Vielä ehtii virittäytyä joulutunnelmaan – koostimme tämän joulun parhaat lahja- ja tapahtumavinkit neljälle eri joulutyypille

Kokosimme joulukuun lahja- ja tapahtumavinkit tiedostaen kuluttavalle, lapsiperheelle ja pienellä budjetilla joulua viettävälle. Lisäksi tarjolla on menovinkkejä niille, jotka eivät vietä joulua.

Kaupunki täyttyy tapahtumista joulun alla. Nyt-liite koosti aaton odotuksen menovinkit moneen makuun: tiedostavalle kuluttajalle, joka haluaa shoppailla laadukkaita lahjoja; lapsiperheille, jotka kaipaavat kivaa yhteistä tekemistä ja hänelle, jolla on syystä tai toisesta edessään pienen budjetin joulu.

Ilmastonmuutos on puhuttanut tänä syksynä, ja ilmastoystävällisiä valintoja voi tehdä myös joulun ruoka- ja lahjahankinnoissa. Jouluaterian valmistamista voi kokeilla vegaanisena Marttojen opissa, ja ystävää muistaa aineettomalla lahjalla, esimerkiksi ostamalla Luonnonperintösää­tiöstä suojeltavaksi palan suomalaista ikimetsää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joulumieltä voi kultivoida myös joogatunnilla tai yhteislaulutilaisuudessa. Perinteisissä joulumyyjäisissä on mahdollista valita lähellä tuotettua ruokaa tai eettisesti valmistettuja tavaroita.

Joulu on vuoden suurin kulutusjuhla, mutta joulutunnelmaan pääsee myös nollabudjetilla, esimerkiksi kynttiläpajassa tai työväenopiston oppilaiden joulukonsertissa Vuotalossa. Myös lapsiperheet voivat keskittyä nauttimaan elämyksistä: tonttuilusta temppuradalla tai navetan eläinten joulun ihastelusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joulukuussa tapahtuu nykyään paljon myös joulutapahtumien ohella, ja joulustressin sijaan voi valita esimerkiksi Yrjönkadun uimahallin hemmottelupäivän.

Trenditietoiselle ja tiedostavalle kuluttajalle

Shoppaile virolaista designia

Kaapelitehtaalla järjestettävissä myyjäisissä on tarjolla suomalaista muotoilua, ekologista piensarjatuotantoa, taidekäsitöitä ja grafiikkaa sekä vaatteita, asusteita ja koruja. Tänä vuonna mukana on myös virolaisia suunnittelijoita maan satavuotisjuhlan kunniaksi.

Ornamon Design Joulu pe–su 7.–9.12. Avoinna pe klo 15–19, la klo 10–19 ja su klo 10–18. Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1). Vapaa pääsy.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Herkut joulupöytään

Teurastamon kaksipäiväisiltä joulumarkkinoilta löytää perinteisiä jouluherkkuja ja eksoottisempia makuja. Shoppailun ja syömisen ohella tarjolla on myös kattausideoita, oman joulukranssin kokoamista ja viininmaistelua. Joulutunnelmaa nostattaa kuorolaulu.

Teurastamon Joulumarkkinat la–su 15.–16.12. Avoinna la klo 10–17 ja su klo 11–16. Teurastamo (Työpajankatu 2). Vapaa pääsy.

Unohda kinkku

Uudenmaan Marttojen kurssilla opitaan valmistamaan perinteisiä ja uusia jouluruokia vegaaniseen joulupöytään. Kurssilla kokataan ja syödään yhdessä suolaisia ja makeita ruokia, ja reseptit saa mukaan kotiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vegaanin joulu 17.12. klo 17–20.30. Uudenmaan Martat (Lapinlahdenkatu 3). Hinta 50 €, marttajäsenille 40 €.

Pukinkonttiin pala ikimetsää

Paras lahja ilmastoahdistujalle! Luonnonperintösäätiön sivuilta voi ostaa lahjaksi palan suomalaista ikimetsää esimerkiksi Kyöpelinvuorelta tai Mustakorvesta. Myynnissä on myös erilaisia tukituotteita, kuten haapakoruja, t-paitoja ja kirjoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Luonnonperintösäätiö. http://www.luonnonperintosaatio.fi/fi/lahjoita/pala-ikimetsaa. Yhdellä eurolla saa kaksi neliötä ikimetsää. Minimisumma 5 euroa. Yli 50 euron lahjoituksiin saa halutessaan mukaan lahja-adressin.

Jouluriennot lapsiperheelle

Selfie pukin kanssa

Koko perheen joulutapahtumassa tunnelmallisessa Wanhassa satamassa voi shoppailla myyjäisissä, istahtaa joulukahvilaan, osallistua tonttujen joulupajaan ja päästä valokuvaan joulupukin kanssa.

Wanhan Sataman joulu ke–su 5.–9.12.2018. Avoinna to klo 10–17, pe–la klo 10–18, su klo 10–17. Wanha Satama (Pikku Satamakatu 5). Vapaa pääsy.

Joulupuu on rakennettu

Kauneimmat joululaulut kaikuvat kirkoissa tänä vuonna jo 46. kerran. Lasten omissa tilaisuuksissa lauletaan lapsille tuttuja joululauluja.

Lasten kauneimmat joululaulut su 9.12. klo 15. Helsingin Tuomiokirkko (Unioninkatu 29). Vapaa pääsy. Katso muut tilaisuudet: www.kauneimmatjoululaulut.fi.

Navetan eläinten joulu

Fallkullan kotieläintilan joulutapahtumassa saa kulkea joulupolkua ja tutustua navetan eläimiin. Kolmella eurolla pääsee talustusratsastukseen tai hevosajelulle. Lisäksi jouluaskartelua, puuroa ja paloauto.

Fallkullan Joulutapahtuma la 15.12. klo 10–14. Fallkullan kotieläintila (Malminkaari 24). Vapaa pääsy.

Temppurata tontuille

3–9-vuotiaille lapsille suunnatulla seikkailuradalla on vastassa liaaneja, tasapainoiluhaasteita ja trampoliineja. Pienten lasten suositellaan osallistuvan vanhemman kanssa. Tarjolla glögiä ja pipareita.

Tonttujen temppurata pe 21.12. klo 17–20 ja la 22.12. klo 14–17. Circus Helsinki (Sörnäisten rantatie 22). Ilmoittaudu ja tarkista ikäryhmät etukäteen: https://www.pilvikanava.fi/circushelsinki/courses.php?l=fi#pos-1-9-27. Hinta: 10 € / lapsi.

Joulumieli pienellä budjetilla

Kynttilöitä ja konsertti Vuotalossa

Helsingin työväenopiston joulukonsertissa kuullaan muun muassa kansanmusiikkiyhtye Kurjenpolvia ja opiston saksofoniopiskelijoita. Vuotalon gallerian kynttiläpajassa pääsee hengähtämään hetkeksi joulukiireiden keskellä ja valmistamaan oman mehiläisvahakynttilän itselle tai lahjaksi. Kynttilän tekemisessä opastaa kuvataiteilija Chloé Mahy-Hulkko.

Työväenopiston joulukonsertti 10.12. klo 18–20 ja Joulun leimu -kynttiläpaja ke 12.12. klo 16–19. Vuotalo (Mosaiikkitori 2). Molempiin vapaa pääsy.

Kokoa oma piparkakkutalo

Cafe Vanhaan työpajassa kootaan ja koristellaan ohjatusti oma piparkakkutalo kotiin vietäväksi. Talon kuivumista odotellessa voi pyörähtää aistimassa tunnelmaa Vanhan joulutorilla.

Piparkakkutalon rakennusta Vanhan joulutorilla la–su 15.–16.12 klo 11–17. Vanha Ylioppilastalo (Mannerheimintie 3). Talojen rakentaminen alkaa tasatunnein, ja pajaan voi ilmoittautua etukäteen kirjoittamalla nimen listalle Cafe Vanhassa. Vapaa pääsy.

Hyvä kiertämään

Joulurauhaan voi laskeutua joogatunnilla. Samalla voi osallistua keräykseen, jonka voimin tarjotaan jouluateria Zimbabwen Aids-orvoille. Joogatuntien tavoitteena on kerätä rahat ateriaan, jonka valmistaminen 320 lapselle maksaa noin 400 euroa.

Joogaa jouluateria orpolapsille ti 18.12. reipas flow-jooga klo 17.30–18.30 ja lempeä jooga klo 19–20. Joogatila (Laajalahdentie 20). Varaa paikkasi: info@joogatila.com. Hinta: lahjoitat haluamasi summan lyhentämättömänä keräykseen.

Yhteisölliset joulukahvit

Edessä yksinäinen joulu? Rennossa joulupäivän kahvilassa voi kuunnella musiikkia, nauttia pientä syötävää, pelailla lautapelejä ja osallistua joululahjojen kierrätykseen.

Joulukahvila ti 25.12. klo 13–17. Punaisen Ristin Kallio-Käpylän osasto (Hämeentie 85–89). Katso muut joulukahvilat: bit.ly/joulukahvilat. Vapaa pääsy.

Jos joulumenot kyllästyttävät

Musta joulu

Teologian opiskelijoiden kuukausittaisessa keskustelukerhossa puhutaan joulukuussa kahvin ja pullan äärellä satanismista ja okkultismista. Vieraana on Johannes Nefastos.

Satanismia ja okkultismia ma 10.12. klo 17–18.30. Uusi Ylioppilastalo, Wilhelmsson-sali (Mannerheimintie 5A, 5. krs.). Vapaa pääsy.

Hyvästit Orionille

Uskomaton Italia -sarja ja Orionin elämä arkistoteatterina huipentuvat yömaratoniin. Yön aikana nähtävät 35 mm -kopiot on kaivettu arkistojen salaisimmista kätköistä. Luvassa esimerkiksi jugoslavialaiszombeja ja giallo-psykedeliaa.

Grande Finale la–su 15–16.12. klo 23–6.30. Elokuvateatteri Orion (Eerikinkatu 15). Koko yön lippu 28 € / 22 € (klubikortilla). Yksittäisliput 7,50 € / 6 €. Orionissa lipunmyynti auki la 15.12. klo 23 saakka. Verkkokaupassa lipunmyynti auki myös yöllä.

Edullinen kylpyläelämys

Yrjönkadun uimahallin hemmottelupäivissä saa unohtaa hetkeksi kaamoksen. Uinti tapahtuu tunnelmavalaistuksessa, taustamusiikista nauttien. Lisäksi tarjolla on kahvilan antimia sekä erilaisia hoitoja, kuten intialaista päähierontaa ja kasvohoitoja.

Hemmottelupäivät Yrjönkadun uimahallissa miehille la 13.12. ja naisille 19.12. molemmat klo 13–20.30. Yrjönkadun uimahalli (Yrjönkatu 21). Hinta: 3 / 5,50 €, hoidot 7 € / kpl.

Samppanjaa maailmanpyörässä

Vuoden voi päättää tyylillä, kaupungin kattojen yllä samppanjaa siemaillen. Helsinki SkyWheelin samppanja-ajelu vie noin puoleksi tunniksi yläilmoihin ihailemaan keskiyön ilotulituksia.

SkyWheel’s New Year ma 31.12. klo 23.40. Helsinki Sky Wheel (Katajanokanlaituri 2). Varaa paikkasi etukäteen info@skywheel-helsinki.com tai +358 40 480 4604. Hinta: 28 €, sisältää Veuve Clicquot -lasillisen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Joulu
 • Helsinki
 • Nyt
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Uusin Harry Potter -elokuva raivostuttaa vanhoja Potter-faneja – eikä ihme, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla edes mahdollisia

 2. 2

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 3. 3

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 4. 4

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 5. 5

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 6. 6

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 7. 7

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 8. 8

  Harry Potter -fanit vihastuivat Johnny Deppin roolista uudessa elokuvassa – Depp pysyi pitkään hiljaa mutta kommentoi viimein kohua amerikkalaislehdelle

 9. 9

  Vuoden kokin luotsaama Nude voi nousta aivan parhaiden ravintoloiden joukkoon – pienten annosten makumaailma on parhaimmillaan vangitseva

 10. 10

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 2. 2

  Uusin Harry Potter -elokuva raivostuttaa vanhoja Potter-faneja – eikä ihme, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla edes mahdollisia

 3. 3

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 4. 4

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 5. 5

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 6. 6

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 7. 7

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 8. 8

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 9. 9

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 10. 10

  Vuoden kokin luotsaama Nude voi nousta aivan parhaiden ravintoloiden joukkoon – pienten annosten makumaailma on parhaimmillaan vangitseva

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 2. 2

  Millainen on feministien vihaama elokuva, jonka esitystilaisuuden Åbo Akademi kielsi? Katsoimme The Red Pillin ja pyysimme kahta feministiä kertomaan, mikä siinä on pielessä

 3. 3

  Kommentti: Putouksella on nyt poikkeuksellisen vähän katsojia – syy on helppo nähdä, kun katsoo ohjelman uusimman jakson

 4. 4

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 5. 5

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 6. 6

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 7. 7

  Uusin Harry Potter -elokuva raivostuttaa vanhoja Potter-faneja – eikä ihme, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla edes mahdollisia

 8. 8

  Kalevauva kokosi suomalaisten twiiteistä laulun ja onnistui tiivistämään täydellisesti, mistä Linnan juhlissa on oikeasti kyse – lue hulvaton kappale sanasta sanaan

 9. 9

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 10. 10

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Venäläinen huippu­robotti paljastui ihmiseksi

 2. 2

  Trumpin entiselle lakimiehelle kolme vuotta vankeutta – ”Tehtäväni oli peitellä hänen likaisia temppujaan”

 3. 3

  Uusin Harry Potter -elokuva raivostuttaa vanhoja Potter-faneja – eikä ihme, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla edes mahdollisia

 4. 4

  Perussuomalaisten kansan­edustaja vertasi EU:ta natsi-Saksaan ja suututti muut puolueet edus­kunnassa – ”Nyt ylitettiin sopivuuden ja totuuden rajat”

 5. 5

  Valtionsyyttäjä yritti viestittää poliisi­johdolle Jari Aarnion oudosta yhteydestä jengi­pomoon jo 10 vuotta sitten – ”Koin velvollisuudekseni kertoa, että tässä on jotain outoa”

 6. 6

  Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

 7. 7

  Pitäisikö ylipainon vuoksi sairastuneen maksaa hoito itse? Tutkija uskoo tietävänsä ainoan keinon, jolla koko kansa saadaan laihtumaan

  Tilaajille
 8. 8

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 9. 9

  Räjähdysmäisen tulipalon sytyttämisestä ja murhan yrityksestä Käpylässä epäilty mies antautui poliisille

 10. 10

  Miestä epäillään vakavasti sairaan lapsen murhasta Nurmijärvellä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 2. 2

  HS Strasbourgissa: Verityön jäljet näkyvät kaupungin keskustassa, turvatoimia tiukennettu – Epäiltyä etsitään yhä, tämä hyökkäyksestä tiedetään

 3. 3

  Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

 4. 4

  Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

 5. 5

  Kauppakeskus Redi aikoo nyt ratkaista ongelmat 30 000 euron kilpailulla – Miksi ei vain piirretä nuolia lattiaan?

 6. 6

  Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

 7. 7

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 8. 8

  Räjähdysmäisellä tulipalolla Käpylässä tehdystä murhan yrityksestä epäilty mies jatkaa pakoaan, poliisi julkaisi nimen – ”Kiinnisaaminen välttämätöntä”

 9. 9

  Pitäisikö ylipainon vuoksi sairastuneen maksaa hoito itse? Tutkija uskoo tietävänsä ainoan keinon, jolla koko kansa saadaan laihtumaan

  Tilaajille
 10. 10

  Kun raskaus ei vain ala – Yhä useampi pari joutuu turvautumaan hedelmöityshoitoihin, eikä syy ole pelkkä lasta haluavien iäkkyys

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

  Tilaajille
 2. 2

  Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

 3. 3

  Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

 4. 4

  Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

 5. 5

  Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

 6. 6

  Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

  Tilaajille
 7. 7

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 8. 8

  Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

 9. 9

  Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

 10. 10

  Kahden eri miehen epäillään yrittäneen suistaa linja-auton tieltä kahdella paikkakunnalla – Bussiyhtiön toimitusjohtaja kertoo HS:lle, mitä Uuraisilla tapahtui 85 kilometrin tuntivauhdissa

 11. Näytä lisää