Keskustelualusta Twitterin toimitusjohtaja antoi haastattelun palvelussaan ja koki kantapään kautta, kuinka huonosti se sopii keskusteluun

Haastattelussa oli tarkoitus käsitellä muun muassa sitä, mihin toimiin Twitter on ryhtynyt asiallisen keskustelun vaalimiseksi. Keskustelun sijasta lukijat näkivät kummalliseksi taantuneen sanailun.

Mikäli kysymykset kuulostavat yritysjohtajan mielestä ikäviltä, hänelle voi syntyä houkutus puhua ympäripyöreyksiä.

Ainakin Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey onnistui luomaan juuri tällaisen vaikutelman, kun hän antautui julkiseen Twitter-haastatteluun tiistaina.

Polveilevan keskustelun aikana kuka vain pystyi seuraamaan reaaliajassa, kuinka toimittaja esittää pisteliäitä kysymyksiä ja toimitusjohtaja vastailee niihin hampaattoman yleisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lopulta toimittaja turvautui tivaamaan jopa capslockin ja listojen avulla, kuinka Twitter puuttuu solvaavan ja jopa uhkailevan keskustelun kitkemiseen. Lopulta haastattelija ja haastateltava totesivat yhteisymmärryksessä, että Twitterissä tehdystä haastattelusta ei meinannut tulla mitään.

Tiistaina kaikki näytti alkavan hyvissä merkeissä.

Amerikkalainen teknologiatoimittaja Kara Swisher valmistautui haastatteluun toimistollaan kokoamalla työpöydän ympärille juustoraksuja ja kahvia. Swisher juontaa suosittua Recode Decode -podcastiä ja avustaa muun muassa The New York Timesia.
Rennosti huppariin ja lippalakkiin pukeutunut Dorsey kertoi puolestaan työskentelevänsä tiistaisin kotoa ja tekevänsä haastattelun keittiössään.
Swisherin ensimmäinen kysymys käsittelee Twitteriin kohdistuneita syytöksiä, joiden mukaan se ei puutu ongelmiin, kuten ihmisten häiriköintiin, uhkailuun ja jopa maalittamiseen. Kärsijänä on ihmisten ohella demokratia, kun robottitilit lietsovat poliittisen keskustelun ääripäitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Miksi ette toimi nopeammin”, toimittaja kysyy twiitissään, ja Dorsey vastaa vapaasti suomennettuna näin:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”[Tämä on] kysymys, jota kysymme itseltämme koko ajan. Ajattelen, että menneisyydessä olemme yrittäneet tehdä paljon. Nyt me olemme parempia priorisoimaan vaikutuksia. Uskomme, että ihmisten fyysinen turvallisuus on tärkein asia, johon meidän pitäisi keskittyä ensin. Tuo yksi toteamus johtaa useisiin sivuhaaroihin.”Toimittaja jatkaa, että Twitter näyttää jumittuneen ”pohtimaan ja ajattelemaan” ratkaisuja ilman toimenpiteitä jopa kahdeksi vuodeksi.

”Miten olette käytännössä edistyneet? Voitko osoittaa [asian] TARKASTI?” toimittaja kysyy.

Dorsey ei vastaa jatkokysymykseen, ja toimittaja siirtyy eteenpäin. Hän kysyy, minkä arvosanan Dorsey antaisi Piilaaksolle ja itselleen.

Dorsey vastaa: ”Itselleni? C:n [Yhdysvaltalainen kouluarvosana-asteikko on A–F, jossa A on paras].”

”Olemme edistyneet, mutta se on ollut pirstoutunutta eikä ole tuntunut olevan tarpeeksi. Kokemuksen muuttaminen ei ole ollut riittävän merkityksellistä. Ja me olemme laskeneet suuriman taakan uhrien kannettavaksi (se on iso epäonnistuminen)”, Dorsey jatkaa.
Toimittajan mukaan vastaus kuulostaa siltä, että Twitter sälyttää vastuun asioiden korjaamisesta käyttäjälle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toimittaja: ”No, tuo on kuin sanoisi, että minä olen kipeä ja olen vastuussa sen korjaamisesta. TE teitte tuotteen. TE ylläpidätte alustaa. [Näyttää väistelyltä] sanoa, että se on epäonnistuminen.”

Dorsey: ”Taakan sälyttäminen uhreille? Kyllä. Se tarkoittaa sen havaitsemista, että meidän pitää olla aloitteellisia terveen keskustelun varmistamisessa ja tukemisessa. Tämä on meidän tärkein prioriteettimme #terveydessä. Meidän pitää muuttaa monia tuotteen perusteita korjataksemme [asian].”
Toimittaja: ”Pyytäisin sinulta täsmällisyyttä. – – MITÄ te olette muuttamassa? TARKALLEEN?”

Dorsey: ”Ensimmäisenä ja ennen kaikkea me selvitämme tapoja valvoa ja edistää [terveyttä, terveellisyyttä] aloitteellisesti. Eli ilmiantaminen/blokkaaminen on viimeinen keino. Ongelma, jota ratkomme, on tuon työn poistaminen.

Toimittaja: ”Ok, nimeä kolme aloitetta.”

Dorsey ei vastaa kysymykseen, ja keskustelun seuraajatkin jo huomauttelevat, ettei toimitusjohtaja kykene seuraamaan omaa haastatteluaan.

Toimittajan ja toimitusjohtajan twiittipareja kertyy nopeasti kymmeniä, joiden mahdollinen kiinnostavuus häviää siihen, etteivät osapuolet näytä kykenevän keskustelemaan jouhevasti.

Sitten toimittaja kysyy Dorseyltä Yhdysvaltain presidentistä.

Donald Trump lienee maailmanlaajuisesti tunnetuin Twitter-käyttäjä, joka on valjastanut sometilinsä näkyvästi jopa yksittäisten ihmisten halventamiseen sekä hänen oman presidentinvaalikampanjansa ja Venäjän valtion kytköksiä selvittävän tutkinnan mollaamiseen.

Onkin kiinnostavaa kuulle, miten Twitter-johtaja kommentoi Trumpia, joka onnistuu Twiiteillään nousemaan toistuvasti uutisiin jopa Suomessa.

”Oletteko ikinä pohtineet Trumpin estämistä? Hänen twiittinsä ovat jossakin määrin suojeltuja, koska hän on julkisuuden henkilö, mutta olisiko hänet estetty aiemmin ”tavallisena” käyttäjänä?” Swisher kysyy.

Dorsey: ”Sovellamme samoja käyttöehtoja kaikkiin tileihin. Liittyen mainitsemaasi ’suojeluun’ ristiriitaisin sääntömme käsittelee uutisarvoa/julkista kiinnostusta.”
Käytännössä Dorsey ei vastaa suoraan kumpaakaan kysymykseen – että onko Trumpin tiliä kohtaan suunniteltu toimenpiteitä ja olisiko toimiin ryhdytty, jos Trump ei olisi maailman johtavia poliitikkoja.

Se siitä siis.

Paitsi että toimittaja jatkaakin aiheesta ja kysyy, kärsiikö Twitterin liiketoiminta, kun Trumpin presidenttiys ennen pitkää päättyy. Dorsey vastaa, ettei Twitter ole riippuvainen yksittäisistä ihmisistä. Hän kuitenkin mainitsee, että Trumpin vuoksi poliittisten keskustelujen määrä palvelussa on kasvanut ”merkittävästi”.

Töksähtelevässä jatkojutustelussa Dorsey ei suostu nimeämään ketään ”historiallista, uutisarvoista henkilöä”, jonka Twitter-tili olisi kenties estetty. Kysymykseen vaikutusvaltaisimmasta käyttäjästä Dorsey vastaa, että hänen henkilökohtainen lempikäyttäjänsä on SpaceX- ja Tesla-yrityksistään tunnettu Elon Musk.

Keskustelun aikana toimittaja Swisher palaa useasti kysymään, millaisiin ongelmiin Twitter puuttuu ja miten.

Esimerkiksi näin:

Toimittaja: ”Kerro minulle, mikä mielestäsi on se sairaus, josta te hoidatte? Luulen, että te ette kykene [parantamaan] sairautta tietämättä sitä. Vai onko virus teidän luoma?”

Dorsey: Hyvä kysymys. Tämän vuoksi me keskitymme ymmärtämään, mitä keskustelun terveys tarkoittaa. Me näemme valtavasti uhkia terveydelle digitaalisessa keskustelussa. Me keskitymme ensin alustan ulkopuolisiin haaroihin (fyysinen turvallisuus). Se kirkastaa sääntöjen ja valvonnan tärkeysjärjestystä.”

Toimittaja: ”Olen yhä ymmälläni. Mitä hittoa ovat ”alustan ulkopuoliset haarat”? Te ette sentään ole perustamassa poliisivoimia? Oletteko te 911 [hätänumero]?”

Dorsey: ”Ei, ei poliisivoimia. Tarkoitan, että priorisoidaksemme ponnistelujamme meidän pitää ensin ja ennen kaikkea pohtia, millainen vaikutus verkossa tapahtuvalla toiminnalla on fyysiseen turvallisuuteen. En usko, että kaltaisemme yritykset ovat sitä myöntäneet tai keskittyneet siihen tarpeeksi.”
Toimittaja: ”Eli te näette yhteyden omien tekemistenne ja ihmisiin kohdistuvien oikean elämän vaarojen välillä? Voitko sanoa sen yksiselitteisesti?”

Dorsey: ”Näen yhteyden, ja siksi meidän pitää asettaa fyysinen turvallisuus kaiken muun edelle. Sitä me yritämme ratkaista tällä hetkellä. Meillä ei ihan vielä ole kaikkia vastauksia. Mutta painopiste on siinä. Ajattelen, että tämä kirkastaa sitä työtä, mitä meidän täytyy tehdä. Ei toki kaikkea.”

Keskustelu jatkuu hetken aikaa ennen kuin toimittaja palaa jälleen alkuperäiseen: että Dorsey nimeäisi kolme konkreettista toimenpidettä, joihin Twitter on ryhtynyt parantaakseen verkkokeskustelujen valvontaansa.

Dorsey vaikuttaa närkästyvän tivaamisesta ja tarjoaa toimittajalle kolmen sijaan neljä vastausta.

Dorsey: ” 1. Me olemme kehittäneet sääntöjämme. 2. Me olemme kohdistaneet aloitteellista valvontaa keventääksemme uhrien taakkaa. 3. Me annamme [käyttäjille] enemmän hallintaa tuotteen sisällä, kuten sellaisten tilien estäminen, joissa ei ole profiilikuvaa tai joilla ei ole ilmoitettuja yhteystietoja. 4. Yhä aggressiivisempaa [puuttumista] koordinoituun käyttäytymiseen/pelaamiseen.”

Toimittaja esittää jokaisesta kohdasta lisäkysymyksiä, jotka ensimmäisen kahden osalta voi avata vaikkapa näin:

”1. Mitä [sääntöjään yritys on kehittänyt tai päivittänyt]?

2. Miten [yritys on pyrkinyt keventämään ”uhrien” takkaa]?

Dorsey vastaa parhaansa mukaan:

”1. Esimerkiksi misgendering-sääntöjä [viittaa esimerkiksi sukupuoleen perustuvaan haukkumiseen].

2. Käytämme koneoppimista kitkemään [sääntörikkureita].”
Keskustelu jatkuu sekavana. Kysymykset ja vastaukset ovat usein eriparisia, eivätkä ketjussa roikkuneet katsojat pysyneet enää mukana.

Haastattelun lopuksi toimittaja suorastaan anelee Dorseya osallistumaan hänen podcastiinsä, sillä keskustelu onnistuisi kasvotusten varmasti paljon paremmin.

Toimittaja: ”Analoginen keskustelu näyttää olevan parempi tapa kysyä kysymyksiä ja vastata niihin. Luulen, että Twitter on samaa mieltä ja tämä [haastattelu] on osoittanut, kuinka hankalaa tällainen ketju on tehdä.”

Toimitusjohtaja Dorsey myöntää, että jutustelu oli hankalaa.

Dorsey: ”Tämä ketju oli vaikea. Mutta meidän pitää oppia paljon korjataksemme asian.”

Kiitosten jälkeen haastattelu loppuu. Kaikki haastattelun twiitit voi lukea aikajärjestyksessä täältä.
Lopputulos jättää seuraajan ymmälleen. Twitter on keskustelualusta, joka paljastuikin huonoksi paikaksi käydä asiakeskustelua. Kumpikaan ei esiintynyt edukseen.

Lisäksi Twitter-haastattelu voi kuulostaa kummalliselta formaatilta. Tyypillisestihän toimittajat haastattelevat ja osallistuvat kyselytilaisuuksiin kasvotusten, puhelimessa tai videon välityksellä, poikkeustapauksissa sähköpostilla.

Kasvotusten tehtävien haastattelujen etu on, että toimittaja kykenee varmistamaan, että haastateltava vastaa kysymyksiin itse eikä näppäimistöllä häärää julkisuuskuvan vaalimiseen palkattu viestintäihminen. Sen lisäksi täsmentävien kysymysten tekeminen on helpompaa, ja lopputuote eli lukija lukema juttu on parempi.

Toimittaja Swisherin mukaan haastattelumallilla on kuitenkin puolensa. Hän kutsuu sitä ”lasitaloksi”, jossa ihmiset pääsevät seuraamaan jutustelua ulkopuolelta.

Tällä kertaa seuraaminen ei ollut helppoa edes haastattelun tekijälle ja sen antajalle.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Yli 5 000 lukijaa äänesti vuoden parasta Fok_It-sarjakuvaa – tässä ovat niukasti ratkennut yleisön suosikki ja piirtäjän neljä omaa lempistrippiä

 2. 2

  Nuorisotutkijat miettivät, mikä ilmiö olisi erityisen suomalainen – Vastaus on kilju, ja nyt kansakunnan kiljumuistot on tarkoitus koota yhteen

 3. 3

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 4. 4

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 5. 5

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 6. 6

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 7. 7

  JVG:n vanha hittibiisi: Tätä ”häissä” oikeasti tarkoittaa – häkää, ei häitä

 8. 8

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 9. 9

  Pikatestissä Munkkiniemen kortteliravintola Odessa, joka tarjoaa Ukrainan makuja luomupainotuksella

 10. 10

  Pikatestissä Green Hippo Café: aamupala-annokset ovat huolellisesti mietittyjä kokonaisuuksia, joissa kaikki on kohdallaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 2. 2

  Yli 5 000 lukijaa äänesti vuoden parasta Fok_It-sarjakuvaa – tässä ovat niukasti ratkennut yleisön suosikki ja piirtäjän neljä omaa lempistrippiä

 3. 3

  Nuorisotutkijat miettivät, mikä ilmiö olisi erityisen suomalainen – Vastaus on kilju, ja nyt kansakunnan kiljumuistot on tarkoitus koota yhteen

 4. 4

  Musta näyttelijä lavasti rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen, koska hän oli tyytymätön palkkaansa, sanoo poliisi – Näin Yhdysvaltoja repinyt vyyhti eteni

 5. 5

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 6. 6

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 7. 7

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 8. 8

  Nämä ovat pelottavimmat hetket Muumilaakson tarinoissa – kolme jaksoa sensuroitiin Suomessa liian kammottavina

 9. 9

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 10. 10

  Katsoimme Muumilaakson tarinoiden kolme Suomessa sensuroitua jaksoa – tällaisia ne ovat

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Saturday Night Live pilkkasi hätätilajulistusta, ja Donald Trump sai tarpeekseen: ”Miten kanavat selviävät tästä ilman seuraamuksia?”

 2. 2

  Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä, sanoo kehutun seksioppaan tehnyt kirjailija

 3. 3

  Internet on juuri nyt täynnä tästä kokoomuksen vaalimainoksesta tehtyjä pilaversioita – kokosimme kaikki parhaat

 4. 4

  Yksi elämän osa-alue tuo ihmisten piilotetut ennakkoluulot pintaan – ilmiö on erityisen kiusallinen nuorille liberaaleille

 5. 5

  Foxin juontaja yritti haastatella historioitsijaa asiallisesti – päätyi sanomaan törkeyksiä ja kutsumaan haastateltavaa ”pikkuaivoiseksi ääliöksi”

 6. 6

  Kymmenet tuhannet lukevat Fok_It-sarjakuvaa, ja nämä stripit naurattivat lukijoita eniten – Äänestä viime vuoden parasta strippiä

 7. 7

  Tieteisklassikko Dyynin uusi versio ilmestyy marraskuussa 2020 – näyttelijöinä tunnettuja tähtiä

 8. 8

  Nämä videot varapresidentti Mike Pencen puheista levisivät hetkessä ympäri nettiä, koska kukaan ei taputa hänelle

 9. 9

  Fok_itin menestystarina alkoi 10 vuotta sitten homovitsistä, joka nyt hävettää – Oma ahdistus on oiva muusa, kun Joonas Rinta-Kanto piirtää hittisarjakuvaansa

  Tilaajille
 10. 10

  Lavastiko musta näyttelijä raa’an pahoinpitelynsä? Kysymys synnytti riidan, joka kielii jälleen Yhdysvaltojen syvästä kahtiajaosta

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  IS: Antti Rinne menetti sairauden vuoksi liikuntakykynsä – artikkelin yhteydessä ollut lääkärintodistus herätti ihmetystä

 2. 2

  Thaimaan rinnalle on noussut takuulämmin, monipuolinen ja melko edullinen lomakohde, jonne kaikki tuntuvat nyt matkaavan

 3. 3

  Oikeustieteilijät kehuvat perustuslakivaliokunnan sote-lausuntoa ja ihmettelevät hallituksen jääräpäisyyttä

 4. 4

  ”Pesulla käyn milloin missäkin” – Riitta-Liisa Tauriainen muutti syvimpään Lappiin, ja 12 neliön koti on oikeasti peräkärry

  Tilaajille
 5. 5

  Vuosikymmenien kiista Chagosin paratiisisaarista ratkeamassa: Toimiko Britannia väärin, kun se vei saaret Mauritiukselta ja pakkosiirsi asukkaat USA:n tukikohdan tieltä?

 6. 6

  Politiikan kulisseissa on käyty jo pitkään näkymätöntä taistelua: Valinta tunnin junan ja Lentoradan välillä määrää Suomen kasvun suunnan vuosikymmeniksi

 7. 7

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 8. 8

  Iivo Niskanen on arvokisoissa ääripäitten mies – yksi asia kävi selväksi uuden epäonnen keskellä

 9. 9

  Laskettelija loukkaantui vakavasti Häkärinteillä Hankasalmella

 10. 10

  Venäläiset hävittivät kaiken eteensä tulevan nykyisen Vantaan alueella 300 vuotta sitten – Keskeltä liikenteen melua löytyy kuitenkin vielä 1700-luvun aarre

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Thaimaan rinnalle on noussut takuulämmin, monipuolinen ja melko edullinen lomakohde, jonne kaikki tuntuvat nyt matkaavan

 2. 2

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 3. 3

  ”Pesulla käyn milloin missäkin” – Riitta-Liisa Tauriainen muutti syvimpään Lappiin, ja 12 neliön koti on oikeasti peräkärry

  Tilaajille
 4. 4

  IS: Antti Rinne menetti sairauden vuoksi liikuntakykynsä – artikkelin yhteydessä ollut lääkärintodistus herätti ihmetystä

 5. 5

  ”Luulin sitä vitsiksi” – Tanska alkaa eristää karkotuspäätöksen saaneita ulkomaalaisia viruskokeisiin erikoistuneelle pikkusaarelle

  Tilaajille
 6. 6

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 7. 7

  Venäläiset hävittivät kaiken eteensä tulevan nykyisen Vantaan alueella 300 vuotta sitten – Keskeltä liikenteen melua löytyy kuitenkin vielä 1700-luvun aarre

 8. 8

  Saako syöpäpotilasta hieroa? Osa hierojista ei halua tehdä sitä – ja siinä on myös riskinsä

 9. 9

  Uusi pettämätön matkakonsepti säästää rahaa, aikaa ja luontoa

 10. 10

  Sipilän lausunnot Bernerin siirtymisestä ruotsalaispankin hallitukseen ihmetyttävät: ”Berner sanoi, että Sipilä on tiennyt ehdokkuudesta alusta asti”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä

  Tilaajille
 2. 2

  Miksi puoliso pettää? Psykoterapeutti Annikki Kaikkonen tutki uskottomuutta ja löysi kaksi toistuvaa tarinaa

  Tilaajille
 3. 3

  Japanissa harvinaiset airokalat ovat nousseet pintaan – Myös tutkijat uskovat historiallisen suuren maanjäristyksen olevan vain ajan kysymys

 4. 4

  Hyvänä nukkujana pidetty voi kärsiä vakavasta sairaudesta – nämä merkit kielivät, että uni ei ole normaalia

  Tilaajille
 5. 5

  Kolmilapsinen helsinkiläisperhe päätti siirtää ruokaostokset verkkoon, eikä arki enää ollut entisensä – näin rahankulutus muuttui

  Tilaajille
 6. 6

  ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

  Tilaajille
 7. 7

  Suvi Pitkänen sai huuliinsa pistoshoidosta kudosvaurion, eivätkä ne palaa koskaan ennalleen – ”Epäonnistuneiden hoitojen tuloksia näkee kadulla aivan liian usein”, sanoo plastiikkakirurgi

  Tilaajille
 8. 8

  Thaimaan rinnalle on noussut takuulämmin, monipuolinen ja melko edullinen lomakohde, jonne kaikki tuntuvat nyt matkaavan

 9. 9

  Oman työhakemuksen perään kannattaa soittaa vain yhdestä syystä – kolme rekrytoinnin ammattilaista kertoo, miten onnistut työnhaussa

 10. 10

  Elina Mäkinen, 25, on poikkeusyksilö, joka pysyy hengissä jäisessä vedessä lähes puoli tuntia – ”Antureiden mukaan minun pitäisi olla kuollut”

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Iivo Niskasen suksi lipsahti kohtalokkaasti norjalaisen juottomiehen jalkoihin – ”Olisi ollut varmasti yksi uran parhaista päivistä”
 3. Harry Kane palasi pitkältä sairauslomalta, mutta Tottenham kärsi yllätystappion Burnleylle – valmentaja Mauricio Pochettino raivosi tuomarille
 4. MM-paikasta pelaava Susijengi pääsi Permiin perjantaina ja matkatavarat lauantaina – ”Onneksi oli treenivälineet käsimatkatavaroissa”
 5. Vuosikymmenien kiista Chagosin paratiisisaarista ratkeamassa: Toimiko Britannia väärin, kun se vei saaret Mauritiukselta ja pakkosiirsi asukkaat USA:n tukikohdan tieltä?
 6. IS: Antti Rinne menetti sairauden vuoksi liikuntakykynsä – artikkelin yhteydessä ollut lääkärintodistus herätti ihmetystä
 7. Laskettelija loukkaantui vakavasti Häkärinteillä Hankasalmella
 8. Tiede tarjoaa valoisan tulevaisuuden: Syöpä pysäytetään, lihaa saadaan ilman tappamista ja hiilidioksidi otetaan hyötykäyttöön Tilaajille
 9. Diego Simeone pyysi anteeksi erikoista haarovälituuletustaan Mestarien liigan ottelussa
 10. 40 vuotta sitten feministit julistivat ryhmäseksistä ja muistuttivat sukkahousujen kätevyydestä – nämä ovat ainoat asiat erona nykyaikaan, sillä naisia vastaan hyökätään edelleen
 11. Iivo Niskanen on arvokisoissa ääripäitten mies – yksi asia kävi selväksi uuden epäonnen keskellä
 12. Näytä lisää