Oulun rikosepäilyjen jälkeen netissä alettiin kuiskutella Rotherhamista, ja että mitä tapahtui siellä tapahtuu juuri nyt Oulussa – tästä on kyse

Rotherhamissa äärimmäinen poliittinen korrektius mahdollisti yli tuhannen alaikäisen jopa järjestelmällisen seksuaalisen hyväksikäytön, ja nyt korttia heilutetaan Suomessakin.

Kuin Rotherhamissa.

Omituinen paikannimi alkoi pulpahdella Suomessa esiin jo joulukuussa, kun Oulun poliisi tiedotti ensimmäisen kerran kaupungissa kirjatuista seksuaalirikosepäilyistä.

Tammikuussa julkistettiin lisää tietoja. Poliisi kertoi tutkivansa yhdeksää rikoskokonaisuutta, jossa ulkomaalaistaustaisia miehiä epäillään 10–15-vuotiaisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viimeksi tammikuun lopussa Oulun poliisi kertoi esiselvittävänsä neljää tai viittä uutta ilmoitusta alaikäisiin kohdistuvasta seksuaalirikoksesta.

Julkinen keskustelu seksuaalirikosten ja humanitäärisen maahanmuuton yhteydestä kasvoi yhä isommaksi uusien tietojen myötä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samalla muukalaisvastaisten palstojen retoriikka hivuttautui valtakunnanjulkisuuteen, kun ilmiölle ruvettiin etsimään syitä. Paljon puhuttiin groomingista, kulttuureista, afgaanimiesten tasa-arvokäsityksistä.

Mutta varsinkin yhtä nimeä alettiin kuiskutella ympäri suomalaista internetiä. Jaettiin linkkejä ulkomaisiin uutisiin pohjoisenglantilaisesta kaupungista. Nimeen liittyi latautunut, syyttelevä sävy.

Meno on kuin Rotherhamissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Etelä-Yorkshiressa sijaitsevassa vähän Oulua pienemmässä Rotherhamin kaupungissa viranomaiset sulkivat vuosikymmenien ajan silmänsä, kun jopa 1 400 lasta joutui pääasiassa pakistanilaistaustaisten miesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi vuosina 1997–2013.

Tapahtumien ketjussa oli kyse niistä tavallisista syistä, jotka johtavat usein pienempään tai suurimpaan katastrofiin: pahaa tahtovista miehistä, viranomaisten kankeudesta, hallinnon sekavuudesta ja siiloutumisesta sekä siitä, että ihmiset arkuuttaan kääntävät katseensa sivuun ikäviltä asioilta.

Suomessa ja myös muissa Euroopan maissa Rotherhamin tapahtumista kasvoi konservatiivien, maahanmuuttokriitikoiden, alt-rightin ja muiden maahanmuuton eri muotoihin usein kielteisesti suhtautuvien piirien eräänlainen symboli, moderni myytti ja varoittava kauhutarina siitä, mitä tapahtuu, jos heitä ei oteta vakavasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaupungissa tapahtuneesta tuli siis lyömäase, jolla varoittelun kautta alettiin edistää omaa politiikkaa.

Siksi Oulun tapahtumien jälkeen linkit Rotherham-aiheisiin juttuihin alkoivat levitä myös täällä. Poliittisesti aktiiviset agitaattorit, mutta varmasti myös tavalliset huolestuneet kansalaiset, alkoivat viitata Rotherhamiin ja punoa mahdollisia yhteyksiä sen välille, mitä tapahtui Oulussa ja mitä tapahtui Rotherhamissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mitä Rotherhamissa sitten tapahtui?

Ensimmäisiä kiinnijääneitä ja tuomion saaneita oli tuolloin 21-vuotias Mohsin Khan, keskiluokkaista elämää viettävä asuntolainaneuvottelija.

Khan alkoi liehitellä 13-vuotiasta tyttöä tarjoamalla kannabista ja ajeluttelemalla tätä hienolla autollaan ympäri Rotherhamia, kertoo brittilehti The Telegraph. Tytön kertomuksen mukaan mies oli hemmotellut häntä kuin prinsessaa ja puhunut, että kaksikko asettuisi elämään yhdessä.

Khanilla oli kuitenkin muuta mielessä. Vuonna 2010 oikeus katsoi, että Khan sekä neljä muuta pakistanilaistaustaista miestä oli käyttänyt tyttöä seksuaalisesti hyväksi. Saalistajiksi kuvaillut miehet tuomittiin vankeuteen, mutta suurempi ilmiö jäi piiloon.

Tuomion jälkeen The Timesin tutkiva toimittaja Andrew Norfolk paljasti juttusarjassaan, ettei Khanin tapaus ollut ainoa.

Ei lähimainkaan ainoa.

Norfolk onnistui kaivelemaan käsiinsä Rotherhamin paikallispoliisin salaisen raportin. Poliisin arvion mukaan ”aasialaisen miesten verkostot” tekivät samankaltaisia rikoksia ehkä jopa tuhansia kertoja vuodessa.

Ilmeni, että yli vuosikymmenen ajan järjestäytyneet miesryhmät onnistuivat vikittelemään, parittamaan ja välittämään tyttöjä eri jopa eri puolille maata rankaisematta. Tekijöitä ilmiannettiin poliisille, mutta tapaukset eivät ikinä edenneet oikeuteen.

Kirjoitukset keräsivät huomiota.

Viranomaiset käynnistivät selvityksiä. Vuonna 2014 julkaistu raportti paljasti, että uhreja oli ainakin 1 400.


Syntyi skandaali.

Viestimet alkoivat kaivaa tapahtumista lisää tietoja. Ilmeni, että miehet tutustuivat tyttöihin kaduilla, ja monet tarjosivat päihteitä. Pian alkoi hyväksikäyttö, joka saattoi olla järjestäytynyttä ja sisältää tytön kierrättämistä mieheltä miehelle.

Jopa joukkoraiskaukset ja alaikäisten tyttöjen parittaminen olivat toistuvia. Viranomaiset eivät puuttuneet asiaan ilmiötasolla ja selvittäneet, miksi pakistanilaistaustaiset miehet korostuivat lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten epäiltyinä.

Useissa viranomaisten laatimissa selvityksissä syyksi näin laajamittaisen hyväksikäytön syntyyn ja sen vuosikausia kestäneeseen piilossa pysymiseen nostettiin paikallisten viranomaisten pelko rasistiksi leimautumisesta.

Yksittäiset virkamiehet eivät uskaltaneet puhua ulkomaalaistaustaisten tekemästä hyväksikäytöstä ilmiönä. Myös paikallispoliitikot ummistivat silmänsä.

Britannian silloinen sisäministeri Theresa May kuvasi Rotherhamin hyväksikäyttövyyhtiä ”institutionalisoituneeksi poliittiseksi korrektiudeksi”.

Brittiviestimissä toisteltiin, että kaupungin lapsia metsästivät määrätietoisesti niin sanotut grooming-jengit. Englanninkielinen sana tarkoittaa arkipuheessa miesten laittautumista tai kotieläinten harjaamista ja huoltamista.

Rotherhamissa se tarkoitti lapsen vikittelyä tai valmistamista seksuaalirikoksen uhriksi.

Nyt kummallista vierassanaa on kuultu Suomessakin. Selkein pyrkimys vetää luotisuora yhteys Oulun ja Rotherhamin välille lensi tänne lentokoneella Englannista asti.

Räväköistä ja maahanmuuttovastaisista kommenteistaan tunnettu brittiaktivisti Katie Hopkins lensi Suomen Ouluun varta vasten kertomaan, kuinka ongelman ydin ovat juuri grooming-jengit.

”Tulen Britanniasta ja tiedän, kuinka nämä jengit toimivat. Ne ovat erittäin järjestäytyneitä, hienostuneita ja verkottuneita”, Hopkins julisti eri viestikanavissa, ja hänen sitaattejaan päätyi suomalaisviestinten juttuihin, mukaan lukien Nyt.fihin.

Myöhemmin Hopkins täsmensi Yleisradiolle, että heillä Briteissä jengit koostuvat ”pakistanilaisista muslimimiehistä”. Haastattelua ei ikinä julkaistu, mutta Hopkins jakoi siitä itse kuvaamansa version Twitterissä. Hopkins ilmiselvästi viittasi Rotherhamin rikoksiin.

Näin syntyi yhteys Rotherhamin ja Oulun välille: yhteiseksi nimittäjäksi löytyi ulkomaalaistaustaisten ”grooming-jengit”.

Sana grooming liittyy nimenomaan juuri Rotherhamiin.

Sana levisi yleiseen käyttöön toden teolla vuosikymmenen alussa, kun tiedot Rotherhamista levisivät julkisuuteen. Yhteyden näkee myös Google-hakuja tarkastelemalla. Ihmiset länsimaissa, etenkin britit, alkoivat etsiä grooming-jengeistä tietoa vuodesta 2011 alkaen.

Suomessa grooming-hakusana puolestaan koki salamasuosion Oulun tapahtumien julkitulon aikaan joulu–tammikuussa.

Viestimistä Oulun ja groomingin linkittivät muiden muassa Yleisradio, Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Rotherham on kuitenkin mainittu nimeltä lähinnä kommenttipalstoilla.

Poikkeuksen tekee vasemmistoliiton äänenkannattaja Kansan Uutiset, joka kytki Oulun tapahtumat suoraan Rotherhamiin.

Rotherham ja grooming tunkevat myös poliittiseen kielenkäyttöön. Niistä puhuvat etenkin humanitäärisen maahanmuuton vastustajat.

Rekisteröityjen puolueiden johtajista Oulua suoraan Rotherhamiin on verrannut vain Suomen kansa ensin -mikropuolueen Marco de Wit Laiton lehti -julkaisussaan.

Yleisemmin groomingista Oulun yhteydessä ovat puhuneet perussuomalaiset. Varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari jutteli asiasta puoli tuntia Katie Hopkinsin kanssa. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho puhui ilmiöstä epäsuorasti sanomalla, että ”Suomesta on tullut maahan tunkeutuneiden rikollisten metsästysmaa”.

Rotherham-viittaukset eivät kuitenkaan ole uusi asia, vaan niitä näkyi myös ennen Oulua.

Keväällä 2017 Lahdessa levisi huhuja maahanmuuttajataustaisten hyväksikäyttöporukoista. Poliisi ei pystynyt vahvistamaan ilmiön todenperäisyyttä, mutta Hommaforumilla joku jo pohti, voisiko Lahdesta tulla Suomen Rotherham.

Myös Ylilaudalla Rotherham on joissakin tapauksissa kytketty Suomessa heränneisiin seksuaalirikosepäilyihin.

Rotherham oli myös esillä myös Ilja Janitskinin perustamassa MV-julkaisussa. Kun MTV kertoi vuonna 2015 viitteistä nuorten tyttöjen ympärillä olevista seksiringeistä, MV pohti, että ilmiö on varmasti ulkomaalaisten maahantuoma ja teki rinnastuksen Rotherhamiin.

Rotherham ja siihen vahvasti linkittyvä grooming nostavat siis päätään silloin tällöin Suomessakin.

Sen yleisyyttä ei silti pidä liioitella: Rotherham on takavuosina mainittu esimerkiksi Hommaforumilla ja Ylilaudalla yhteensä joitakin kymmeniä kertoja.

Toisinaan Rotherham-viittaukset lyövät läpi isosti.

Tunnetuin esimerkki lienee joukkoahdistelu Kölnissä uutenavuotena 2015–2016, jolloin lyhyessä ajassa paljastui satoja turvapaikanhakijoiden tekemiksi epäiltyjä ahdistelutapauksia.

Aluksi poliisi kuitenkin tiedotti yön sujuneen hyvin, mikä synnytti peittelysyytösten suman. Rinnastuksia Rotherhamiin tehtiin etenkin Britannian lehdistössä mutta jossakin määrin myös Suomessa.

Kölnin esimerkki lisäsi tiedotushaluja muuallakin.

Pian Ruotsissa paljastui vyyhti, jossa nuoria naisia oli ahdisteltu seksuaalisesti Tukholman festivaaleilla useampana vuotena. Sekä media että poliisi olivat jättäneet puuttumatta tapahtumiin rasismisyytösten pelossa.

Tätä Rotherham-viittauksilla tarkoitetaan: korrektiuden nimissä tapahtuvaa hyssyttelyä.

Toisaalta Rotherham-kortti kaivetaan esille kaikenlaisissa tapauksissa, joissa ulkomaalaisia tai ulkomaalaistaustaisia epäillään seksuaalirikoksista. Rotherhamin kaltaista tekojen valmistelua, uhrien pehmittämistä tai järjestäytyneisyyttä ei välttämättä ole.

Rotherham-retoriikka on helppo ymmärtää, sillä se yksinkertaistaa tapahtunutta: pahaa tapahtuu, kun yhteiskunta ei rasismin pelon ja poliittisen korrektiuden nimissä puuttunut varoituksista huolimatta.

Samasta näkökulmasta Suomen valtionjohdon puheet kansainvälisten sopimusten sörkkimisestä ja lakien kiristämisistä tarkoittaa käytännössä virheiden myöntämistä. Logiikan mukaan täälläkin on siis oltu sinisilmäisiä ja hyssytelty.

On kuitenkin ennenaikaista luoda yhteyksiä Oulun tapahtumien ja Rotherhamin välille jo siksi, että Oulun tapahtumien tutkinta on kesken ja varmaa tietoa on vähän.

Suomea ja Britannia ei voi myöskään suoraan rinnastaa – Rotherhamin tapauksessa kyse oli alueella koko ikänsä asuneista miehistä, Oulun tapauksissa epäillyt tekijät olivat saapuneet hiljattain.

Myös yhteiskunnat, ihmiset, julkinen ilmapiiri ja viranomaisten käytännöt ovat erilaisia.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 2. 2

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 3. 3

  Nämä ovat pelottavimmat hetket Muumilaakson tarinoissa – kolme jaksoa sensuroitiin Suomessa liian kammottavina

 4. 4

  Eminem on kuuluisa räppäri mutta myös vanha sarjakuvasankari, ja selittää täydellisesti räppärin Twitter-raivon Netflixille

 5. 5

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 6. 6

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 7. 7

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 8. 8

  Pikatestissä Munkkiniemen kortteliravintola Odessa, joka tarjoaa Ukrainan makuja luomupainotuksella

 9. 9

  Katsoimme Muumilaakson tarinoiden kolme Suomessa sensuroitua jaksoa – tällaisia ne ovat

 10. 10

  Lavastiko musta näyttelijä raa’an pahoinpitelynsä? Kysymys synnytti riidan, joka kielii jälleen Yhdysvaltojen syvästä kahtiajaosta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 2. 2

  Eminem on kuuluisa räppäri mutta myös vanha sarjakuvasankari, ja selittää täydellisesti räppärin Twitter-raivon Netflixille

 3. 3

  Näyttelijä saa syytteen pahoinpitelynsä lavastuksesta – teki ilmoituksen rasistisesta ja homofobisesta hyökkäyksestä, joka järkytti Yhdysvalloissa

 4. 4

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 5. 5

  Pikatestissä Munkkiniemen kortteliravintola Odessa, joka tarjoaa Ukrainan makuja luomupainotuksella

 6. 6

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 7. 7

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 8. 8

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 9. 9

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 10. 10

  Nämä ovat pelottavimmat hetket Muumilaakson tarinoissa – kolme jaksoa sensuroitiin Suomessa liian kammottavina

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Saturday Night Live pilkkasi hätätilajulistusta, ja Donald Trump sai tarpeekseen: ”Miten kanavat selviävät tästä ilman seuraamuksia?”

 2. 2

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 3. 3

  Internet on juuri nyt täynnä tästä kokoomuksen vaalimainoksesta tehtyjä pilaversioita – kokosimme kaikki parhaat

 4. 4

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 5. 5

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 6. 6

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 7. 7

  Tieteisklassikko Dyynin uusi versio ilmestyy marraskuussa 2020 – näyttelijöinä tunnettuja tähtiä

 8. 8

  Nämä videot varapresidentti Mike Pencen puheista levisivät hetkessä ympäri nettiä, koska kukaan ei taputa hänelle

 9. 9

  Lavastiko musta näyttelijä raa’an pahoinpitelynsä? Kysymys synnytti riidan, joka kielii jälleen Yhdysvaltojen syvästä kahtiajaosta

 10. 10

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely

 2. 2

  Sipoon murhatutkinta valmistui: Ystävät kuvailivat poliisille henkirikoksen tehneen muuttumista

 3. 3

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 4. 4

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 5. 5

  Pohjois-Savossa kuvattiin todennäköisesti koko Euroopan vanhin maakotka – ”Tämä on ihan poikkeuksellinen tapaus”

 6. 6

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 7. 7

  Vallilaan rakennettiin Itäisen kantakaupungin ”Eiranranta” – Keskihinta 7 000 euroa neliö, eikä yhtään kaupungin vuokra-asuntoa

 8. 8

  Ennuste vuodelle 2040: Suomessa on vain kolme kaupunkiseutua, jotka kasvavat – muu maa näivettyy

 9. 9

  Henna Poikonen ajatteli 2010, että liki purkukuntoisen puutalon ostaminen Korsosta olisi hyvä idea – Tältä talossa näyttää nyt

 10. 10

  Koripallon olympiavoittaja hämmästyttää yleissivistyksen puutteellaan – kertoi tohkeissaan brunssista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Oman työhakemuksen perään kannattaa soittaa vain yhdestä syystä – kolme rekrytoinnin ammattilaista kertoo, miten onnistut työnhaussa

 2. 2

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 3. 3

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 4. 4

  Lapset alkoivat ommella kestokasseja ja sosiaalisen median muovipussikeskustelu kuumeni entisestään – ”Täytyypi alkaa käydä kaupassa naapurikunnissa”

 5. 5

  Hätätilasketsistä katkeroitunut Donald Trump uhkaili Twitterissä ”seuraamuksilla”, ja nyt presidenttiä imitoinut näyttelijä Alec Baldwin pelkää perheensä turvallisuuden puolesta

 6. 6

  Henna Poikonen ajatteli 2010, että liki purkukuntoisen puutalon ostaminen Korsosta olisi hyvä idea – Tältä talossa näyttää nyt

 7. 7

  ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely

 8. 8

  Kalasataman Majakka-tornitalon työmaalla on tapahtunut vesivahinko – Rakennusyhtiö SRV kuvailee vahinkoa merkittäväksi

 9. 9

  Nainen kuoli Espanjassa syötyään Michelin-tähti­ravintolassa

 10. 10

  Muumit uudistuivat 30 vuoden jälkeen – Historian kallein suomalaissarja alkaa Ylellä, ja meno Muumilaaksossa on hetkittäin hyytävä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi puoliso pettää? Psykoterapeutti Annikki Kaikkonen tutki uskottomuutta ja löysi kaksi toistuvaa tarinaa

  Tilaajille
 2. 2

  Japanissa harvinaiset airokalat ovat nousseet pintaan – Myös tutkijat uskovat historiallisen suuren maanjäristyksen olevan vain ajan kysymys

 3. 3

  Hyvänä nukkujana pidetty voi kärsiä vakavasta sairaudesta – nämä merkit kielivät, että uni ei ole normaalia

  Tilaajille
 4. 4

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 5. 5

  Suvi Pitkänen sai huuliinsa pistoshoidosta kudosvaurion, eivätkä ne palaa koskaan ennalleen – ”Epäonnistuneiden hoitojen tuloksia näkee kadulla aivan liian usein”, sanoo plastiikkakirurgi

  Tilaajille
 6. 6

  Saturday Night Live pilkkasi hätätilajulistusta, ja Donald Trump sai tarpeekseen: ”Miten kanavat selviävät tästä ilman seuraamuksia?”

 7. 7

  Elina Mäkinen, 25, on poikkeusyksilö, joka pysyy hengissä jäisessä vedessä lähes puoli tuntia – ”Antureiden mukaan minun pitäisi olla kuollut”

 8. 8

  Oman työhakemuksen perään kannattaa soittaa vain yhdestä syystä – kolme rekrytoinnin ammattilaista kertoo, miten onnistut työnhaussa

 9. 9

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 10. 10

  10 vuotta sitten maailma menetti musiikillisen neron, kun Miika Tenkula löytyi kotoaan kuolleena – Vain 34-vuotiaana kuollut hevikitaristi eli ristiriitaa, johon moni taiteilija on kaatunut

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Perustuslakivaliokunnan sote-lausunto valmistunee iltapäivällä, valiokunnan sisältä arvioidaan – suora lähetys noin kello 15
 3. Miksi yöllä tulee mieleen pahoja asioita?
 4. Hannele Liiberg sai vuonna 1977 häälahjaksi sähkökäyttöisen silppurin, joka toimii yhä täysin moitteettomasti – kerro HS:n kyselyssä pitkään kestäneistä laitteistasi
 5. Miten kaunis on Tommi Korpelan yksinäinen vanha nainen! – Saara Turusen näytelmä Medusan huone paneutuu lempeästi naisia ja miehiä rajoittaviin sukupuoli­rooleihin
 6. Valioliiga-joukkue Chelsealle vuoden siirtopanna – rikkoi sääntöjä 29 tapauksessa
 7. Pohjois-Savossa kuvattiin todennäköisesti koko Euroopan vanhin maakotka – ”Tämä on ihan poikkeuksellinen tapaus”
 8. ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely
 9. Saksan asevientikielto Saudi-Arabiaan suututtaa Saksan kumppaneita – eettisyydestä tuli taakka puolustusyhteistyölle
 10. Seefeldin ladut hylkivät hienoa ja vaativaa hiihtomaastoa – Harri Kirvesniemi muistaa ajan, jolloin korkeuserot saattoivat hirvittää
 11. Norjalaishiihtäjien lehdistötilaisuus päättyi kyyneliin – taustalla kaksi perhetragediaa
 12. Näytä lisää