Brittiläinen tabloidlehti yritti loata Jeremy Corbynin, mutta epäonnistui täydellisesti – internet innostui ilkkumaan ”paljastuksia” väärästä tavasta syödä papuja

Uuden paljastuskirjan ja siitä tehdyn Daily Mailin jutun mukaan Briannian työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn on ”vaarallinen sankari”.

Vaarallinen. Epäpätevä. Kaoottinen rahan kanssa.

Näillä sanoilla alkaa eilen sunnuntaina julkaistun Daily Mailin kansiteksti, joka käsittelee Britannian työväenpuolueen puheenjohtajaa Jeremy Corbynia.

Kansitekstissä luvataan, että Daily Mailin jutun päälähteenä oleva uusi kirja (Tom Bowerin kirjoittama Dangerous Hero: Corbyn’s Ruthless Plot For Power) paljastaa, miksi Corbyn on epäpätevä Britannian johtajaksi.

12-sivuinen valtaisa artikkeli pyrkii siis paljastamaan uuden kirjan pohjalta, miten Britannian suurimman oppositiopuolueen johtaja on kaikin puolin kaoottinen henkilö, jota ei pitäisi päästää vastuulliseen virkaan.
”Jeremy Corbynin 40 vuotta juonia, valheita, pelottelua ja kaaosta: hyytävä elämäkerta kertoo, kuinka työväenpuolueen johtaja seurasi Leninin ja Trotskin verisiä jalanjälkiä – haalii valtaa, puhdistaa maltilliset, tuhoaa toisinajattelijat ja jättää likaisen työn muille”, koko valtaisan juttu verkko-otsikko ilmoittaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Juttu nousi nopeasti julkaisunsa jälkeen erityisesti Twitterissä suureksi puheenaiheeksi – eikä ensisijaisesti siinä olevien niin sanottujen paljastusten vuoksi.

Sen sijaan artikkelista ja erityisesti jutussa esitellystä ”Dangerous Hero” -käsitteestä tuli sunnuntain aikana Twitterissä lukuisien vitsien aihe.

Daily Mailin paljastusten kauhistelun sijaan ihmiset tuntuivat keskittyvän naureskelemaan jutulle ja erityisesti siinä esille nostetuille yksityiskohdille.

Kuten sille, että Corbyn syö häiritsevästi purkkipapuja (eikä erota Heinzin papuja Tesco-kauppaketjun pavuista), ei lukenut ensimmäisen avioliittonsa aikana yhtään kirjaa, haluaa lomamatkallaan telttailla hotelleissa majoittumisen sijaan, ei oikeasti pidä jalkapallosta (vaikka väittää olevansa Arsenal-fani) ja nimesi kissansa työväenpuolueen entisen johtajan, ex-pääministeri Harold Wilsonin mukaan.

Kokonaisuuden ymmärtämiseksi on hyvä avata nopeasti muutama perusasia.

Britannian poliittinen tilanne on tällä hetkellä eräänlaisessa kaaoksessa. Britannian EU-eron pitäisi tapahtua alle kahden kuukauden päästä, mutta brexitin toteuttaminen on ollut umpikujassa siitä lähtien, kun Britannian parlamentti äänesti tammikuun puolivälissä pääministeri Theresa Mayn neuvottelemaa sopimusta vastaan.

Mayn johtama oikeistolainen konservatiivipuolue on Britannian suurin puolue, ja sen suurin vastustaja on Jeremy Corbynin johtama vasemmistolainen työväenpuolue.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Brexit-sekamelskan keskellä on spekuloitu jopa uusilla vaaleilla, jotka saattaisivat nostaa Corbynin johtaman työväenpuolueen maan suurimmaksi puolueeksi ja Corbynin Britannian pääministeriksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Se olisi aikamoinen käänne, koska 69-vuotias Corbyn on Britanniassa työväenpuolueen mittareillakin erittäin vasemmistolainen poliitikko, joka on sosialisti ja kannattaa radikaalia talouspolitiikkaa. Kärjekkäissä brittikirjoituksissa Corbynia on väitetty suoraan kommunistiksi.

Viime aikoina Corbynia on arvosteltu muun muassa siitä, että hän sivuuttaa miljoonien kärsimykset Venezuelan sosialismikokeilun uhreina. Corbynin kärjekkäät näkemykset ovat tarjonneet hänen vastustajilleen helpon tavan arvostella Corbynia ja hänen politiikkaansa.

Lisäksi on hyvä tietää, että uuden niin sanotun paljastusjutun julkaissut Daily Mail on yksi Britannian perinteisimmistä ja suurimmista tabloidlehdistä.

Britanniassa monet tabloidlehdet tunnetaan suomalaisia iltapäivälehtiä selvästi värikkäämmästä ja jopa osittain täysin virheellisestä uutisoinnistaan. Tabloidlehtien ongelmallisuudesta keskustellaan Britanniassa säännöllisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Daily Mail on avoimesti konservatiivinen julkaisu, ja sitä on syytetty virheellisten juttujen julkaisemisesta. Esimerkiksi Wikipedia linjasi vuonna 2017 pitävänsä Daily Mailia epäluotettavana, minkä vuoksi se ei sovellu Wikipedia-artikkeleissa väitetyn tiedon ainoaksi lähteeksi.

Mitä Daily Mailin paljastusjutussa sitten kerrotaan Corbynista?

Juttu käsittelee pitkästi Corbynin poliittista historiaa, hänen vasemmistolaisia ajatuksiaan ja sitä, miten Corbynin väitetään sympatisoineen neuvostovaltioita ja jakaneen Vladimir Leninin ja Lev Trotskin maailmankuvan.

Jutussa myös maalataan kuva siitä, miten Corbynin väitetään oleva epäpätevä johtaja, ajavan johtamansa puolueen kaaokseen ja pyrkivän puhdistamaan työväenpuolueen johtopaikoilta maltillisemmin ajattelevat henkilöt. Corbyn myös väitetysti kannatti todellisuudessa brexitiä vaikka kampanjoi EU:ssa säilymisen puolesta (Corbynin EU-kriittisyys tosin on ollut koko ajan julkista).

Lisäksi jutussa kyseenalaistetaan se, suhtautuuko Corbyn asiallisesti naisiin sekä ammatillisesti että henkilökohtaisessa elämässään. Jutussa kerrotaan, kuinka Corbyn toi kaksi ystäväänsä kotiinsa, kun hänen naisystävänsä Diane Abbott makasi sängyssä alasti. Toinen ystävistä kertoo, että Corbyn halusi ystäviensä näkevän Abbottin olevan Corbynin sängyssä. Tapahtuneen väitetään käyneen pian sen jälkeen, kun Corbyn oli eronnut ensimmäisestä vaimostaan Jane Chapmanista.

Corbynin rahankäytöstä jutussa annetaan kaoottinen kuva. Jutun mukaan Corbyn ei osannut ollenkaan suunnitella rahankäyttöään (eikä ollut siitä kovin kiinnostunut), minkä takia hän joutui 30 000 punnan suuruisiin velkoihin ja joutui myymään vaimonsa Claudia Bracchittan kanssa heidän yhteisen kotinsa.

Suurin osa jutussa dramaattiseksi maalatuista paljastuksista ei ole kuitenkaan tarjonnut uutta tietoa, sillä esimerkiksi Corbynin räväkät mielipiteet ja menneisyyden velat ovat olleet yleisessä tiedossa. Corbyn on myös jo aiemmin saanut paljon arvostelua johtamistavoistaan ja eriävistä mielipiteistään työväenpuolueen maltillisemman linjan kanssa.
Arvostelijat ovatkin olleetkin sitä mieltä, että Daily Mailin juttu on kokonaisuudessaan pyrkimys saada Corbyn näyttämään ”vaaralliselta” ja ”kaoottiselta” ilman merkittäviä todisteiksi.
Ennen kaikkea Twitter-käyttäjiä on huvittanut se, miten paljon jutussa on keskitytty täysin epäolennaisilta tuntuviin yksityiskohtiin.

Kuten siihen, että Corbyn tyytyi monesti syömään purkkipapuja eikä osannut erottaa Tesco-ketjun papuja Heinzin pavuista.
Monia huvitti myös kauhistelu siitä, miten Corbyn ei lukenut neljän vuoden avioliittonsa aikana yhtään kirjaa.
Tai miten Corbyn halusi telttailla hotelleissa majoittumisen sijaan.
Corbyn myöskään ei arvostanut eurooppalaista kulttuuria eikä viihtynyt keskiaikaisissa kylissä.
Eikä hän jutun mukaan edes pidä oikeasti jalkapallosta, vaikka väittää olevansa Arsenal-fani.
Puhumattakaan siitä, että Corbynilla oli työväenpuolueen johtajan mukaan nimetty kissa.
Jutussa esitellystä ”Dangerous Hero” -termistä muotutui Twitter-vitsi, ja aihetunnisteella löytyy Twitteristä jo satoja twiittejä.
Mikä oli siis Daily Mailin jutun kokonaisanti?

Ainakin se on saanut työväenpuolueen kannattajat intoilemaan vain entistä enemmän puolueen johtajasta – ja monet muut hämmästelemään, millä kaikella voi saada maineen ”vaarallisena sankarina”.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 2. 2

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 3. 3

  Nämä ovat pelottavimmat hetket Muumilaakson tarinoissa – kolme jaksoa sensuroitiin Suomessa liian kammottavina

 4. 4

  Eminem on kuuluisa räppäri mutta myös vanha sarjakuvasankari, ja selittää täydellisesti räppärin Twitter-raivon Netflixille

 5. 5

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 6. 6

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 7. 7

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 8. 8

  Pikatestissä Munkkiniemen kortteliravintola Odessa, joka tarjoaa Ukrainan makuja luomupainotuksella

 9. 9

  Katsoimme Muumilaakson tarinoiden kolme Suomessa sensuroitua jaksoa – tällaisia ne ovat

 10. 10

  Lavastiko musta näyttelijä raa’an pahoinpitelynsä? Kysymys synnytti riidan, joka kielii jälleen Yhdysvaltojen syvästä kahtiajaosta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 2. 2

  Eminem on kuuluisa räppäri mutta myös vanha sarjakuvasankari, ja selittää täydellisesti räppärin Twitter-raivon Netflixille

 3. 3

  Näyttelijä saa syytteen pahoinpitelynsä lavastuksesta – teki ilmoituksen rasistisesta ja homofobisesta hyökkäyksestä, joka järkytti Yhdysvalloissa

 4. 4

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 5. 5

  Pikatestissä Munkkiniemen kortteliravintola Odessa, joka tarjoaa Ukrainan makuja luomupainotuksella

 6. 6

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 7. 7

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 8. 8

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 9. 9

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 10. 10

  Nämä ovat pelottavimmat hetket Muumilaakson tarinoissa – kolme jaksoa sensuroitiin Suomessa liian kammottavina

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Saturday Night Live pilkkasi hätätilajulistusta, ja Donald Trump sai tarpeekseen: ”Miten kanavat selviävät tästä ilman seuraamuksia?”

 2. 2

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 3. 3

  Internet on juuri nyt täynnä tästä kokoomuksen vaalimainoksesta tehtyjä pilaversioita – kokosimme kaikki parhaat

 4. 4

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 5. 5

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 6. 6

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 7. 7

  Tieteisklassikko Dyynin uusi versio ilmestyy marraskuussa 2020 – näyttelijöinä tunnettuja tähtiä

 8. 8

  Nämä videot varapresidentti Mike Pencen puheista levisivät hetkessä ympäri nettiä, koska kukaan ei taputa hänelle

 9. 9

  Lavastiko musta näyttelijä raa’an pahoinpitelynsä? Kysymys synnytti riidan, joka kielii jälleen Yhdysvaltojen syvästä kahtiajaosta

 10. 10

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely

 2. 2

  Sipoon murhatutkinta valmistui: Ystävät kuvailivat poliisille henkirikoksen tehneen muuttumista

 3. 3

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 4. 4

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 5. 5

  Pohjois-Savossa kuvattiin todennäköisesti koko Euroopan vanhin maakotka – ”Tämä on ihan poikkeuksellinen tapaus”

 6. 6

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 7. 7

  Vallilaan rakennettiin Itäisen kantakaupungin ”Eiranranta” – Keskihinta 7 000 euroa neliö, eikä yhtään kaupungin vuokra-asuntoa

 8. 8

  Ennuste vuodelle 2040: Suomessa on vain kolme kaupunkiseutua, jotka kasvavat – muu maa näivettyy

 9. 9

  Henna Poikonen ajatteli 2010, että liki purkukuntoisen puutalon ostaminen Korsosta olisi hyvä idea – Tältä talossa näyttää nyt

 10. 10

  Koripallon olympiavoittaja hämmästyttää yleissivistyksen puutteellaan – kertoi tohkeissaan brunssista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Oman työhakemuksen perään kannattaa soittaa vain yhdestä syystä – kolme rekrytoinnin ammattilaista kertoo, miten onnistut työnhaussa

 2. 2

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 3. 3

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 4. 4

  Lapset alkoivat ommella kestokasseja ja sosiaalisen median muovipussikeskustelu kuumeni entisestään – ”Täytyypi alkaa käydä kaupassa naapurikunnissa”

 5. 5

  Hätätilasketsistä katkeroitunut Donald Trump uhkaili Twitterissä ”seuraamuksilla”, ja nyt presidenttiä imitoinut näyttelijä Alec Baldwin pelkää perheensä turvallisuuden puolesta

 6. 6

  Henna Poikonen ajatteli 2010, että liki purkukuntoisen puutalon ostaminen Korsosta olisi hyvä idea – Tältä talossa näyttää nyt

 7. 7

  ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely

 8. 8

  Kalasataman Majakka-tornitalon työmaalla on tapahtunut vesivahinko – Rakennusyhtiö SRV kuvailee vahinkoa merkittäväksi

 9. 9

  Nainen kuoli Espanjassa syötyään Michelin-tähti­ravintolassa

 10. 10

  Muumit uudistuivat 30 vuoden jälkeen – Historian kallein suomalaissarja alkaa Ylellä, ja meno Muumilaaksossa on hetkittäin hyytävä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi puoliso pettää? Psykoterapeutti Annikki Kaikkonen tutki uskottomuutta ja löysi kaksi toistuvaa tarinaa

  Tilaajille
 2. 2

  Japanissa harvinaiset airokalat ovat nousseet pintaan – Myös tutkijat uskovat historiallisen suuren maanjäristyksen olevan vain ajan kysymys

 3. 3

  Hyvänä nukkujana pidetty voi kärsiä vakavasta sairaudesta – nämä merkit kielivät, että uni ei ole normaalia

  Tilaajille
 4. 4

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 5. 5

  Suvi Pitkänen sai huuliinsa pistoshoidosta kudosvaurion, eivätkä ne palaa koskaan ennalleen – ”Epäonnistuneiden hoitojen tuloksia näkee kadulla aivan liian usein”, sanoo plastiikkakirurgi

  Tilaajille
 6. 6

  Saturday Night Live pilkkasi hätätilajulistusta, ja Donald Trump sai tarpeekseen: ”Miten kanavat selviävät tästä ilman seuraamuksia?”

 7. 7

  Elina Mäkinen, 25, on poikkeusyksilö, joka pysyy hengissä jäisessä vedessä lähes puoli tuntia – ”Antureiden mukaan minun pitäisi olla kuollut”

 8. 8

  Oman työhakemuksen perään kannattaa soittaa vain yhdestä syystä – kolme rekrytoinnin ammattilaista kertoo, miten onnistut työnhaussa

 9. 9

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 10. 10

  10 vuotta sitten maailma menetti musiikillisen neron, kun Miika Tenkula löytyi kotoaan kuolleena – Vain 34-vuotiaana kuollut hevikitaristi eli ristiriitaa, johon moni taiteilija on kaatunut

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Perustuslakivaliokunnan sote-lausunto valmistunee iltapäivällä, valiokunnan sisältä arvioidaan – suora lähetys noin kello 15
 3. Miksi yöllä tulee mieleen pahoja asioita?
 4. Hannele Liiberg sai vuonna 1977 häälahjaksi sähkökäyttöisen silppurin, joka toimii yhä täysin moitteettomasti – kerro HS:n kyselyssä pitkään kestäneistä laitteistasi
 5. Miten kaunis on Tommi Korpelan yksinäinen vanha nainen! – Saara Turusen näytelmä Medusan huone paneutuu lempeästi naisia ja miehiä rajoittaviin sukupuoli­rooleihin
 6. Valioliiga-joukkue Chelsealle vuoden siirtopanna – rikkoi sääntöjä 29 tapauksessa
 7. Pohjois-Savossa kuvattiin todennäköisesti koko Euroopan vanhin maakotka – ”Tämä on ihan poikkeuksellinen tapaus”
 8. ”Näyttäähän se irvokkaalta, kun pappi on maha pystyssä alttarilla” – Kallion kirkkoherra Riikka Reinan mukaan kirkossa rehottaa naisten vähättely
 9. Saksan asevientikielto Saudi-Arabiaan suututtaa Saksan kumppaneita – eettisyydestä tuli taakka puolustusyhteistyölle
 10. Seefeldin ladut hylkivät hienoa ja vaativaa hiihtomaastoa – Harri Kirvesniemi muistaa ajan, jolloin korkeuserot saattoivat hirvittää
 11. Norjalaishiihtäjien lehdistötilaisuus päättyi kyyneliin – taustalla kaksi perhetragediaa
 12. Näytä lisää