Tästä musiikkivideosta tuli järisyttävä viraalihitti heti, kun se oli julkaistu – koska se vilisee upeita viittauksia teinileffoihin ja kertoo paljon Ariana Granden erosta

Poptähti Ariana Granden musiikkivideo Thank U, Next on nyt kaikkialla.

Viime perjantaina tehtiin sosiaalisen median historiaa.

Jos se meni sinulta ohi, ei hätää. Vielä ehtii mukaan.

Kyse on tästä poptähti Ariana Granden uuden Thank U, Next -kappaleen musiikkivideosta.Video rikkoi heti suuren osan Youtube-ennätyksistä.

Video julkaistiin Youtubessa viime perjantaina, ja julkaisussa hyödyttiin Youtube Premium -palvelun uutta ominaisuutta, jossa merkittäviä videoita voidaan julkaista ”ensinäyttöön” niin, että ihmiset ympäri maailmaa voivat katsoa videota yhtäaikaisesti ensimmäistä kertaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Thank U, Next -videon ensinäyttöä katsoi yhtäaikaisesti 829 000 ihmistä, jotka kirjoittivat yli 516 000 chat-viestiä videon esittämisen aikaan. Minkään muun videon ensinäyttö ei ole kerännyt vastaavia lukuja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennätykset eivät jääneet kuitenkaan tähän. Ensimmäisen 24 tunnin aikana Granden musiikkivideota katsottiin yli 50 miljoonaa kertaa.

Mikään Youtuben musiikkivideo ei ole aikaisemmin yltänyt samaan. Ennen Grandea ennätystä piti hallussaan k-pop-yhtye BTS musiikkivideollaan Idol. Sitä katsottiin ensimmäisen 24 tunnin aikana 45,9 miljoonaa kertaa.

Maanantaiaamupäivään mennessä Granden musiikkivideota oli katsottu jo yli 88 miljoonaa kertaa. Tällä tahdilla se voi hyvinkin kilpailla paikasta yhtenä kaikkien aikojen katsotuimpien Youtube-musiikkivideoiden joukossa.

Eikä musiikkivideon huomio jäänyt vain Youtubeen. Videosta kirjoitettiin isoihin ulkomaisiin medioihin juttuja toisensa perään.

Sosiaalinen media täyttyi fanien kommenteista.
Useat julkisuuden henkilöt kommentoivat myös videota tuoreeltaan.
Oleellista on se, että lähes kaikki tuntuivat olevan yksimielisiä Granden musiikkivideon upeudesta.

Minkä takia Granden musiikkivideo oli ihmisten mielestä niin mahtava?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Oleellista on tajuta, että jo pelkästään kappale ja sen sanat ovat isossa roolissa suosion rakentumisessa. Kun Thank U, Next julkaistiin 3. marraskuuta, se pomppasi useissa maissa – muun muassa Suomessa – listojen kärkisijalle.

Kappaletta pidettiin Grandelta – joka on yksi tämän hetken suosituimmista poptähdistä – poikkeuksellisen suorana henkilökohtaisena avautumisena.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syksyllä uutisoitiin, että Grande ja hänen kihlattunsa, näyttelijä-koomikko Pete Davidson ovat eronneet. Grande julkaisi uuden kappaleensa vain muutama viikko erouutisen jälkeen, ja kappaleen sanat käsittelevät nimenomaan Granden entisiä ihmissuhteita. Davidsonin lisäksi Grande mainitsee entisistä miesystävistään nimeltä Big Seanin, Ricky Alvarezin ja tänä syksynä kuolleen Mac Millerin.

Musiikkivideolla Grande avaa välejään entisiin miesystäviinsä yksityiskohtaisemmin.

Videolla nähdään Grande selaamassa sängyllään leikekirjaa, jonka sivuilla on mainintoja ja kuvia nimenomaan Seanista, Alvarezista ja Davidsonista.

Netissä on useita juttuja, joissa on käyty yksityiskohtaisesti läpi, mitä Grande on kirjoittanut kustakin henkilöstä musiikkivideolla näytettävään leikekirjaan.

Esimerkiksi Davidsonin sivulle Grande kirjoittaa musiikkivideolla ”Sry i dipped” (”Sori että lähdin”), minkä on tulkittu viittaavan siihen, että Grande oli se, joka päätti parisuhteen. Tähän asti Granden fanit ovat syyttäneet Davidsonia sosiaalisessa mediassa suhteen kariutumisesta.


Osa musiikkivideon suosiosta piilee siis varmasti siinä, että ihmiset ovat toivoneet kappaleen valottavan lisätietoa yhden vuoden 2018 seuratuimman julkkisparin erosta. Nyt niitä on jossain määrin tarjolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niin ja mainittakoon tämäkin: musiikkivideo sisältää useampia viittauksia Davidsonin peniksen kokoon, mikä on ollut usean kuukauden ajan netin säännöllinen puheenaihe.

Video on kuitenkin suosittu myös aivan muista syistä kuin poptähtien henkilökohtaisen elämän valottamisen vuoksi.

Ihmiset ovat rakastuneet siihen, miten yli viisiminuuttinen video on täynnä viittauksia upeisiin teinileffoihin.

Kaikkein tunnistettavimmat viittaukset ovat Mean Girls -elokuvaan.

Elokuva alkaa pitkällä johdannolla, joka on suora pastissi Mean Girlsin kohtauksesta, jossa lukion opiskelijat kertovat kameralla juoruja Mean Girls -elokuvan päähahmoista.

Musiikkivideon alkukohtauksessa Grandesta ”varmoja tietoja” kertovat muun muassa tubettaja Colleen Ballinger ja laulaja Troye Sivan.

Tämän jälkeen elokuva jatkaa suoria Mean Girls -viittauksia. Grande esittää musiikkivideolla alkuperäisen elokuvan Regina Georgen roolia. Lindsay Lohanin roolihahmoa Cady Heronia näyttelee videolla puolestaan Elizabeth Gillies.


Mukana Mean Girls -mukaelmassa nähdään myös näyttelijä Jonathan Bennett, joka esittää videolla samaa Aaron Samuelsin roolihahmoa kuin alkuperäisessä Mean Girls -elokuvassa vuonna 2004.

Mean Girls -viittaukset päätetään vielä yhdellä elokuvan klassikkokohtauksella, eli koulun joulujuhlissa esitetyllä ”joulupukin apurit” -tanssiesityksellä. Musiikkivideolla katsomossa heiluvaa yli-innokasta äitiä näyttelee Kris Jenner. Juuri Jennerin rooli on ollut yksi eniten reaktioita herättäneistä hetkistä, ja Jenner itsekin on osallistunut keskusteluun Twitterissä.

Mean Girlsin lisäksi musiikkivideolla on viittauksia elokuviin 13 ja risat, Blondin kosto ja Anna palaa.

Grande muun muassa toistaa 13 ja risat -elokuvan pääroolissa nähtävän Jennifer Garnerin näyttelemän kohtauksen, jossa tämä kävelee hääpaikalta nukkekodin kanssa.


Blondin kosto -elokuvasta musiikkivideolla vierailee näyttelijä Jennifer Coolidge, joka uusintaa roolinsa Peulette Bonafonténa videolla. Grande ja Coolidge näyttelevät saman kauneussalonkikohtauksen kuin alkuperäisessä elokuvassa, ja kohtaus päättyy Granden versioon ”bend and snap” -taivutuksesta.


Oleellista kaikissa valituissa elokuvissa on tietenkin se, että ne ovat olleet suosittuja juuri silloin, kun vuonna 1993 syntynyt Grande on elänyt nuoruuttaan.

Nyt Grande on päässyt musiikkivideollaan toteuttamaan jokaisen Mean Girls -fanin unelman ja elämään suosikkikohtauksensa itse. Lopputuloksena on yksi vuodelta 2018 parhaiten mieleen jäävistä musiikkivideoista.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 2. 2

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 3. 3

  WeMMu oli 16-vuotias, kun yhtäkkiä tuhannet ihmiset ilmestyivät haukkumaan – Nyt hän haluaa kertoa, mitä Irc-Galleriassa tapahtui 15 vuotta sitten

 4. 4

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 5. 5

  Nytin toimitus valitsi vuoden 17 parasta tv-sarjaa – äänestä omaa suosikkiasi

 6. 6

  Katsoimme uuden Black Mirror -elokuvan, jossa katsoja pakotetaan päättämään hahmojen elämästä ja kuolemasta – tällainen kokemus se on

 7. 7

  ”Tästä on vegaanihampurilaisen paha parantaa” – etsimme Helsingin parasta lihatonta hampurilaista ja löysimme sen

  Tilaajille
 8. 8

  Tässä on parhaat wingsit – maistoimme kanansiipiä viidestä helsinkiläis­ravintolasta, selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

  Tilaajille
 9. 9

  Tubettaja Mentaalisavuke julkaisi videon ”valkoisten heteromiesten kohtaamasta vääryydestä”, ja somessa repesi valtaisa keskustelu – tästä tapauksessa on kyse

 10. 10

  Suomalaisesta Ufopornoo-sketsistä tuli maailmanlaajuinen Youtube-hitti – katseluita jo yli 40 miljoonaa

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 2. 2

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 3. 3

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 4. 4

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 5. 5

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 6. 6

  Suomi haluaa välttää Trump-vaalien kohtalon – valtio ja Facebook sopivat niistä keinoista, joilla vaaleihin varaudutaan

 7. 7

  Kanadaiset sydämistyivät, kun suosittuun Bird Box -elokuvaan ilmestyi kuvituskuvaa maan lähihistorian tuhoisimmasta tragediasta

 8. 8

  Pikatestissä Satama Bar, joka on erinomainen lisä Kalasataman alueen palveluihin ja tuo hyvää vaihtelua Redille

 9. 9

  Tämä tanskalainen vodkamainos on nyt paras asia internetissä, koska pääosassa on absurdein suomalainen dialogi koskaan – kysyimme tekijöiltä, mitä heidän päässään liikkuu

 10. 10

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 2. 2

  Netissä leviää viraali teoria, jonka mukaan yksi perhepizza on enemmän kuin kaksi normaalia – Testasimme, voiko järjetön väite pitää paikkansa

 3. 3

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 4. 4

  Gillette ilmoitti alkavansa mainoksissaan ”haastaa miehisyyteen liittyvää kuvastoa” ja teki mainoksen jossa miehet ovatkin kilttejä – sai niskaansa viharyöpyn

 5. 5

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 6. 6

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 7. 7

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 8. 8

  Perussuomalaiset syyttää Facebookia sensuurista, somejätti puolustautuu: ”Käymme keskustelua selittääksemme, mitä voi julkaista”

 9. 9

  Game of Thronesin viimeisen kauden alkamispäivä on julkistettu: 14. huhtikuuta

 10. 10

  Suomi haluaa välttää Trump-vaalien kohtalon – valtio ja Facebook sopivat niistä keinoista, joilla vaaleihin varaudutaan

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Lesken oikeudet ovat suurin perinnön­jakoon liittyvä harha­käsitys – ”Kaiken­laiset epäilykset aiheuttavat verisiä riitoja”, sanoo asianajaja

 2. 2

  Yliopistot uhkaavat menettää lukuoikeuden tuhansien tiedelehtien artikkeleihin

 3. 3

  Maanantaina Suomessa voi nähdä harvinaisen kuunpimennyksen

 4. 4

  Suomeen on jo saattanut levitä uusi peto – ensi­havainto kulta­sakaalista voidaan tehdä hetkenä minä hyvänsä

 5. 5

  Ahtaasti asuminen on yleistymässä, ja Helsingin Alppilassa asuvat Estradat ovat siitä osoitus – neli­henkisen perheen kodissa on vain keittiö ja makuu­huone

 6. 6

  Toimittaja Lea Pakkanen matkusti läpi Venäjän ja huomasi olevansa ruumiiden keskellä – Pienessä siperialais­kylässä valkeni Pakkasen suvun salaperäinen painajainen

  Tilaajille
 7. 7

  Kommentti: Poika­koulun oppilaat nöyryyttivät alkuperäis­kansan aktivistia – Video tapauksesta on herättänyt järkytystä, koska se kertoo Yhdys­valtojen poliittisesta ilmapiiristä

 8. 8

  Andy McCoyn korkea kuume ei haitannut – suomirockin ikoni Pelle Miljoona Oy kärsi ensin niveljäykkyydestä, mutta tarjosi lopulta suuren sukupolvikokemuksen

 9. 9

  Keskellä Helsinkiä on talo, jonka lattian alta paljastui aikakapseli täynnä 300 vuoden takaista elämää

 10. 10

  Japanilaishotelli yritti korvata työntekijät roboteilla, mutta niistä oli pelkkää riesaa – puolet roboteista on saanut potkut

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Keskellä Helsinkiä on talo, jonka lattian alta paljastui aikakapseli täynnä 300 vuoden takaista elämää

 2. 2

  Entä jos lentämisen sijasta matkustaisi Málagaan, Berliiniin tai New Yorkiin maitse ja meritse? Laskimme päästöt, hinnat ja matka-ajat

 3. 3

  Lähes kaikki kuntohiihtäjät sortuvat kahteen perusvirheeseen, jotka korjaamalla eteneminen helpottuisi hetkessä

 4. 4

  Toimittaja Lea Pakkanen matkusti läpi Venäjän ja huomasi olevansa ruumiiden keskellä – Pienessä siperialais­kylässä valkeni Pakkasen suvun salaperäinen painajainen

  Tilaajille
 5. 5

  Kommentti: Poika­koulun oppilaat nöyryyttivät alkuperäis­kansan aktivistia – Video tapauksesta on herättänyt järkytystä, koska se kertoo Yhdys­valtojen poliittisesta ilmapiiristä

 6. 6

  Saara Aallon manageri HS:lle Spice Girls -jäsenyydestä: ”The Sun -lehden videosta löytyy kaikki informaatio” – mutta videolla ”Sporty Spice” nauraa tarjouksensa olevan vain vitsi

 7. 7

  Poliisi: Taksikuski tunkeutui asunnolle Turussa, asiakas joutui seksuaalirikoksen uhriksi

 8. 8

  Ahtaasti asuminen on yleistymässä, ja Helsingin Alppilassa asuvat Estradat ovat siitä osoitus – neli­henkisen perheen kodissa on vain keittiö ja makuu­huone

 9. 9

  Mahdollisesti maailman suurin valkohai tallentui videolle Havaijilla – Sukeltajat pääsivät niin lähelle kuusimetristä jättiläistä, että pystyivät koskettamaan sitä

 10. 10

  ”Joka viikko tulee monta viestiä ihan oudoilta tyypeiltä” – Viime vuosina jokin on muuttunut, oululaiset nuoret kertovat HS:lle

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Keksijänero loi miljardituotteen ja joutui tyttärensä syrjäyttämäksi – Suomalaista Polaria ja sen perustajan traagista kohtaloa ympäröi hiljaisuuden muuri

  Tilaajille
 2. 2

  Nämä sanat kannattaisi sanoa monelle vanhemmalle, vaikka minut ne saivatkin itkemään

 3. 3

  Vuoden paras Fingerpori -äänestys keräsi yli 23 000 ääntä – ”Hieno valinta”, toteaa Pertti Jarla yleisön suosikista ja paljastaa omansa

 4. 4

  Vuosaarelaisen kaunottaren turhamaisuus pöyristyttää ihmisiä – Mutta lopulta he itkevät, sillä Jasmin Koskirannan tarina onkin suurempi

  Tilaajille
 5. 5

  Pilapiirtäjä Ville Ranta teki piirroksen Oulun seksuaali­rikoksista ja sohaisi muurahais­pesään – Facebook jäädytti tilin, mutta se ei Rantaa hetkauta, sillä hän ei ole ensi kertaa asialla

 6. 6

  Sähköhammasharjakin voi jättää hampaat likaisiksi – yleinen harjaustekniikka pilaa koko sähköharjan idean, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Autoista tuli niin hyviä, että kuljettajien ajotaidot romahtivat – tämä perusasia unohtuu monelta ja talvella sen kuulee lähes joka risteyksessä

 8. 8

  Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt

 9. 9

  Tällainen on kahdeksan lapsen hyväksikäyttö­tapaus: Kalliolaismies saalisti tyttöjä Instagramissa – Tuomittu pyysi 14-vuotiasta tyttöä vaikenemaan seksistä

 10. 10

  Kampaaja Petri Puhakka joi itsensä väsyksiin, haki voimaa amfetamiinista, vihasi itseään peilin edessä ja joi lisää – Sitten esimies sanoi oikeat sanat

  Tilaajille
 11. Näytä lisää