakson tarinoissa – kolme jaksoa sensuroitiin Suomessa liian kammottavina

 5. 5

  Eminem on kuuluisa räppäri mutta myös vanha sarjakuvasankari, ja selittää täydellisesti räppärin Twitter-raivon Netflixille

 6. 6

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 7. 7

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 8. 8

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 9. 9

  Pikatestissä Munkkiniemen kortteliravintola Odessa, joka tarjoaa Ukrainan makuja luomupainotuksella

 10. 10

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Saturday Night Live pilkkasi hätätilajulistusta, ja Donald Trump sai tarpeekseen: ”Miten kanavat selviävät tästä ilman seuraamuksia?”

 2. 2

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 3. 3

  Internet on juuri nyt täynnä tästä kokoomuksen vaalimainoksesta tehtyjä pilaversioita – kokosimme kaikki parhaat

 4. 4

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 5. 5

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 6. 6

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 7. 7

  Tieteisklassikko Dyynin uusi versio ilmestyy marraskuussa 2020 – näyttelijöinä tunnettuja tähtiä

 8. 8

  Nämä videot varapresidentti Mike Pencen puheista levisivät hetkessä ympäri nettiä, koska kukaan ei taputa hänelle

 9. 9

  Lavastiko musta näyttelijä raa’an pahoinpitelynsä? Kysymys synnytti riidan, joka kielii jälleen Yhdysvaltojen syvästä kahtiajaosta

 10. 10

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Thaimaan rinnalle on noussut takuulämmin, monipuolinen ja melko edullinen lomakohde, jonne kaikki tuntuvat nyt matkaavan

 2. 2

  ”Pesulla käyn milloin missäkin” – Riitta-Liisa Tauriainen muutti syvimpään Lappiin, ja 12 neliön koti on oikeasti peräkärry

  Tilaajille
 3. 3

  IS: Antti Rinne menetti sairauden vuoksi liikuntakykynsä –”Nyt on tilanne se, että 150 metriä kävelen helposti”

 4. 4

  Venäläiset hävittivät kaiken eteensä tulevan nykyisen Vantaan alueella 300 vuotta sitten – Keskeltä liikenteen melua löytyy kuitenkin vielä 1700-luvun aarre

 5. 5

  Uusi pettämätön matkakonsepti säästää rahaa, aikaa ja luontoa

 6. 6

  ”Luulin sitä vitsiksi” – Tanska alkaa eristää karkotuspäätöksen saaneita ulkomaalaisia viruskokeisiin erikoistuneelle pikkusaarelle

  Tilaajille
 7. 7

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 8. 8

  Ihmiset sanovat arvostavansa puhdasta ruokaa, mutta tutkija Helena Siipi ei ymmärrä, mitä se tarkoittaa: ”Mitä on puhdas ruisleipä tai naudanliha?”

  Tilaajille
 9. 9

  Työntekijöiden kiusaamisesta syytetty Amnestyn johto tarjoutuu irtisanoutumaan

 10. 10

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 2. 2

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 3. 3

  ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely

 4. 4

  Thaimaan rinnalle on noussut takuulämmin, monipuolinen ja melko edullinen lomakohde, jonne kaikki tuntuvat nyt matkaavan

 5. 5

  Sipoon murhatutkinta valmistui: Ystävät kuvailivat poliisille henkirikoksen tehneen miehen muuttumista

 6. 6

  SRV:n Majakka-tornitaloon valui vettä tuntien ajan Kalasatamassa – Asunnon ostaneet pettyneitä: ”Luotto ei ole korkealla”

 7. 7

  Henna Poikonen ajatteli 2010, että liki purkukuntoisen puutalon ostaminen Korsosta olisi hyvä idea – Tältä talossa näyttää nyt

 8. 8

  Ennuste vuodelle 2040: Suomessa on vain kolme kaupunkiseutua, jotka kasvavat – muu maa näivettyy

 9. 9

  Muumit uudistuivat 30 vuoden jälkeen – Historian kallein suomalaissarja alkaa Ylellä, ja meno Muumilaaksossa on hetkittäin hyytävä

  Tilaajille
 10. 10

  Saako syöpäpotilasta hieroa? Osa hierojista ei halua tehdä sitä – ja siinä on myös riskinsä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 2. 2

  Miksi puoliso pettää? Psykoterapeutti Annikki Kaikkonen tutki uskottomuutta ja löysi kaksi toistuvaa tarinaa

  Tilaajille
 3. 3

  Japanissa harvinaiset airokalat ovat nousseet pintaan – Myös tutkijat uskovat historiallisen suuren maanjäristyksen olevan vain ajan kysymys

 4. 4

  Hyvänä nukkujana pidetty voi kärsiä vakavasta sairaudesta – nämä merkit kielivät, että uni ei ole normaalia

  Tilaajille
 5. 5

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 6. 6

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 7. 7

  Suvi Pitkänen sai huuliinsa pistoshoidosta kudosvaurion, eivätkä ne palaa koskaan ennalleen – ”Epäonnistuneiden hoitojen tuloksia näkee kadulla aivan liian usein”, sanoo plastiikkakirurgi

  Tilaajille
 8. 8

  Oman työhakemuksen perään kannattaa soittaa vain yhdestä syystä – kolme rekrytoinnin ammattilaista kertoo, miten onnistut työnhaussa

 9. 9

  Elina Mäkinen, 25, on poikkeusyksilö, joka pysyy hengissä jäisessä vedessä lähes puoli tuntia – ”Antureiden mukaan minun pitäisi olla kuollut”

 10. 10

  Saturday Night Live pilkkasi hätätilajulistusta, ja Donald Trump sai tarpeekseen: ”Miten kanavat selviävät tästä ilman seuraamuksia?”

 11. Näytä lisää