”Jos ette opi tekemään roolia oikein, joudutte Putoukseen”, Teatteri­korkea­koulussa sanottiin – Christoffer Strandberg ei välittänyt, ja naurattaa nyt satojatuhansia suomalaisia

Christoffer Strandberg on saanut huomata Putous-suosion myötä, että netissä mukavimpia ovat lapset.

Näyttelijä Christoffer Strandberg, 29, kävelee vastaan Helsingin Hernesaaressa sijaitsevassa tapahtumakeskuksessa ja kiskoo hampaita suustaan.

Näky olisi yllättävä, jos ei tietäisi, mistä on kyse.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Strandberg on saanut juuri valmiiksi Putous-harjoitukset, joissa hän on esittänyt imitaation Alexander Stubbista. Suustaan Strandberg irrottaa imitaatiota varten tarvittuja tekohampaita. Putousta on tänä syksynä kuvattu Hernesaaressa sijaitsevassa tapahtumakeskus Telakassa.

Olen halunnut tavata Strandbergin kuvauspaikalla, koska tarkoitus on puhua nimenomaan Putouksesta. Siitä, miten tänä syksynä Putous-debyyttinsä tehneestä Strandbergistä on tullut yksi kauden suurimpia suosikkeja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennen sitä Strandberg vie kuitenkin tekohampaansa puvustamoon.

Kun pakolliset asiat on hoidettu, Strandberg istuu sohvalle studion takahuoneessa ja alkaa kertoa omasta suhteestaan 2010-luvun suosituimpaan suomalaiseen viihdeohjelmaan

”Kun Putouksen ensimmäinen kausi alkoi, olin juuri aloittanut opiskelut Teatterikorkeakoulussa. Muistan, että jo silloin Putous tuntui mielestäni kiinnostavalta”, Strandberg sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teatterikorkeakoulussa Strandbergin innostusta ei kuitenkaan jaettu yleisesti.

Strandberg itse oli lapsesta lähtien tykännyt tehdä huumoria ja kehitellä itselleen ”sketsihahmojen” kaltaisia roolihahmoja. Teatterikorkeakoulussa hän oppi häpeämään omaa huumoriaan ja ajattelemaan, että viihde ja taide eivät sovi yhteen.

Tänä syksynä Strandberg sai huomata, että asenne ei ole muuttunut vuosien aikana mainittavasti.

”Kävin äskettäin Teakissa, kun ruotsinkielinen näyttelijäkoulutus täytti 110 vuotta. Sain siellä kuulla kommentin, että ’jos nyt ensimmäisellä luokalla olevat eivät opi tekemään kunnolla roolia, he joutuvat ehkä Putoukseen.’”


Vaikka sketsien ja viihteen tekeminen alkoikin aluksi hävettää Strandbergiä, päätti hän sitten olla välittämättä asiasta. Valmistumisensa jälkeen hän siirtyi ensin Viirus-teatteriin ja sieltä Ylelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ylellä työskennellessään Strandberg alkoi tehdä erityisesti ruotsinkieliselle yleisölle suunnattuja nettivideoita, jotka muistuttivat tyyliltään ja viihdyttävyydeltään varsin paljon Putousta. Lisäksi Strandberg esiintyi muun muassa Uuden Musiikin Kilpailun lähetyksissä, joissa hän vastasi sketsityylisestä väliaikaviihteestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Siksi ei ole suuri ihme, että noin vuosi sitten Putouksen tuotantoyhtiö Yellow Film otti häneen yhteyttä ja pyysi koekuvauksiin. Ohjelman nimestä ei puhuttu, mutta Strandbergille kerrottiin, että siihen liittyy ”hahmoja”. Sen jälkeen päättelytyö ei ollut kovin vaikeaa.

Kutsu koekuvauksiin tuli Strandbergille täydelliseen aikaan. Ennen kutsua hän oli alkanut jo kyllästyä tekemään sketsejä.

”Ajattelin, että nyt olisi hyvä aika lopettaa niiden tekeminen, koska jutut alkoivat junnata paikallaan.”

Putouksesta Strandberg kuitenkin innostui, koska ajatteli, että suuren yleisön katsomassa hittiohjelmassa hän pääsisi tekemään sketsiviihdettä uudella tavalla.

Koekuvauksissa Strandberg esitteli tuotantoryhmälle esiasteen Barbi de Voro -hahmosta, rikollisesta isoäidistä, jolla hän on noussut suomalaisten suosioon kuluneen syksyn aikana.

Toisinkin olisi voinut käydä. Ennen Putous-kauden alkua Strandberg oli suunnitellut itselleen jo aivan toisenlaisen, Strandbergin sanojen mukaan ”laskelmoidun”, hahmon.

Syy oli se, että Strandberg ei olisi halunnut nousta taas esille naishahmolla.

Niistä Strandberg on tähän mennessä tunnettu parhaiten. Vuosien ajan drag queen -keikkoja tehnyt Strandberg valittiin Miss Drag Queeniksi vuonna 2013. Vaikka Strandberg muistetaan myös muun muassa Alexander Stubb -imitaatioistaan, Ylen sketseissäkin Strandbergin tavaramerkiksi muodostuivat naishahmot. Tällä hetkellä Strandberg on mukana Helsingin kaupunginteatterin ylistetyssä Kinky Boots -musikaalissa, jossa hän myös esitää drag queeniä.

”Ajattelin, että Putouksessa voisin luoda itselleni ihan uuden profiilin. Nousta uudella tavalla esiin niin, ettei kyse olisi taas naisen esittämisestä”, Strandberg sanoo.

Sitten suunnitelma ”uuden profiilin luomisesta” alkoi tuntua liian laskelmoidulta. Strandberg tajusi pitävänsä selvästi eniten juuri Barbi de Voron hahmosta, ja niinpä hän palasi siihen ennen kauden alkua.

”En myöskään ajattele Barbia drag-hahmona, vaikka siitä on niin kirjoitettu. Drag show on sitä, että mies leikkii sukupuolella ja esittää naista. Putouksessa en ole mies, joka esittää naista, vaan hahmoni on vain nainen”, Strandberg sanoo.


Kauden aikana Barbi de Vorosta on muotoutunut yksi koko kauden suurimmista suosikeista. Viikoittain Putouksella on ollut yli 600 000 katsojaa.

Lauantaina edessä on Putouksen kauden viimeinen jakso, jossa Barbi de Voro kilpailee Pilvi Hämäläisen esittämän Make-vauvan ja Mikko Penttilän näyttelemän Taika-Pasin kanssa sketsihahmokilpailun voitosta.

Se on jopa pieni ihme. Kauden alussa huomiota keräsivät eniten Hämäläisen Make-vauvan ja Penttilän Taika-Pasin lisäksi Ernest Lawsonin Afrobotti ja Timo Lavikaisen Pieru.

Kun Ilta-Sanomat kyseli ensimmäisen jakson jälkeen lukijoiltaan suosikkihahmoa, Barbi de Voro ei yltänyt edes neljän parhaan joukkoon.

Syy on todennäköisesti se, että Barbi de Voro ei ole täysin perinteinen sketsihahmo. Rikollisen isoäidin hauskuus ei perustu äärimmäisen helppoihin ja heti tajuttaviin vitseihin ja ilmiselviin hokemiin.

Sen sijaan Barbi de Voro muistuttaa enemmän perinteisen komediasarjan roolihahmoa, jolla on kunnollinen taustatarina ja joka viihdyttää viikko viikolta enemmän, kun sen tarinasta oppii enemmän.

Toki Barbi de Vorolla on myös helposti naurattavia maneereita, ja mummohahmo viihdyttänee varsinkin ohjelman nuoria katsojia. Siinä mielessä Barbi de Vorossa on jotain samaa kuin toissa kaudella ylivoimaiseksi suosikiksi nousseessa Aina-Inkeri Ankeisessa, jonka Strandberg nimeää yhdeksi omista suosikeistaan sketsihahmojen historiassa.

Hahmon tyylissä on kuitenkin myös jotain samaa kuin esimerkiksi Jussi Vatasen Antsku-hahmossa, jolla Vatanen voitti ohjelman viidennen tuotantokauden. Antskunkaan hauskuus ei pohjautunut yksinkertaistettuihin vitseihin, vaan kokonaistarinaan, joka viehätti suomalaisia suuresti.

Lauantaina selviää, onko Barbi de Voron tietyllä tavalla traaginenkin tarina poliiseja pakoilevaksi ammattirikolliseksi tarpeeksi kiinnostava, että sillä voittaa koko sketsihahmokilpailun. Viime viikolla Barbi de Voro oli jo yleisöäänissä Make-vauvan kanssa kahden kärjessä.

Ainakin nuorissa katsojissa riittää paljon Barbi de Voro -faneja. Strandberg kertoo saavansa päivittäin Instagramissa muun muassa Barbi de Voro -piirroksia. Sosiaaliseen mediaan on myös luotu kuvitteelliset tilit Barbi de Vorolle ja tämän lapsenlapsille.

Strandbergille tuntemattomat ihmiset ovat luomassa sosiaalisessa mediassa kokonaista Barbi de Voro -universumia, johon Strandberg ei ole osallistunut millään tavalla.

”Barbi nauraa kauhean äänekkäästi, mutta naurun takan on paljon muuta. Se syvyys toivottavasti kiinnostaa ihmisiä. Ja toki lapsia ja nuoria näyttää viehättävän rikollisuus”, Strandberg sanoo ja nauraa.


Putous-julkisuuden myötä Strandberg onkin oppinut huomaamaan, että parhaiten netissä käyttäytyvät lapset ja nuoret.

”Putouksen alkamisen jälkeen mulla on vahvistunut se käsitys, että lapset ja nuoret ovat netissä kivoja. Aikuiset sen sijaan ovat kivoja huomattavasti harvemmin.”

Monien muiden julkisuudessa esillä olevien henkilöiden tavoin myös Strandberg on tehnyt päätöksen olla lukematta itseään koskevaa keskustelua nettipalstoilla.

Erityisesti häntä on harmittanut se, miten mediassa on luotu hänestä väärää mielikuvaa, mikä on johtanut puolestaan nettikommentoijien hermostumiseen.

”Annoin esimerkiksi haastattelun, jossa halusin vain puhua Putouksesta. Haastattelun aikana kysyttiin myös seksuaalisuudestani. Minulla ei ole mitään ongelmia puhua aiheesta, mutta haluan, että siihen on järkevä syy.”

Strandberg on homo ja elää tällä hetkellä miehen kanssa. Haastatteluissa hän ei ole silti halunnut ottaa parisuhdettaan erityisemmin esille, koska se ei liity hänen töihinsä.

”Lopputulos oli se, että haastattelusta tehtiin juttu otsikolla ’Kaapista ulos tullut Christoffer Strandberg’. Juttu käsitteli lähinnä sitä, miten olen tullut ulos kaapista. Minulla ei ole todellakaan agendalla päästä olemaan mikään julkkishomo-Christoffer. Muutenkaan julkisuus ei ole oleellista minulle muuten kuin töideni kautta.”

Strandbergiä on myös huvittanut, miten hänen nimensä kirjoitetaan jutuissa jatkuvasti väärin. Välillä Siuntiosta kotoisin olevasta näyttelijästä on myös puhuttu sipoolaisena.

Suurimpaan osaan mediapyörityksestä ja otsikoista Strandberg on kuitenkin onnistunut suhtautumaan huumorilla.

Ja vaikka hän ei haluakaan korostaa seksuaalisuuttaan haastatteluissa, on aihetta käsitelleistä jutuista ollut myös tietynlaista hyötyä. Strandberg kokee tärkeäksi toimia esikuvana nuorille, ja siksi hän on käynyt esimerkiksi Lasten ja nuorten säätiön järjestämillä Dream-kouluvierailulla puhumassa omista kokemuksistaan.

Putouksen alkamisen jälkeen hän on käynyt ainakin yhden samanlaisen keskustelun myös sosiaalisessa mediassa.

”12-vuotias tyttö laittoi minulle Instagramissa yksityisviestin ja kysyi, olenko homo. Vastasin ensin, että en yleensä vastaile tällaisiin kysymyksiin, koska se ei ole oleellinen asia. Sitten kerroin kuitenkin, että näin on, ja lopulta kävimme aiheesta keskustelun hänen kanssaan Instagramissa. Hän ei ollut millään tavalla vihamielinen, vaan pelkästään utelias”, Strandberg kertoo.

Putoukseen lähteminen tiesi Strandbergille merkittävän julkisuuden ohella sitä, että hänen piti irtisanoutua vakituisesta työstään Ylellä.

Putouksen loppumisen jälkeen Strandberg ei haaveile paluusta vakituiseen työsuhteeseen Ylelle.

”Olen nyt kliseisesti sanottuna vapaassa putouksessa. Haluan tehdä mahdollisimman monenlaisia töitä näyttelijänä.”

Entä Barbi de Voron hahmo Putouksen jälkeen? Monet Putouksen suosikkihahmot ovat jatkaneet elämäänsä.

”Näen ihan hyvin sen, että Barbi voisi keikkailla yritysten tilaisuuksissa. Tällä hetkellä en kuitenkaan osaa ajatella yhtään pidemmälle kuin seuraavaan lauantaihin.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-ohjelmat
 • Putous
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 2. 2

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 3. 3

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 4. 4

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 5. 5

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 6. 6

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 7. 7

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 8. 8

  Moni mies ei ymmärrä, miten mahdotonta voi olla sanoa ”ei” kun fyysisesti ylivoimainen ihminen vyöryy päälle

 9. 9

  We Jazz näytti monta loistavaa esimerkkiä kuvan ja musiikin yhdistämisestä – Komeda-dokumentin yllätysesiintyjä häikäisi yleisön

 10. 10

  Harry Potter -fanit vihastuivat Johnny Deppin roolista uudessa elokuvassa – Depp pysyi pitkään hiljaa mutta kommentoi viimein kohua amerikkalaislehdelle

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 2. 2

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 3. 3

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 4. 4

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 5. 5

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 6. 6

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 7. 7

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 8. 8

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 9. 9

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 10. 10

  Vuoden kokin luotsaama Nude voi nousta aivan parhaiden ravintoloiden joukkoon – pienten annosten makumaailma on parhaimmillaan vangitseva

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 4. 4

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 5. 5

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 6. 6

  Kalevauva kokosi suomalaisten twiiteistä laulun ja onnistui tiivistämään täydellisesti, mistä Linnan juhlissa on oikeasti kyse – lue hulvaton kappale sanasta sanaan

 7. 7

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 8. 8

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 9. 9

  Kommentti: Putouksella on nyt poikkeuksellisen vähän katsojia – syy on helppo nähdä, kun katsoo ohjelman uusimman jakson

 10. 10

  Leonardo DiCaprio julkaisi Instagramissa kuvan Helsingin voimalaitoksesta – ja arvosteli sen avulla Donald Trumpin ilmastopolitiikkaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 2. 2

  Venäläinen huippu­robotti paljastui ihmiseksi

 3. 3

  Ani Kellomäki sai 17-vuotiaana syöpädiagnoosin – mutta hänen suurin tragediansa väijyi äidin huoneen oven takana

  Tilaajille
 4. 4

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 5. 5

  Yhdysvaltojen senaatti äänesti saudiliittouman sotilaallisen tuen lopettamisen puolesta – päätös uhmaa Trumpin hallitusta

 6. 6

  Kanada on huolissaan kansalaisistaan Kiinassa – ulkoministeri: yksi pidätetty, toinen kadonnut Huawein talousjohtajan pidätyksen jälkeen

 7. 7

  ”Orjalakien” hyväksyminen ajoi Unkarin parlamentin kaaokseen

 8. 8

  Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

 9. 9

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 10. 10

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 2. 2

  Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

 3. 3

  Strasbourgin hyökkäyksestä epäilty jatkaa pakoaan, turva­toimia kiristetty kaikilla Ranskan joulu­toreilla – Tämä tilanteesta tiedetään

 4. 4

  Venäläinen huippu­robotti paljastui ihmiseksi

 5. 5

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 6. 6

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 7. 7

  Pitäisikö ylipainon vuoksi sairastuneen maksaa hoito itse? Tutkija uskoo tietävänsä ainoan keinon, jolla koko kansa saadaan laihtumaan

  Tilaajille
 8. 8

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 9. 9

  Räjähdysmäisellä tulipalolla Käpylässä tehdystä murhan yrityksestä epäilty mies jatkaa pakoaan, poliisi julkaisi nimen – ”Kiinnisaaminen välttämätöntä”

 10. 10

  Kun raskaus ei vain ala – Yhä useampi pari joutuu turvautumaan hedelmöityshoitoihin, eikä syy ole pelkkä lasta haluavien iäkkyys

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

 2. 2

  Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

 3. 3

  Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

 4. 4

  Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

 5. 5

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 6. 6

  Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

  Tilaajille
 7. 7

  Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

 8. 8

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 9. 9

  Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

  Tilaajille
 10. 10

  Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

 11. Näytä lisää