Saara Aaltoa ylistetään Suomessa loputtomasti, mutta laulajan mukaan hänen urastaan halutaan vain luoda mahdollisimman huono kuva

Viime viikolla nähtiin jälleen yksi taistelu Saara Aallon ja suomalaisen median välillä. Se muistuttaa täysin samaa kaavaa kuin aiemmatkin kerrat.

Viime viikolla se taas tapahtui.

Suomalainen media teki kaikkensa vaikeuttaakseen laulaja Saara Aallon uraa – tai ainakin yritti saada Aallon näyttämään mahdollisimman huonolta.

Näin siis, jos uskomme Aaltoa itseään.

”Tuntuu siltä, että media haluaa luoda kuvaa, että mulla menis tosi huonosti. Surullista”, kirjoittaa Aalto viime torstaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

On jopa hieman hupaisaa, että Aalto käyttää (todennäköisesti tahattomasti) ”Surullista”-lopetusta arvostellessaan suomalaisen median epärehellisyyttä. Se on kuin suoraan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pelikirjasta: yksittäisestä ”Sad”-sanasta on muodostunut jo vuosien aikana Trumpin maneeri esimerkiksi juuri silloin, kun Trump haukkuu Twitterissä kotimaansa mediaa.

Hupaisuus piilee siinä, että Aallon väite suomalaisen median motiiveista tuntuu yhtä lailla käsittämättömältä kuin useimmat Trumpin syytökset. Niin ainakin kun katsoo, miten Aallosta Suomessa kirjoitetaan.

Mistä siis koko tapauksessa on kyse?

Kaikki alkoi viikko sitten maanantaina, kun talouslehti Forbesin nettisivuilla julkaistiin artikkeli Saara Aallosta.

Artikkelissa muun muassa väitettiin, että Aalto yksin olisi tuonut 150 miljoonaa euroa turismiteollisuuteen. Jutun hämmentävä väite nousi oletetusti suureksi puheenaiheeksi Suomessa, ja suurin osa isoista suomalaisista medioista lähti selvittämään kovalta kuulostavan väitteen todenmukaisuutta.

Vaikuttaa siltä, että Forbesin väitteen löyhänä lähteenä olisi Markkinoinnin & Mainonnan kaksi vuotta sitten julkaisema juttu, jonka mukaan Saara Aalto sai kolmen kuukauden aikana medianäkyvyyttä 150 miljoonan euron edestä. Se on kuitenkin aivan eri asia kuin 150 miljoonaa euroa tuloja turismiteollisuuteen.

Soitimme viime viikolla Visit Finlandin johtajalle Paavo Virkkuselle, jonka mukaan Aallon saaman huomion herättämä uteliaisuus on todella voinut näkyä matkailutulona nopeasti. Mitään tarkkoja summia on kuitenkin mahdotonta sanoa.

Yksittäinen luku ei ollut ainut asia, joka jutussa hämmensi ihmisiä. Jutun oli esimerkiksi kirjoittanut Christian Guiltenane, joka on kääntänyt Aallosta kertovan No Fear -kirjan englanniksi ja työskennellyt viime vuonna Euroviisujen aikaan Aallon pr-henkilönä.

Pienempiäkin virheitä jutusta löytyy: Aalto esimerkiksi kertoi Forbesin haastattelussa, että vuoden 2016 euroviisukarsinnoissa Aalto olisi saanut tuomareilta nolla pistettä, koska ”ei ollut ison levy-yhtiön artisti”. Väite ei pidä paikkaansa: Aalto sai tuomareilta 67 pistettä.

Jutussa kerrotaan Aallon olleen Suomen googlatuin henkilö vuosina 2016 ja 2017. Todellisuudessa Aalto oli googlatuin vain vuonna 2016. Samoin jutussa kerrotaan Aallon Monsters-kappaleen ”sementoineen suosion Espanjassa ja Ruotsissa”, mitä voi pitää varsin kovana väitteenä, koska esimerkiksi Espanjan Spotifyssa Aallon kappale ei noussut missään vaiheessa merkittävälle sijalle.

Lisäksi jutussa kerrottiin, että Aallosta olisi kirjoitettu ”suomalaisessa mediassa yli 11 000 juttua seuraavan 12 kuukauden aikana [X Factorin jälkeen]”. Tässäkin on tapahtunut väärintulkinta, joka pohjautuu Kauppalehden vuonna 2016 julkaisemaan juttuun.

Joulukuun puolivälissä julkaistussa jutussa kerrottiin, että mediaseurantayhtiö Meltwaterin mukaan Aallosta olisi tuohon mennessä ”vuoden aikana” julkaistu 11 100 juttua – mutta ei suinkaan vain suomalaisessa mediassa, vaan maailmanlaajuisesti. Myös Kauppalehden jutun luku on virheellinen: Meltwaterin mukaan juttuja vuonna 2016 maailmanlaajuisesti oli paljon enemmän, noin 40 000. Vuonna 2017 juttujen määrä tippui kymmenesosaan.

Aallosta ei siis ollut julkaistu yli 11 000 juttua X Factoria seuranneen 12 kuukauden aikana. Yksin suomalaisessa mediassa ei julkaistu minään vuonna Aallosta noin montaa juttua. Meltwaterista kerrotaan HS:lle, että heidän analyysinsä mukaan Aallosta kirjoitettiin suomalaisessa mediassa vuonna 2016 noin 6 000 juttua. Ylivoimaisesti suurin osa jutuista kirjoitettiin Britanniassa. X Factoria seuranneena vuonna Aallosta kirjoitettiin Suomessa noin 1 500 juttua.

Kun kaikkea tätä oli pyöritelty suomalaisessa mediassa parin päivän ajan, Forbes päätyi poistamaan koko jutun.

Iltalehti uutisoi torstaina, että jutun kirjoittaneen Guiltenanen avustajasuhde Forbesin kanssa oli lopetettu.

”Forbes on lopettanut suhteensa avustajansa kanssa, ja juttu poistettiin sivuiltamme, koska se ei noudattanut toimituksellisia ohjeita. Yksi tällaisista on eturistiriidat”, Forbesin edustaja kertoi Iltalehdelle.

Eturistiriidoilla viitataan juuri siihen, että Guiltenane on työskennellyt Aallon pr-henkilönä – siis saanut palkkaa Aallon julkisuuskuvan parantamisesta – mutta samalla kirjoittanut objektiiviseksi tai journalistiseksi verhotun henkilöhaastattelun Aallosta.

Hämmentävä saaga huipentui Aallon torstai-iltana kirjoittamaan Facebook-päivitykseen. Sen voi lukea kokonaisuudessaan tästä:
Kirjoituksessa Aalto lataa suorat sanat siitä, miten suomalainen media hänen mielestään toimii. Tässä muutamia otoksia.

”Yksi asia, mikä on selkeästi Suomen medialle vaikeaa, on se että kansainvälinen media kirjoittaa asioista yltiöpositiivisesti ja suomalaiseen makuun liioitellen. Tämä on tosi iso kulttuuriero, johon joudun itse koko ajan totutella. Suomessa liioitellaan lähinnä negatiivisia asioita, mutta kansainvälinen lehdistö liioittelee myös positiivisia asioita.”

”Oon surullinen ja hämmentynyt siitä, miten suomalainen tukee toista. Sanaton. Haluaako kukaan kansainvälinen toimittaja kohta tehdä musta juttuja, jos pitää pelätä valitusviestejä Suomesta?”

”Pitääkö mun painottaa tulevaisuudessa, että älä sitten varmasti kirjoita mitään liian positiivista tai käytä liioittelevia sanoja, koska muuten me joudutaan molemmat ongelmiin..?”

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Aallon mukaan suomalainen media sorsii häntä. Päinvastoin: se tuntuu olevan Aallolle säännöllinen aihe, jota hän tykkää nostaa esille.

Kun suomalainen media seurasi herkeämättömästi Aallon etenemistä Britannian X Factorissa vuonna 2016 ja kirjoitti myös tuomareilta tulleesta negatiivisesta palautteesta, Aalto ei tätä sulattanut.

”Mistä tää rakas Suomen media repii näitä juttuja, hienosti haluten mollata ja lannistaa jatkoonpääsyäni. Ihan niinku he olisivat olleet paikalla. 15 sekunnin pätkästä kirjoitetaan uutisia, jotka eivät pidä paikkaansa”, Aalto kirjoitti syksyllä 2016.

Seuraavana vuonna Aalto ihmetteli YleX:n haastattelussa, miksi suomalaiset kriitikot ”lyttäävät muusikkoja”. Myös Aallon Euroviisu-kappale Monstersin pohjustuksessa Aalto puhui siitä, miten kappale auttaa hänen pääsevän irti ”kaikista negatiivisista kommenteista”.

Kukaan ei taatusti kiistä, etteikö Aalto ole joutunut sietämään myös kovaa arvostelua, ja nimettömissä nettikommenteissa on varmasti ollut myös asiattomuuksia.

Tämä ei tosin eroa mitenkään siitä, miten mediassa käsitellään ketä tahansa taiteilijaa. Median tehtävä on nimenomaan toimia puolueettomana välineenä, joka voi myös kritisoida suosittuakin artistia, jos kokevat siihen olevan tarvetta. Tähän on tottunut jokainen suomalainen muusikko vuosien aikana, vaikka osalla tuntuu olevan aiheen kanssa enemmän kipuilua kuin toisilla.

Median tehtävänä on kertoa, jos julkisuudessa leviää perättömältä kuulostavia väitteitä. Kuten se, että Saara Aalto yksin olisi tuonut 150 miljoonaa euroa turismiteollisuuteen. Kun tämän väitteen todenperäisyyttä selvitetään jutun julkaisijalta, se ei ole ”valitusviesti”.

Samoin on täysin aiheellista hämmästellä, että kansainvälisesti maineikkaan talouslehden verkkosivuille ilmestyy Aallosta kertova juttu, jonka on kirjoittanut Aallon pr-henkilönä vuosi sitten työskennellyt ihminen. Tilannetta voisi verrata siihen, että suomalaisessa mediassa tunnetusta artistista julkaistaisiin ylistävä juttu, jonka on kirjoittanut hiljattain samaisen artistin tiedottajana työskennellyt henkilö. Journalismi ei ole mainontaa, ja siksi eri henkilöt kirjoittavat kehuvat tiedotteet ja jutut.

Aalto itse ei tunnu kirjoituksensa perusteella näkevän tässä ongelmaa. Ehkä se juuri kertoo jotain olennaista hänen mediasuhteistaan.

Tuntuu täysin hatuista vetäistyltä ajatukselta, että suomalaisella medialla olisi jonkinlainen agenda, jolla se haluaisi ”luoda kuvan, että Aallolla menee huonosti”. Kuka siitä hyötyisi mitään?

Paljon realistisempi selitys on se, että suomalainen media kirjoittaa Aallosta kaikista eri näkökulmista, koska Aalto tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Siksi suomalaismediassa kirjoitetaan niin menestyksestä kansainvälisissä kykykilpailuissa, laulu-uran etenemisen todistettavista ongelmista kuin erikoisista ulkomaisten medioiden haastatteluistakin.

Kun Suomessa alkoi levitä Aallon luottotoimittajan brittitabloidi The Suniin kirjoittama ”uutinen” siitä, että Aalto voisi olla Spice Girls -yhtyeen uusi jäsen, oli oleellista kertoa, että koko väitetty tieto pohjautui Uuden musiikin kilpailun lehdistötilaisuudessa esitettyyn vitsiin. Pyrkimyksenä ei ollut lytätä tai kampittaa Aaltoa, vaan kertoa totuus asiasta.

Kaikkein erikoisinta on se, että Aalto unohtaa aina suomalaista mediaa, sen toimintatapoja ja motiiveja arvostellessaan sen, miten tuhottoman paljon hänestä julkaistaan Suomessa varauksettoman kehuvia juttuja.

Aallon väite siitä, että Suomessa ”liioitellaan lähinnä negatiivisia juttuja”, on täysin perätön, jos vaivautuu yhtään käymään läpi, miten Aallosta on viime vuosina Suomessa kirjoitettu.

On oikeastaan varsin yhdentekevää, montako tuhatta juttua Aallosta loppujen lopuksi kirjoitettiin huomion huippuvuonna 2016, jolloin Aalto kilpaili menestyksekkäästi Britannian X Factorissa.

Aallosta kirjoitettiin jatkuvalla tahdilla juttuja, joista iso osa ylisti Aallon laulusuorituksia ja etenemistä kilpailussa. Tämmöiset otsikot olivat arkipäivää:

Saara Aallolta jälleen häikäisevä esitys - ’Sinulla on uskomaton ääni’

Saara Aalto on jo tähti – seuraavaksi nähdään, mihin se riittää

Saara Aalto hurmasi X Factor -tuomarit – Simon Cowell: ’Rakastan sinua ja olet fantastinen!’

Toki mukana oli myös kriittisiä juttuja, mutta jos niitä ei olisi ollut ollenkaan, olisin todella huolissani. Eikä ylistys todellakaan ole jäänyt vain X Factor -aikaan. Vain pari päivää Aallon viimeisimmän mediakritiikin jälkeen laulaja kilpaili Britannian Dancing on Ice -kilpailun finaalissa. Sekä Iltalehti että Ilta-Sanomat seurasivat kilpailua hetki hetkeltä.

Aalto jäi lopulta kolmanneksi.

Millaisia juttuja ”lähinnä negatiivisilla asioilla liioitteleva” suomalaismedia kirjoitti lopputuloksesta?

Saara Aalto taisteli voitosta Dancing on Ice -finaalissa – upeasti kolmannelle sijalle”, ylisti Ilta-Sanomat.

Saara Aalto on kovissa liemissä keitetty taistelija – kovatasoisen kisan kolmas sija on ylpeyden aihe”, julisti Iltalehti.

Yksi asia on siis varmaa: jos Aallon uralla laulajana tapahtuu joskus kauan odotettu läpimurto, suomalainen media on taatusti ensimmäisenä hehkuttamassa sitä.

Niin kauan kun suosio jää siihen, että tämän vuoden alussa julkaistu Let It Go -cover-versio kerää Spotifyssa parissa kuukaudessa noin 70 000 toistoa, ei uutisoitavaa ole.

Oikaisu 12.3. kello 10.23: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Forbesin jutussa olisi sanottu Aallosta kirjoitetun vuoden 2016 aikana 11 100 juttua. Todellisuudessa jutussa väitettiin, että Aallosta olisi kirjoitettu pelkästään suomalaisessa mediassa X Factoria seuranneen 12 kuukauden aikana 11 100 juttua.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Lauluja muutettu vähemmän rasistisiksi, ei Allah-mainintoja eikä luonnottoman kapeita vyötäröitä – Disneyn uusi ja vanha Aladdin poikkeavat toisistaan vähän mutta merkittävästi

 2. 2

  ”Tämä kohtaus pitäisi näyttää jokaisessa elokuvakoulussa” – Game of Thrones -fanin innostuneesta heitosta tuli netti-ilmiö

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

 4. 4

  EU, mitä se edes tekee ja miten? Pyysin Instagram-seuraajiani kysymään mitä vain – tässä kymmenen vastausta heille, jotka saivat kerrankin kysyä häpeilemättä

 5. 5

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 6. 6

  Game of Thrones teki heistä maailmantähtiä ja ystäviä – Sophie Turner ja Maisie Williams haastattelussa, jossa ei ole spoilereita!

  Tilaajille
 7. 7

  Uutta Hello Stranger -ravintolaa on vaikea määritellä, mutta ruoka ja drinkit olivat neljän tähden arvoisia

 8. 8

  Sdp:n eurovaaliehdokkaan kissanrääkkäämisestä nousi kohu ja sosiaalisessa mediassa myös poliittinen lyömäase – tästä on kyse

 9. 9

  Jaksoarvio 5/6: Game of Thronesin viides jakso oli brutaali ja verinen – miltä kaikki näyttää ennen sarjan viimeistä jaksoa?

 10. 10

  Sushipaikkojen pikatestiextra: Nytin testissä Punavuoren uusi buffetti, joka yltää perussuoritukseen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Tämä kohtaus pitäisi näyttää jokaisessa elokuvakoulussa” – Game of Thrones -fanin innostuneesta heitosta tuli netti-ilmiö

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

 3. 3

  Uutta Hello Stranger -ravintolaa on vaikea määritellä, mutta ruoka ja drinkit olivat neljän tähden arvoisia

 4. 4

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 5. 5

  Game of Thrones teki heistä maailmantähtiä ja ystäviä – Sophie Turner ja Maisie Williams haastattelussa, jossa ei ole spoilereita!

  Tilaajille
 6. 6

  EU, mitä se edes tekee ja miten? Pyysin Instagram-seuraajiani kysymään mitä vain – tässä kymmenen vastausta heille, jotka saivat kerrankin kysyä häpeilemättä

 7. 7

  Facebookin uumenissa pieni joukko moderoijia siivoaa suomalaisten törkyjä – ”Välillä pelkään maailman­kuvani ja optimismini puolesta”

  Tilaajille
 8. 8

  WeMMu oli 16-vuotias, kun yhtäkkiä tuhannet ihmiset ilmestyivät haukkumaan – Nyt hän haluaa kertoa, mitä Irc-Galleriassa tapahtui 15 vuotta sitten

 9. 9

  Daddy Greensin pizzat ovat kovatasoisia Roballakin: Peruselementit olivat kunnossa ja reunapalatkin osa ruokanautintoa

 10. 10

  Game of Thronesin viimeisessä jaksossa on jälleen samantapainen möhläys kuin kaksi viikkoa sitten

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

 2. 2

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 3. 3

  Game of Thronesin viimeisessä jaksossa on jälleen samantapainen möhläys kuin kaksi viikkoa sitten

 4. 4

  Game of Thronesin viides viikko: Vihaisia faneja ja George R. R. Martinin kommentteja internetin idiotismista

 5. 5

  Facebookin uumenissa pieni joukko moderoijia siivoaa suomalaisten törkyjä – ”Välillä pelkään maailman­kuvani ja optimismini puolesta”

  Tilaajille
 6. 6

  Yli 730 000 ihmistä vaatii Game of Thronesin viimeisen kauden filmaamista uusiksi ”pätevämmillä kirjoittajilla”, mutta tekijät eivät ole faneille mitään velkaa

 7. 7

  ”Tämä kohtaus pitäisi näyttää jokaisessa elokuvakoulussa” – Game of Thrones -fanin innostuneesta heitosta tuli netti-ilmiö

 8. 8

  Jaksoarvio 5/6: Game of Thronesin viides jakso oli brutaali ja verinen – miltä kaikki näyttää ennen sarjan viimeistä jaksoa?

 9. 9

  Game of Thrones teki heistä maailmantähtiä ja ystäviä – Sophie Turner ja Maisie Williams haastattelussa, jossa ei ole spoilereita!

  Tilaajille
 10. 10

  Snapchat julkaisi uuden sukupuoli­filtterin, joka villitsi sosiaalisen median mutta sai kritiikkiä transyhteisöiltä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Aku Hirviniemen ahdistelu­syytteiden taustalla yöllinen hätä­puhelu

 2. 2

  Tiia Forsström myy seksiä espoolaisessa omakotitalossa ja tietää, mikä monessa suomalaisessa makuuhuoneessa on pielessä

  Tilaajille
 3. 3

  Ihon ikääntymistä voi hidastaa itse, mutta kalliiden voiteiden sijaan kannattaa keskittyä tekoihin – asiantuntijat kertovat kolme perussääntöä, jotka ehkäisevät ryppyjä

 4. 4

  Helsingin poliisin viestintäjohtajaa epäillään virka- ja lahjontarikoksesta

 5. 5

  Kirkossa kuohuu: Korkeaan virkaan valittiin esittelijän miespuolinen kaveri tohtorinaisen sijaan

 6. 6

  HS:n tiedot: Maakuntavaalit pidetään sittenkin, hallitusneuvotteluissa sovittu Suomen jakamisesta 18 maakuntaan

 7. 7

  Tässä on Helsingin ydinkeskustan kävelykatu keskellä päivää: Kluuvikadun kaaokseen on jalankulkijan välillä vaikea mahtua mukaan

 8. 8

  Liikenteenjakaja rakennettiin vinoon keskelle ajokaistaa Espoossa ja autoilijat alkoivat heti ajaa sitä päin

 9. 9

  ”Tuli ihan paha mieli, kun ihmiset ostivat yli­hintaisia asuntoja huonolta paikalta”, kertoo rakennus­liikkeen johtaja kokemattomista sijoittajista

  Tilaajille
 10. 10

  Terve koira lopetettiin Yhdysvalloissa, koska omistaja oli halunnut sen hautaan kanssaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Australialais­agenttien testi sota­harjoituksessa ”muutti kaiken” – Reuters selvitti, miten epäilyt Huawein laitteiden tieto­turvasta alkujaan heräsivät

 2. 2

  Emmi-Liia Sjöholm tiesi sen olevan virhe, mutta silti hän asettui laverille, raotti paitaansa ja antoi tatuoijan upottaa neulan kylkeensä – nyt hän on maksanut virheestään tuhansia euroja

  Tilaajille
 3. 3

  Tiia Forsström myy seksiä espoolaisessa omakotitalossa ja tietää, mikä monessa suomalaisessa makuuhuoneessa on pielessä

  Tilaajille
 4. 4

  Pyöräliitto vaatii vaarallisen kaapelisuojan kieltämistä: Viikonlopun vakavaa onnettomuutta kuvataan ”viimeiseksi niitiksi”

 5. 5

  ”Tuli ihan paha mieli, kun ihmiset ostivat yli­hintaisia asuntoja huonolta paikalta”, kertoo rakennus­liikkeen johtaja kokemattomista sijoittajista

  Tilaajille
 6. 6

  Sipilä voi joutua ottamaan valtion­varain­ministerin salkun, mutta ministeriksi saattaa nousta myös todellinen yllätys­nimi

  Tilaajille
 7. 7

  Halla-aho kommentoi Perus­suomalaisten nuorten mahdollista avustusten menetystä: Järjestössä on ihmisiä, jotka ovat väärässä puolueessa

 8. 8

  Multasormia vaanii yllättävä vaara: huolimaton mullan käsittely voi aiheuttaa keuhkokuumeen

 9. 9

  Kirkossa kuohuu: Korkeaan virkaan valittiin esittelijän miespuolinen kaveri tohtorinaisen sijaan

 10. 10

  Äiti kulki kaksivuotiaan lapsensa perässä Hoplopin leikkivälineissä Vantaalla ja järkyttyi: ”Likaa ei voinut olla huomaamatta”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Maailma tähtäimen läpi – HS:n erikoisartikkeli vie maahan, jossa rynnäkkökivääri on kodin perusvaruste

  Tilaajille
 2. 2

  Emmi-Liia Sjöholm tiesi sen olevan virhe, mutta silti hän asettui laverille, raotti paitaansa ja antoi tatuoijan upottaa neulan kylkeensä – nyt hän on maksanut virheestään tuhansia euroja

  Tilaajille
 3. 3

  Kirsi Hytönen on naimisissa, etsii netistä seuraa ja kertoo maksaneensa seksistä – Hän kertoo vilkkaasta seksielämästään, jotta naiset eivät häpeäisi itseään

  Tilaajille
 4. 4

  Suomalaiset ovat syöneet tuhansia vuosia ruokaa, jota suolistobakteerit rakastavat yli kaiken – Tutkija löysi ruista syöneiden ulosteesta merkittävän yhdisteen

  Tilaajille
 5. 5

  Tässä on ruokavalio, johon maapallolla on varaa: Uusi lautasmalli muuttaisi suomalaisten ruokailua radikaalisti, mutta mistään ei tarvitse luopua

  Tilaajille
 6. 6

  Legendaarisen laulajatähden huvila lahoaa niille sijoilleen Helsingissä – Vesivahinko turmeli taloa 2011 eikä korjauksia ole vieläkään aloitettu

 7. 7

  ”Kun hyväksyy yksinäisyytensä, ei tarvitse juosta muiden perässä” – Aura Raulo oli erikoinen lapsi, joka kasvoi ulkopuolisena ja päätyi maailman huipulle

  Tilaajille
 8. 8

  25 vuotta sitten muutama baari muutti koko Helsingin yöelämän, ja nyt ne kuolevat pois

 9. 9

  Kommentti: Mitä ihmettä tapahtui Madonnalle Euroviisuissa? Hirvittävä epävire vei huomiota Palestiinan lipun esittelyltä ja näppärältä Tšaikovski-lainalta

 10. 10

  Tuohtuneen vegaanin päivitys sai somen kuohumaan: menikö vihreä poliitikko liian pitkälle vaatiessaan huippuravintolaa boikottiin?

 11. Näytä lisää