Vielä ehtii virittäytyä joulutunnelmaan – koostimme tämän joulun parhaat lahja- ja tapahtumavinkit neljälle eri joulutyypille

Kokosimme joulukuun lahja- ja tapahtumavinkit tiedostaen kuluttavalle, lapsiperheelle ja pienellä budjetilla joulua viettävälle. Lisäksi tarjolla on menovinkkejä niille, jotka eivät vietä joulua.

Kaupunki täyttyy tapahtumista joulun alla. Nyt-liite koosti aaton odotuksen menovinkit moneen makuun: tiedostavalle kuluttajalle, joka haluaa shoppailla laadukkaita lahjoja; lapsiperheille, jotka kaipaavat kivaa yhteistä tekemistä ja hänelle, jolla on syystä tai toisesta edessään pienen budjetin joulu.

Ilmastonmuutos on puhuttanut tänä syksynä, ja ilmastoystävällisiä valintoja voi tehdä myös joulun ruoka- ja lahjahankinnoissa. Jouluaterian valmistamista voi kokeilla vegaanisena Marttojen opissa, ja ystävää muistaa aineettomalla lahjalla, esimerkiksi ostamalla Luonnonperintösää­tiöstä suojeltavaksi palan suomalaista ikimetsää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joulumieltä voi kultivoida myös joogatunnilla tai yhteislaulutilaisuudessa. Perinteisissä joulumyyjäisissä on mahdollista valita lähellä tuotettua ruokaa tai eettisesti valmistettuja tavaroita.

Joulu on vuoden suurin kulutusjuhla, mutta joulutunnelmaan pääsee myös nollabudjetilla, esimerkiksi kynttiläpajassa tai työväenopiston oppilaiden joulukonsertissa Vuotalossa. Myös lapsiperheet voivat keskittyä nauttimaan elämyksistä: tonttuilusta temppuradalla tai navetan eläinten joulun ihastelusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joulukuussa tapahtuu nykyään paljon myös joulutapahtumien ohella, ja joulustressin sijaan voi valita esimerkiksi Yrjönkadun uimahallin hemmottelupäivän.

Trenditietoiselle ja tiedostavalle kuluttajalle

Shoppaile virolaista designia

Kaapelitehtaalla järjestettävissä myyjäisissä on tarjolla suomalaista muotoilua, ekologista piensarjatuotantoa, taidekäsitöitä ja grafiikkaa sekä vaatteita, asusteita ja koruja. Tänä vuonna mukana on myös virolaisia suunnittelijoita maan satavuotisjuhlan kunniaksi.

Ornamon Design Joulu pe–su 7.–9.12. Avoinna pe klo 15–19, la klo 10–19 ja su klo 10–18. Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1). Vapaa pääsy.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Herkut joulupöytään

Teurastamon kaksipäiväisiltä joulumarkkinoilta löytää perinteisiä jouluherkkuja ja eksoottisempia makuja. Shoppailun ja syömisen ohella tarjolla on myös kattausideoita, oman joulukranssin kokoamista ja viininmaistelua. Joulutunnelmaa nostattaa kuorolaulu.

Teurastamon Joulumarkkinat la–su 15.–16.12. Avoinna la klo 10–17 ja su klo 11–16. Teurastamo (Työpajankatu 2). Vapaa pääsy.

Unohda kinkku

Uudenmaan Marttojen kurssilla opitaan valmistamaan perinteisiä ja uusia jouluruokia vegaaniseen joulupöytään. Kurssilla kokataan ja syödään yhdessä suolaisia ja makeita ruokia, ja reseptit saa mukaan kotiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vegaanin joulu 17.12. klo 17–20.30. Uudenmaan Martat (Lapinlahdenkatu 3). Hinta 50 €, marttajäsenille 40 €.

Pukinkonttiin pala ikimetsää

Paras lahja ilmastoahdistujalle! Luonnonperintösäätiön sivuilta voi ostaa lahjaksi palan suomalaista ikimetsää esimerkiksi Kyöpelinvuorelta tai Mustakorvesta. Myynnissä on myös erilaisia tukituotteita, kuten haapakoruja, t-paitoja ja kirjoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Luonnonperintösäätiö. http://www.luonnonperintosaatio.fi/fi/lahjoita/pala-ikimetsaa. Yhdellä eurolla saa kaksi neliötä ikimetsää. Minimisumma 5 euroa. Yli 50 euron lahjoituksiin saa halutessaan mukaan lahja-adressin.

Jouluriennot lapsiperheelle

Selfie pukin kanssa

Koko perheen joulutapahtumassa tunnelmallisessa Wanhassa satamassa voi shoppailla myyjäisissä, istahtaa joulukahvilaan, osallistua tonttujen joulupajaan ja päästä valokuvaan joulupukin kanssa.

Wanhan Sataman joulu ke–su 5.–9.12.2018. Avoinna to klo 10–17, pe–la klo 10–18, su klo 10–17. Wanha Satama (Pikku Satamakatu 5). Vapaa pääsy.

Joulupuu on rakennettu

Kauneimmat joululaulut kaikuvat kirkoissa tänä vuonna jo 46. kerran. Lasten omissa tilaisuuksissa lauletaan lapsille tuttuja joululauluja.

Lasten kauneimmat joululaulut su 9.12. klo 15. Helsingin Tuomiokirkko (Unioninkatu 29). Vapaa pääsy. Katso muut tilaisuudet: www.kauneimmatjoululaulut.fi.

Navetan eläinten joulu

Fallkullan kotieläintilan joulutapahtumassa saa kulkea joulupolkua ja tutustua navetan eläimiin. Kolmella eurolla pääsee talustusratsastukseen tai hevosajelulle. Lisäksi jouluaskartelua, puuroa ja paloauto.

Fallkullan Joulutapahtuma la 15.12. klo 10–14. Fallkullan kotieläintila (Malminkaari 24). Vapaa pääsy.

Temppurata tontuille

3–9-vuotiaille lapsille suunnatulla seikkailuradalla on vastassa liaaneja, tasapainoiluhaasteita ja trampoliineja. Pienten lasten suositellaan osallistuvan vanhemman kanssa. Tarjolla glögiä ja pipareita.

Tonttujen temppurata pe 21.12. klo 17–20 ja la 22.12. klo 14–17. Circus Helsinki (Sörnäisten rantatie 22). Ilmoittaudu ja tarkista ikäryhmät etukäteen: https://www.pilvikanava.fi/circushelsinki/courses.php?l=fi#pos-1-9-27. Hinta: 10 € / lapsi.

Joulumieli pienellä budjetilla

Kynttilöitä ja konsertti Vuotalossa

Helsingin työväenopiston joulukonsertissa kuullaan muun muassa kansanmusiikkiyhtye Kurjenpolvia ja opiston saksofoniopiskelijoita. Vuotalon gallerian kynttiläpajassa pääsee hengähtämään hetkeksi joulukiireiden keskellä ja valmistamaan oman mehiläisvahakynttilän itselle tai lahjaksi. Kynttilän tekemisessä opastaa kuvataiteilija Chloé Mahy-Hulkko.

Työväenopiston joulukonsertti 10.12. klo 18–20 ja Joulun leimu -kynttiläpaja ke 12.12. klo 16–19. Vuotalo (Mosaiikkitori 2). Molempiin vapaa pääsy.

Kokoa oma piparkakkutalo

Cafe Vanhaan työpajassa kootaan ja koristellaan ohjatusti oma piparkakkutalo kotiin vietäväksi. Talon kuivumista odotellessa voi pyörähtää aistimassa tunnelmaa Vanhan joulutorilla.

Piparkakkutalon rakennusta Vanhan joulutorilla la–su 15.–16.12 klo 11–17. Vanha Ylioppilastalo (Mannerheimintie 3). Talojen rakentaminen alkaa tasatunnein, ja pajaan voi ilmoittautua etukäteen kirjoittamalla nimen listalle Cafe Vanhassa. Vapaa pääsy.

Hyvä kiertämään

Joulurauhaan voi laskeutua joogatunnilla. Samalla voi osallistua keräykseen, jonka voimin tarjotaan jouluateria Zimbabwen Aids-orvoille. Joogatuntien tavoitteena on kerätä rahat ateriaan, jonka valmistaminen 320 lapselle maksaa noin 400 euroa.

Joogaa jouluateria orpolapsille ti 18.12. reipas flow-jooga klo 17.30–18.30 ja lempeä jooga klo 19–20. Joogatila (Laajalahdentie 20). Varaa paikkasi: info@joogatila.com. Hinta: lahjoitat haluamasi summan lyhentämättömänä keräykseen.

Yhteisölliset joulukahvit

Edessä yksinäinen joulu? Rennossa joulupäivän kahvilassa voi kuunnella musiikkia, nauttia pientä syötävää, pelailla lautapelejä ja osallistua joululahjojen kierrätykseen.

Joulukahvila ti 25.12. klo 13–17. Punaisen Ristin Kallio-Käpylän osasto (Hämeentie 85–89). Katso muut joulukahvilat: bit.ly/joulukahvilat. Vapaa pääsy.

Jos joulumenot kyllästyttävät

Musta joulu

Teologian opiskelijoiden kuukausittaisessa keskustelukerhossa puhutaan joulukuussa kahvin ja pullan äärellä satanismista ja okkultismista. Vieraana on Johannes Nefastos.

Satanismia ja okkultismia ma 10.12. klo 17–18.30. Uusi Ylioppilastalo, Wilhelmsson-sali (Mannerheimintie 5A, 5. krs.). Vapaa pääsy.

Hyvästit Orionille

Uskomaton Italia -sarja ja Orionin elämä arkistoteatterina huipentuvat yömaratoniin. Yön aikana nähtävät 35 mm -kopiot on kaivettu arkistojen salaisimmista kätköistä. Luvassa esimerkiksi jugoslavialaiszombeja ja giallo-psykedeliaa.

Grande Finale la–su 15–16.12. klo 23–6.30. Elokuvateatteri Orion (Eerikinkatu 15). Koko yön lippu 28 € / 22 € (klubikortilla). Yksittäisliput 7,50 € / 6 €. Orionissa lipunmyynti auki la 15.12. klo 23 saakka. Verkkokaupassa lipunmyynti auki myös yöllä.

Edullinen kylpyläelämys

Yrjönkadun uimahallin hemmottelupäivissä saa unohtaa hetkeksi kaamoksen. Uinti tapahtuu tunnelmavalaistuksessa, taustamusiikista nauttien. Lisäksi tarjolla on kahvilan antimia sekä erilaisia hoitoja, kuten intialaista päähierontaa ja kasvohoitoja.

Hemmottelupäivät Yrjönkadun uimahallissa miehille la 13.12. ja naisille 19.12. molemmat klo 13–20.30. Yrjönkadun uimahalli (Yrjönkatu 21). Hinta: 3 / 5,50 €, hoidot 7 € / kpl.

Samppanjaa maailmanpyörässä

Vuoden voi päättää tyylillä, kaupungin kattojen yllä samppanjaa siemaillen. Helsinki SkyWheelin samppanja-ajelu vie noin puoleksi tunniksi yläilmoihin ihailemaan keskiyön ilotulituksia.

SkyWheel’s New Year ma 31.12. klo 23.40. Helsinki Sky Wheel (Katajanokanlaituri 2). Varaa paikkasi etukäteen info@skywheel-helsinki.com tai +358 40 480 4604. Hinta: 28 €, sisältää Veuve Clicquot -lasillisen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Joulu
 • Helsinki
 • Nyt
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Entä jos Sale twiittailisi kuin Trump?” – sometili laittaa Trumpin sanat Sauli Niinistön suuhun, tehden USA:n presidentin öykkäröinnistä näkyvämpää

 2. 2

  Uusi video pääsi kyseenalaiselle ykköspaikalle Youtuben inhotuimpana – vaikka kyseessä oli palvelun oma yritys iloisesti juhlistaa vuoden 2018 tapahtumia ja ihmisiä

 3. 3

  Näistä poliisi ei varoittanut: Jos vanhemman älypuhelimesta löytyy joku näistä sovelluksista, voi olla aika keskustella

 4. 4

  ”Oletko ENFP vai INTJ?” Armottoman vanhentunutta persoonatestiä käytetään jatkuvasti työelämässä ja deittiprofiileissa – psykologi kertoo, miksi se ei toimi

 5. 5

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 6. 6

  Tinder ärsyttää monia niin paljon, että siitä on luovuttu kokonaan – selvitimme, mitä deittisovelluksia kannattaa kokeilla välttääkseen Tinderin huonot puolet

 7. 7

  Meilahden "Risuhokki" on neljän tähden kortteliravintola

  Tilaajille
 8. 8

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 9. 9

  Tämä uusi emoji hämmentää nyt ihmisiä, koska kukaan ei tiedä, mitä sillä pitäisi oikein ilmaista

 10. 10

  Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Entä jos Sale twiittailisi kuin Trump?” – sometili laittaa Trumpin sanat Sauli Niinistön suuhun, tehden USA:n presidentin öykkäröinnistä näkyvämpää

 2. 2

  Uusi video pääsi kyseenalaiselle ykköspaikalle Youtuben inhotuimpana – vaikka kyseessä oli palvelun oma yritys iloisesti juhlistaa vuoden 2018 tapahtumia ja ihmisiä

 3. 3

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 4. 4

  Aamulehden jutussa punk-yhtye ”Huorasta” sensuroitiin voimasanat bändin nimeä myöten – päätöksen takana oli piikki Suomen mediavalvojalle

 5. 5

  Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

  Tilaajille
 6. 6

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 7. 7

  Näistä poliisi ei varoittanut: Jos vanhemman älypuhelimesta löytyy joku näistä sovelluksista, voi olla aika keskustella

 8. 8

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 9. 9

  ”Oletko ENFP vai INTJ?” Armottoman vanhentunutta persoonatestiä käytetään jatkuvasti työelämässä ja deittiprofiileissa – psykologi kertoo, miksi se ei toimi

 10. 10

  Meilahden "Risuhokki" on neljän tähden kortteliravintola

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 4. 4

  Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

  Tilaajille
 5. 5

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 6. 6

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 7. 7

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 8. 8

  Aamulehden jutussa punk-yhtye ”Huorasta” sensuroitiin voimasanat bändin nimeä myöten – päätöksen takana oli piikki Suomen mediavalvojalle

 9. 9

  ”Entä jos Sale twiittailisi kuin Trump?” – sometili laittaa Trumpin sanat Sauli Niinistön suuhun, tehden USA:n presidentin öykkäröinnistä näkyvämpää

 10. 10

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Poikkeuksellinen poliisi­tiedote: Itä-Uudenmaan poliisi nappasi kauppa­keskus Jumbosta keski-ikäisen tillin­haistelijan

 2. 2

  Aktivisti­sijoittajan huhutaan astuvan Björn Wahlroosin varpaille – Onko Nordeassa edessä titaanien taisto?

 3. 3

  Tanskalainen ja norjalainen nainen löytyivät kuolleena syrjäisestä vuoristosta Marokossa – ruumiissa väkivallan merkkejä

 4. 4

  Onko kynttilöiden poltto jopa yhtä haitallista kuin passiivinen tupakointi? Selvitimme

 5. 5

  Helsinki-Vantaalla sekavasti lauantaina käyttäytynyt mies uhkasi rajavartijoiden perheitä ”poloniumin 210-isotoopilla”

 6. 6

  Yksi tiedostamaton viestimme muuttaa keskustelu­kumppanin vähäpuheiseksi ja kertoo, olemmeko oikeita ihmisiä

 7. 7

  Kodin murtosuojaa myyvien yritysten mainoskikka ärsyttää monia – ”Varkaathan näkevät postilaatikko­rivistä, mihin taloihin kannattaa mennä”

 8. 8

  Moni syö itsensä väsyksiin, ja vireys voi hävitä tunneiksi – näillä ravinto-ohjeilla vältät ilta­päivän uupumuksen

  Tilaajille
 9. 9

  ”Entä jos Sale twiittailisi kuin Trump?” – sometili laittaa Trumpin sanat Sauli Niinistön suuhun, tehden USA:n presidentin öykkäröinnistä näkyvämpää

 10. 10

  Otava ei ota vastuuta Antti Heikkilän uutuuskirjan vaarallisina pidetyistä virheistä: ”Kirjan tekijä vastaa aina kirjan sisällöstä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  17-vuotiaana Sini Pyy käytännössä katkesi vyötärön kohdalta – nyt hän kehittää yliopisto­ihmisten kanssa sopivaa hiihtokelkkaa paralympialaisia varten

 2. 2

  Jos kävelen autiolla kadulla naisen perässä, en missään nimessä ota juoksu­askelia, vaikka olisi kiire

 3. 3

  Kodin murtosuojaa myyvien yritysten mainoskikka ärsyttää monia – ”Varkaathan näkevät postilaatikko­rivistä, mihin taloihin kannattaa mennä”

 4. 4

  Moni syö itsensä väsyksiin, ja vireys voi hävitä tunneiksi – näillä ravinto-ohjeilla vältät ilta­päivän uupumuksen

  Tilaajille
 5. 5

  Lääkäri Antti Heikkilän uutuus­kirja vilisee virheitä – HS pyysi asian­tuntijoita arvioimaan tekstin: ”Tällaiset väitteet voivat johtaa kuoleman­tapauksiin”, professori sanoo

  Tilaajille
 6. 6

  Kauppakeskushanke ajautui vaikeuksiin Vantaalla: ”Joudumme miettimään eri vaihtoehtoja”

 7. 7

  Poikkeuksellinen poliisi­tiedote: Itä-Uudenmaan poliisi nappasi kauppa­keskus Jumbosta keski-ikäisen tillin­haistelijan

 8. 8

  Pankkiiriliike ei korvaa 14 400 euron virheitään eläkeläiselle, mutta Finanssiala ja valvoja uskovat yhä itsesääntelyyn – ”Valitettava yksittäistapaus”

 9. 9

  ”Entä jos Sale twiittailisi kuin Trump?” – sometili laittaa Trumpin sanat Sauli Niinistön suuhun, tehden USA:n presidentin öykkäröinnistä näkyvämpää

 10. 10

  Yksi tiedostamaton viestimme muuttaa keskustelu­kumppanin vähäpuheiseksi ja kertoo, olemmeko oikeita ihmisiä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

 2. 2

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 3. 3

  Lääkäri Antti Heikkilän uutuus­kirja vilisee virheitä – HS pyysi asian­tuntijoita arvioimaan tekstin: ”Tällaiset väitteet voivat johtaa kuoleman­tapauksiin”, professori sanoo

  Tilaajille
 4. 4

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 5. 5

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 6. 6

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 7. 7

  Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

 8. 8

  Merten roskapyörteiden kunnian­himoinen puhdistus­operaatio vastatuulessa – teinin keksinnöstä löytyi kohtalokas vika

 9. 9

  Pekka Haaviston lausunto perus­suomalaisista oli viisautta, jota vihreät eivät kestä kuulla

 10. 10

  Kokenut maailman­matkaaja vinkkaa kymmenen ainut­laatuista matka­elämystä – mukana myös suomalainen, unohdettu helmi

 11. Näytä lisää