Katariina Souri on yksi näiden vaalien kuumimpia julkkisnimiä, vaikka puolueelle tuli yllätyksenä hänen tiedenäkemyksensä – lääkekritiikki ja ketodieetti

Julkisuudesta tunnetut ehdokkaat ovat arvokkaita puolueille. Mutta missä kulkee raja, jos ehdokkaan näkemykset eroavatkin selvästi puolueesta?

”Kaikki ajatus ilmastosta ja eettisyydestä tulee viljateollisuudesta. Ne sanovat, että liha on vaarallista ja tuollaista.”

Lääkäri Antti Heikkilä kertoo Youtube-videolla näkemyksiään lihansyönnin ympäristövaikutuksista käytävästä keskustelusta. Hänen mielestään siinä on mukana ”hirveän paljon mielten manipulaatiota”.

Vastapäätä häntä istuu kirjailija Katariina Souri, joka nyökyttelee päätään kiinnostuneena.

Video on julkaistu Sourin Youtube-kanavalla helmikuussa, pari kuukautta sen jälkeen, kun Souri on ilmoittanut asettuvansa vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi.Video on osa Sourin ”Noitarovio”-nimistä videosarjaa. Nimi viittaa siihen, että ”sarjassa puhutaan asioista joista olisi 400–500 vuotta sitten joutunut mahdollisesti roviolle”.

Souri itse on kysynyt videolla Heikkilältä siitä, minkä verran lihaa on mahdollista syödä, koska lihansyönnissä tulevat planetaariset reunaehdot vastaan.

Lihansyönti on oleellinen kysymys, koska Heikkilän moniin eri sairauksiin ja vaivoihin parannukseksi suosittelema ketodieetti-ruokavalio pohjautuu nimenomaan lihaan, rasvoihin ja vähähiilihydraattisiin vihanneksiin. Esimerkiksi viljat ovat sen sijaan pannassa. Heikkilä esittelee ihmeratkaisulta kuulostavaa ruokavaliota kirjassaan Lääkkeetön elämä.

Ennen viljateollisuuden ja lihansyönnin yllättävän yhteyden nousemista esille Souri ja Heikkilä ovat puhuneet puoli tuntia muun muassa lääkkeettömyydestä, medikalisaatiosta ja siitä, mitä kaikkia ongelmia esimerkiksi viljan syönti on aiheuttanut Sourin kokemuksen mukaan hänelle itselleen. Heikkilä kertoo omista näkemyksistään, ja Souri kuuntelee kiinnostuneena. Keskustelussa esitetään muun muassa sulavasti väite siitä, että gluteeni aiheuttaa psykoosia.

Sourilta kehuja saavissa Heikkilän näkemyksissä on vain yksi ongelma.

Heikkilän kirja vilisee virheitä, ja lääketieteen asiantuntijat ovat sitä mieltä, että Heikkilän räikeimmät väitteet voivat olla jopa hengenvaarallisia. Heikkilä kyseenalaistaa teoksessaan esimerkiksi syövän sytostaattihoidot.

Lääkkeetön elämä on saanut osakseen voimakasta kritiikkiä siitä lähtien, kun se julkaistiin viime syksynä. Joulukuussa Otavan tietokirjojen kustannusyksikkö voitti voitti tieteellistä maailmankuvaa kannattavan Skepsis ry:n myöntämän Huuhaa-palkinnon. Palkinnon perusteena nostetaan esille nimenomaan se, että Otava julkaisi Heikkilän Lääkkeetön elämä -kirjan, vaikka ”terveysväittämiä ja ravitsemusohjeita sisältävässä teoksessa on kuitenkin kymmeniä asiavirheitä, tutkimusten virheellistä tulkintaa ja niiden tarkoitushakuista valikointia”.

HS julkaisi joulukuussa Heikkilän kirjan ongelmakohtiin keskittyvän artikkelin, ja muutamaa päivää myöhemmin S-ryhmä ja Kesko vetivät kirjan myynnistä.

Helmikuussa kirjasta julkaistiin uusi painos, johon oli tehty HS:n laskujen mukaan 47 muutosta. Uudessa painoksessa osa virheelliseksi todetuista väittämistä on korjattu.

Heikkilä itse on monin tavoin pyrkinyt kiistämään häntä vastaan esitetyt arvostelut ja syyttänyt itse arvostelijoitaan asiattomasta toiminnasta.

Myös Sourin videolla käsitellään Heikkilän osakseen saamaa arvostelua.

”Mä ajattelin, että yritän olla vähän kriittinen näiden sun ja asioiden suhteen. Sä olet saanut paljon kritiikkiä, mutta mun on vähän vaikea keksiä sitä”, Souri sanoo.

Myöhemmin Heikkilä pääsee videolla toteamaan, kuinka ”media toistaa valetta koko tuutilla”.

Tämä kaikki on oleellista, koska Souri on ehdolla eduskuntaan vihreiden listalla. Vihreät on korostanut pitkään asemaansa tutkimustietoon sitoutuneena koulutus- ja tiedepuolueena.

”Asetetaan suomalaisen korkeakoulu- ja tiedepolitiikan ytimeen sivistys markkinaehtoisuuden sijaan. Luodaan korkeakoulutukselle ja tutkimukselle parhaat mahdolliset olosuhteet, mitä voimme maana tarjota”, vihreiden vaaliohjelmassa julistetaan.

Miten siis voi olla, että vihreiden ehdokas myötäilee videolla lääkäri Heikkilää, joka on saanut tiedeyhteisöltä lähes täystyrmäyksen?

Kysymys nousi esille helmikuun lopulla, kun Talouselämä uutisoi Sourin videosta. Siitä teki entistä kiinnostavamman se, että vain kaksi kuukautta aikaisemmin politiikkapiireissä oli nähty pienimuotoinen kuohunta, kun Helsingin vihreät oli estänyt Liberan entisen toiminnanjohtajan, monien arvostaman markkinalibeeralin ajattelijan Heikki Pursiaisen pääsyn puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Pari päivää Talouselämän jutun jälkeen Souri kirjoitti omalla Facebook-seinällään saamastaan arvostelusta.

Kirjoitus alkaa isoilla kirjaimilla kirjoitetulla tekstillä ”Näin tulin eduskuntavaaliehdokkaana valtamedian vaientamaksi”. Vaientamisella Souri viittaa siihen, että Ilta-Sanomat ei koskaan julkaissut haastattelua, joka hänen kanssaan tehtiin videon julkaisun jälkeen.

Pitkässä kirjoituksessaan Souri ilmoittaa kertovansa ne näkemykset, joita ei koskaan julkaistu. Kirjoituksessaan Souri kertoo suhteestaan Heikkilän näkemyksiin, lääkkeisiin liittyviin epäilyksistään ja ruokavaliostaan.

Souri muun muassa korostaa, että hänen ruokavalionsa pohjautuu evoluutiobiologi Markus J. Rantalan ohjeisiin ja ”sattuu olemaan lähes identtinen Heikkilän ketodieetin kanssa”. Souri myös kertoo lukeneensa Lääkkeettömän elämän ja kannattavansa vahvasti Heikkilän näkemyksiä.

”Sanoin etten usko lääkkeiden useinkaan parantavan ja ettei ihmisten tarvitse tyytyä oireiden hallintaan lääkkeiden avulla sillä monista niin fyysisistä kuin psyykkisistäkin sairauksista voi lääkkeettömästi parantua. Totesin että joskus lääkkeitä toki tarvitaan, mutta että hoidon tulisi olla yksilökohtaista ja terveydenhoidon mennä todellisen valinnanvapauden suuntaan”, Souri kirjoittaa.

Videon saaman julkisuuden jälkeen vihreät ilmoitti yksiselitteisesti sanoutuvansa irti Heikkilän näkemyksistä.

Sourin tapaus on toki vain yksittäinen esimerkki, mutta herättää vaalien alla kiinnostavan kysymyksen.

Minkälainen hölynpöly on puolueiden mielestä hyväksyttävää vaalien alla näkyvyyden vuoksi?

Katariina Souri nousi julkisuuteen jo 1980-luvun lopussa nimellä Kata Kärkkäinen. Yli 30 vuotta julkisuudessa esillä ollut Souri on tuttu muun muassa iltapäivälehtien lukuisista haastatteluista, ja tunnettavuudeltaan hän on varmasti ehdokas, joka kelpaisi usealle eri puolueelle.

Vihreät itse on pyytänyt Souria ehdokkaakseen, eikä kyseessä ole edes ensimmäinen kerta, kun mahdollisuutta on tarjottu Sourille.

”Selasin puhelintani ja tarkistin saapuneet sähköpostit. Joukossa oli yllättävältä taholta tullut viesti. Siinä minulta tiedusteltiin halukkuuttani lähteä ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin vihreän liiton riveistä. Minua on pyydetty ehdolle aiemminkin, mutta en ole kokenut politiikkaa omaksi kutsumuksekseni”, Souri kertoi blogissaan joulukuussa.

Julkkisehdokkaat ovat puolueille kullanarvoisia, koska ne voivat tuoda ääniä, jotka muuten jäisivät saamatta. Hiljattain rahapelisivusto Betsson povasi Sourin ja niin ikään Uudellamaalla vihreiden ehdokkaana olevan Pirkka-Pekka Peteliuksen olevan julkkisehdokkaista vahvimmin tyrkyllä eduskuntaan.

Siinä sivussa ei ilmeisesti haittaa, vaikka ”tiedepuolueen” ehdokas julkaisee sosiaalisen median kanavissaan lääketieteen näkemyksiä vastustavia päivityksiä. Elämmehän muutenkin maailmassa, jossa on täysin luonnollista, että Sdp:n vaalitilaisuudessa näkijä Raikku lukee auroja ja ennustaa tarot-korteista.

Vai kulkeeko sittenkin raja jossain? Kuinka paljon eri mieltä ehdokas voi olla puolueen perusnäkemyksistä?

Joulukuussa Helsingin vihreät hylkäsi ajatuspaja Liberan entisen toiminnanjohtajan Heikki Pursiaisen pyrkimyksen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Pursiainen on niin ikään julkisuudesta tunnettu henkilö, joka olisi tuonut puolueelle lisää näkyvyyttä ja olisi voinut tuoda vihreille sellaisia markkinaliberaalien ääniä, jotka julkisessa keskustelussa vasemmistolaiseksi mielletyltä puolueelta jäävät muuten saamatta. Näkemyksiltään Pursiaisen on nähty muistuttavan kansanedustajan työnsä jättävää vihreiden Antero Vartiaa.

”Ei tähän nähdäkseni liity laajempaa poliittista jakoa. Ehkä kyse on henkilökohtaisista mielipiteistä liittyen henkilöön”, Helsingin vihreiden entinen puheenjohtaja Sami Halme perusteli Pursiaisen ehdokkuuden hylkäämistä Suomen Kuvalehdelle.

Talousliberaali Pursiainen ei siis kelvannut vihreille häneen liittyvien henkilökohtaisten mielipiteiden vuoksi, mutta lääketieteeseen kriittisesti suhtautuvia näkemyksiä kehuvaa Souria pyydettiin itse ehdolle.

Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen aloittaa aiheesta puhumisen sanomalla, että ”puolueet eivät ole ajatuspoliiseja”.

”Emme voi määritellä, mitä mieltä ehdokas on jokaisesta asiasta. On selvää, että puolueen ehdokkaiden välillä on myös näkemyseroja. Oleellista on se, että jakaa meidän isot linjat: riittävän kunnianhimon ilmastonmuutoksen torjumiseen, ihmisoikeuksien kunnioittamisen, koulutuksen edistämisen ja tasa-arvon kannattamisen. Nämä ydinteemat yhdistävät ehdokkaitamme.”

Hänen mukaansa kukaan ei lähde ehdolle sellaiseen puolueeseen, jonka arvoja ei jaa niin vahvasti että haluaa asettaa itsensä alttiiksi niiden puolesta. Lisäksi hän korostaa, että vihreissä hyväksytään eriävät mielipiteet ja että puolueessa ei ole virallista ryhmäkuria.

Miettisen mukaan välillä havaitaan kuitenkin yllätyksiä, eli sitä, että ehdokkaalla on puolueen linjasta poikkeavia näkemyksiä, joista ei ole etukäteen tiedetty.

”Kun henkilö pyrkii ehdokkaaksemme, hänen kanssaan käydään keskustelu, jossa selvitetään, miksi hän haluaa lähteä ehdokkaaksi. Näissä prosesseissa on hyväksyttävä se, että kaikkea ei voi koskaan käydä läpi. Kaikki näkemykset eivät tietenkään tule esille haastatteluvaiheessa, ja sieltä voi tulla jälkikäteen yllättäviä asioita ilmi.”

Tällaisena yllättävänä seikkana voidaan pitää nimenomaan Sourin tapausta. Uudenmaan vihreiden puheenjohtaja Timo Lahti sanoo, ettei itse ole puhunut Sourin kanssa Heikkilän kanssa kuvatun videon noustua julkisuuteen, mutta Sourin kanssa on käyty aiheesta keskustelua puolueen piirissä.

”Olen käsittänyt, että hänen kantansa eivät ole niin voimakkaita kuin julkisuudessa on voinut käsittää. Hän suhtautuu kriittisesti lääketeollisuuden intresseihin ja medikalisaatioon, mutta ei ole lääkevastainen”, Lahti sanoo.

Lahden mukaan kyseessä on ”myrskystä vesilasissa”.

”Meillä oli tiedossa, että hänellä saattaa olla näkemyksiä, jotka istuvat hieman heikosti puolueen linjaan. Ajattelimme kuitenkin, että kyse ei ole niin dramaattisista eroista”, Lahti sanoo.

Saako julkisuudesta tunnettu ehdokas enemmän anteeksi puolueen linjasta poikkeavia näkemyksiään, koska hän tuo joka tapauksessa puolueelle todennäköisesti lisää ääniä?

Näin yksioikoisesti Lasse Miettinen ei asiaa näe.

”Ehdokasasettelu on hyvin vaikea asia. Joudumme punnitsemaan monia asioita. Tavoitteemme vaaleissa on muuttaa maailmaa, ja mietimme, ketkä ovat ihmiset, joilla on paras mahdollisuus tavoittaa ihmisiä tällä viestillämme. Emme aseta jotain tiettyä ihmisten tavoittamisen tapaa toisen edelle.”

Eri tapojen toistensa edelle asettamisella Miettinen viittaa siihen, että vihreät on ylipäänsä kiinnostunut ehdokkaista, joilla on edellytyksiä esimerkiksi ammattinsa puolesta tavoittaa paljon ihmisiä. Miettisen mukaan ”tv-julkisuus” ei ole sen arvokkaampaa kuin opettajan saavuttama paikallinen tunnettavuus omassa vaalipiirissään.

Pursiaisen tapausta Miettinen ei kommentoi, koska kyseessä oli äänestyspäätös, eikä hän voi tietää, mitkä asiat ovat vaikuttaneet äänestäneiden päätökseen.

Puolueiden lopulliset ehdokaslistat ilmoitettiin maaliskuun alussa. Sitä ennen puolueilla on vielä oikeus muuttaa ehdokaslistojaan haluamalla tavallaan. Miettisen mukaan on kuitenkin selvää, että yllättävien poliittisten näkemysten takia olisi tosi vaikea perua kenenkään ehdokkuutta.

”Silloin pitäisi olla kyse ihmis- tai perusoikeuksien vastaisista näkemyksistä. On vaikea nähdä, miten jo ehdolle hyväksytty pudotettaisiin listalta ilman, että se herättäisi merkittäviä kysymyksiä sensuurista ja mielipiteenvapaudesta.”

Oikaisu 12.4. kello 16.36: Jutussa väitettiin virheellisesti Heikkilän kirjan voittaneen Skepsis ry:n myöntämän Huuhaa-palkinnon. Todellisuudessa palkinnon voitti Otavan tietokirjojen kustannusyksikkö, ja palkinnon myöntämisperustelussa nostettiin esille nimenomaan se, että Otava julkaisi Heikkilän kirjan.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Pikatestissä Töölön uusi Cafe Honey Cake, joka tarjoaa leivoksia muodikkaan pinkeissä puitteissa

 2. 2

  Analyysi: Putous kerää nyt televisiossa historiallisen vähän katsojia, eikä se ole mikään ihme – ohjelmaa vaivaa sama ilmiö kuin koko suomalaista tv-viihdettä

 3. 3

  Emilia Clarke valehteli olevansa kipeä ja livahti koe­kuvauksiin – Nyt hän on maailman parhaiten palkattuja tv-näyttelijöitä, jonka elämän Game of Thrones muutti

  Tilaajille
 4. 4

  Lentokoneiden istuimia suunnitteleva yritys esitteli uuden ”vähän tiiviimmän” penkkimallin – pelkkä kuva sai netin haukkomaan henkeään

 5. 5

  Game of Thronesin viimeinen kausi alkoi – ensimmäinen jakso oli erinomainen, ja kuulimme siinä kauden tärkeimmän kysymyksen

 6. 6

  Game of Thronesin viikko: Kahdeksan miljoonaa kertaa katsottu meemivideo ja George R. R. Martinin uusi kommentti sarjan lopusta

 7. 7

  Teenage Fanclub soittaa tänään Tavastialla – nämä yhtyeen 5 pophelmeä kannattaa kuunnella

 8. 8

  Game of Thronesin uusi jakso julkaistiin yöllä, HBO:n palvelut kaatuivat heti – Näillä meemeillä fanit kertovat, mitä he asiasta ajattelevat

 9. 9

  Ympäri maailman Youtubesta katsotaan nyt suomalaista kymmenen lapsen äitiä, joka herää kello 2.55 urheilemaan, soittamaan pianoa ja rukoilemaan

 10. 10

  Game of Thronesin viimeisen kauden alkamisajankohta tarkentui

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Analyysi: Putous kerää nyt televisiossa historiallisen vähän katsojia, eikä se ole mikään ihme – ohjelmaa vaivaa sama ilmiö kuin koko suomalaista tv-viihdettä

 2. 2

  Game of Thronesin viimeinen kausi alkoi – ensimmäinen jakso oli erinomainen, ja kuulimme siinä kauden tärkeimmän kysymyksen

 3. 3

  Emilia Clarke valehteli olevansa kipeä ja livahti koe­kuvauksiin – Nyt hän on maailman parhaiten palkattuja tv-näyttelijöitä, jonka elämän Game of Thrones muutti

  Tilaajille
 4. 4

  Pikatestissä Töölön uusi Cafe Honey Cake, joka tarjoaa leivoksia muodikkaan pinkeissä puitteissa

 5. 5

  Game of Thronesin viikko: Kahdeksan miljoonaa kertaa katsottu meemivideo ja George R. R. Martinin uusi kommentti sarjan lopusta

 6. 6

  Game of Thronesin uusi jakso julkaistiin yöllä, HBO:n palvelut kaatuivat heti – Näillä meemeillä fanit kertovat, mitä he asiasta ajattelevat

 7. 7

  Game of Thronesin viimeisen kauden alkamispäivä on julkistettu: 14. huhtikuuta

 8. 8

  Tämä viraaliksi levinnyt video on niin kamala, että se on aivan mahtava – eikä sillä ole mitään tekemistä kiinteistön­välityksen kanssa, vaikka pitäisi olla

 9. 9

  Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

 10. 10

  Tällainen oli suomalainen kulttisarja Noutajat, jossa kisattiin googlaamisessa ennen Googlen ylivaltaa – kysyimme asiantuntijalta, mihin nettihaku nyt kehittyy

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

 2. 2

  Analyysi: Putous kerää nyt televisiossa historiallisen vähän katsojia, eikä se ole mikään ihme – ohjelmaa vaivaa sama ilmiö kuin koko suomalaista tv-viihdettä

 3. 3

  Game of Thronesin viimeinen kausi alkoi – ensimmäinen jakso oli erinomainen, ja kuulimme siinä kauden tärkeimmän kysymyksen

 4. 4

  Kaksi äänesti kommunisteja Westendissä – taas

 5. 5

  Emilia Clarke valehteli olevansa kipeä ja livahti koe­kuvauksiin – Nyt hän on maailman parhaiten palkattuja tv-näyttelijöitä, jonka elämän Game of Thrones muutti

  Tilaajille
 6. 6

  Tämä viraaliksi levinnyt video on niin kamala, että se on aivan mahtava – eikä sillä ole mitään tekemistä kiinteistön­välityksen kanssa, vaikka pitäisi olla

 7. 7

  Game of Thronesin uusi jakso julkaistiin yöllä, HBO:n palvelut kaatuivat heti – Näillä meemeillä fanit kertovat, mitä he asiasta ajattelevat

 8. 8

  Internet villiintyi tästä sympaattisesta kuvasta, jossa tuntematon kissa käpertyi leikkauksesta toipuvan miehen viereen

 9. 9

  Ylen vaalistudion politiikan tuntijat joutuivat selostamaan jääkiekkoa, ja se oli upeaa

 10. 10

  Game of Thronesin viikko: Kahdeksan miljoonaa kertaa katsottu meemivideo ja George R. R. Martinin uusi kommentti sarjan lopusta

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tanskalaislehti: Tanskan rikkaimman miehen neljästä lapsesta kolme kuoli Sri Lankan pommi-iskussa – iskusta epäillään paikallista NTJ-islamistiryhmää

 2. 2

  Onko niin, että rahaa kyllä on pilvin pimein, vaikka köyhille ja vähätuloisille sitä ei riitäkään?

 3. 3

  Asiantuntijat pitävät Mannerheimin matkoiltaan keräämää historiallista esineistöä sensaatiomaisena – Miksi nämä aarteet makaavat varaston uumenissa?

  Tilaajille
 4. 4

  Uusi tutkimus pani suomalais­professorit järjestykseen julkaisujensa perusteella: Katso listat seitsemän alan kärki­nimistä

 5. 5

  Unelmien keikka päättyi kauhutarinaan – Vuonna 2008 HS:n toimittaja ja valokuvaaja nousivat helikopteriin nähdäkseen Suomen, mutta matkan päässä odotti yllätys

  Tilaajille
 6. 6

  Vaikeuksista vaikeuksiin kompastelleen Redin johtoon palkattiin farkku­kauppias Lahdesta ja yhtäkkiä kauppakeskus tunnetaan muustakin kuin sokkeloisuudestaan

 7. 7

  Kaikkien aikojen kovakuntoisin Miss Suomi: äärimmäisen raskas treeni voi pelastaa Lotta Näkyvän hengen

  Tilaajille
 8. 8

  Pohjanmaalla sijaitsee vyöhyke, jolla suhtaudutaan nihkeästi ilmastotoimiin – Kartta näyttää oman äänestysalueesi tilanteen

 9. 9

  Suomalaisilla ja virolaisilla yrittäjillä on eroa kuin yöllä ja päivällä

 10. 10

  Veera Papinoja koki Balilla matkailijan kauhunhetken: Mitä tehdä, kun äkillinen sairaus estää lentämisen?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Muistatko Netscapen ja ponnahtavat porno­ikkunat? Internet täyttää 30 vuotta, ja nyt HS:n erikoisartikkeli vie hämmentävälle matkalle verkon alku­hämärään

  Tilaajille
 2. 2

  Asiantuntijat pitävät Mannerheimin matkoiltaan keräämää historiallista esineistöä sensaatiomaisena – Miksi nämä aarteet makaavat varaston uumenissa?

  Tilaajille
 3. 3

  Vaikeuksista vaikeuksiin kompastelleen Redin johtoon palkattiin farkku­kauppias Lahdesta ja yhtäkkiä kauppakeskus tunnetaan muustakin kuin sokkeloisuudestaan

 4. 4

  Onko niin, että rahaa kyllä on pilvin pimein, vaikka köyhille ja vähätuloisille sitä ei riitäkään?

 5. 5

  Pekka Sauri aloitti Twitterissä ”ränttäämisen” ja katso: Jussi Halla-aho avasi edes hieman, mitä mieltä hän on vanhoista kirjoituksistaan

 6. 6

  Kaikkien aikojen kovakuntoisin Miss Suomi: äärimmäisen raskas treeni voi pelastaa Lotta Näkyvän hengen

  Tilaajille
 7. 7

  Unelmien keikka päättyi kauhutarinaan – Vuonna 2008 HS:n toimittaja ja valokuvaaja nousivat helikopteriin nähdäkseen Suomen, mutta matkan päässä odotti yllätys

  Tilaajille
 8. 8

  Uusi tutkimus pani suomalais­professorit järjestykseen julkaisujensa perusteella: Katso listat seitsemän alan kärki­nimistä

 9. 9

  Sri Lankan iskuista pidätetty 13 ihmistä, räjähdysten sarjassa kuolleiden määrä jo 290 – tämä iskuista tiedetään

 10. 10

  Dieselin­katkuinen tahra: Saksan auto­teollisuus menetti maineensa, ja nyt sen on keksittävä auto uudestaan

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Notre Dame jälleenrakennetaan viidessä vuodessa, lupaa presidentti Macron

 2. 2

  Muistatko Netscapen ja ponnahtavat porno­ikkunat? Internet täyttää 30 vuotta, ja nyt HS:n erikoisartikkeli vie hämmentävälle matkalle verkon alku­hämärään

  Tilaajille
 3. 3

  Ääniensä näköinen Suomi on kirjava ja pohjasta paksu – HS:n erikoisartikkeli piirtää vaalituloksen kartalle

 4. 4

  Jussi Halla-ahon blogikirjoituksista ja ”ihmiskäsityksestä” tuli hidaste perussuomalaisten hallitustielle – Näin Halla-aho kirjoitti vähemmistöistä vuosikymmen sitten

 5. 5

  Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

 6. 6

  Lähetykseen kätketty gps-paikannin paljasti järjestelmällisen varastelun Postin logistiikka­keskuksessa – saaliin arvo lähes 60 000 euroa

 7. 7

  Rutiköyhän kainuulais­perheen selviytyminen on ihmeellinen tarina Suomesta

  Tilaajille
 8. 8

  Moni on ryhtynyt paistamaan neitsytoliivi­öljyllä, vaikka vanha tieto syöpäriskistä pätee yhä – Nämä terveysfaktat jokaisen on syytä tietää oliiviöljystä

 9. 9

  Kalliossa asuva Liisa Lehto on yksi niistä, jotka nostivat Jussi Halla-ahon ääni­haravaksi jopa puna­vihreiden koti­kentällä – Halla-ahoa äänestäneet kertovat, millainen heidän Helsinkinsä on

 10. 10

  Analyysi: Putous kerää nyt televisiossa historiallisen vähän katsojia, eikä se ole mikään ihme – ohjelmaa vaivaa sama ilmiö kuin koko suomalaista tv-viihdettä

 11. Näytä lisää