Kommentti: Putouksella on nyt poikkeuksellisen vähän katsojia – syy on helppo nähdä, kun katsoo ohjelman uusimman jakson

Putous pyörii jo kymmenettä tuotantokautta. Katsojalukujen lasku on osoitus siitä, että paraskaan hittikonsepti ei toimi ikuisesti, kirjoittaa Juuso Määttänen kommentissaan.

Ensi lauantaina se hetki jälleen koittaa.

Suomalaisen tv-viihteen kestohittiohjelman Putouksen kauden viimeinen jakso ja historian kymmenennen sketsihahmokilpailun voittajan julkistaminen.

Jotain tuntuu kuitenkin puuttuvan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Meneillään on Putouksen 10. tuotantokausi. Ilmassa pitäisi olla erityistä hekumointia, suitsutusta ja ties minkälaista tunnelmointia. Juhlahumua. Netin pitäisi olla täynnä jäljellä olevien sketsihahmojen näyttelijöiden haastatteluita.

Somen pitäisi pöhistä Putouksesta: kommenttien pitäisi olla joko ohjelman nykyistä linjaa ylistäviä tai vaihtoehtoisesti koko formaattia täysin haukkuvia. Oleellista on se, että Putouksesta puhuttaisiin mahdollisimman paljon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niin ei kuitenkaan ole.

Ero esimerkiksi alkuvuodesta järjestettyyn Putouksen yhdeksänteen tuotantokauteen on huima.

Kun Putouksen viime kauden finaalijakso lähestyi, netti oli täynnä hekumointia Kiti Kokkosen Tanhupallo-hahmosta. Hehkutuksen vaikutus näkyi myös ohjelman katsojaluvuissa. Viimeinen jakso keräsi yli 1,1 miljoonaa katsojaa. Suurin osa kauden jaksoista ylitti keskikatsojamäärällä mitattuna miljoonan. Vähitenkin katsottua jaksoa katsoi keskimäärin 849 000 henkilöä.

Tällä kaudella yksikään jakso ei ole saavuttanut edes tuota viime kauden heikointa lukemaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ei ole ihme, että finaalijakson lähestyessä tuntuu, että Putouksesta on viime viikkoina puhuttu vähemmän kuin vuosiin.

Kymmenennen kauden kolme ensimmäistä jaksoa saavuttivat vielä yli 800 000 katsojan lukemat, mutta sen jälkeen alkoi kova lasku. Viime lauantaina Putousta katsoi keskimäärin 640 000 ihmistä.

Jos Putouksen kahdeksanvuotisesta historiasta haluaa löytää jakson, jossa katsojaluvut ovat vieläkin pienemmät, pitää matkata helmikuuhun 2010.

Silloin Putous oli vasta aluillaan oleva ohjelma, eikä sillä ollut ollenkaan samanlaista asemaa kuin nykyisin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tammikuussa 2010 alkanut ohjelman ensimmäinen tuotantokausi ei ollut vielä löytänyt täysin formaattiaan. Ensimmäisen kauden finaalia katsoi keskimäärin 607 000 ihmistä. Toiselle kaudelle tullessa ohjelmasta oli vaihdettu osa näyttelijöistä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Toisella kaudella ohjelma nousi jo suursuosioon, ja toisen kauden päätteeksi ohjelma saavutti ensimmäiset miljoonalukunsa.

Nyt Putous on kaukana niistä. Siksi ei ole ihme, että myös iltapäivälehdissä on ihmetelty Putouksen katsojalukujen roimaa laskua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Putouksen katsojaluvut sukelsivat – Ylen uutiset kiilasi viihdejätin edelle”, Ilta-Sanomat uutisoi pari viikkoa sitten.

Putouksen katsojaluvuissa karmea romahdus – neljäsosa yleisöstä kadonnut”, Iltalehti uutisoi pian perässä.

Toki on hyvä muistuttaa tietyistä realiteeteista.

Vaikka uutisissa puhutaan katsojalukujen ”karmeasta romahduksesta”, esimerkiksi viime viikolla Putous oli koko viikon kuudenneksi katsotuin ohjelma.

Edelle menivät vain Yle Uutiset, Urheiluruutu, Ylen alueelliset uutiset, Päivän Sää ja MTV3:n Seitsemän uutiset. Viihdeohjelmista lähimmäksi Putousta pääsi Aikuisen naisen joulukalenteri (keskikatsojamäärä 614 000).

Putouksen kanssa samaan aikaan lähetty Nelosen Haluatko miljonääriksi? keräsi katsojia 540 000, eli tasan 100 000 vähemmän kuin Putous.

On myös huomattava, että kuluneen syksyn viihdeohjelmien joukossa on ollut vain yksi suuri onnistuminen. Tanssii tähtien kanssa keräsi lähes joka viikko yli miljoonaa katsojaa. Muuten kaikilla muillakin ohjelmilla on ollut vaikeaa. Esimerkiksi Nelosen uutuusohjelma Gaala jäi kauas tavoitelluista katsojaluvuista.

Sitä ei voi silti kiistää, että Putouksen saama huomio on nyt pienempää kuin pitkiin aikoihin.

Monesti tv-ohjelmat keräävät juuri keväisin kovemmat katsojaluvut kuin syksyisin. Siksi voisi olla reilumpaa verrata Putousta niihin aiempiin tuotantokausiin, jolloin se esitettiin syksyllä.

Putouksen kuudes tuotantokausi järjestettiin syksyllä 2014, mutta silloinkin katsojaluvut liikkuivat 1,1 miljoonan ja hieman alle 900 000 välillä. Seuraavana syksynä järjestetty seitsemäs tuotantokausi jäi lähemmäs tämän hetkisiä katsojalukuja: parhaimmillaan ohjelmaa katsoi 897 000 ihmistä, huonoimmillaan 721 000.

On tuskin sattumaa, että juuri seitsemännen kauden jälkeen Putous jäi historiansa pisimmälle – reilun vuoden mittaiselle – tauolle. Kun ohjelma palasi televisioon välivuoden jälkeen, Jenni Kokanderia lukuun ottamatta koko näyttelijätiimi oli vaihdettu. Ohjelma lähti uuteen nousuun ja saavutti jälleen miljoonan ylittävät katsojaluvut.

Juuri seitsemänteen kauteen tietyllä tavalla tiivistyy Putouksen nykytilanne.

Ohjelmasta kirjoitettiin uutisia, jossa hämmästeltiin katsojakatoa. Kausi keräsi paljon kritiikkiä. Keskeisin tuntui olleen, että ohjelma ei ollut uudistumaan tarpeeksi, vaan se oli jämähtänyt paikalleen toistamaan vanhaa juttua.

Kun Roope Salmisen juontama kahdeksas kausi alkoi talvella 2017, ohjelma tuntui nousseen uuteen loistoon. Ohjelma keräsi arvostelijoilta kehuja siitä, että ohjelma oli löytänyt taas itsensä.

Kirjoitin kymmenennen kauden alussa, että nyt ohjelmalla on jälleen paikka tehdä jotain uudella tavalla.

Tälle kaudella ohjelma sai sekä uuden ohjaajan (Samuli Valkama) että pääkäsikirjoittajan (Anna Brotkin). Lisäksi näyttelijäkaartista vaihtui puolet. Uusina näyttelijöinä mukaan liittyivät Terhi Suorlahti, Lauren Lehtinen, Helmi-Leena Nummela ja Christoffer Strandberg.

Edellytyksiä uudistukseen olisi ollut, mutta niitä ei ole onnistuttu hyödyntämään.

Se käy parhaiten ilmi katsomalla viime lauantaina esitetyn jakson.

Suurin ongelma on, että mitään suurta ongelmaa ei ole. Ei ongelmaa, eikä myöskään mitään erityisesti ilahduttavaa. Kaikki ohjelmassa nähty tuntuu siltä, että samaa on katsonut jo monen vuoden ajan.

Aluksi on improvisaatiotehtävä. Tällä kertaa näyttelijöistä kukin joutuu vuorollaan olemaan baarimikko, joka antaa laulamalla vastauksen toisen näyttelijän esittämään ongelmaan. Ongelmat on napattu sattumanvaraisesti hatusta nostamalla. Sama improvisaatiotehtävä on nähty Putouksen aiemmilla kausillakin, ja jututkin tuntuvat hämmästyttävän tutuilta.

Koko improvisaatiotehtävä tuntuu tuttuutensa vuoksi turhan tarkkaan harjoitellulta.

Improvisaatiotehtävän jälkeen on Putouksen vakio-ohjelmanumero uutiskatsaus. Kuten kaikilla aiemmillakin kausilla, uutiskatsauksen taustavitsinä on se, että uutisankkureiden välillä on kiusallista seksuaalista vetovoimaa.

Sketsihahmokilpailussa lauletaan, mikä on tuntunut olevan viime vuosina koko kilpailun suurin tarkoitus: panna näyttelijät laulamaan mahdollisimman paljon humoristisia mukaelmia hittikappaleista.

Viime vuosina erityisesti Ernest Lawson on tullut tunnetuksi Ansa Kynttilän ja Abdul Tuiskun kaltaisista sketsihahmoista, jotka loistavat laulunumeroillaan.

Olisi voinut luulla, että tällä kaudella nähty robottihahmo Afrobotti ei paljon laulaisi, mutta niin vain Afrobotti vetää kokonaisen kuoron kanssa laulunumeron, joka tuntuu hämmästyttävän paljon samalta kuin Ansa Kynttilän laulunumerot.

Kirsikkana kakun päällä nähdään koko ohjelman ajan hehkutettu ”hittisketsin paluu”.

Pilkunviilaajien levyraati -niminen sketsi esitettiin hieman ennen jakson loppumista. Levyraatiformaatilla ja sanojen kaksoismerkityksillä pilaileva sketsi nähtiin ensimmäisen kerran ohjelman kahdeksannella kaudella, ja sen jälkeen se on tehnyt ”odotetun paluun” sekä yhdeksännellä että kymmenennellä kaudella. Sketsin vitsit toimivat edelleen ihan hyvin, vaikka olivatkin hyvin tuttuja.

Sketsihahmokilpailussa finaaliin etenevät Mikko Penttilän Taika-Pasi, Christoffer Strandbergin Barbi de Voro ja Pilvi Hämäläisen Make-vauva. Kauden alussa ennakkosuosikiksi julistettu Timo Lavikaisen Pieru on jo tippunut.

Kaikki finaaliin etenevät sketsihahmot onnistuvat kyllä naurattamaan, mutta yksikään niistä ei ole noussut silti samanlaiseksi koko perheen suosikiksi kuin esimerkiksi Tanhupallo ja Aina-Inkeri Ankeinen.

Samaa voi sanoa muutenkin ohjelman ydinporukasta. Kaikki näyttelijät suoriutuvat rooleistaan niin sketseissä kuin muissakin ohjelman kohdissa hyvin. Mitään todella säväyttävää ei ohjelmassa silti keneltäkään nähdä.

Kaikki on ”aivan hyvää”, mutta sillä ei nousta miljoona katsojaa kerääviin lukuihin. Se on ohjelman suurin ongelma tällä hetkellä. Tarvittaisiin jotain yllättävää, erikoista tai uutta. Ei pelkkää hyväksi todettujen konseptien toistamista.

Putous on kausi kaudelta tuntunut vahvemmin lähestyvän lapsikatsojiaan.

Nyt näyttää siltä, että pelkillä lasten suosiolla ei ohjelma silti pärjää. Siitä osoituksena toimii juuri se, että lähinnä lapsia viehättänyt Pieru ei pärjännyt sketsihahmokilpailussa loppuun saakka. Muidenkin pitäisi jaksaa nauraa ohjelman jutuille.

Kun Putouksen kymmenes kausi päättyy ensi lauantaina, sitä ei missään nimessä voi julistaa pettymykseksi. Ei: Putous on ollut kiistatta koko syksyn katsotuimpia viihdeohjelmia.

Vakavan pohdinnan edessä ohjelman tekijätiimi on silti. Mitä lähes 10-vuotisen ohjelman pitäisi tehdä, jotta se onnistuisi tuntumaan taas muulta kuin edellisten kausien parhaiden palojen koosteelta?

Oikaisu 5.12. kello 15:15: Kolmas finaaliin etenevä hahmo on Mikko Penttilän Taika-Pasi, ei Ernest Lawsonin Afrobotti.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tubettaja Mentaalisavuketta suututtaa, kun häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi – tässä jutussa hän kertoo, mitä hän todella ajattelee vasemmistosta ja valkoisista heteromiehistä

 2. 2

  Netflix-hitti Stranger Thingsin uutta kautta odotteleville julkaistiin sarjaan linkittyvä Dungeons & Dragons -pelipaketti – tämän yhdistelmän piti tapahtua

 3. 3

  Vallilan Plein toteuttaa Helsingin kuumimpia ravintolatrendejä neljän tähden arvoisesti

 4. 4

  Näin hähmäinen brittiläinen ääriyhdistys valkkasi Juha Sipilän brexit-kasvokseen – Facebook avaa mainostajien läpivalaisutyökalun pian Suomessakin

 5. 5

  Näiden hittisarjojen toinen kausi oli koko sarjan huonoin – ja epäonnistumiset kannattaa pitää mielessä, kun miettii tämän hetken suosikkeja

 6. 6

  Ikea pyysi oppilaita haukkumaan yhtä ja kehumaan toista kasvia 30 päivän ajan todistaakseen kuinka pahasta kiusaaminen on – ja tulokset ovat ainakin videolla hirmuiset

 7. 7

  Suomalaiset kuvittelevat puhuvansa sukupuolineutraalia kieltä, mutta ovat väärässä – suomi on piilomaskuliininen kieli, jossa ”ihminen” on enemmänkin ”mies”

 8. 8

  Pikku Kakkosen punainen lista: näitä lastenohjelmia ei enää saa esittää

  Tilaajille
 9. 9

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 10. 10

  Blinitesti: Maistoimme blinejä neljästä helsinkiläisravintolasta ja löysimme sekä voittajan että häviäjän

 1. 1

  Suomalaiset kuvittelevat puhuvansa sukupuolineutraalia kieltä, mutta ovat väärässä – suomi on piilomaskuliininen kieli, jossa ”ihminen” on enemmänkin ”mies”

 2. 2

  Tubettaja Mentaalisavuketta suututtaa, kun häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi – tässä jutussa hän kertoo, mitä hän todella ajattelee vasemmistosta ja valkoisista heteromiehistä

 3. 3

  Suomi mainittu! Amerikkalainen showpainija pukeutui suomalaisen folk metal -yhtyeen Korpiklaanin paitaan esiintyessään miljoonayleisölle

 4. 4

  Näin hähmäinen brittiläinen ääriyhdistys valkkasi Juha Sipilän brexit-kasvokseen – Facebook avaa mainostajien läpivalaisutyökalun pian Suomessakin

 5. 5

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 6. 6

  Nytin toimitus valitsi vuoden 17 parasta tv-sarjaa – äänestä omaa suosikkiasi

 7. 7

  Pikatestissä Kampintorin Broo, jossa voi sekä syödä että juhlia, ja pizzaakin saa viikonloppuisin aamukolmeen asti

 8. 8

  Tähtien sodan Mark Hamill piikitteli puheita ”intiaaniperimästä” mutta sai osakseen ryöpytyksen, johon osallistui jopa Istuvan Karhun jälkeläinen

 9. 9

  Nyt.fin podcastissä arvioidaan suomen kielen maskuliinisuutta, opiskelijoiden pettymystä ja Dome Karukosken uutta elokuvaa

 10. 10

  Ympäri maailman Youtubesta katsotaan nyt suomalaista kymmenen lapsen äitiä, joka herää kello 2.55 urheilemaan, soittamaan pianoa ja rukoilemaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomalaiset kuvittelevat puhuvansa sukupuolineutraalia kieltä, mutta ovat väärässä – suomi on piilomaskuliininen kieli, jossa ”ihminen” on enemmänkin ”mies”

 2. 2

  Tubettaja Mentaalisavuketta suututtaa, kun häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi – tässä jutussa hän kertoo, mitä hän todella ajattelee vasemmistosta ja valkoisista heteromiehistä

 3. 3

  Suomi mainittu! Amerikkalainen showpainija pukeutui suomalaisen folk metal -yhtyeen Korpiklaanin paitaan esiintyessään miljoonayleisölle

 4. 4

  Blackface eli rasistinen kasvomeikki kaataa Yhdysvaltojen politiikassa ja muotitaloissa – viimeisimpänä kaupoista vedettiin Katy Perryn kammottavat kengät

 5. 5

  Poliitikot hylkäsivät kansalaisaloitteen maksuttomasta toisen asteen koulutuksesta yhden väärän sanan vuoksi – somessa syntyi valtava pettymys

 6. 6

  Dome Karukosken Tolkien-elokuvan ensimmäinen traileri on julkaistu – analysoimme, mitä kaikkea se lupaa tulevalta elämäkertaelokuvalta

 7. 7

  Tähtien sodan Mark Hamill piikitteli puheita ”intiaaniperimästä” mutta sai osakseen ryöpytyksen, johon osallistui jopa Istuvan Karhun jälkeläinen

 8. 8

  Näin hähmäinen brittiläinen ääriyhdistys valkkasi Juha Sipilän brexit-kasvokseen – Facebook avaa mainostajien läpivalaisutyökalun pian Suomessakin

 9. 9

  Vallilan Plein toteuttaa Helsingin kuumimpia ravintolatrendejä neljän tähden arvoisesti

 10. 10

  Keskustelualusta Twitterin toimitusjohtaja antoi haastattelun palvelussaan ja koki kantapään kautta, kuinka huonosti se sopii keskusteluun

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Selvitys paljasti lohduttoman tilanteen: Tuhansien Helsingin seudun talojen jätevedet valuvat suoraan luontoon

 2. 2

  Venäjä aloitti jo hiostamisen – Kremlissä on ehkä laskelmoitu, että kiltti Suomi saadaan vetämään Venäjän vankkureita

 3. 3

  Sadattuhannet suomalaiset kärsivät pakon­omaisen virtsaamisen tarpeesta, ja ihminen voi myös ehdollistaa itsensä pissahätään – Apu saattaa löytyä elin­tapojen muutoksesta

  Tilaajille
 4. 4

  Vauraaksi mielletyssä Töölössä yli puolet ihmisistä asuu vuokralla – HS kertoo, minne vuokra- ja omistus­asunnot kasautuvat ja paljastaa, miten naapurissasi asutaan

  Tilaajille
 5. 5

  Krista Jokinen joutui kriisiin opiskellessaan unelma-ammattiinsa, sitten isä teki yllättävän ehdotuksen – ”Tajusin, että pärjään missä vaan”

  Tilaajille
 6. 6

  Vuoden urheilija vuonna 2019 on jo valittu

 7. 7

  Vaateteollisuus tuottaa yhtä paljon päästöjä kuin lentoliikenne ja rahtilaivat yhteensä – ja osuus kasvaa, jos kertakäyttö­shoppailu ei vähene

 8. 8

  Kaksi ihmistä kuoli helikopterin pudottua vuorenrinteelle Norjassa

 9. 9

  Sähköautojen yleistyminen ei synnytä Suomeen energiapulaa – "Tilanne on aika paljon erilainen kuin vaikkapa Keski-Euroopassa”

 10. 10

  Oikeusoppineet joutuivat useiden kärki­poliitikkojen höykytettäväksi – ”Tämä on poikkeuksellista”, sanoo professori Martin Scheinin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 2. 2

  Suomen ”sorvi ei pyöri”, kun helsinkiläiset juoksevat toistensa järjestämissä seminaareissa – Muu maa elättää etelää, sanoo vaasalainen miljonääri

  Tilaajille
 3. 3

  Vanhuus on rikos, ja siitä mummia nyt rangaistaan

 4. 4

  Stella Karlsson hankki purkukuntoiseksi tuomitun talon ja asuu siinä ilman suihkua ja sisävessaa – ”Menoni ovat pienet enkä joudu elämään yli varojeni”

  Tilaajille
 5. 5

  ”Autot kuuluvat teille”, julistaa kokoomuksen Orpo tienvarsi­taulussa – HS kysyi, mitä mainos tarkoittaa

 6. 6

  Itkuinen perheenäiti pakkasi lapset ja tavarat Seppo Ylösen autoon, ja matka poliisien suojaamaan turva­kotiin alkoi – Taksin­kuljettajia koulutetaan kohtaamaan perhe­väkivaltaa

  Tilaajille
 7. 7

  Oikeusoppineet joutuivat useiden kärki­poliitikkojen höykytettäväksi – ”Tämä on poikkeuksellista”, sanoo professori Martin Scheinin

 8. 8

  Joutuuko perillinen hoitamaan vihaamansa vainajan kuolinpesän? Velvollisuudelta välttyy vain täysin välinpitämätön

 9. 9

  Himoksella lasketellessa kuollut 15-vuotias oli rippileirillä Paraisilta – putosi kirkkoherran mukaan jyrkästä kohdasta

 10. 10

  Nimi tekee kenraalin – ja siksi yksi ehdokas on yli muiden, kun valitaan Puolustusvoimien komentaja

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Karski moottoripyörämies lähestyi minua parkkipaikalla eikä jättänyt perääntymiselle tilaa – hetken päästä seisoimme vaiti ja näin, millainen voima piilee eläimessä

 2. 2

  Sofia Pahtela aloitti työt bussikuskina maanantaina ja nousi heti ilmiöksi – Selitys on yksinkertainen

 3. 3

  Olli Lindholmista kirjan tehnyt Arno Kotro kertoo Lindholmin olleen perillä terveysongelmistaan vuonna 2017: ”Hän tiesi elävänsä veitsenterällä”

 4. 4

  Lauri Markkasesta voi tulla kaikkien aikojen suomalais­urheilija – HS:n erikois­artikkeli näyttää, mikä tekee nuoresta kori­palloilijasta niin poikkeuksellisen

 5. 5

  Kolmen metrin pudotuksesta jäi muistoksi rollaattori, jonka vauhti vain kiihtyy – Kirsti Paakkanen täyttää 90 vuotta ja muuttaa 300-neliöiseen makuuhuoneeseen

  Tilaajille
 6. 6

  Miksi Pohjois-Suomessa on paljon enemmän rivoja paikannimiä kuin etelässä? Vittulampien ja Paskaperien taustalla on monia hyviä syitä

 7. 7

  Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm, 54, on kuollut – Yhtye vahvisti syyksi sairauskohtauksen

 8. 8

  Ostaja löi sokkona pöytään voittavan tarjouksen Kivihaan 100-vuotiaasta puutalosta – Kohta alkoi kaduttaa

 9. 9

  Teemu ja Sirpa Selänne kohahduttivat ystävyyssäännöllä ja paljastivat erikoisen ilmiön – miehen ja naisen välinen ystävyys ei ole aivan yksinkertaista, kertoi tuhat lukijaa

  Tilaajille
 10. 10

  ”Koen elämäni menneen hukkaan” – Lasten saamista katuvat naiset piilottavat ajatuksensa jopa puolisoiltaan

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Barkov teki hattutempun Montrealin verkkoon – voittomaali oli häikäisevä taidonnäyte
 3. Kaksi ihmistä kuoli helikopterin pudottua vuorenrinteelle Norjassa
 4. Krista Jokinen joutui kriisiin opiskellessaan unelma-ammattiinsa, sitten isä teki yllättävän ehdotuksen – ”Tajusin, että pärjään missä vaan” Tilaajille
 5. Asiat paranevat äänestämällä, eivät Twitterin kautta
 6. Vuoden urheilija vuonna 2019 on jo valittu
 7. Sähköautojen yleistyminen ei synnytä Suomeen energiapulaa – "Tilanne on aika paljon erilainen kuin vaikkapa Keski-Euroopassa”
 8. Saara Turunen ei halua nähdä enää yhtään miesten tekemää klassikko­näytelmää, jossa naiset tarjoilevat teetä tai kahvia – Niinpä hän teki näytelmän, joka käsittelee naisten hiljentämistä ulkonäköä haukkumalla
 9. Venäjä aloitti jo hiostamisen – Kremlissä on ehkä laskelmoitu, että kiltti Suomi saadaan vetämään Venäjän vankkureita
 10. Tunti sitten
 11. Sadattuhannet suomalaiset kärsivät pakon­omaisen virtsaamisen tarpeesta, ja ihminen voi myös ehdollistaa itsensä pissahätään – Apu saattaa löytyä elin­tapojen muutoksesta Tilaajille
 12. Vaateteollisuus tuottaa yhtä paljon päästöjä kuin lentoliikenne ja rahtilaivat yhteensä – ja osuus kasvaa, jos kertakäyttö­shoppailu ei vähene
 13. Näytä lisää