Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

Oletko ihmetellyt, miksi kaikki puhuvat Bird Box -elokuvasta? Niin olemme mekin.

Olen luultavasti maailman viimeinen Netflix-tunnuksen omistava ihminen, joka katsoi Bird Box -elokuvan.

Siltä ainakin tuntui viime viikonloppuna, kun viimein otin itseäni niskasta kiinni ja sain katsottua yhden vuodenvaihteen puhutuimmista elokuvista.

En ole ainut, jolle kärjistetysti oli syntynyt mielikuva, että kaikki ovat parin viime viikon aikana nähneet Bird Boxin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tältä elokuvan traileri näyttää:


Kun tv-tähti Kim Kardashian hehkutti elokuvaa Twitterissä vasta pari viikkoa sen julkaisun jälkeen (eli Bird Box -hehkutuksen aikajanalla aivan myöhässä), malli Chrissy Teigen tiivisti nettikansan tuntemukset kertomalla Kardashianille, että ”koko maailma on jo nähnyt elokuvan”.
Netflix julkaisi kauhudraama Bird Boxin 21. joulukuuta, ja sen jälkeen kaikissa elokuva- ja viihdemedioissa on puhuttu Netflixin hurjasta hittituotteesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syytä puheeseen on ollut. Joulukuun lopussa Netflix ilmoitti, että ensimmäisen seitsemän päivän aikana Bird Boxia oli katsottu yli 45 miljoonaa kertaa.

Luku on Netflixin mukaan ennätys. Mitään toista palvelussa julkaistua elokuvaa ei ole katsottu yhtä paljon ensimmäisen viikon aikana.

Ennätystä on tosin vaikea suhteuttaa muiden Netflix-elokuvien suosioon, koska suoratoistopalvelu ei yleensä kerro elokuviensa ja sarjojensa katsojalukuja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bird Boxissa on siis jotain todella poikkeuksellista. Mutta mitä?

Miksi juuri tämä elokuva on ollut paitsi valtaisa katsojamenestys, aiheuttanut myös idioottimaisen viraali-ilmiön, jossa ihmiset käyskentelevät kaduilla silmät sidottuina (jonka Netflix itse toki pani alulle)?

Päätin etsiä vastauksen katsomalla elokuvan.

Kahden tunnin katselukokemuksen jälkeen on kuitenkin selvää, että juuri se tapa on väärä. (Varoitus: Juttu sisältää tästä eteenpäin juonipaljastuksia elokuvasta).

Syy suureen suosioon ei ole se, että elokuva olisi kriitikoiden mielestä erityisen hyvä tai ansioitunut. Ei vaikka, osassa arvioista Bird Box on saanut myös kehuja. HS:n arviossa elokuva sai neljä tähteä, ja elokuvasivusto IMDB:ssä sen keskiarvo katsojien antamista pisteistä on 6,7/10. Ei ole kovin epätavallista, että Bird Boxin kaltainen hittielokuva menestyy IMDB:ssä kriitikoiden mielipiteitä paremmin. Massaa elokuva miellyttää selvästi vähintään kohtuullisesti.

Suuri osa kriitikoista on kuitenkin pitänyt elokuvaa kehnona tai puhtaasti huonona. Alku-uutisten jälkeen elokuva- ja viihdemedioissa on puhuttu ennen kaikkea nimenomaan elokuvan heikosta laadusta. Kärjekkäimmissä jutuissa on todettu, että ”kukaan ei tunnu pitävän elokuvasta”, mikä toki kertoo lähinnä kriitikkokuplasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Elokuvan näkemisen jälkeen on silti helppo ymmärtää, miksi elokuva on saanut osakseen niin paljon arvostelua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bird Box on parhaimmillaan keskinkertainen, suurimman osan ajasta lähinnä tylsä.

Sen lähtöasetelma on ihan kiinnostava, vaikkakin hyvin tyypillinen katastrofielokuvan juoni vain pienellä uudella käänteellä.

Jonkinlainen mystinen voima on alkanut vaikuttaa ihmisten mieliin niin, että ympäri maailmaa ihmiset tekevät itsemurhia. Kokonaisia kaupunkeja, luultavasti valtioitakin, tuhoutuu. Minkäänlaista parannuskeinoa tilanteeseen ei näytä olevan olemassa.

Elokuva keskittyy seuraamaan Malorieta (Sandra Bullock), joka onnistuu selviämään epidemian käynnistymisen jälkeen hengissä katsottuaan vierestä, kun hänen siskonsa tekee itsemurhan. Raskaana oleva Malorie pelastuu sattumalta paikalle tulleen Tomin (Trevante Rhodes) avulla lähellä olleeseen taloon, jossa on heidän lisäkseen joukko muita pelastautuneita ihmisiä.

Pian selviää, että itsemurhavaisto kytkeytyy ihmisissä, jotka sattuvat näkemään ulkona jotain. Missään vaiheessa elokuvassa ei selitetä, mitä ihmiset tarkalleen näkevät, mutta ratkaisevaa kuitenkin on, että ulkomaailmassa ympärilleen katsominen johtaa mitä todennäköisemmin varmaan kuolemaan.

Siispä ainut keino on linnoittautua taloon, peittää kaikki ikkunat ja olla poistumatta ulkomaailmaan. Suunnitelma toimii siihen asti, kunnes talosta loppuvat ruokavarannot. Silloin joukko pelastautuneita tajuaa, että he voivat liikkua ulkona, kunhan peittävät silmänsä.

Alkaa vaihe, jossa pelastautuneet ihmiset liikkuvat ulkona silmät sidottuina ja yrittävät vältellä mystisen voiman katsomista. Tästä on syntynyt myös elokuvaan liittyvä suosituin meemi: liikkuminen kaupungilla silmät sidottuina.


Elokuva alkaa hyvin nopeasti muistuttaa muun muassa zombisarjoista ja -elokuvista tuttua äärimmäisen kliseistä asetelmaa: joukko ihmisiä on onnistunut selviytymään katastrofin keskellä, ja kun he lähtevät pakon edessä ulos, he yrittävät parhaansa mukaan vältellä vääjäämättömältä vaikuttavaa tuhoa.

Elokuvaa katsoessa tulee hyvin nopeasti olo, että vastaavan tarinan on nähnyt lukemattoman monta kertaa.

Vaikutelmaa lisää vielä se, kun elokuvan aikana selviää, että mystinen voima ei vaikuta samalla tavalla henkisesti epävakaisiin henkilöihin. Sen sijaan nämä ihmiset alkavat kiertää ympäri kaupunkia pakottaakseen vielä hengissä olevat ihmiset katsomaan ulos ja kuolemaan.

Elokuva liikkuu rinnakkain kahdessa eri ajassa. Yhtäältä seurataan itsemurhaepidemiasta selvinneiden henkilöiden taistelua, joka tapahtuu ”viisi vuotta sitten”. Toisaalta seurataan nykyaikaa, jossa edelleen hengissä oleva Malorie yrittää selvitä silmät sidottuina kahden viisivuotiaan lapsen, ”Pojan” ja ”Tytön”, kanssa jonkinlaiseen turvapaikkaan, josta he ovat saaneet kuulla.

Malorien, Pojan ja Tytön matka ei ole kuitenkaan helppo: heidän on matkattava veneellä vuolasta virta pitkin kahden päivän ajan. Silmät on pidettävä koko ajan sidottuina.


Elokuvan suurin ongelma kliseisyyden lisäksi on, että kohtuullisen jännittävän alkuasetelman jälkeen mikään ei oikeastaan tunnu kiinnostavalta.

Sandra Bullockin valinta elokuvan päätähdeksi on toki täysin perusteltavissa: Bullock on Netflix-elokuvien mittakaavassa todella iso tähti, jolla on helppo houkutella paljon katsojia. Bullockin roolisuoritus on kuitenkin täysin yhdentekevä, kuten on jokaisen muunkin näyttelijän. Viisivuotiaat Poika ja Tyttö ovat hahmoina lähinnä kiusallisia.

Käsikirjoituksessa ei ole edes yritetty luoda kiinnostavia henkilöitä: kaikki alkuepidemiasta selvinneet ovat muista vastaavanlaisista elokuvista tuttuja karrikatyyrejä ilman mitään kiinnostavia luonteenpiirteitä.

Ja kuten tämän ajan elokuville on tyypillistä, lopussa millekään ei anneta mitään selitystä. Maailma vain (lähes tulkoon) tuhoutui hämmentävän itsemurha-aallon seurauksena, koska niin sattui käymään. Se siitä.

Arvosteluissa Bird Boxia on kritisoitu myös siitä, kuinka paljon se muistuttaa vuoden 2018 alkupuolen jättihittiä Hiljainen paikka. Elokuvien asetelma on todella samanlainen. Merkittävin ero on se, että Hiljaisessa paikassa päähahmojen pitää välttää puhumista, Bird Boxissa näkemistä.

Omaperäisestä tarinasta elokuvaa ei voi siis syyttää.

Syy suosioon on peräisin jostain muusta. Mistä on kyse valtavassa Bird Box -ilmiössä?

Syitä on varmasti useita.

Ensinnäkin Netflix on onnistunut elokuvan markkinoinnissa erittäin hyvin. Elokuvista julkaistut trailerit ja mainosmateriaali alkoivat pompata säännöllisesti ainakin aktiivisen Netflix-käyttäjän silmiin jo hyvissä ajoin ennen elokuvan virallista julkaisemista. Elokuvalla oli tietynlainen odotusarvo ennen kuin suurin osa oli edes nähnyt sitä.

Elokuvan ympärillä pyörinyttä hehkutusta saattoi vahvistaa sekin, että viikkoa ennen Netflix-ensi-iltaa elokuvaa esitettiin valikoiduissa elokuvateattereissa lyhyen aikaa.

Kun elokuva julkaistiin 21. joulukuuta, moni halusi jo nähdä sen. Suosioon on varmasti vaikuttanut myös täydellinen julkaisuaika: elokuvan julkaiseminen juuri joulua edeltävänä viikonloppuna osui täydelliseen saumaan, jolloin monilla ihmisillä oli aikaa katsoa joku kiinnostavalta ja kiehtovalta vaikuttava elokuva.

Samalla Netflix pani alulle Bird Box Challenge -ilmiön.

Se alkoi Netflixin ja Twitch-palvelussa seurattujen käyttäjien yhteistyöstä. Twitch on palvelu, jonka kautta suositut pelaajat lähettävät livenä pelaamistaan tuhansille katsojille.

Joulukuun alkupuolella neljä suosittua Twitch-käyttäjää järjesti Netflixin kanssa yhteistyössä livelähetyksen, jossa he pelasivat pelejä silmät sidottuina.

Tätä kutsuttiin Bird Box Challengeksi, jonka tiivistelmäksi muodostui nimenomaan silmien sitominen. Mainosmateriaalissakin kävi heti selville, että Bird Boxin ydinasia on silmien sitominen.

Netflix varmasti toivoi, että silmien sitomisesta ja Bird Box Challengesta tulisi laajempi viraali ilmiö. Yhtiö tosin tuskin toivoi, että ihmiset joutuvat jopa vaaratilanteisiin liikkumalla ympäri kaupunkia silmät sidottuina Bird Box Challengen vuoksi. Silti juuri niin kävi.

Silmien sitomisessa on selvästi jotain jännittävää ja kiehtovaa, joka on villinnyt erityisesti nuoria katsojia.

Tässä ilmiössä koko elokuva ja sen laadukkuus ovat täysin toissijaisia asioita: ihmisille riittää tieto, että kaikki silmien sitomiseen liittyvä on tällä hetkellä osa Bird Box -ilmiötä. Se pitää elokuvan automaattisesti esillä ja tuo sille taatusti lisää katsojia.

Bird Boxista on tullut ilmiö muun muassa nuorten tämän hetken hittisovelluksessa TikTokissa, jossa Bird Box Dance nousi suosituksi hyvin pian elokuvan julkaisemisen jälkeen.Eikä TikTok ollut ainut paikka, jossa Bird Box -ilmiö alkoi elää aivan omaa elämäänsä.

Twitter täyttyi meemeistä, joista osa liittyi tarinaan mutta osalla ei ollut mitään tekemistä alkuperäisen elokuvan kanssa. Ja elokuva pysyi jälleen pinnalla.

Meemejä syntyi Twitteriin niin paljon niin satunnaisilta Twitter-tileiltä, että netissä alkoi jopa kiertää teoria, jonka mukaan suositut Bird Box -meemit olisivat Netflixin itsensä valetileiltä luomia. Teoriaa ei ole pystytty osoittamaan todeksi yhtään sen enempää kuin Suomessa kiertänyttä huhua, jonka mukaan Putous-twiitit eivät olisi oikeiden ihmisten kirjoittamia.

Tässä muutamia esimerkkejä Bird Box -meemeistä:
Elokuva onnistui nousemaan ilmiöksi myös aktiivisten sosiaalisen median ryhmittymien, kuten tummaihoisten Black Twitter -yhteisössä sekä k-popfanien joukossa.
Kaiken tämän vuoksi syntyy ulosjäämisen pelko: FOMO (Fear of missing out).

Pelko ulkopuoliseksi jäämisestä, jos ei näe elokuvaa, josta kaikki puhuvat.

Siksi päätin itsekin lopulta katsoa Bird Boxin, enkä taatusti ole ainut.

Bird Box ei tietenkään ole ensimmäinen elokuva, tv-sarja tai kappale, joka nousee suosituksi ikään kuin siksi, että se on jo suosittu. Menestys ruokkii itseään.

Toisinaan positiivisen kierteen keskiöön päätyy joku oikeasti huippulaadukkaana pidetty tuotos. Bird Boxin kohdalla niin ei voi sanoa, vaikka elokuvan kunniaksi on toki todettava, että se on erittäin helppo katsoa. Massasuosioon tähtäävien elokuvien tapaan se on pureskeltu helposti kulutettavaksi.

Tiivistettynä voisi sanoa, että Bird Box on kuin elokuvamaailman flossaus (keväällä 2018 Fortnite-pelistä levinnyt nuorten suosima tanssityyli, jossa heilutellaan lantiota puolelta toiselle ja suoria käsiä lantion ympärillä).

En muista kuulleeni monesta ihmisestä, jotka olisivat pitäneet flossausta varsinaisesti hauskana, viihdyttävänä tai kiinnostavana. Silti hälyttävän monet aikuisetkin alkoivat kaveriporukassa flossata puoliksi vitsillä tai ”ironisesti”.

Miksi?

Koska kaikki muutkin kaikkialla muulla flossasivat, joten olihan sitä pakko kokeilla.

Olen itsekin yrittänyt epätoivoisesti flossata joskus kaveriporukan juhlissa vain, koska se oli juttu sillä hetkellä.

Hieman sama olo jää Bird Boxin katsomisen jälkeen: ei olisi pitänyt.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tubettaja Mentaalisavuketta suututtaa, kun häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi – tässä jutussa hän kertoo, mitä hän todella ajattelee vasemmistosta ja valkoisista heteromiehistä

 2. 2

  Suomi mainittu! Amerikkalainen showpainija pukeutui suomalaisen folk metal -yhtyeen Korpiklaanin paitaan esiintyessään miljoonayleisölle

 3. 3

  SF Looks: Tauolle jääneen Hel Looks -muotiblogin perintö jatkuu San Franciscossa

  Tilaajille
 1. 1

  Suomalaiset kuvittelevat puhuvansa sukupuolineutraalia kieltä, mutta ovat väärässä – suomi on piilomaskuliininen kieli, jossa ”ihminen” on enemmänkin ”mies”

 2. 2

  Tubettaja Mentaalisavuketta suututtaa, kun häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi – tässä jutussa hän kertoo, mitä hän todella ajattelee vasemmistosta ja valkoisista heteromiehistä

 3. 3

  Suomi mainittu! Amerikkalainen showpainija pukeutui suomalaisen folk metal -yhtyeen Korpiklaanin paitaan esiintyessään miljoonayleisölle

 4. 4

  Näin hähmäinen brittiläinen ääriyhdistys valkkasi Juha Sipilän brexit-kasvokseen – Facebook avaa mainostajien läpivalaisutyökalun pian Suomessakin

 5. 5

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 6. 6

  Nytin toimitus valitsi vuoden 17 parasta tv-sarjaa – äänestä omaa suosikkiasi

 7. 7

  Pikatestissä Kampintorin Broo, jossa voi sekä syödä että juhlia, ja pizzaakin saa viikonloppuisin aamukolmeen asti

 8. 8

  Tähtien sodan Mark Hamill piikitteli puheita ”intiaaniperimästä” mutta sai osakseen ryöpytyksen, johon osallistui jopa Istuvan Karhun jälkeläinen

 9. 9

  Nyt.fin podcastissä arvioidaan suomen kielen maskuliinisuutta, opiskelijoiden pettymystä ja Dome Karukosken uutta elokuvaa

 10. 10

  Ympäri maailman Youtubesta katsotaan nyt suomalaista kymmenen lapsen äitiä, joka herää kello 2.55 urheilemaan, soittamaan pianoa ja rukoilemaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomalaiset kuvittelevat puhuvansa sukupuolineutraalia kieltä, mutta ovat väärässä – suomi on piilomaskuliininen kieli, jossa ”ihminen” on enemmänkin ”mies”

 2. 2

  Tubettaja Mentaalisavuketta suututtaa, kun häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi – tässä jutussa hän kertoo, mitä hän todella ajattelee vasemmistosta ja valkoisista heteromiehistä

 3. 3

  Suomi mainittu! Amerikkalainen showpainija pukeutui suomalaisen folk metal -yhtyeen Korpiklaanin paitaan esiintyessään miljoonayleisölle

 4. 4

  Blackface eli rasistinen kasvomeikki kaataa Yhdysvaltojen politiikassa ja muotitaloissa – viimeisimpänä kaupoista vedettiin Katy Perryn kammottavat kengät

 5. 5

  Poliitikot hylkäsivät kansalaisaloitteen maksuttomasta toisen asteen koulutuksesta yhden väärän sanan vuoksi – somessa syntyi valtava pettymys

 6. 6

  Dome Karukosken Tolkien-elokuvan ensimmäinen traileri on julkaistu – analysoimme, mitä kaikkea se lupaa tulevalta elämäkertaelokuvalta

 7. 7

  Tähtien sodan Mark Hamill piikitteli puheita ”intiaaniperimästä” mutta sai osakseen ryöpytyksen, johon osallistui jopa Istuvan Karhun jälkeläinen

 8. 8

  Näin hähmäinen brittiläinen ääriyhdistys valkkasi Juha Sipilän brexit-kasvokseen – Facebook avaa mainostajien läpivalaisutyökalun pian Suomessakin

 9. 9

  Vallilan Plein toteuttaa Helsingin kuumimpia ravintolatrendejä neljän tähden arvoisesti

 10. 10

  Keskustelualusta Twitterin toimitusjohtaja antoi haastattelun palvelussaan ja koki kantapään kautta, kuinka huonosti se sopii keskusteluun

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Venäjä aloitti jo hiostamisen – Kremlissä on ehkä laskelmoitu, että kiltti Suomi saadaan vetämään Venäjän vankkureita

 2. 2

  Selvitys paljasti lohduttoman tilanteen: Tuhansien Helsingin seudun talojen jätevedet valuvat suoraan luontoon

 3. 3

  Vauraaksi mielletyssä Töölössä yli puolet ihmisistä asuu vuokralla – HS kertoo, minne vuokra- ja omistus­asunnot kasautuvat ja paljastaa, miten naapurissasi asutaan

  Tilaajille
 4. 4

  Sähköautojen yleistyminen ei synnytä Suomeen energiapulaa – "Tilanne on aika paljon erilainen kuin vaikkapa Keski-Euroopassa”

 5. 5

  Sadattuhannet suomalaiset kärsivät pakon­omaisen virtsaamisen tarpeesta, ja ihminen voi myös ehdollistaa itsensä pissahätään – Apu saattaa löytyä elin­tapojen muutoksesta

  Tilaajille
 6. 6

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 7. 7

  Presidentti Niinistö HS:lle: USA:n varapresidentti Pence antoi kylmää kyytiä eurooppalaisille liittolaisille Münchenissä – presidentti nostaa esille kolme kipukohtaa

 8. 8

  Oikeusoppineet joutuivat useiden kärki­poliitikkojen höykytettäväksi – ”Tämä on poikkeuksellista”, sanoo professori Martin Scheinin

 9. 9

  Vaateteollisuus tuottaa yhtä paljon päästöjä kuin lentoliikenne ja rahtilaivat yhteensä – ja osuus kasvaa, jos kertakäyttö­shoppailu ei vähene

 10. 10

  Suomen ”sorvi ei pyöri”, kun helsinkiläiset juoksevat toistensa järjestämissä seminaareissa – Muu maa elättää etelää, sanoo vaasalainen miljonääri

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 2. 2

  Suomen ”sorvi ei pyöri”, kun helsinkiläiset juoksevat toistensa järjestämissä seminaareissa – Muu maa elättää etelää, sanoo vaasalainen miljonääri

  Tilaajille
 3. 3

  Vanhuus on rikos, ja siitä mummia nyt rangaistaan

 4. 4

  Stella Karlsson hankki purkukuntoiseksi tuomitun talon ja asuu siinä ilman suihkua ja sisävessaa – ”Menoni ovat pienet enkä joudu elämään yli varojeni”

  Tilaajille
 5. 5

  Itkuinen perheenäiti pakkasi lapset ja tavarat Seppo Ylösen autoon, ja matka poliisien suojaamaan turva­kotiin alkoi – Taksin­kuljettajia koulutetaan kohtaamaan perhe­väkivaltaa

  Tilaajille
 6. 6

  ”Autot kuuluvat teille”, julistaa kokoomuksen Orpo tienvarsi­taulussa – HS kysyi, mitä mainos tarkoittaa

 7. 7

  Himoksella lasketellessa kuollut 15-vuotias oli rippileirillä Paraisilta – putosi kirkkoherran mukaan jyrkästä kohdasta

 8. 8

  Joutuuko perillinen hoitamaan vihaamansa vainajan kuolinpesän? Velvollisuudelta välttyy vain täysin välinpitämätön

 9. 9

  Oikeusoppineet joutuivat useiden kärki­poliitikkojen höykytettäväksi – ”Tämä on poikkeuksellista”, sanoo professori Martin Scheinin

 10. 10

  Nimi tekee kenraalin – ja siksi yksi ehdokas on yli muiden, kun valitaan Puolustusvoimien komentaja

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Karski moottoripyörämies lähestyi minua parkkipaikalla eikä jättänyt perääntymiselle tilaa – hetken päästä seisoimme vaiti ja näin, millainen voima piilee eläimessä

 2. 2

  Sofia Pahtela aloitti työt bussikuskina maanantaina ja nousi heti ilmiöksi – Selitys on yksinkertainen

 3. 3

  Olli Lindholmista kirjan tehnyt Arno Kotro kertoo Lindholmin olleen perillä terveysongelmistaan vuonna 2017: ”Hän tiesi elävänsä veitsenterällä”

 4. 4

  Lauri Markkasesta voi tulla kaikkien aikojen suomalais­urheilija – HS:n erikois­artikkeli näyttää, mikä tekee nuoresta kori­palloilijasta niin poikkeuksellisen

 5. 5

  Kolmen metrin pudotuksesta jäi muistoksi rollaattori, jonka vauhti vain kiihtyy – Kirsti Paakkanen täyttää 90 vuotta ja muuttaa 300-neliöiseen makuuhuoneeseen

  Tilaajille
 6. 6

  Miksi Pohjois-Suomessa on paljon enemmän rivoja paikannimiä kuin etelässä? Vittulampien ja Paskaperien taustalla on monia hyviä syitä

 7. 7

  Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm, 54, on kuollut – Yhtye vahvisti syyksi sairauskohtauksen

 8. 8

  Ostaja löi sokkona pöytään voittavan tarjouksen Kivihaan 100-vuotiaasta puutalosta – Kohta alkoi kaduttaa

 9. 9

  Teemu ja Sirpa Selänne kohahduttivat ystävyyssäännöllä ja paljastivat erikoisen ilmiön – miehen ja naisen välinen ystävyys ei ole aivan yksinkertaista, kertoi tuhat lukijaa

  Tilaajille
 10. 10

  ”Koen elämäni menneen hukkaan” – Lasten saamista katuvat naiset piilottavat ajatuksensa jopa puolisoiltaan

 11. Näytä lisää