Saara Aaltoa ylistetään Suomessa loputtomasti, mutta laulajan mukaan hänen urastaan halutaan vain luoda mahdollisimman huono kuva

Viime viikolla nähtiin jälleen yksi taistelu Saara Aallon ja suomalaisen median välillä. Se muistuttaa täysin samaa kaavaa kuin aiemmatkin kerrat.

Viime viikolla se taas tapahtui.

Suomalainen media teki kaikkensa vaikeuttaakseen laulaja Saara Aallon uraa – tai ainakin yritti saada Aallon näyttämään mahdollisimman huonolta.

Näin siis, jos uskomme Aaltoa itseään.

”Tuntuu siltä, että media haluaa luoda kuvaa, että mulla menis tosi huonosti. Surullista”, kirjoittaa Aalto viime torstaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

On jopa hieman hupaisaa, että Aalto käyttää (todennäköisesti tahattomasti) ”Surullista”-lopetusta arvostellessaan suomalaisen median epärehellisyyttä. Se on kuin suoraan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pelikirjasta: yksittäisestä ”Sad”-sanasta on muodostunut jo vuosien aikana Trumpin maneeri esimerkiksi juuri silloin, kun Trump haukkuu Twitterissä kotimaansa mediaa.

Hupaisuus piilee siinä, että Aallon väite suomalaisen median motiiveista tuntuu yhtä lailla käsittämättömältä kuin useimmat Trumpin syytökset. Niin ainakin kun katsoo, miten Aallosta Suomessa kirjoitetaan.

Mistä siis koko tapauksessa on kyse?

Kaikki alkoi viikko sitten maanantaina, kun talouslehti Forbesin nettisivuilla julkaistiin artikkeli Saara Aallosta.

Artikkelissa muun muassa väitettiin, että Aalto yksin olisi tuonut 150 miljoonaa euroa turismiteollisuuteen. Jutun hämmentävä väite nousi oletetusti suureksi puheenaiheeksi Suomessa, ja suurin osa isoista suomalaisista medioista lähti selvittämään kovalta kuulostavan väitteen todenmukaisuutta.

Vaikuttaa siltä, että Forbesin väitteen löyhänä lähteenä olisi Markkinoinnin & Mainonnan kaksi vuotta sitten julkaisema juttu, jonka mukaan Saara Aalto sai kolmen kuukauden aikana medianäkyvyyttä 150 miljoonan euron edestä. Se on kuitenkin aivan eri asia kuin 150 miljoonaa euroa tuloja turismiteollisuuteen.

Soitimme viime viikolla Visit Finlandin johtajalle Paavo Virkkuselle, jonka mukaan Aallon saaman huomion herättämä uteliaisuus on todella voinut näkyä matkailutulona nopeasti. Mitään tarkkoja summia on kuitenkin mahdotonta sanoa.

Yksittäinen luku ei ollut ainut asia, joka jutussa hämmensi ihmisiä. Jutun oli esimerkiksi kirjoittanut Christian Guiltenane, joka on kääntänyt Aallosta kertovan No Fear -kirjan englanniksi ja työskennellyt viime vuonna Euroviisujen aikaan Aallon pr-henkilönä.

Pienempiäkin virheitä jutusta löytyy: Aalto esimerkiksi kertoi Forbesin haastattelussa, että vuoden 2016 euroviisukarsinnoissa Aalto olisi saanut tuomareilta nolla pistettä, koska ”ei ollut ison levy-yhtiön artisti”. Väite ei pidä paikkaansa: Aalto sai tuomareilta 67 pistettä.

Jutussa kerrotaan Aallon olleen Suomen googlatuin henkilö vuosina 2016 ja 2017. Todellisuudessa Aalto oli googlatuin vain vuonna 2016. Samoin jutussa kerrotaan Aallon Monsters-kappaleen ”sementoineen suosion Espanjassa ja Ruotsissa”, mitä voi pitää varsin kovana väitteenä, koska esimerkiksi Espanjan Spotifyssa Aallon kappale ei noussut missään vaiheessa merkittävälle sijalle.

Lisäksi jutussa kerrottiin, että Aallosta olisi kirjoitettu ”suomalaisessa mediassa yli 11 000 juttua seuraavan 12 kuukauden aikana [X Factorin jälkeen]”. Tässäkin on tapahtunut väärintulkinta, joka pohjautuu Kauppalehden vuonna 2016 julkaisemaan juttuun.

Joulukuun puolivälissä julkaistussa jutussa kerrottiin, että mediaseurantayhtiö Meltwaterin mukaan Aallosta olisi tuohon mennessä ”vuoden aikana” julkaistu 11 100 juttua – mutta ei suinkaan vain suomalaisessa mediassa, vaan maailmanlaajuisesti. Myös Kauppalehden jutun luku on virheellinen: Meltwaterin mukaan juttuja vuonna 2016 maailmanlaajuisesti oli paljon enemmän, noin 40 000. Vuonna 2017 juttujen määrä tippui kymmenesosaan.

Aallosta ei siis ollut julkaistu yli 11 000 juttua X Factoria seuranneen 12 kuukauden aikana. Yksin suomalaisessa mediassa ei julkaistu minään vuonna Aallosta noin montaa juttua. Meltwaterista kerrotaan HS:lle, että heidän analyysinsä mukaan Aallosta kirjoitettiin suomalaisessa mediassa vuonna 2016 noin 6 000 juttua. Ylivoimaisesti suurin osa jutuista kirjoitettiin Britanniassa. X Factoria seuranneena vuonna Aallosta kirjoitettiin Suomessa noin 1 500 juttua.

Kun kaikkea tätä oli pyöritelty suomalaisessa mediassa parin päivän ajan, Forbes päätyi poistamaan koko jutun.

Iltalehti uutisoi torstaina, että jutun kirjoittaneen Guiltenanen avustajasuhde Forbesin kanssa oli lopetettu.

”Forbes on lopettanut suhteensa avustajansa kanssa, ja juttu poistettiin sivuiltamme, koska se ei noudattanut toimituksellisia ohjeita. Yksi tällaisista on eturistiriidat”, Forbesin edustaja kertoi Iltalehdelle.

Eturistiriidoilla viitataan juuri siihen, että Guiltenane on työskennellyt Aallon pr-henkilönä – siis saanut palkkaa Aallon julkisuuskuvan parantamisesta – mutta samalla kirjoittanut objektiiviseksi tai journalistiseksi verhotun henkilöhaastattelun Aallosta.

Hämmentävä saaga huipentui Aallon torstai-iltana kirjoittamaan Facebook-päivitykseen. Sen voi lukea kokonaisuudessaan tästä:
Kirjoituksessa Aalto lataa suorat sanat siitä, miten suomalainen media hänen mielestään toimii. Tässä muutamia otoksia.

”Yksi asia, mikä on selkeästi Suomen medialle vaikeaa, on se että kansainvälinen media kirjoittaa asioista yltiöpositiivisesti ja suomalaiseen makuun liioitellen. Tämä on tosi iso kulttuuriero, johon joudun itse koko ajan totutella. Suomessa liioitellaan lähinnä negatiivisia asioita, mutta kansainvälinen lehdistö liioittelee myös positiivisia asioita.”

”Oon surullinen ja hämmentynyt siitä, miten suomalainen tukee toista. Sanaton. Haluaako kukaan kansainvälinen toimittaja kohta tehdä musta juttuja, jos pitää pelätä valitusviestejä Suomesta?”

”Pitääkö mun painottaa tulevaisuudessa, että älä sitten varmasti kirjoita mitään liian positiivista tai käytä liioittelevia sanoja, koska muuten me joudutaan molemmat ongelmiin..?”

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Aallon mukaan suomalainen media sorsii häntä. Päinvastoin: se tuntuu olevan Aallolle säännöllinen aihe, jota hän tykkää nostaa esille.

Kun suomalainen media seurasi herkeämättömästi Aallon etenemistä Britannian X Factorissa vuonna 2016 ja kirjoitti myös tuomareilta tulleesta negatiivisesta palautteesta, Aalto ei tätä sulattanut.

”Mistä tää rakas Suomen media repii näitä juttuja, hienosti haluten mollata ja lannistaa jatkoonpääsyäni. Ihan niinku he olisivat olleet paikalla. 15 sekunnin pätkästä kirjoitetaan uutisia, jotka eivät pidä paikkaansa”, Aalto kirjoitti syksyllä 2016.

Seuraavana vuonna Aalto ihmetteli YleX:n haastattelussa, miksi suomalaiset kriitikot ”lyttäävät muusikkoja”. Myös Aallon Euroviisu-kappale Monstersin pohjustuksessa Aalto puhui siitä, miten kappale auttaa hänen pääsevän irti ”kaikista negatiivisista kommenteista”.

Kukaan ei taatusti kiistä, etteikö Aalto ole joutunut sietämään myös kovaa arvostelua, ja nimettömissä nettikommenteissa on varmasti ollut myös asiattomuuksia.

Tämä ei tosin eroa mitenkään siitä, miten mediassa käsitellään ketä tahansa taiteilijaa. Median tehtävä on nimenomaan toimia puolueettomana välineenä, joka voi myös kritisoida suosittuakin artistia, jos kokevat siihen olevan tarvetta. Tähän on tottunut jokainen suomalainen muusikko vuosien aikana, vaikka osalla tuntuu olevan aiheen kanssa enemmän kipuilua kuin toisilla.

Median tehtävänä on kertoa, jos julkisuudessa leviää perättömältä kuulostavia väitteitä. Kuten se, että Saara Aalto yksin olisi tuonut 150 miljoonaa euroa turismiteollisuuteen. Kun tämän väitteen todenperäisyyttä selvitetään jutun julkaisijalta, se ei ole ”valitusviesti”.

Samoin on täysin aiheellista hämmästellä, että kansainvälisesti maineikkaan talouslehden verkkosivuille ilmestyy Aallosta kertova juttu, jonka on kirjoittanut Aallon pr-henkilönä vuosi sitten työskennellyt ihminen. Tilannetta voisi verrata siihen, että suomalaisessa mediassa tunnetusta artistista julkaistaisiin ylistävä juttu, jonka on kirjoittanut hiljattain samaisen artistin tiedottajana työskennellyt henkilö. Journalismi ei ole mainontaa, ja siksi eri henkilöt kirjoittavat kehuvat tiedotteet ja jutut.

Aalto itse ei tunnu kirjoituksensa perusteella näkevän tässä ongelmaa. Ehkä se juuri kertoo jotain olennaista hänen mediasuhteistaan.

Tuntuu täysin hatuista vetäistyltä ajatukselta, että suomalaisella medialla olisi jonkinlainen agenda, jolla se haluaisi ”luoda kuvan, että Aallolla menee huonosti”. Kuka siitä hyötyisi mitään?

Paljon realistisempi selitys on se, että suomalainen media kirjoittaa Aallosta kaikista eri näkökulmista, koska Aalto tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Siksi suomalaismediassa kirjoitetaan niin menestyksestä kansainvälisissä kykykilpailuissa, laulu-uran etenemisen todistettavista ongelmista kuin erikoisista ulkomaisten medioiden haastatteluistakin.

Kun Suomessa alkoi levitä Aallon luottotoimittajan brittitabloidi The Suniin kirjoittama ”uutinen” siitä, että Aalto voisi olla Spice Girls -yhtyeen uusi jäsen, oli oleellista kertoa, että koko väitetty tieto pohjautui Uuden musiikin kilpailun lehdistötilaisuudessa esitettyyn vitsiin. Pyrkimyksenä ei ollut lytätä tai kampittaa Aaltoa, vaan kertoa totuus asiasta.

Kaikkein erikoisinta on se, että Aalto unohtaa aina suomalaista mediaa, sen toimintatapoja ja motiiveja arvostellessaan sen, miten tuhottoman paljon hänestä julkaistaan Suomessa varauksettoman kehuvia juttuja.

Aallon väite siitä, että Suomessa ”liioitellaan lähinnä negatiivisia juttuja”, on täysin perätön, jos vaivautuu yhtään käymään läpi, miten Aallosta on viime vuosina Suomessa kirjoitettu.

On oikeastaan varsin yhdentekevää, montako tuhatta juttua Aallosta loppujen lopuksi kirjoitettiin huomion huippuvuonna 2016, jolloin Aalto kilpaili menestyksekkäästi Britannian X Factorissa.

Aallosta kirjoitettiin jatkuvalla tahdilla juttuja, joista iso osa ylisti Aallon laulusuorituksia ja etenemistä kilpailussa. Tämmöiset otsikot olivat arkipäivää:

Saara Aallolta jälleen häikäisevä esitys - ’Sinulla on uskomaton ääni’

Saara Aalto on jo tähti – seuraavaksi nähdään, mihin se riittää

Saara Aalto hurmasi X Factor -tuomarit – Simon Cowell: ’Rakastan sinua ja olet fantastinen!’

Toki mukana oli myös kriittisiä juttuja, mutta jos niitä ei olisi ollut ollenkaan, olisin todella huolissani. Eikä ylistys todellakaan ole jäänyt vain X Factor -aikaan. Vain pari päivää Aallon viimeisimmän mediakritiikin jälkeen laulaja kilpaili Britannian Dancing on Ice -kilpailun finaalissa. Sekä Iltalehti että Ilta-Sanomat seurasivat kilpailua hetki hetkeltä.

Aalto jäi lopulta kolmanneksi.

Millaisia juttuja ”lähinnä negatiivisilla asioilla liioitteleva” suomalaismedia kirjoitti lopputuloksesta?

Saara Aalto taisteli voitosta Dancing on Ice -finaalissa – upeasti kolmannelle sijalle”, ylisti Ilta-Sanomat.

Saara Aalto on kovissa liemissä keitetty taistelija – kovatasoisen kisan kolmas sija on ylpeyden aihe”, julisti Iltalehti.

Yksi asia on siis varmaa: jos Aallon uralla laulajana tapahtuu joskus kauan odotettu läpimurto, suomalainen media on taatusti ensimmäisenä hehkuttamassa sitä.

Niin kauan kun suosio jää siihen, että tämän vuoden alussa julkaistu Let It Go -cover-versio kerää Spotifyssa parissa kuukaudessa noin 70 000 toistoa, ei uutisoitavaa ole.

Oikaisu 12.3. kello 10.23: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Forbesin jutussa olisi sanottu Aallosta kirjoitetun vuoden 2016 aikana 11 100 juttua. Todellisuudessa jutussa väitettiin, että Aallosta olisi kirjoitettu pelkästään suomalaisessa mediassa X Factoria seuranneen 12 kuukauden aikana 11 100 juttua.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Katariina Souri on yksi näiden vaalien kuumimpia julkkisnimiä, vaikka puolueelle tuli yllätyksenä hänen tiedenäkemyksensä – lääkekritiikki ja ketodieetti

 2. 2

  Antti Rinne takelteli eilen, aiheutti hämmennystä Ylen vaalitentissä silmälaseillaan ja väitti Sdp:tä nuorison suosikkipuolueeksi – tässä parhaat palat giffeinä

 3. 3

  Tiesitkö? Lemmikkien peräaukot ahdistavat ihmisiä niin, että niitä peitetään koristein

  Tilaajille
 4. 4

  ”Vaikuttaa naurettavalta, että Suomi olisi maailman onnellisin maa” – Amerikkalais­media selvitti, miksi voitamme vertailut, ja totesi, että käytämme väärää sanaa

 5. 5

  Haaviston mukaan lyijytöntä bensiiniä kehitettiin ensin Suomessa ja muu maailma seurasi perässä – tarkistimme tämän ja muut faktat Ylen tentistä, tässä parhaat palat giffeinä

 1. 1

  Katariina Souri on yksi näiden vaalien kuumimpia julkkisnimiä, vaikka puolueelle tuli yllätyksenä hänen tiedenäkemyksensä – lääkekritiikki ja ketodieetti

 2. 2

  Antti Rinne takelteli eilen, aiheutti hämmennystä Ylen vaalitentissä silmälaseillaan ja väitti Sdp:tä nuorison suosikkipuolueeksi – tässä parhaat palat giffeinä

 3. 3

  ”Vaikuttaa naurettavalta, että Suomi olisi maailman onnellisin maa” – Amerikkalais­media selvitti, miksi voitamme vertailut, ja totesi, että käytämme väärää sanaa

 4. 4

  Pikatestissä Kampin uusi cocktailbaari Cartel Room, jonka oivalliset juomat vaativat vaivannäköä baarimikoilta

 5. 5

  Haaviston mukaan lyijytöntä bensiiniä kehitettiin ensin Suomessa ja muu maailma seurasi perässä – tarkistimme tämän ja muut faktat Ylen tentistä, tässä parhaat palat giffeinä

 6. 6

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 7. 7

  Juha Sipilä puhui Ylen tentissä pehmoisia velkaantumisesta ja liioitteli työmarkkinoiden surkeutta – tässä parhaat palat giffeinä

 8. 8

  Lapin erämaassa asuvasta nuoresta naisesta otetut valokuvat herättävät huomiota maailmalla

 9. 9

  Euroopan unioni ei estä jatkossakaan meemien jakamista – näin asiasta päätettiin eilen

 10. 10

  Tämän takia villi faniteoria Game of Thronesin Yön kuninkaasta ei pidä paikkaansa ja koko hahmo on luultavasti sarjan suurin hämäys

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Vaikuttaa naurettavalta, että Suomi olisi maailman onnellisin maa” – Amerikkalais­media selvitti, miksi voitamme vertailut, ja totesi, että käytämme väärää sanaa

 2. 2

  En pystynyt keskittymään, ja kaikki ylimääräinen aika oli maailmasta kadonnut. Löysin tähän syypään luikertelemasta sänkyni takaa.

 3. 3

  Katariina Souri on yksi näiden vaalien kuumimpia julkkisnimiä, vaikka puolueelle tuli yllätyksenä hänen tiedenäkemyksensä – lääkekritiikki ja ketodieetti

 4. 4

  Antti Rinne takelteli eilen, aiheutti hämmennystä Ylen vaalitentissä silmälaseillaan ja väitti Sdp:tä nuorison suosikkipuolueeksi – tässä parhaat palat giffeinä

 5. 5

  Tämän takia villi faniteoria Game of Thronesin Yön kuninkaasta ei pidä paikkaansa ja koko hahmo on luultavasti sarjan suurin hämäys

 6. 6

  Juha Sipilä puhui Ylen tentissä pehmoisia velkaantumisesta ja liioitteli työmarkkinoiden surkeutta – tässä parhaat palat giffeinä

 7. 7

  Alma kertoo ensimmäistä kertaa haastattelussa homoudestaan – koska haluaa olla tyttöystävänsä kanssa aivan kuin kaikki muutkin

 8. 8

  Sari Essayah turvautui Ylen tentissä hämäykseen, kun puheeksi tuli sukupuolten moninaisuus – tässä parhaat palat giffeinä

 9. 9

  Haaviston mukaan lyijytöntä bensiiniä kehitettiin ensin Suomessa ja muu maailma seurasi perässä – tarkistimme tämän ja muut faktat Ylen tentistä, tässä parhaat palat giffeinä

 10. 10

  Kun poptähdet pysyvät vaiti homoudestaan, he antavat ymmärtää, että siinä on jotain väärää. Alman peloton avoimuus on muutos, jota olemme odottaneet

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Uutuusdokumentti sai ihmiset kaduille Ruotsissa: 47-vuotiaana traagisesti kuolleen Josefin Nilssonin kohtalo kuohuttaa

 2. 2

  Annalla on unelmiensa parisuhde, jonka ainut ongelma on, että mies on varattu – ”Ei se tietysti kivalta tunnu, mutta koen, että mies on vastuussa omista teoistaan”

  Tilaajille
 3. 3

  Kansan suosikki pääministeriksi on Pekka Haavisto, Antti Rinteen suosio on heikompi kuin hänen puolueensa

 4. 4

  Tutkimus: Ihminen keksi jumalat vahtimaan moraalia, kun yhteiskunnat kasvoivat suuriksi

  Tilaajille
 5. 5

  EU hyväksyi uudet digi­tekijän­oikeudet: ”Haluaisin lyödä Googlea ja Facebookia”

 6. 6

  Suomen suosituin seksin­myynti­sivusto Sihteeri­opisto meni yllättäen kiinni netissä

 7. 7

  Noroviruskausi on nyt huipussaan eikä tautiin ole lääkettä: ”Se, että juo pelkkää vettä, on väärin”, kertoo asiantuntija

 8. 8

  Pettynyt Kalle Korhonen, 3, oli jo pillahtamassa itkuun, kun lähikaupan myyjät riensivät apuun

 9. 9

  Asta Viertola, 35, päätyi Myyrmäkeen puolivahingossa – Länsi-Vantaalle vetävät nyt halvempi matkalippu ja edullisemmat asunnot

 10. 10

  Edes vauvamaha ei estä brittimediaa ilkeilemästä Meghan Marklelle – Entinen Hollywood-tähti joutuu käymään läpi saman prässin kuin prinsessa Diana ja moni muu

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kevin Spaceyn lukiolaistyttöä riisuva perheenisä kaatoi monen kupin, mutta oikeasti hittielokuva American Beautysta piti tulla paljon pahempi

  Tilaajille
 2. 2

  EU hyväksyi uudet digi­tekijän­oikeudet: ”Haluaisin lyödä Googlea ja Facebookia”

 3. 3

  ”Orpo yritti purkaa tätä hoivapommia, mutta ei siinä oikein onnistunut” – Petteri Orpo väisteli kysymystä sitovasta hoitajamitoituksesta Ylen vaalitentissä

 4. 4

  Katariina Souri on yksi näiden vaalien kuumimpia julkkisnimiä, vaikka puolueelle tuli yllätyksenä hänen tiedenäkemyksensä – lääkekritiikki ja ketodieetti

 5. 5

  ”Epäilyttävien miesten” nähtiin piilottelevan jäte­säkkejä metsään Sipoossa – Poliisi sai kiinni kansainvälisen rikollisryhmän

 6. 6

  Suomen suosituin seksin­myynti­sivusto Sihteeri­opisto meni yllättäen kiinni netissä

 7. 7

  Noroviruskausi on nyt huipussaan eikä tautiin ole lääkettä: ”Se, että juo pelkkää vettä, on väärin”, kertoo asiantuntija

 8. 8

  Pettynyt Kalle Korhonen, 3, oli jo pillahtamassa itkuun, kun lähikaupan myyjät riensivät apuun

 9. 9

  Uutuusdokumentti sai ihmiset kaduille Ruotsissa: 47-vuotiaana traagisesti kuolleen Josefin Nilssonin kohtalo kuohuttaa

 10. 10

  Antti Rinne takelteli eilen, aiheutti hämmennystä Ylen vaalitentissä silmälaseillaan ja väitti Sdp:tä nuorison suosikkipuolueeksi – tässä parhaat palat giffeinä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  HS:n erikoisartikkeli vie Kiinan uiguuri­alueelle, missä historian käsittämättömin kontrolli­koneisto aivo­pesee ihmisiä ja ahdistelee toimittajaa joka askeleella

  Tilaajille
 2. 2

  Keskellä suomalaista metsää on pieni mökki, josta aukeaa näkymä ihmis­kunnan kohtaloon – Tässä on hiili­nielu, mutta onko siitä planeetan pelastajaksi?

  Tilaajille
 3. 3

  Junes Lokka on kutsunut itseään ”läpällä” rasistiksi, mutta saiko Johanna Vehkoo tehdä niin vakavissaan? Tätä pohdittiin tänään oikeudessa

 4. 4

  Trumpin entinen YK-lähettiläs sohaisi mehiläis­pesään arvostellessaan Suomen terveyden­huoltoa: ”Tiedätkö edes missä Suomi on?”

 5. 5

  ”Orpo yritti purkaa tätä hoivapommia, mutta ei siinä oikein onnistunut” – Petteri Orpo väisteli kysymystä sitovasta hoitajamitoituksesta Ylen vaalitentissä

 6. 6

  Jään uumenista nousee vihainen jätti – Siperian ikiroudassa ratkaistaan planeettamme kohtalo, ja nyt poromies Nikolai Tasmanovin rautakanki uppoaa liian syvälle

  Tilaajille
 7. 7

  Matkustajia nostettiin vinssillä korkeuksiin rajussa tuulessa – uusi video näyttää, miten merihätään joutuneen laivan pelastus­operaatio eteni Norjassa

 8. 8

  Helsinki vai Tšernobyl? Testaa, kuinka hyvin erotat Suomen pää­kaupungin ydin­tuhoalueesta

 9. 9

  Neljä vuotta KonMari-villityksen jälkeen: ”Överiksi meni”, sanoo yksi – mutta osalla elämä muuttui pysyvästi paremmaksi

  Tilaajille
 10. 10

  ”Vaikuttaa naurettavalta, että Suomi olisi maailman onnellisin maa” – Amerikkalais­media selvitti, miksi voitamme vertailut, ja totesi, että käytämme väärää sanaa

 11. Näytä lisää