Saara Aaltoa ylistetään Suomessa loputtomasti, mutta laulajan mukaan hänen urastaan halutaan vain luoda mahdollisimman huono kuva

Viime viikolla nähtiin jälleen yksi taistelu Saara Aallon ja suomalaisen median välillä. Se muistuttaa täysin samaa kaavaa kuin aiemmatkin kerrat.

Viime viikolla se taas tapahtui.

Suomalainen media teki kaikkensa vaikeuttaakseen laulaja Saara Aallon uraa – tai ainakin yritti saada Aallon näyttämään mahdollisimman huonolta.

Näin siis, jos uskomme Aaltoa itseään.

”Tuntuu siltä, että media haluaa luoda kuvaa, että mulla menis tosi huonosti. Surullista”, kirjoittaa Aalto viime torstaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

On jopa hieman hupaisaa, että Aalto käyttää (todennäköisesti tahattomasti) ”Surullista”-lopetusta arvostellessaan suomalaisen median epärehellisyyttä. Se on kuin suoraan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pelikirjasta: yksittäisestä ”Sad”-sanasta on muodostunut jo vuosien aikana Trumpin maneeri esimerkiksi juuri silloin, kun Trump haukkuu Twitterissä kotimaansa mediaa.

Hupaisuus piilee siinä, että Aallon väite suomalaisen median motiiveista tuntuu yhtä lailla käsittämättömältä kuin useimmat Trumpin syytökset. Niin ainakin kun katsoo, miten Aallosta Suomessa kirjoitetaan.

Mistä siis koko tapauksessa on kyse?

Kaikki alkoi viikko sitten maanantaina, kun talouslehti Forbesin nettisivuilla julkaistiin artikkeli Saara Aallosta.

Artikkelissa muun muassa väitettiin, että Aalto yksin olisi tuonut 150 miljoonaa euroa turismiteollisuuteen. Jutun hämmentävä väite nousi oletetusti suureksi puheenaiheeksi Suomessa, ja suurin osa isoista suomalaisista medioista lähti selvittämään kovalta kuulostavan väitteen todenmukaisuutta.

Vaikuttaa siltä, että Forbesin väitteen löyhänä lähteenä olisi Markkinoinnin & Mainonnan kaksi vuotta sitten julkaisema juttu, jonka mukaan Saara Aalto sai kolmen kuukauden aikana medianäkyvyyttä 150 miljoonan euron edestä. Se on kuitenkin aivan eri asia kuin 150 miljoonaa euroa tuloja turismiteollisuuteen.

Soitimme viime viikolla Visit Finlandin johtajalle Paavo Virkkuselle, jonka mukaan Aallon saaman huomion herättämä uteliaisuus on todella voinut näkyä matkailutulona nopeasti. Mitään tarkkoja summia on kuitenkin mahdotonta sanoa.

Yksittäinen luku ei ollut ainut asia, joka jutussa hämmensi ihmisiä. Jutun oli esimerkiksi kirjoittanut Christian Guiltenane, joka on kääntänyt Aallosta kertovan No Fear -kirjan englanniksi ja työskennellyt viime vuonna Euroviisujen aikaan Aallon pr-henkilönä.

Pienempiäkin virheitä jutusta löytyy: Aalto esimerkiksi kertoi Forbesin haastattelussa, että vuoden 2016 euroviisukarsinnoissa Aalto olisi saanut tuomareilta nolla pistettä, koska ”ei ollut ison levy-yhtiön artisti”. Väite ei pidä paikkaansa: Aalto sai tuomareilta 67 pistettä.

Jutussa kerrotaan Aallon olleen Suomen googlatuin henkilö vuosina 2016 ja 2017. Todellisuudessa Aalto oli googlatuin vain vuonna 2016. Samoin jutussa kerrotaan Aallon Monsters-kappaleen ”sementoineen suosion Espanjassa ja Ruotsissa”, mitä voi pitää varsin kovana väitteenä, koska esimerkiksi Espanjan Spotifyssa Aallon kappale ei noussut missään vaiheessa merkittävälle sijalle.

Lisäksi jutussa kerrottiin, että Aallosta olisi kirjoitettu ”suomalaisessa mediassa yli 11 000 juttua seuraavan 12 kuukauden aikana [X Factorin jälkeen]”. Tässäkin on tapahtunut väärintulkinta, joka pohjautuu Kauppalehden vuonna 2016 julkaisemaan juttuun.

Joulukuun puolivälissä julkaistussa jutussa kerrottiin, että mediaseurantayhtiö Meltwaterin mukaan Aallosta olisi tuohon mennessä ”vuoden aikana” julkaistu 11 100 juttua – mutta ei suinkaan vain suomalaisessa mediassa, vaan maailmanlaajuisesti. Myös Kauppalehden jutun luku on virheellinen: Meltwaterin mukaan juttuja vuonna 2016 maailmanlaajuisesti oli paljon enemmän, noin 40 000. Vuonna 2017 juttujen määrä tippui kymmenesosaan.

Aallosta ei siis ollut julkaistu yli 11 000 juttua X Factoria seuranneen 12 kuukauden aikana. Yksin suomalaisessa mediassa ei julkaistu minään vuonna Aallosta noin montaa juttua. Meltwaterista kerrotaan HS:lle, että heidän analyysinsä mukaan Aallosta kirjoitettiin suomalaisessa mediassa vuonna 2016 noin 6 000 juttua. Ylivoimaisesti suurin osa jutuista kirjoitettiin Britanniassa. X Factoria seuranneena vuonna Aallosta kirjoitettiin Suomessa noin 1 500 juttua.

Kun kaikkea tätä oli pyöritelty suomalaisessa mediassa parin päivän ajan, Forbes päätyi poistamaan koko jutun.

Iltalehti uutisoi torstaina, että jutun kirjoittaneen Guiltenanen avustajasuhde Forbesin kanssa oli lopetettu.

”Forbes on lopettanut suhteensa avustajansa kanssa, ja juttu poistettiin sivuiltamme, koska se ei noudattanut toimituksellisia ohjeita. Yksi tällaisista on eturistiriidat”, Forbesin edustaja kertoi Iltalehdelle.

Eturistiriidoilla viitataan juuri siihen, että Guiltenane on työskennellyt Aallon pr-henkilönä – siis saanut palkkaa Aallon julkisuuskuvan parantamisesta – mutta samalla kirjoittanut objektiiviseksi tai journalistiseksi verhotun henkilöhaastattelun Aallosta.

Hämmentävä saaga huipentui Aallon torstai-iltana kirjoittamaan Facebook-päivitykseen. Sen voi lukea kokonaisuudessaan tästä:
Kirjoituksessa Aalto lataa suorat sanat siitä, miten suomalainen media hänen mielestään toimii. Tässä muutamia otoksia.

”Yksi asia, mikä on selkeästi Suomen medialle vaikeaa, on se että kansainvälinen media kirjoittaa asioista yltiöpositiivisesti ja suomalaiseen makuun liioitellen. Tämä on tosi iso kulttuuriero, johon joudun itse koko ajan totutella. Suomessa liioitellaan lähinnä negatiivisia asioita, mutta kansainvälinen lehdistö liioittelee myös positiivisia asioita.”

”Oon surullinen ja hämmentynyt siitä, miten suomalainen tukee toista. Sanaton. Haluaako kukaan kansainvälinen toimittaja kohta tehdä musta juttuja, jos pitää pelätä valitusviestejä Suomesta?”

”Pitääkö mun painottaa tulevaisuudessa, että älä sitten varmasti kirjoita mitään liian positiivista tai käytä liioittelevia sanoja, koska muuten me joudutaan molemmat ongelmiin..?”

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Aallon mukaan suomalainen media sorsii häntä. Päinvastoin: se tuntuu olevan Aallolle säännöllinen aihe, jota hän tykkää nostaa esille.

Kun suomalainen media seurasi herkeämättömästi Aallon etenemistä Britannian X Factorissa vuonna 2016 ja kirjoitti myös tuomareilta tulleesta negatiivisesta palautteesta, Aalto ei tätä sulattanut.

”Mistä tää rakas Suomen media repii näitä juttuja, hienosti haluten mollata ja lannistaa jatkoonpääsyäni. Ihan niinku he olisivat olleet paikalla. 15 sekunnin pätkästä kirjoitetaan uutisia, jotka eivät pidä paikkaansa”, Aalto kirjoitti syksyllä 2016.

Seuraavana vuonna Aalto ihmetteli YleX:n haastattelussa, miksi suomalaiset kriitikot ”lyttäävät muusikkoja”. Myös Aallon Euroviisu-kappale Monstersin pohjustuksessa Aalto puhui siitä, miten kappale auttaa hänen pääsevän irti ”kaikista negatiivisista kommenteista”.

Kukaan ei taatusti kiistä, etteikö Aalto ole joutunut sietämään myös kovaa arvostelua, ja nimettömissä nettikommenteissa on varmasti ollut myös asiattomuuksia.

Tämä ei tosin eroa mitenkään siitä, miten mediassa käsitellään ketä tahansa taiteilijaa. Median tehtävä on nimenomaan toimia puolueettomana välineenä, joka voi myös kritisoida suosittuakin artistia, jos kokevat siihen olevan tarvetta. Tähän on tottunut jokainen suomalainen muusikko vuosien aikana, vaikka osalla tuntuu olevan aiheen kanssa enemmän kipuilua kuin toisilla.

Median tehtävänä on kertoa, jos julkisuudessa leviää perättömältä kuulostavia väitteitä. Kuten se, että Saara Aalto yksin olisi tuonut 150 miljoonaa euroa turismiteollisuuteen. Kun tämän väitteen todenperäisyyttä selvitetään jutun julkaisijalta, se ei ole ”valitusviesti”.

Samoin on täysin aiheellista hämmästellä, että kansainvälisesti maineikkaan talouslehden verkkosivuille ilmestyy Aallosta kertova juttu, jonka on kirjoittanut Aallon pr-henkilönä vuosi sitten työskennellyt ihminen. Tilannetta voisi verrata siihen, että suomalaisessa mediassa tunnetusta artistista julkaistaisiin ylistävä juttu, jonka on kirjoittanut hiljattain samaisen artistin tiedottajana työskennellyt henkilö. Journalismi ei ole mainontaa, ja siksi eri henkilöt kirjoittavat kehuvat tiedotteet ja jutut.

Aalto itse ei tunnu kirjoituksensa perusteella näkevän tässä ongelmaa. Ehkä se juuri kertoo jotain olennaista hänen mediasuhteistaan.

Tuntuu täysin hatuista vetäistyltä ajatukselta, että suomalaisella medialla olisi jonkinlainen agenda, jolla se haluaisi ”luoda kuvan, että Aallolla menee huonosti”. Kuka siitä hyötyisi mitään?

Paljon realistisempi selitys on se, että suomalainen media kirjoittaa Aallosta kaikista eri näkökulmista, koska Aalto tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Siksi suomalaismediassa kirjoitetaan niin menestyksestä kansainvälisissä kykykilpailuissa, laulu-uran etenemisen todistettavista ongelmista kuin erikoisista ulkomaisten medioiden haastatteluistakin.

Kun Suomessa alkoi levitä Aallon luottotoimittajan brittitabloidi The Suniin kirjoittama ”uutinen” siitä, että Aalto voisi olla Spice Girls -yhtyeen uusi jäsen, oli oleellista kertoa, että koko väitetty tieto pohjautui Uuden musiikin kilpailun lehdistötilaisuudessa esitettyyn vitsiin. Pyrkimyksenä ei ollut lytätä tai kampittaa Aaltoa, vaan kertoa totuus asiasta.

Kaikkein erikoisinta on se, että Aalto unohtaa aina suomalaista mediaa, sen toimintatapoja ja motiiveja arvostellessaan sen, miten tuhottoman paljon hänestä julkaistaan Suomessa varauksettoman kehuvia juttuja.

Aallon väite siitä, että Suomessa ”liioitellaan lähinnä negatiivisia juttuja”, on täysin perätön, jos vaivautuu yhtään käymään läpi, miten Aallosta on viime vuosina Suomessa kirjoitettu.

On oikeastaan varsin yhdentekevää, montako tuhatta juttua Aallosta loppujen lopuksi kirjoitettiin huomion huippuvuonna 2016, jolloin Aalto kilpaili menestyksekkäästi Britannian X Factorissa.

Aallosta kirjoitettiin jatkuvalla tahdilla juttuja, joista iso osa ylisti Aallon laulusuorituksia ja etenemistä kilpailussa. Tämmöiset otsikot olivat arkipäivää:

Saara Aallolta jälleen häikäisevä esitys - ’Sinulla on uskomaton ääni’

Saara Aalto on jo tähti – seuraavaksi nähdään, mihin se riittää

Saara Aalto hurmasi X Factor -tuomarit – Simon Cowell: ’Rakastan sinua ja olet fantastinen!’

Toki mukana oli myös kriittisiä juttuja, mutta jos niitä ei olisi ollut ollenkaan, olisin todella huolissani. Eikä ylistys todellakaan ole jäänyt vain X Factor -aikaan. Vain pari päivää Aallon viimeisimmän mediakritiikin jälkeen laulaja kilpaili Britannian Dancing on Ice -kilpailun finaalissa. Sekä Iltalehti että Ilta-Sanomat seurasivat kilpailua hetki hetkeltä.

Aalto jäi lopulta kolmanneksi.

Millaisia juttuja ”lähinnä negatiivisilla asioilla liioitteleva” suomalaismedia kirjoitti lopputuloksesta?

Saara Aalto taisteli voitosta Dancing on Ice -finaalissa – upeasti kolmannelle sijalle”, ylisti Ilta-Sanomat.

Saara Aalto on kovissa liemissä keitetty taistelija – kovatasoisen kisan kolmas sija on ylpeyden aihe”, julisti Iltalehti.

Yksi asia on siis varmaa: jos Aallon uralla laulajana tapahtuu joskus kauan odotettu läpimurto, suomalainen media on taatusti ensimmäisenä hehkuttamassa sitä.

Niin kauan kun suosio jää siihen, että tämän vuoden alussa julkaistu Let It Go -cover-versio kerää Spotifyssa parissa kuukaudessa noin 70 000 toistoa, ei uutisoitavaa ole.

Oikaisu 12.3. kello 10.23: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Forbesin jutussa olisi sanottu Aallosta kirjoitetun vuoden 2016 aikana 11 100 juttua. Todellisuudessa jutussa väitettiin, että Aallosta olisi kirjoitettu pelkästään suomalaisessa mediassa X Factoria seuranneen 12 kuukauden aikana 11 100 juttua.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Game of Thronesin viikko: Kahdeksan miljoonaa kertaa katsottu meemivideo ja George R. R. Martinin uusi kommentti sarjan lopusta

 2. 2

  Tämä viraaliksi levinnyt video on niin kamala, että se on aivan mahtava – eikä sillä ole mitään tekemistä kiinteistön­välityksen kanssa, vaikka pitäisi olla

 3. 3

  Game of Thronesin viimeinen kausi alkoi – ensimmäinen jakso oli erinomainen, ja kuulimme siinä kauden tärkeimmän kysymyksen

 4. 4

  Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

 5. 5

  Internet villiintyi tästä sympaattisesta kuvasta, jossa tuntematon kissa käpertyi leikkauksesta toipuvan miehen viereen

 6. 6

  Viisi annosta, joita pitää syödä Kruununhaassa

  Tilaajille
 7. 7

  Game of Thrones alkaa tällä viikolla – tässä jutussa on kaikki tieto, jonka tarvitset uutta kautta varten

 8. 8

  Olutravintolan palvelu oli vertaansa vailla – Pikatestissä Pikkulintu, joka toimii nyt myös keskustassa

 9. 9

  Konalan teollisuus­alueella sijaitseva kiitetty nepalilainen suorastaan huvittaa hienostelemat­tomuudellaan

 10. 10

  Paavo Väyrynen yritti varastaa huomion MTV:n vaalitentistä parin sekunnin vastamainoksella, ja internetiä tempaus lähinnä huvitti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tämä viraaliksi levinnyt video on niin kamala, että se on aivan mahtava – eikä sillä ole mitään tekemistä kiinteistön­välityksen kanssa, vaikka pitäisi olla

 2. 2

  Game of Thronesin viimeinen kausi alkoi – ensimmäinen jakso oli erinomainen, ja kuulimme siinä kauden tärkeimmän kysymyksen

 3. 3

  Game of Thronesin viikko: Kahdeksan miljoonaa kertaa katsottu meemivideo ja George R. R. Martinin uusi kommentti sarjan lopusta

 4. 4

  Kiinalaisten omistama Tiktok on lasten sovellus numero yksi juuri nyt – ja nyt suurvaltanaapuri Intia kielsi sen

 5. 5

  Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

 6. 6

  Internet villiintyi tästä sympaattisesta kuvasta, jossa tuntematon kissa käpertyi leikkauksesta toipuvan miehen viereen

 7. 7

  Olutravintolan palvelu oli vertaansa vailla – Pikatestissä Pikkulintu, joka toimii nyt myös keskustassa

 8. 8

  Kaksi äänesti kommunisteja Westendissä – taas

 9. 9

  Osallistu Suureen Kuolemapörssiin – äänestä, kuka Game of Thronesin hahmoista istuu kauden lopulla valtaistuimella, kuka jää henkiin ja kuka kuolee

 10. 10

  Game of Thrones alkaa tällä viikolla – tässä jutussa on kaikki tieto, jonka tarvitset uutta kautta varten

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

 2. 2

  Game of Thronesin viimeinen kausi alkoi – ensimmäinen jakso oli erinomainen, ja kuulimme siinä kauden tärkeimmän kysymyksen

 3. 3

  Kaksi äänesti kommunisteja Westendissä – taas

 4. 4

  Näin Jussi Halla-ahon silmät syttyivät, kun hän kertoi, mitä tekisi Ylen rahoitukselle – kokosimme parhaat palat Ylen suuresta vaalikeskustelusta

 5. 5

  Paavo Väyrynen yritti varastaa huomion MTV:n vaalitentistä parin sekunnin vastamainoksella, ja internetiä tempaus lähinnä huvitti

 6. 6

  Tämä viraaliksi levinnyt video on niin kamala, että se on aivan mahtava – eikä sillä ole mitään tekemistä kiinteistön­välityksen kanssa, vaikka pitäisi olla

 7. 7

  Game of Thronesin uusi jakso julkaistiin yöllä, HBO:n palvelut kaatuivat heti – Näillä meemeillä fanit kertovat, mitä he asiasta ajattelevat

 8. 8

  Internet villiintyi tästä sympaattisesta kuvasta, jossa tuntematon kissa käpertyi leikkauksesta toipuvan miehen viereen

 9. 9

  Ylen vaalistudion politiikan tuntijat joutuivat selostamaan jääkiekkoa, ja se oli upeaa

 10. 10

  Game of Thrones alkaa tällä viikolla – tässä jutussa on kaikki tieto, jonka tarvitset uutta kautta varten

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Isä sai taas tuomion tyttärensä raiskauksista, vuosia sitten hänet oli tuomittu vanhempaan tyttäreen kohdistuneista seksuaalirikoksista

 2. 2

  Timo Soini jättää politiikan

 3. 3

  Laura Huhtasaari ja joukko muita perussuomalaisten kansanedustajia ehdolle eurovaaleihin – Halla-aho vältteli taas kysymystä blogiteksteistä

 4. 4

  Jussi Karppinen oli asuntokaupan vallankumouksellinen, jolla oli idea – Vain kaksi vuotta myöhemmin tuho oli lähes täydellinen

  Tilaajille
 5. 5

  Antti Rinne: Tulevaan hallitukseen vähintään 40 prosenttia kumpaakin sukupuolta, hallituspuolueet tiedossa heti vapun jälkeen

 6. 6

  Fingerpori-elokuvan traileri on julki – Jeesus juoksee veden päällä uima-altaassa, Rivo-Riitta näkee hautakivensä ja lääkäri suorittaa julkista terveydenhuoltoa yleisön edessä

 7. 7

  Jussi Halla-ahon blogikirjoituksista ja ”ihmiskäsityksestä” tuli hidaste perussuomalaisten hallitustielle – Näin Halla-aho kirjoitti vähemmistöistä vuosikymmen sitten

 8. 8

  Helsingissä on jo alueita, joilla yli puolet pikku­lapsista on vieraskielisiä – Hilja Alava, 2, oppii sujuvasti somalia

 9. 9

  Miksi tuo komea mies on kiinnostunut minusta, mietti Tuula Visa – Nyt hän pyörittää yhden naisen etsivätoimistoa ja takoo järkeä rakastuneiden naisten päähän

  Tilaajille
 10. 10

  ”Ministeri juhlii sitä, että alkoholisoitunut näpistelijä saadaan vankilaan” – Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvostelee Suomen kriminaalipolitiikkaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jussi Halla-ahon blogikirjoituksista ja ”ihmiskäsityksestä” tuli hidaste perussuomalaisten hallitustielle – Näin Halla-aho kirjoitti vähemmistöistä vuosikymmen sitten

 2. 2

  Kommentti: Vasemmiston temppu näyttää, miten tähti­ehdokkailla hämätään äänestäjiä eurovaaleissa

 3. 3

  Helsingissä on jo alueita, joilla yli puolet pikku­lapsista on vieraskielisiä – Hilja Alava, 2, oppii sujuvasti somalia

 4. 4

  Tiedätkö, mitä tämä pienen pieni kolmio auton bensa­mittarissa tarkoittaa? Nerokas apuväline ilmestyi kojelautoihin 30 vuotta sitten

 5. 5

  Jussi Karppinen oli asuntokaupan vallankumouksellinen, jolla oli idea – Vain kaksi vuotta myöhemmin tuho oli lähes täydellinen

  Tilaajille
 6. 6

  ”Ministeri juhlii sitä, että alkoholisoitunut näpistelijä saadaan vankilaan” – Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvostelee Suomen kriminaalipolitiikkaa

 7. 7

  Olympiastadionin remontissa tehtiin historiallinen löytö

  Tilaajille
 8. 8

  Kommentti: Keskusta ja kokoomus ovat tilassa, joka ei anna aihetta Antti Rinteen optimismille

 9. 9

  Ainakin 29 saksalaisturistia kuoli bussiturmassa Madeiralla – Saarelta etsitään saksan taitajia loukkaantuneita lohduttamaan

 10. 10

  Yksi kartta näyttää, kuinka raju kirkon jäsenkato on tällä vuosikymmenellä ollut: ”Ei tätä kehitystä tempuilla tai saarnoilla muuteta”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Notre Dame jälleenrakennetaan viidessä vuodessa, lupaa presidentti Macron

 2. 2

  Ääniensä näköinen Suomi on kirjava ja pohjasta paksu – HS:n erikoisartikkeli piirtää vaalituloksen kartalle

 3. 3

  Vaalitulos ratkesi äärimmäisen niukasti: Sdp suurin, vaali­päivän äänivyöry toi perus­suomalaiset lähes tasoihin – lue HS:n analyysit tuloksesta

 4. 4

  Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

 5. 5

  Lähetykseen kätketty gps-paikannin paljasti järjestelmällisen varastelun Postin logistiikka­keskuksessa – saaliin arvo lähes 60 000 euroa

 6. 6

  Jussi Halla-ahon blogikirjoituksista ja ”ihmiskäsityksestä” tuli hidaste perussuomalaisten hallitustielle – Näin Halla-aho kirjoitti vähemmistöistä vuosikymmen sitten

 7. 7

  Näin Ozan Yanar, Paavo Väyrynen, Touko Aalto ja muut eduskunnasta pudonneet kommentoivat tappiotaan

 8. 8

  Moni on ryhtynyt paistamaan neitsytoliivi­öljyllä, vaikka vanha tieto syöpäriskistä pätee yhä – Nämä terveysfaktat jokaisen on syytä tietää oliiviöljystä

 9. 9

  Maiju Järvisen 7-vuotias poika eristettiin luokassa muista sermeillä – Tänä keväänä hän on viimein pystynyt kertomaan, miltä opetus­suunnitelman painottama ”inkluusio” oikeasti tuntuu

  Tilaajille
 10. 10

  Long Yiru on ihaillut Kimi Räikköstä 15 vuotta – Kun kiinalaisfani vihdoin tunnusti sankarilleen rakkauttaan, vastaus oli puhdasta Räikköstä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää