”Menikö valkoisen heteromiehen Fingerpori ohi?” – Tämä otsikko tiivistäisi kaikki vuoden somepuheenaiheet, jos olisi totta

Vuonna 2018 somessa on nautittu kuohuttavista keskusteluista, viraaleista kuvista – ja Fingerporista.

Tervetuloa vuoteen 2019!

Tämä toivotus tulee nyt pari päivää etuajassa, mutta ehkä se sallitaan. Uusi vuosi koittaa ihan kohta.

Samalla luvassa ovat jälleen uudet puheenaiheet. Näin ennustimme myös vuoden 2017 lopussa, jolloin koostimme yhteen juttuun vuoden 20 kovinta somepuheenaihetta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime vuonna puhuttiin muun muassa Donald Trumpin covfefestä, Touko Aallon facepalmista, PewDiePien natsivitseistä ja Tuntematon sotilas -elokuvan mainostuotteista.

Kuulostaako vanhalta? Ei mikään ihme. Elämme ajassa, jossa uusia puheenaiheta syntyy sosiaalisessa mediassa päivittäin. Vanhat unohtuvat hetkessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Me Nytissä olemme vuosien ajan seuranneet ja pyrkineet kirjoittamaan kaikista oleellisista (ja välillä myös vähemmän oleellista) someilmiöistä. Varmasti joitain on jäänyt huomaamatta. Joihinkin olemme myös heränneet liian myöhään. Se on arkea. Pyrimme ensi vuonna jälleen parempaan suoritukseen.

Vuoden lopuksi kävimme läpi, mitkä somepuheenaiheta käsitelleet juttumme ovat olleet teidän lukijoiden mielestä kiinnostavimpia. Mitkä ovat keränneet eniten lukijoita?

Poimimme esille kymmenen juttua, joiden lähtökohta on tavalla tai toisella sosiaalisessa mediassa.

Tässä ne ovat, satunnaisessa järjestyksessä:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1. Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fanikunnan, levy-yhtiön sekä uutissivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

Amerikkalainen mies Jered Threatin (oikealta nimeltään Jered Eames) järjesti koko vuoden 2018 käsittämättömimmän nettihuijauksen, jossa hän lopulta päätyi huijaamaan myös itseään.

Eames loi vuosien ajan kuvitteelliselle Threatin-yhtyeelle tyhjästä sosiaalisen median avulla kuvitteellisen fanikunnan, levy-yhtiön ja monta muuta asiaa, joiden voimalla hän pääsi oikealle kiertueelle Eurooppaan. Keikoille ei kuitenkaan saapunut ketään. Vähitellen Threatin-yhtyeen surullinen tarina alkoi levitä sosiaalisessa mediassa. Lopulta paljastui, että Eames oli oikeasti kuvitellut tosissaan voivansa luoda tällä tavalla itselleen menestysyhtyeen.

2. Tästä Donald Trumpin lehdistötilaisuudesta otetusta kuvasta tuli hetkessä meemi, koska se näyttää, miten absurdi Trumpin hallinto on

Heti vuoden alussa kerroimme Valkoisen talon tiedottajan Sarah Huckabee Sandersin lehdistötilaisuudesta, jossa saatiin viesti ”erityiseltä vieraalta”. Toisin sanoen presidentti Donald Trumpilta, joka puhui kuuntelijoilta kahden valtaisan näytön välityksellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Visuaalinen vaikutelma toi sosiaalisessa mediassa monille heti mieleen George Orwellin kirjoittaman dystooppisen Vuonna 1984 -romaanin ja siitä tehdyn elokuvasovituksen, jossa pelätty ja pakon edessä ihailtu diktaattori Isoveli valvoo ja sääntelee kaikkea kansalaisten tekemisiä aina ajatuksiin asti.

3. Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

Onneksi internet on vakavien asioiden vastapainoksi myös täynnä toinen toistaan upeimpia meemejä.

Yksi vuoden kovimmista meemilöydöksistä oli silti vuodelta 1921 peräisin olevaa sarjakuvaa, jota voidaan muotonsa puolesta pitää jopa historian ensimmäisenä meeminä.
4. Verohallinto julkaisi Instagramissa kenties kaikkien aikojen kuivimman vitsin, eikä kukaan oikein tiedä, mitä siitä pitäisi ajatella

Jos olet luullut, että Verohallinto ei osaisi olla hauska, olet – noh – ensinnäkin jakanut saman mielipiteen kuin suunnilleen kaikki muut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen lisäksi olet kuitenkin ollut väärässä. Loppuvuodesta Verohallinto osoitti loistavan huumorintajunsa vääntämällä yhden koko vuoden parhaista vitseistä, joka viittaa kuvataiteilija Banksyn tempaukseen. Verohallinnon kuvassa kultaisissa kehyksissä lepäävä verokortti silppuuntuu samaan tapaan kuin Banksyn miljoonateos perjantaina järjestetyn huutokaupan päätteeksi.

”Avantgarde on kuollut.

Sivutuloverokortti on kuollut.

Kauan eläköön AvantGarde.

Kauan eläköön OmaVero.”
5. Tämä viraaliksi levinnyt kuva naisten ilmeistä Kavanaugh’n takana tiivistää oleellisen Yhdysvalloissa käynnissä olevasta valtataistelusta – kunnes tietää, keitä naiset todellisuudessa ovat

Syksyllä amerikkalaisen politiikan käänteet kuohuttivat taas niin kovaa, että keskustelu sosiaalisessa mediassa alkoi pursuta yli äyräiden.

Yksi keskusteluiden keskiössä ollut henkilö oli Brett Kavanaugh. Loppuvuodesta konservatiivinen Kavanaugh nimitettiin Korkeimman oikeuden tuomariksi, mutta sitä edelsi raju vastus ja asian käsittely Yhdysvaltojen senaatin oikeusvaliokunnan edessä. Syykin oli selvä: kolme naista nousi julkisuuteen ja syytti Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta.

Lopulta senaatin kuulemistilaisuus näytti tiivistyvän sosiaalisessa mediassa ympäriinsä levinneeseen kuvaan, jossa raivostuneen oloinen Kavanaugh puolusteli tekoaan ja taustalla olevat naiset kuuntelivat häntä kauhuissaan. Kuva itsessään ei kuitenkaan välittänyt koko totuutta: Kavanaugh’n takana istuvien ja kauhistuneelta näyttäneiden naisten joukossa oli muun muassa hänen äitinsä Martha Kavanaugh ja vaimonsa Ashley Kavanaugh.
6. Tämä upea kuva Yhdysvaltojen presidenteistä ja heidän puolisoistaan on nyt kaikkialla – Erityinen huomio kiinnittyy hymyilevään Melania Trumpiin

Kuten tästä listasta voi tässä vaiheessa jo havaita, myös vuonna 2018 sosiaalisen median viraaleinta sisältöä ovat isolta osalta olleet kuvat, jotka liittyvät Yhdysvaltojen politiikkana.

Sellainen oli myös Yhdysvaltojen entisen presidentin George H. W. Bushin vaimon Barbara Bushin hautajaisissa entisistä presidenteistä ja heidän puolisoistaan otettu kuva, jossa huomion varasti Donald Trumpin poissaolon lisäksi Melania Trumpin poikkeuksellinen hymy. Netti täyttyi nopeasti kuvasta väännetyistä vitseistä.
7. Juhana Vartiainen jakeli sosiaalisessa mediassa päättömältä kuulostavaa tarinaa siitä, ettei töitä oteta vastaan – Lauseesta ”Jos tämä on totta...” syntyi hassuttelun kultakaivos

Osattiin sitä onneksi myös kotimaisessa politiikassa!

Yksi vuoden suurimmista netti-ilmiöstä syntyi kokoomuksen kansanedustajan Juhana Vartiaisen kynästä. Vartiainen päätyi nimittäin jakamaan varsin erikoiselta kuulostavan tarinan pienestä kylästä, jonka kaikki 50 kokkia kieltäytyivät työpaikasta. Vartiainen jakoi tarinan saatetekstillä, josta muotoutui nettiklassikko.

”Jos tämä on totta, se kertoo aika paljon Suomen ongelmista”, Vartiainen kirjoitti.

Ei kestänyt kovin kauaa, kun netti oli täynnä mitä erikoisempia ”Jos tämä on totta” -vitsejä väitetyistä Suomen ongelmista.

8. Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

Loppuvuodesta yksi iso puheenaihe Twitterissä oli perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren saama kirjoituskielto Uuden Suomen blogialustalta.

Kun tähän yhdistyi samaan aikaan perussuomalaisten naisten käynnistämä kampanja, jossa arvosteltiin ”hiljaisuutta maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten ympärillä”. Kuvassa mukana ollut Huhtasaari pääsi yhtäkkiä puhumaan muiden hiljaisuuden lisäksi siitä, miten häntä itseään on hiljennetty. Huhtasaari sanoi kuitenkin, että asiat eivät liity toisiinsa.

”Ei, koska sain tietää kirjoituskiellostani vasta sen jälkeen. Mutta itse asiassa nämä sattuivat aika osuvasti samaan aikaan.”

9. Tubettaja Mentaalisavuke julkaisi videon ”valkoisten heteromiesten kohtaamasta vääryydestä”, ja somessa repesi valtaisa keskustelu – tästä tapauksessa on kyse

Jos kuluneelta syksyltä pitäisi valita yksi jatkuvasti sosiaalisessa mediassa esillä ollut sanapari, se olisi ”valkoinen heteromies”. Niin moni valkoinen heteromies on ollut julkisesti huolissaan valkoisen heteromiehen sananvapauden kaventamisesta, että tilanne on saavuttanut paradoksaaliset piirteet.

Tietyllä tavalla koko tapaus kiteytyi Mentaalisavuke-nimimerkkiä käyttävän tubettajan, Yle Kioskin toimittajan Aleksi Rantamaan tekemään videoon, joka sai osakseen kovaa arvostelua Twitterissä.

Rantamaan mielestä tasa-arvokeskustelussa kaikki maailman paha esitetään valkoisen heteromiehen syynä – riippumatta siitä, onko valkoisella heteromiehellä tapahtumiin osaa tai arpaa. Syntyi vastalauseita – ja lopulta kokonainen vastavideo.

10. Menikö Hitler-Fingerpori ohi? Niin meni muiltakin – tavoitimme Pertti Jarlan, näin hän selittää

Silti nämä kaikki somessa kuohuttaneet aiheet jäävät kauaksi Fingeporille, joka on kaksi kertaa tänä vuonna onnistunut puhuttamaan ihmisiä lähes tulkoon enemmän kuin mikään muu aihe. Ainakin tekemämme jutut käsittämättömistä Fingerporeista ovat olleet vuoden luetuimpia.

Ensin kesällä oli sarjakuva, josta oli jäänyt puuttumaan puhekupla. Loppuvuodesta vuorossa oli Hitler-vitsi, jota oli vain liian vaikea ymmärtää.

Onneksi molempien totuus saatiin selvitettyä. Fingerpori, somen kuuminta kamaa vielä vuonna 2018:kin!

Mitä tästä kaikesta sitten jää käteen?

Ainakin se, että vuonna 2018 somessa ovat puhuttaneet suomalaiset poliitikot, meemit, amerikkalaisista poliitikoista otetut kuvat, valkoiset heteromiehet – ja Fingerpori.

Jos siis kaikki vuoden 2018 somekohut haluaisi tiivistää yhdeksi Nyt.fi:ssä julkastuksi jutuksi, se voisi olla vaikkapa tällainen (kaikki jutun lauseet ovat syntyneet yhdistelemällä yllä olevien juttujen lauseita).

Menikö valkoisen heteromiehen Fingerpori ohi? Näin Juhana Vartiaisen jakelema viraali kuva amerikkalaisista poliitikoista selittää sen

Perjantain Fingerpori on jälleen kerran aiheuttanut hämmennystä, eli oikein kukaan ei näytä ymmärtävän mikä on sen merkitys ja vitsi.

Nyt ei kuitenkaan ole normaali tilanne. Joskus vitsin murjaissut taho voi olla – no, yllättävä.

Mitä siis on tapahtunut?

Kaikki alkoi, kun kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen jakoi Twitterissä kuvan kaikista entisistä presidenteistä ja heidän puolisoistaan yhdessä Melania Trumpin kanssa mutta ilman Donald Trumpia.

Kuvasta tuli hetkessä lähde loputtomille meemeille.

”Mä olen kyllästynyt siihen, miten meistä on tehty joku naurettava sarjakuvahahmo. Lykätty jokainen jätkä samaan muottiin.”

Huumorimme ei ole tämän perusteella siis muuttunut mihinkään lähes 100 vuodessa.

Ehkä keskiviikkona koko totuus selviää.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tubettaja Mentaalisavuketta suututtaa, kun häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi – tässä jutussa hän kertoo, mitä hän todella ajattelee vasemmistosta ja valkoisista heteromiehistä

 2. 2

  Aamulehden jutussa punk-yhtye ”Huorasta” sensuroitiin voimasanat bändin nimeä myöten – päätöksen takana oli piikki Suomen mediavalvojalle

 3. 3

  Suomalaiset kuvittelevat puhuvansa sukupuolineutraalia kieltä, mutta ovat väärässä – suomi on piilomaskuliininen kieli, jossa ”ihminen” on enemmänkin ”mies”

 4. 4

  Näin hähmäinen brittiläinen ääriyhdistys valkkasi Juha Sipilän brexit-kasvokseen – Facebook avaa mainostajien läpivalaisutyökalun pian Suomessakin

 5. 5

  Laura Huhtasaari julkaisi kuvan kukkamekkoisesta someaktivistista ja halusi ”miehet takaisin” – sai vastauksena ryöpyn kuvia miehistä mekoissa ja opetuksen historiasta

 6. 6

  16-vuotias amerikkalaistyttö julkaisi kuvan itsestään nojailemassa autoonsa ja joutui kaksi vuotta jatkuneen netti-ilkeilyn kohteeksi – kunnes yhtäkkiä internet aloitti kannustamisen

 7. 7

  Pikatesti: We Got Beef muuttui Jackie-pizza-baariksi, eikä se ole ollenkaan hullumpi juttu, sillä nämä pizzat maistuvat

 8. 8

  Puoluejohtajat reagoivat keskustan vaatimukseen vetää keskiolut pois kaupoista

  Tilaajille
 9. 9

  Suuri vaaliopas: tämä juttu kertoo kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää äänestämisestä

  Tilaajille
 10. 10

  ”Oletko ENFP vai INTJ?” Armottoman vanhentunutta persoonatestiä käytetään jatkuvasti työelämässä ja deittiprofiileissa – psykologi kertoo, miksi se ei toimi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomalaiset kuvittelevat puhuvansa sukupuolineutraalia kieltä, mutta ovat väärässä – suomi on piilomaskuliininen kieli, jossa ”ihminen” on enemmänkin ”mies”

 2. 2

  Tubettaja Mentaalisavuketta suututtaa, kun häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi – tässä jutussa hän kertoo, mitä hän todella ajattelee vasemmistosta ja valkoisista heteromiehistä

 3. 3

  Suomi mainittu! Amerikkalainen showpainija pukeutui suomalaisen folk metal -yhtyeen Korpiklaanin paitaan esiintyessään miljoonayleisölle

 4. 4

  Näin hähmäinen brittiläinen ääriyhdistys valkkasi Juha Sipilän brexit-kasvokseen – Facebook avaa mainostajien läpivalaisutyökalun pian Suomessakin

 5. 5

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 6. 6

  Pikatestissä Kampintorin Broo, jossa voi sekä syödä että juhlia, ja pizzaakin saa viikonloppuisin aamukolmeen asti

 7. 7

  Nytin toimitus valitsi vuoden 17 parasta tv-sarjaa – äänestä omaa suosikkiasi

 8. 8

  Nyt.fin podcastissä arvioidaan suomen kielen maskuliinisuutta, opiskelijoiden pettymystä ja Dome Karukosken uutta elokuvaa

 9. 9

  Blinitesti: Maistoimme blinejä neljästä helsinkiläisravintolasta ja löysimme sekä voittajan että häviäjän

 10. 10

  Netflix-hitti Stranger Thingsin uutta kautta odotteleville julkaistiin sarjaan linkittyvä Dungeons & Dragons -pelipaketti – tämän yhdistelmän piti tapahtua

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomalaiset kuvittelevat puhuvansa sukupuolineutraalia kieltä, mutta ovat väärässä – suomi on piilomaskuliininen kieli, jossa ”ihminen” on enemmänkin ”mies”

 2. 2

  Tubettaja Mentaalisavuketta suututtaa, kun häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi – tässä jutussa hän kertoo, mitä hän todella ajattelee vasemmistosta ja valkoisista heteromiehistä

 3. 3

  Suomi mainittu! Amerikkalainen showpainija pukeutui suomalaisen folk metal -yhtyeen Korpiklaanin paitaan esiintyessään miljoonayleisölle

 4. 4

  Blackface eli rasistinen kasvomeikki kaataa Yhdysvaltojen politiikassa ja muotitaloissa – viimeisimpänä kaupoista vedettiin Katy Perryn kammottavat kengät

 5. 5

  Poliitikot hylkäsivät kansalaisaloitteen maksuttomasta toisen asteen koulutuksesta yhden väärän sanan vuoksi – somessa syntyi valtava pettymys

 6. 6

  Brittiläinen tabloidlehti yritti loata Jeremy Corbynin, mutta epäonnistui täydellisesti – internet innostui ilkkumaan ”paljastuksia” väärästä tavasta syödä papuja

 7. 7

  Dome Karukosken Tolkien-elokuvan ensimmäinen traileri on julkaistu – analysoimme, mitä kaikkea se lupaa tulevalta elämäkertaelokuvalta

 8. 8

  Tähtien sodan Mark Hamill piikitteli puheita ”intiaaniperimästä” mutta sai osakseen ryöpytyksen, johon osallistui jopa Istuvan Karhun jälkeläinen

 9. 9

  Näin hähmäinen brittiläinen ääriyhdistys valkkasi Juha Sipilän brexit-kasvokseen – Facebook avaa mainostajien läpivalaisutyökalun pian Suomessakin

 10. 10

  Vallilan Plein toteuttaa Helsingin kuumimpia ravintolatrendejä neljän tähden arvoisesti

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Suomen ”sorvi ei pyöri”, kun helsinkiläiset juoksevat toistensa järjestämissä seminaareissa – Muu maa elättää etelää, sanoo vaasalainen miljonääri

  Tilaajille
 2. 2

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 3. 3

  Himoksella lasketellessa kuollut 15-vuotias oli rippileirillä Paraisilta – putosi kirkkoherran mukaan jyrkästä kohdasta

 4. 4

  Vanhuus on rikos, ja siitä mummia nyt rangaistaan

 5. 5

  Vihreät esittää vaaliohjelmassaan ratkaisua autoilun vähentämiseksi: miljardien panostukset junayhteyksiin

 6. 6

  Itkuinen perheenäiti pakkasi lapset ja tavarat Seppo Ylösen autoon, ja matka poliisien suojaamaan turva­kotiin alkoi – Taksin­kuljettajia koulutetaan kohtaamaan perhe­väkivaltaa

  Tilaajille
 7. 7

  Huumejengi ampui viisi ihmistä yökerhossa Cancúnissa – Väkivaltaisuudet leviävät Meksikon lomaparatiisiin

 8. 8

  Joutuuko perillinen hoitamaan vihaamansa vainajan kuolinpesän? Velvollisuudelta välttyy vain täysin välinpitämätön

 9. 9

  Venäjän hakatut naiset on hillitysti toteutettu, mutta sisällöltään järkyttävä dokumentti

 10. 10

  Suomen hiihtohistorian ehkä ikimuistoisin virhearvio täyttää tänään 45 vuotta: puusukset veivät Juha Miedolta MM-kullan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Himoksella lasketellessa kuollut 15-vuotias oli rippileirillä Paraisilta – putosi kirkkoherran mukaan jyrkästä kohdasta

 2. 2

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 3. 3

  Uutta tietoa Espoon vajoavasta suurkampuksesta: Pikapäätöksellä suljettavan rakennuksen vaarallisuus juontuu 30 vuotta sitten tehdystä virheestä

 4. 4

  Suomen ”sorvi ei pyöri”, kun helsinkiläiset juoksevat toistensa järjestämissä seminaareissa – Muu maa elättää etelää, sanoo vaasalainen miljonääri

  Tilaajille
 5. 5

  Mies otti Audin koeajoon Vantaalla – sen jälkeen autosta tai miehestä ei ole havaintoja

 6. 6

  Vanhuus on rikos, ja siitä mummia nyt rangaistaan

 7. 7

  Stella Karlsson hankki purkukuntoiseksi tuomitun talon ja asuu siinä ilman suihkua ja sisävessaa – ”Menoni ovat pienet enkä joudu elämään yli varojeni”

  Tilaajille
 8. 8

  Yhdysvaltain tiedotus­välineet tarkastivat Trumpin hätätila­puheen faktat ja löysivät seitsemän valhetta

 9. 9

  Nimi tekee kenraalin – ja siksi yksi ehdokas on yli muiden, kun valitaan Puolustusvoimien komentaja

 10. 10

  Mies häiriköi lastenvaunujen kanssa liikkeellä olleita naisia Vantaalla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Karski moottoripyörämies lähestyi minua parkkipaikalla eikä jättänyt perääntymiselle tilaa – hetken päästä seisoimme vaiti ja näin, millainen voima piilee eläimessä

 2. 2

  Sofia Pahtela aloitti työt bussikuskina maanantaina ja nousi heti ilmiöksi – Selitys on yksinkertainen

 3. 3

  Olli Lindholmista kirjan tehnyt Arno Kotro kertoo Lindholmin olleen perillä terveysongelmistaan vuonna 2017: ”Hän tiesi elävänsä veitsenterällä”

 4. 4

  Ihmisellä voi olla kehossaan litroja ylimääräistä vettä – Näillä kuudella vinkillä vähennät turvotusta

  Tilaajille
 5. 5

  Lauri Markkasesta voi tulla kaikkien aikojen suomalais­urheilija – HS:n erikois­artikkeli näyttää, mikä tekee nuoresta kori­palloilijasta niin poikkeuksellisen

 6. 6

  Kolmen metrin pudotuksesta jäi muistoksi rollaattori, jonka vauhti vain kiihtyy – Kirsti Paakkanen täyttää 90 vuotta ja muuttaa 300-neliöiseen makuuhuoneeseen

  Tilaajille
 7. 7

  Lojumme itsemme kuoliaaksi – Alkukantaisen Tsimané-heimon esimerkki osoittaa, miksi ”meidän on liikuttava selviytyäksemme hengissä”

  Tilaajille
 8. 8

  Miksi Pohjois-Suomessa on paljon enemmän rivoja paikannimiä kuin etelässä? Vittulampien ja Paskaperien taustalla on monia hyviä syitä

 9. 9

  Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm, 54, on kuollut – Yhtye vahvisti syyksi sairauskohtauksen

 10. 10

  Ostaja löi sokkona pöytään voittavan tarjouksen Kivihaan 100-vuotiaasta puutalosta – Kohta alkoi kaduttaa

 11. Näytä lisää