Game of Thronesin viimeisen kauden ensimmäiset kuvat on julkaistu – analysoimme ne

Maailman suurin tv-sarja jatkuu huhtikuussa kahdeksannella ja viimeisellä kaudella.

Maailman isoimman tv-sarjan viimeinen kausi alkaa huhtikuussa, kun Game of Thrones palaa kahdeksannelle kaudelleen.

HBO julkaisi aiemmin tällä viikolla ensimmäiset kuvat tulevalta kaudelta. Fanit ympäri maailmaa katsovat kuvia tarkasti ja yrittävät löytää niistä vihjeitä tulevan kauden tapahtumista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuvat eivät kuitenkaan paljasta kovinkaan paljoa. Se on ymmärrettävää, sillä HBO ja sarjan tekijät haluavat pitää jännitystä yllä.

Jotain kuvista voi kuitenkin päätellä. Käymme ne nyt läpi yksi kerrallaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyyJon Nietos (Kit Harington) eli Aegon Targaryen ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke)

Jon ja Dany näyttävät olevan tässä kuvassa Pohjoisessa, vaikka talvi on viimeisellä kaudella levinnyt jo Westerosin eteläisempiin osiinkin. Jon ja Dany lähtivät edellisen kauden lopussa matkalle kohti Talvivaaraa. Kuva saattaisi olla tilanteesta, jossa he katsovat Talvivaaraa ensimmäistä kertaa yhdessä. Jon voisi esitellä tässä etäisyyden päästä lapsuudenkotiaan rakastetulleen.

Danyn lumiseen maisemaan sopivassa puvussa on punasävyinen vuori, jota siinä ei ollut edellisellä kaudella.


Cersei Lannister (Lena Headey) Kuninkaansatamassa

Cersei Lannister nähdään kahdessa kuvassa. Molemmissa kuvissa hän on yksin. Dany ja Jon ovat yhdessä, mutta Cersei on yksin. Tämä on olennaista. Kaikki Cersein viholliset kokoontuvat kauden alussa Pohjoisessa, Talvivaarassa. Cersein yksinäisyys näkyy tässä kuvassa. Se kertoo paljon tilanteesta, johon hän on itsensä ajanut.

Riippuu katsojasta, näkeekö kuvassa Cersein alkuvaiheessa olevan raskauden vai ei. Molemmat tulkinnat ovat mahdollisia. On täysin mahdollista, jopa todennäköistä, että Cersein raskaus keskeytyy kauden aikana.


Cersei Lannister (Lena Headey) Rautavaltaistuimella

Cersei istuu Rautavaltaistuimella kylmä ilme kasvoillaan. Hänen hartioillaan olevat koristeet ovat kultaiset, kun ne vielä edellisellä kaudella olivat hopeiset. Kulta on Lannisterin suvun väri. Vaihdos kuvastaa Cersein roolia valtakunnan hallitsijana, joka puolustaa Lannisterien perintöä.


Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) Talvivaarassa

Lannisterin perinnön toinen puolustaja on jättänyt sukunsa. Jaime Lannisterin kuvassa on kaikkein selkein vihje nyt julkastuista kuvista. Jaimella on päällään panssari, joka näyttää täsmälleen samalta kuin Robb Stark Viiden kuninkaan sodassa käyttämä panssari, ennen kuolemaansa kolmannella kaudella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämä panssari on myös selvästi eri kuin se, joka Jaimella oli päällä, kun näimme hänet edellisen kerran seitsemännellä kaudella. Mitä tämä tarkoittaa? Toki voisi spekuloida, että Jaime olisi voinut pysähtyä edesmenneen Freyn suvun Kaksosten linnoituksessa ja kaivaa jostain esiin Robbin vanhan panssarin.

Todennäköisempää kuitenkin on, että Jaimella on päällään Pohjoiselle tunnusomainen panssari. Se tarkoittaa sitä, että hän taistelee nyt Starkien, Pohjoisen ja koko Westerosin puolesta. Jaimen hymy tukee tätä tulkintaa. Hän olisi nyt tekemässä juuri sitä, mitä hän seitsemännen kauden lopussa sanoi tekevänsä.


Arya Stark (Maisie Williams) Talvivaarassa

Arya Stark, katsojien suosikki ja brutaali teinimurhaaja, näyttäisi olevan Talvivaaran sisäpihalla. Hänellä on vyöllään kaksi tärkeää asetta, Neula, jonka hän sai Jonilta ensimmäisellä kaudella ja alun perin Petyr Baelishille kuulunut Valyrian terästä oleva tikari, jonka Arya sai Branilta seitsemännellä kaudella.

Aryan takana on ainakin yksi sotilas Starkin panssarissa. Toinen kuvassa näkyvä mustiin pukeutunut mies voisi jopa olla Yövartion mies, mikä tarkoittaisi että Yövartio olisi paennut Mustalinnasta Talvivaaraan. Tämä ei kuitenkaan ole varmaa, mies voi olla muutakin joukkoa.


Jon Nietos Talvivaarassa

Jon on kuvassa Talvivaarassa. Hänen taustallaan näkyy, kuinka linnoitusta valmistellaan sotaa varten. Jon on aina ollut synkkä, komea, murehtija ja sellaiselta hän näyttää tässäkin kuvassa.

Viimeisellä kaudella hänen murheidensa taakka vain kasvaa. Jonille itselleen yllättävin murheiden syy on seuraavassa kuvassa.


Daenerys Targaryen Talvivaarassa

Dany näyttäisi kuvassa olevan Talvivaarassa. Hänellä on päällään uuden näköinen puku. Puvustaja Michele Clapton on tehnyt erinomaista työtä.

Danyn ilme kuvassa on monitulkintainen. Se saattaa olla positiivisesti yllättynyt. Se voi olla myös yritys kärkeä tyrmistys kohteliaan hymyn taakse, hieman samaan tapaan kuin näimme jo ensimmäisissä kaudesta julkaistuissa sekunneissa.


Tyrion Lannister (Peter Dinklage) Talvivaarassa

Tyrion Lannister on palannut Talvivaaraan, jossa hän oli edellisen kerran ensimmäisellä kaudella. Hän on kuvassa kiinnostavassa paikassa. Hän näyttäisi seisovan samassa kohdassa, jossa useita tärkeitä keskusteluja sarjassa on käyty. Se on paikka, josta Talvivaaran hallitsijat ovat usein katselleet, ylhäältä päin, Talvivaaran asukkaiden toimia. Ned Stark seisoi samalla paikalla Catelynin kanssa sarjan ensimmäisen jakson alussa.

Tyrion seisoo siis vallanpitäjän paikalla, edelleen syvällä valtaistuinpelin juonittelussa. Hän on todennäköisesti keskustelemassa jonkun vallanpitäjän kanssa. Henkilö saattaisi hyvin olla Sansa Stark, Tyrionin vaimo. Heidän jälleennäkemisensä tulee olemaan yksi monista merkittävistä kohtaamisista viimeisellä kaudella.


Tarthin Brienne (Gwendoline Christie) Talvivaarassa

Sansaa suojeleva soturi Brienne on myös Talvivaarassa. Hänen ilmeensä on tiukka, mutta siitä on mahdotonta päätellä kohtauksen kontekstia.

Kiinnostavinta kuvassa ovat taustalla näkyvät Tahrattomat. Näiden Danya palvelevien sotilaiden läsnäolo Talvivaarassa, selkeästi vartioivassa roolissa, on merkki siitä, että Danyn asema on ainakin jossain määrin tunnustettu Pohjoisen valtapaikassa.


Samwell Tarly (John Bradley)

Jonin parhaan ystävän Sam Tarlyn kuvan kiinnostavin piirre on, ettei ole täysin varmaa missä hän on. Hän saattaa olla Talvivaaran kryptassa. Se olisi sopiva paikka kertoa Jonille tämän syntyperää koskeva salaisuus, jonka Sam ja Bran selvittivät edellisen kauden lopuksi. Toinen kiinnostava piirre on, että Sam näyttää onnelliselta, toisin kuin kukaan muu nyt julkaistuissa kuvissa. Samin onnellinen ilme sopisi jälleennäkemiseen Jonin kanssa.


Sansa Stark (Sophie Turner) Talvivaarassa

Talvivaaran valtiatar Sansa Stark näyttäisi kuvassa istuvan Talvivaaran suuressa salissa. On vaikea sanoa, mutta kuva näyttää siltä, että Sansasta katsoen hänen oikealla puolellaan istuu joku, joka on myös pukeutunut turkikseen, mahdollisesti Jon. Tuoli, jolla tämä toinen henkilö istuu, näyttää korkealta, mahdollisesti osoituksena istujan asemasta. Mutta, kuten sanottua, kuva on epäselvä. Valtataistelu siitä, kuka saa istua tärkeimmällä paikalla Talvivaaran suuressa salissa on joka tapauksessa keskeinen juoni kauden alkujaksoissa.


Varys (Conleth Hill) Talvivaarassa

Varys on Talvivaaran pihalla uudessa asussa. Hän jatkaa kuningatar Daenerysin neuvonantajana, ainakin vielä kauden alussa ja tekee varmasti parhaansa, jotta Danylla on paras mahdollinen paikka suuressa salissa. Varysin uskollisuus on kuitenkin ennen kaikkea valtakunnalle ja tavalliselle kansalle, hänen omien sanojensa mukaan.


Davos Merenvero (Liam Cunningham) Talvivaarassa

Davos on myös Talvivaarassa ja hänenkin, kuten Briennen, kuvassa taustalla näkyy Tahraton seisomassa vartiossa. Davos on Jonin uskollinen neuvonantaja. Siinä roolissa hän varmasti jatkaa, ellei jotain hyvin dramaattista tapahdu. Ser Davosin roolina on ollut pitää vakuuttavia puheita vallanpitäjille. Sellainen todennäköisesti kuullaan myös seuraavan kauden alkujaksoissa Talvivaaran suuressa salissa, kun hän puhuu taas kerran Jonin puolesta.


Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) Talvivaarassa

Bran Stark, tai tarkemmin sanottuna Kolmisilmäinen korppi, näyttäisi olevan samassa Talvivaaran huoneessa, jossa hänet nähtiin edelliselläkin kaudella. Viimeisen kauden alussa hänen tehtävänsä lienee auttaa näkyjensä avulla Jonin johtamaa armeijaa taistelussa Yön kuningasta vastaan. Kauden lopussa hänelle on luvassa todennäköisesti paljon suurempi ja tärkeämpi rooli.

Game of Thronesin viimeinen kausi alkaa 15. huhtikuuta HBO Nordicilla ja C Morella.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 2. 2

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 3. 3

  Nämä ovat pelottavimmat hetket Muumilaakson tarinoissa – kolme jaksoa sensuroitiin Suomessa liian kammottavina

 4. 4

  Eminem on kuuluisa räppäri mutta myös vanha sarjakuvasankari, ja selittää täydellisesti räppärin Twitter-raivon Netflixille

 5. 5

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 6. 6

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 7. 7

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 8. 8

  Pikatestissä Munkkiniemen kortteliravintola Odessa, joka tarjoaa Ukrainan makuja luomupainotuksella

 9. 9

  Katsoimme Muumilaakson tarinoiden kolme Suomessa sensuroitua jaksoa – tällaisia ne ovat

 10. 10

  Lavastiko musta näyttelijä raa’an pahoinpitelynsä? Kysymys synnytti riidan, joka kielii jälleen Yhdysvaltojen syvästä kahtiajaosta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 2. 2

  Eminem on kuuluisa räppäri mutta myös vanha sarjakuvasankari, ja selittää täydellisesti räppärin Twitter-raivon Netflixille

 3. 3

  Näyttelijä saa syytteen pahoinpitelynsä lavastuksesta – teki ilmoituksen rasistisesta ja homofobisesta hyökkäyksestä, joka järkytti Yhdysvalloissa

 4. 4

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 5. 5

  Pikatestissä Munkkiniemen kortteliravintola Odessa, joka tarjoaa Ukrainan makuja luomupainotuksella

 6. 6

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 7. 7

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 8. 8

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 9. 9

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 10. 10

  Nämä ovat pelottavimmat hetket Muumilaakson tarinoissa – kolme jaksoa sensuroitiin Suomessa liian kammottavina

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Saturday Night Live pilkkasi hätätilajulistusta, ja Donald Trump sai tarpeekseen: ”Miten kanavat selviävät tästä ilman seuraamuksia?”

 2. 2

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 3. 3

  Internet on juuri nyt täynnä tästä kokoomuksen vaalimainoksesta tehtyjä pilaversioita – kokosimme kaikki parhaat

 4. 4

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 5. 5

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 6. 6

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 7. 7

  Tieteisklassikko Dyynin uusi versio ilmestyy marraskuussa 2020 – näyttelijöinä tunnettuja tähtiä

 8. 8

  Nämä videot varapresidentti Mike Pencen puheista levisivät hetkessä ympäri nettiä, koska kukaan ei taputa hänelle

 9. 9

  Lavastiko musta näyttelijä raa’an pahoinpitelynsä? Kysymys synnytti riidan, joka kielii jälleen Yhdysvaltojen syvästä kahtiajaosta

 10. 10

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely

 2. 2

  Sipoon murhatutkinta valmistui: Ystävät kuvailivat poliisille henkirikoksen tehneen muuttumista

 3. 3

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 4. 4

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 5. 5

  Pohjois-Savossa kuvattiin todennäköisesti koko Euroopan vanhin maakotka – ”Tämä on ihan poikkeuksellinen tapaus”

 6. 6

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 7. 7

  Vallilaan rakennettiin Itäisen kantakaupungin ”Eiranranta” – Keskihinta 7 000 euroa neliö, eikä yhtään kaupungin vuokra-asuntoa

 8. 8

  Ennuste vuodelle 2040: Suomessa on vain kolme kaupunkiseutua, jotka kasvavat – muu maa näivettyy

 9. 9

  Henna Poikonen ajatteli 2010, että liki purkukuntoisen puutalon ostaminen Korsosta olisi hyvä idea – Tältä talossa näyttää nyt

 10. 10

  Koripallon olympiavoittaja hämmästyttää yleissivistyksen puutteellaan – kertoi tohkeissaan brunssista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Oman työhakemuksen perään kannattaa soittaa vain yhdestä syystä – kolme rekrytoinnin ammattilaista kertoo, miten onnistut työnhaussa

 2. 2

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 3. 3

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 4. 4

  Lapset alkoivat ommella kestokasseja ja sosiaalisen median muovipussikeskustelu kuumeni entisestään – ”Täytyypi alkaa käydä kaupassa naapurikunnissa”

 5. 5

  Hätätilasketsistä katkeroitunut Donald Trump uhkaili Twitterissä ”seuraamuksilla”, ja nyt presidenttiä imitoinut näyttelijä Alec Baldwin pelkää perheensä turvallisuuden puolesta

 6. 6

  Henna Poikonen ajatteli 2010, että liki purkukuntoisen puutalon ostaminen Korsosta olisi hyvä idea – Tältä talossa näyttää nyt

 7. 7

  ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely

 8. 8

  Kalasataman Majakka-tornitalon työmaalla on tapahtunut vesivahinko – Rakennusyhtiö SRV kuvailee vahinkoa merkittäväksi

 9. 9

  Nainen kuoli Espanjassa syötyään Michelin-tähti­ravintolassa

 10. 10

  Muumit uudistuivat 30 vuoden jälkeen – Historian kallein suomalaissarja alkaa Ylellä, ja meno Muumilaaksossa on hetkittäin hyytävä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi puoliso pettää? Psykoterapeutti Annikki Kaikkonen tutki uskottomuutta ja löysi kaksi toistuvaa tarinaa

  Tilaajille
 2. 2

  Japanissa harvinaiset airokalat ovat nousseet pintaan – Myös tutkijat uskovat historiallisen suuren maanjäristyksen olevan vain ajan kysymys

 3. 3

  Hyvänä nukkujana pidetty voi kärsiä vakavasta sairaudesta – nämä merkit kielivät, että uni ei ole normaalia

  Tilaajille
 4. 4

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 5. 5

  Suvi Pitkänen sai huuliinsa pistoshoidosta kudosvaurion, eivätkä ne palaa koskaan ennalleen – ”Epäonnistuneiden hoitojen tuloksia näkee kadulla aivan liian usein”, sanoo plastiikkakirurgi

  Tilaajille
 6. 6

  Elina Mäkinen, 25, on poikkeusyksilö, joka pysyy hengissä jäisessä vedessä lähes puoli tuntia – ”Antureiden mukaan minun pitäisi olla kuollut”

 7. 7

  Saturday Night Live pilkkasi hätätilajulistusta, ja Donald Trump sai tarpeekseen: ”Miten kanavat selviävät tästä ilman seuraamuksia?”

 8. 8

  Oman työhakemuksen perään kannattaa soittaa vain yhdestä syystä – kolme rekrytoinnin ammattilaista kertoo, miten onnistut työnhaussa

 9. 9

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 10. 10

  10 vuotta sitten maailma menetti musiikillisen neron, kun Miika Tenkula löytyi kotoaan kuolleena – Vain 34-vuotiaana kuollut hevikitaristi eli ristiriitaa, johon moni taiteilija on kaatunut

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Yhdistetyn miehet kaukana kärjestä mäkiosuuden jälkeen – Ilkka Herola nelikon paras
 3. Perustuslakivaliokunnan sote-lausunto valmistunee iltapäivällä, valiokunnan sisältä arvioidaan – suora lähetys noin kello 15
 4. Miksi yöllä tulee mieleen pahoja asioita?
 5. Hannele Liiberg sai vuonna 1977 häälahjaksi sähkökäyttöisen silppurin, joka toimii yhä täysin moitteettomasti – kerro HS:n kyselyssä pitkään kestäneistä laitteistasi
 6. Miten kaunis on Tommi Korpelan yksinäinen vanha nainen! – Saara Turusen näytelmä Medusan huone paneutuu lempeästi naisia ja miehiä rajoittaviin sukupuoli­rooleihin
 7. Valioliiga-joukkue Chelsealle vuoden siirtopanna – rikkoi sääntöjä 29 tapauksessa
 8. Pohjois-Savossa kuvattiin todennäköisesti koko Euroopan vanhin maakotka – ”Tämä on ihan poikkeuksellinen tapaus”
 9. ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely
 10. Saksan asevientikielto Saudi-Arabiaan suututtaa Saksan kumppaneita – eettisyydestä tuli taakka puolustusyhteistyölle
 11. Seefeldin ladut hylkivät hienoa ja vaativaa hiihtomaastoa – Harri Kirvesniemi muistaa ajan, jolloin korkeuserot saattoivat hirvittää
 12. Näytä lisää