Temptation Island osoittaa sen, miten ”törky-tv:n” katsominen on kasvanut pois televisiosta ja tehnyt meistä kamalia juoruajia

Temptation Islandin katsominen on monille sarjan faneille paljon enemmän kuin pelkkä kaksi kertaa viikossa katsottava tv-lähetys, kirjoittaa Juuso Määttänen.

”Nyt jos jollain tallessa ne Jonnan ’vahinkopaljastukset’ Jannesta niin ois kiva nähä kun oon missannu ne.”

Tästä anonyymiin viestipalveluun Jodeliin kirjoitetusta tekstistä alkoi todennäköisesti yksi koko suomalaisen Jodel-historian pisimmistä keskusteluketjuista.

Tätä juttua kirjoittaessa ketju on kerännyt yli 5 800 kommenttia, ja keskusteluun on osallistunut noin 700 eri käyttäjää. Kommentteja tulee edelleen päivittäin.

Keskustelun on merkinnyt itselleen talteen yli 4 000 käyttäjää, mikä tarkoittaa sitä, että he saavat ilmoituksia, kun keskusteluun tulee uusia kommentteja.

Tämän kaiken ymmärtämiseksi oleellista on se, että keskustelu on aloitettu Jodelin Temptation Island -kanavalla, jota seuraa Helsingin keskustan alueella yli 20 000 ihmistä.

Jonna ja Janne ovat tämän kauden Temptation Island -osallistujia. Jo viidettä kautta Nelosella pyörivä Temptation Island puolestaan on yksi tämän hetken puhutuimmista tosi-tv-ohjelmista Suomessa.

Tiivistetysti sen idea on seuraava: neljä pariskuntaa matkustaa Thaimaahan nauttimaan lämmöstä, bilettämään ja juomaan alkoholia. Paitsi että pariskuntien osapuolet eivät vietä aikaa ollenkaan keskenään. Pariskunnat erotetaan heti alussa eri huviloihin, ja sen jälkeen molempiin huviloihin saapuu hieman yli 10 sinkkumiestä ja -naista vikittelemään pariskuntien osapuolia. Varattujen miesten ja naisten on käytävä päivisin treffeille sinkkujen kanssa. Iltaisin ryypätään ja biletetään – ja jos käy huonosti, päädytään pettämään omaa puolisoa.

Janne oli yksi tämän kauden pariskunnista yhdessä silloisen tyttöystävänsä Tian kanssa. Jonna puolestaan oli yksi ”houkutusten saarelle” saapuneista sinkuista. Janne päätyi lähes heti ohjelman alussa samaan sänkyyn hänen kanssaan. Janne ja Tia poistuivat ohjelmasta neljännen jakson jälkeen.

Ylevästi sanottuna sarjan tarkoitus on testata rakkautta, osoittaa että tosirakkaus kestää mitä tahansa koettelemuksia ja houkutuksia. Tällaisista tarinoista edellisillä kausilla ovat esimerkkejä muun muassa Aki ja Rita Manninen sekä Daniel Lehtonen ja Eveliina Uosukainen, jotka ovat saaneet ohjelman jälkeen paljon viihdejulkisuutta.

Todellisuudessa sarjan keskiössä on kuitenkin joku ihan muu kuin rakkaus: oleellista on nimenomaan bileissä sekoilu ja seuraavana päivänä tapahtumien puiminen iltanuotiolla, jossa varatut miehet ja naiset saavat nähdä, mitä oma kumppani on mennyt hölmöilemään. Päivänselvää on, että rakkauden koettelemisen sijaan ohjelmaa katsotaan tirkistelyn ilosta.

Paljonko Temptation Islandia siis katsotaan?

Finnpanelin luvut kertovat, että keskimääräisellä Temptation Island -lähetyksellä on televisiossa noin 200 000 katsojaa. Se ei ole erityisen paljon.

Temptation Island on kuitenkin malliesimerkki uuden ajan tv-ohjelmasta: sellaisesta, jonka suurin osa katsojista ei enää kyttää perinteistä tv-lähetystä eikä katso ohjelmaa ollenkaan televisiosta vaan suoratoistopalvelusta. Kun tarkastellaan niin sanottuja total-tv-lukuja, Temptation Islandin keskimääräisen jakson keskikatsojamäärä onkin 567 000, lähes kolme kertaa enemmän.

Total-tv-luvuissa mitataan perinteisten tv-lähetysten lisäksi katselu myös kanavien nettipalveluista ja kaikilta päätelaitteilta.

Uuden Temptation Island -kauden jaksot ovat keränneet yhteensä miljoonia käynnistyskertoja.

Kirjoitin jo edellisen Temptation Island -kauden aikaan siitä, että ohjelman katsojaryhmä ei myöskään ole niin yksiulotteinen kuin voisi stereotyyppisesti luulla. Ohjelmasta on tullut ”fiksujen kaupunkilaisten” salainen pahe, josta puhutaan vähän nolostuneena bileiden jatkolla lähipubissa.

Tai vähemmän nolostuneena Jodelissa.

Vähitellen osa on tosin saanut tarpeekseen.

Ohjelman juontaja Sami Kuronen on itse toistanut useissa haastatteluissa, että ohjelman meno on muuttunut vuosi vuodelta rankemmaksi. Bileet muuttuvat rajummiksi, ylilyönnit rumemmiksi, ihmisten psyyke ei näytä enää kestävän.

Tästä tällä kaudella toimi esimerkkinä nimenomaan Jannen ja Tian kohtalo. Alkujärkytys oli Tialle niin kova, että parin oli jätettävä ohjelma kesken kauden. Välillä bileiden tilanteet ovat meinanneet mennä katsojien näkökulmasta jo pelottavaksi. Milloin tuotanto puuttuu peliin, jos ei edes siihen, kun humalainen mies paiskoo esineitä ympäri pihaa ja huutaa raivostuneena naisille? Onko se vielä tv-viihdettä?

Esimerkiksi Ilta-Sanomissa julkaistiin tänä keväänä kommentti, jossa pohdittiin, missä menee raja.

”Puuttuvatko tuotantotiimin jäsenet peliin, jos joku on todella juonut aivan liikaa tai psyyke pettää pahemman kerran? Ikävä kyllä en usko, että nämä kuvaukset kestäisivät kovin helposti päivänvaloa”, kommentissa kirjoitettiin.

Lopulta ylilyönnit eivät ole näyttäneet häiritsevän suurinta osaa katsojista. Oikeastaan päinvastoin: katsojat toivovat Temptation Islandilta vielä enemmän kuin tv-ohjelma pystyy tarjoamaan.

Temptation Island -fanien keskuudessa suureksi puheenaiheeksi ovat nousseet sarjan ulkopuoliset tapahtumat, joita seurataan vähintään yhtä suurella intohimolla kuin itse tv-sarjaa.

Esimerkki tällaisesta ohjelman ulkopuolisesta tapahtumasta on loputtoman pitkän Jodel-keskustelun aloittaneessa kirjoituksessa mainittu ”Jonnan vahinkopaljastus”.

Vahinkopaljastuksella tarkoitetaan Jonnan Instagramissa julkaisemia kuvia, josta kävi ilmi, että hän seurustelee nykyisin Jannen kanssa. Jonna julkaisi päivitykset jo ennen kuin ohjelmassa oli selvinnyt, jatkavatko Janne ja Tia yhdessä pariskuntana.

Ennenaikainen juonipaljastus oli mahdollista siksi, että Temptation Island on kuvattu jo viime vuoden puolella, ja ohjelman osanottajat ovat olleet hyvän aikaa Suomessa siinä vaiheessa, kun ohjelma alkaa pyöriä tv:ssä. Osallistujia sitovat kuitenkin tiukat salassapitosopimukset siitä, etteivät he saa paljastaa mitään esimerkiksi parisuhteensa tilasta ennen kuin se käy ilmi televisiossa. Ohjelman tuottaja Tiina Väisänen kommentoikin IS:lle, että Jonna oli rikkonut julkaisullaan salassapitosopimuksia.

Jodelissa ei kuitenkaan tyydytty tähän, vaan alettiin puida Jonnan Instagram-julkaisuja ja niiden motiiveja yksityiskohtaisemmin. Ja tämäkin oli vasta alkua.

Tuhansien viestien mittaisen keskustelun edetessä upotaan entistä syvemmälle Temptation Island -maailmaan. Niin syvälle, että sieltä alkaa olla jo vaikea päästä pois.

Keskustelussa jaetaan muun muassa ruutukaappauksia Facebookin suljetuista ryhmistä, jossa ohjelmaan liittyvän suhdesotkun osapuolet kirjoittavat hyvin suorasanaisesti toisistaan. Samalla kun ohjelma pyörii tv:ssä, sosiaalisessa mediassa pyörii siis oma Temptation Island -draamansa, jota ohjelman osallistujat jatkavat päivityksillään. Osa kuvakaappauksista poistetaan Jodel-keskustelusta ilmeisesti, koska ne rikkovat palvelussa oleva ihmisten yksityisyyttä koskevia sääntöjä.

Ihmiset valitsevat nopeasti puolensa tv-ohjelmien välisessä suhdesotkussa, ja pian keskustelu kääntyy entistä enemmän Temptation Island -faneista muodostuvan sisäpiirin vitsailuksi koko tapauksella. Ketju ja keskustelu saa Jodelissa jopa oman hashtaginsa.

Jonnan, Jannen ja Tian tilanne, henkilöiden somepäivitysten päivittely ja siihen liittyvät spekulaatiot eivät ole ainut ohjelman ulkopuolinen tapaus, joka on puhuttanut faneja. Kauden aikana osa ohjelman osanottajista on levittänyt sosiaalisessa mediassa toisistaan huhuja, joita on puitu Jodelissa ja jopa viihdemedioiden jutuissa.

Tiivistettynä voi siis sanoa, että intohimoisimmille Temptation Island -faneille itse ohjelman ja sen tapahtumien seuraaminen on vasta ensimmäinen vaihe. Suurin hupi näyttää piilevän siinä, kun seuraa somessa, mitä ohjelman osanottajat puhuvat itsestään ja toisistaan ohjelman edetessä.

Ei ole millään tavalla uutta tietoa, että tosi-tv-ohjelmien katsominen tyydyttää meissä monissa piilevää tietynlaista tirkistelyn tarvetta.

Tätä tarvetta on ruokittu tehokkaasti viimeistään siitä lähtien, kun Big Brother alkoi Suomessa ja tarjosi kenelle tahansa mahdollisuuden katsoa nettipalvelun avulla vaikka 24 tuntia vuorokaudessa, mitä jokaisessa talon huoneessa tapahtuu.

Big Brothersissa – ja monissa muissa tosi-tv-ohjelmissa – seuranta, kommentointi ja kaikenlainen päivittely on keskittynyt kuitenkin ohjelman tapahtumiin. Siihen, mitä tapahtuu silmiemme edessä ohjelman nimissä.

Vuosien aikana on myös kirjoitettu lukuisia juttuja siitä, miksi oikeastaan edes katsomme ”törky-tv:ksi” nimettyjä ohjelma niin intohimoisesti. Törky-tv:llä on tarkoitettu nimenomaan niitä tosi-tv-ohjelmia, jossa leikitään tavallisten ihmisten ihmissuhteilla ja tirkistellään sellaisia osa-alueita heidän elämästään, jotka kuuluvat normaalisti jokaisen yksityisyyteen.

Vuonna 2016 uutisoitiin Max Planck -instituutissa tehdystä tutkimuksesta, jossa selvitettiin, miksi ihmiset tykkäävät katsoa todella huonoja elokuvia, niin sanottuja roskafilmejä. Tästä puolestaan löydettiin jutuissa yhtäläisyyksiä myös törky-tv:stä pitämisen kanssa.

Voi esimerkiksi ajatella, että tosi-tv-ohjelmien intohimoinen seuraaminen kasvattaa tietynlaista ”kulttuurista pääomaa”: sen avulla voi olla osa alakulttuuriin kuuluvaa yhteisöä, jonka ulkopuolella olevat eivät tajua yhtään, mistä yhteisö keskustelee. Tosi-tv:n seuraamisessa voi olla myös samanlaista camp-arvoa kuin huonojen elokuvien katsomisessa. Sillä voi olla mahdollista ruokkia omaa paremmuuden tunnetta.

Kahtiajaon näkee esimerkiksi Twitterissä, jossa törmää tasaisesti kommentteihin, jossa hämmästellään, miten ”fiksutkin ihmiset katsovat Temptation Islandia”. Samalla osa Twitter-käyttäjistä twiittailee aktiivisesti sarjan tapahtumista. Aktiivinen Twitter-käyttäjä Tatu Virtanen on päässyt Twitterissä jakamiensa Temptation Island -vitsien ja kommenttiensa ansiosta vierailemaan jopa Temptation Island Extra -ohjelmassa.
Jodelissa sen sijaan päädytään toisinaan aika kauas viattomista puujalkavitseistä.

Keskustelua seuratessa tulee hetkittäin olo, kuin esimerkiksi kokonainen koulu olisi kokoontunut yhteen Whatsapp-ryhmään juoruilemaan parista koulun opiskelijasta ja heidän ihmissuhteistaan.

Evoluutiopsykologi Satoshi Kanazawan esitti 2000-luvulla ajatuksen siitä, että television katsominen saattaa lisätä erityisesti alemman älykkyysosamäärän ihmisillä mahdollisuutta alkaa pitää tv-hahmoja oikeina ystävinään. Kanazawa tosin puhui ensisijaisesti käsikirjoitettujen tv-sarjojen hahmoista, mutta jotain samaa ajatuksessa on silti nykytilanteeseen verrattuna.

Jodel-keskustelu on jo niin tuttavallista, että ihmiset eivät tunnu edes puhuvan enää tv-ohjelman henkilöistä, vaan ihmisistä, jotka he tuntevat paljon paremmin.

Ehkä he tuntevatkin. Se on mahdollista nykyisin, kun tosi-tv:n katsomista ei tarvitse lopettaa lopputeksteihin.

Helsingin Sanomat, Nyt.fi ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Maustetytöt ovat niin tavallisia, että bändin konsepti vaikuttaa epäkaupalliselta, harmittomassa imagossa piilee kuitenkin ongelma

 2. 2

  Bloggari Maria Nordin aiheutti sukupuoliristiriitaa käsittelevällä Pride-päivityksellään somemyrskyn, soitimme riidan osapuolille

 3. 3

  Fermentointi syrjäytti kahvipapujen jauhamisen trendiharrastuksena, ja sen suosio selittyy muun muassa tarpeella hidastaa tahtia

 4. 4

  Festareiden silmiinpistävät: Pori Jazzin pitkäkynsinen Niko, jonka käsivarteen tatuoitu musta ruusu kuvastaa isää, joka oli “alkoholisoitunut ihmissielu”

 5. 5

  Suomalaiset ovat rumia ja sulkeutuneita dokaajia – mielikuvia rikkova ruotsalaisohjelma on nyt katsottavissa netissä

 6. 6

  Alppilan gluteeniton Hug-kahvila on söpö kuin leivos, mutta aukioloajoissa on hämmentävää vaihtelua

 7. 7

  Suomalaisten ämpärirakkaus tiivistyy sankohiipimisen SM-kisoissa – HS:n toimittaja osallistui kisaan, jota moni piti pelkkänä meeminä

 8. 8

  Suuren kotimaisen festarin huhutaan siirtyvän Hyvinkään lentokentälle – Ongelmista kärsineen Weekend Festivalin järjestäjä myöntää neuvottelut

 9. 9

  Onko tässä Helsingin paras kiinalainen ravintola? Huikea maustaminen ja tarjoilijan sakset tekivät vaikutuksen HS:n ravintolakriitikkoon

  Tilaajille
 10. 10

  Suomalaissairaaloissa tapahtuu ”synnytysväkivaltaa” ja siitä on nyt puhuttava, sanoo uusi kampanja – Kätilöliitto pitää sanaa valitettavana

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Fermentointi syrjäytti kahvipapujen jauhamisen trendiharrastuksena, ja sen suosio selittyy muun muassa tarpeella hidastaa tahtia

 2. 2

  Maustetytöt ovat niin tavallisia, että bändin konsepti vaikuttaa epäkaupalliselta, harmittomassa imagossa piilee kuitenkin ongelma

 3. 3

  Bloggari Maria Nordin aiheutti sukupuoliristiriitaa käsittelevällä Pride-päivityksellään somemyrskyn, soitimme riidan osapuolille

 4. 4

  Pori Jazz keräsi kaikkien aikojen ennätysyleisön, mutta saiko kukaan jazz-tartuntaa?

 5. 5

  Suomi-ruoka ei ole enää vain lohta, poroa ja hillaa – testasimme viiden ravintolan rouheaa suomalaista tarjontaa

 6. 6

  Oliko kuulento vain huijaus? Käymme läpi kuvat, joilla salaliittoteoriaa perustellaan

 7. 7

  Festareiden silmiinpistävät: Pori Jazzin pitkäkynsinen Niko, jonka käsivarteen tatuoitu musta ruusu kuvastaa isää, joka oli “alkoholisoitunut ihmissielu”

 8. 8

  Faceapp-sovelluksen vanhuusfiltteri on taas kaikkien kasvoilla – sen yksityisyyden­suojassa ei ole kuitenkaan mitään poikkeavaa, venäläisyydestä huolimatta

 9. 9

  Onko Helsinki valmis tanssimaan? Uuden aallon brittifonisti näytti svengailun mallia Porissa Lokkilavalla

 10. 10

  Suomalaisten ämpärirakkaus tiivistyy sankohiipimisen SM-kisoissa – HS:n toimittaja osallistui kisaan, jota moni piti pelkkänä meeminä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Bloggari Maria Nordin aiheutti sukupuoliristiriitaa käsittelevällä Pride-päivityksellään somemyrskyn, soitimme riidan osapuolille

 2. 2

  Faceapp-sovelluksen vanhuusfiltteri on taas kaikkien kasvoilla – sen yksityisyyden­suojassa ei ole kuitenkaan mitään poikkeavaa, venäläisyydestä huolimatta

 3. 3

  Trumpin ehdotellessa kongressin naisedustajille maasta muuttamista suositulla tv-juontajalla on myös Trumpille ehdotus: Trump voisi painua helvettiin

 4. 4

  Suomalaisten ämpärirakkaus tiivistyy sankohiipimisen SM-kisoissa – HS:n toimittaja osallistui kisaan, jota moni piti pelkkänä meeminä

 5. 5

  Oliko kuulento vain huijaus? Käymme läpi kuvat, joilla salaliittoteoriaa perustellaan

 6. 6

  Game of Thrones sai ennätysmäärän Emmy-ehdokkuuksia, ja yhdelle huomiotta jääneelle näyttelijälle se on jo voitto, mutta showrunnerit tarvitsevat oikean voiton

 7. 7

  Suomi-ruoka ei ole enää vain lohta, poroa ja hillaa – testasimme viiden ravintolan rouheaa suomalaista tarjontaa

 8. 8

  Weekend Festivalin kiinnostavin esiintyjä on äärisynkkä räp-yhtye $uicideboy$, joka on saanut keikkayleisön eläimelliseen riehuntaan

 9. 9

  Fermentointi syrjäytti kahvipapujen jauhamisen trendiharrastuksena, ja sen suosio selittyy muun muassa tarpeella hidastaa tahtia

 10. 10

  Festareiden silmiinpistävät: Pori Jazzin pitkäkynsinen Niko, jonka käsivarteen tatuoitu musta ruusu kuvastaa isää, joka oli “alkoholisoitunut ihmissielu”

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Vuokra 25 000 euroa kuukaudessa: tällainen on Suomen kallein vuokrakoti, joka sijaitsee Vantaan lähiössä

 2. 2

  Porot etsivät Lapissa suojaa kuumuudelta, Kelan suunnittelija ikuisti porot ”jonottamassa” sisään rakennukseen

 3. 3

  Moni luulee, että venyttely auttaa lihasjumeihin, vaikka niin ei ole, sanoo fysioterapeutti – Nämä kuusi liikettä toimivat paremmin

  Tilaajille
 4. 4

  Kirjailija ja kulttuurivaikuttaja Claes Andersson on kuollut

 5. 5

  Terhi Kiemunki erotettiin perussuomalaisten valtuustoryhmästä Tampereella

 6. 6

  Ihmiset harrastivat itsetyydytystä kaikessa rauhassa, kunnes sitä alettiin pitää vaarallisena: Miksi masturbaatiosta tuli 1700-luvulla syntiä?

 7. 7

  Samankokoisissa Suomessa ja Minnesotassa on asunut somaleja yhtä kauan, mutta Yhdysvalloissa he ovat päässeet nopeammin elämässä eteenpäin

 8. 8

  Pesiksen ennätyksiä murskaava Janette Lepistö, 23, hämmästelee urheilijoiden ruokavaliota: ”Kenenkään ei kannata pelätä hiilihydraatteja”

 9. 9

  Helsinkiläismies todisti Kampin ammuskelun vain muutaman metrin etäisyydeltä: ”Tuli sellainen olo, että he mahdollisesti tunsivat toisensa etukäteen”

 10. 10

  Maustetytöt ovat niin tavallisia, että bändin konsepti vaikuttaa epäkaupalliselta, harmittomassa imagossa piilee kuitenkin ongelma

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Poliisi lupaa lisätietoja Helsingin keskustan ampumisista puolilta päivin – Tämä tapauksesta tiedetään nyt

 2. 2

  45 vuoden taistelunkaan jälkeen rehevöitymistä ei ole saatu kuriin – ja nyt Itämerta kohtaa jo seuraava uhka

  Tilaajille
 3. 3

  Moni luulee, että venyttely auttaa lihasjumeihin, vaikka niin ei ole, sanoo fysioterapeutti – Nämä kuusi liikettä toimivat paremmin

  Tilaajille
 4. 4

  Tutkimus: Keskimääräistä fiksummat ostavat muita useammin tietyntyyppisiä autoja

 5. 5

  Tutkimus: Kuubassa omituisia oireita saaneiden yhdysvaltalaisten diplomaattien aivoista löytyi muutoksia

 6. 6

  Sotien jälkeen lähes kadonnut herhiläinen valtaa Suomesta uusia alueita: ”Se on iso ja letkeä kaveri”

 7. 7

  Silminnäkijä: Ampujaksi epäilty lähti paikalta pistooli kädessä kävellen rauhallisesti – paikalla oli lapsiakin

 8. 8

  Ihmiset harrastivat itsetyydytystä kaikessa rauhassa, kunnes sitä alettiin pitää vaarallisena: Miksi masturbaatiosta tuli 1700-luvulla syntiä?

 9. 9

  Samankokoisissa Suomessa ja Minnesotassa on asunut somaleja yhtä kauan, mutta Yhdysvalloissa he ovat päässeet nopeammin elämässä eteenpäin

 10. 10

  Supertähti Ed Sheeranin ja suomalaisten ensimmäinen tapaaminen oli monille harras, mutta aivan koko aikaa konsertti ei temmannut mukaansa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Harri Virtasen elämä särkyi, kun äiti pysäytti auton keskellä metsätietä: vasta aikuisena Virtanen toipui, ja nyt hän auttaa myös toisia pois trauman kierteestä

  Tilaajille
 2. 2

  Frendit ja Seinfeld ikääntyivät – toinen teki sen arvokkaasti, toinen on niin homofobinen, että sitä katsoessa täytyy irvistää

  Tilaajille
 3. 3

  Katsastaja hylkäsi vantaalaismiehen auton ”katkenneiden takajousien” takia, vaikka jouset olivat täysin ehjät

 4. 4

  Poliisi lupaa lisätietoja Helsingin keskustan ampumisista puolilta päivin – Tämä tapauksesta tiedetään nyt

 5. 5

  45 vuoden taistelunkaan jälkeen rehevöitymistä ei ole saatu kuriin – ja nyt Itämerta kohtaa jo seuraava uhka

  Tilaajille
 6. 6

  Bloggari Maria Nordin aiheutti sukupuoliristiriitaa käsittelevällä Pride-päivityksellään somemyrskyn, soitimme riidan osapuolille

 7. 7

  Matalatehoinen liikunta on hyväksi – listasimme 10 väitettä aineenvaihdunnasta ja keinot, joilla nopeutat sitä oikeasti

  Tilaajille
 8. 8

  Tarja Myllyrinne asuu ensimmäisessä kerroksessa yhdellä Helsingin meluisimmista kaduista: Tällainen on hänen kotinsa

  Tilaajille
 9. 9

  Venäläinen toimittaja löysi Putinin tyttären ja paljasti Skripalin epäillyt myrkyttäjät – Nyt hän esittää hurjia väitteitä ”Putinin kokista” ja kertoo erikoisesta kaksossynnytyksestä

 10. 10

  Parisuhde loppui Halla-ahon vuoksi, liian vihreitä sukulaisia ja sisällissota aina vain – Näin politiikka riitauttaa suomalaisia

 11. Näytä lisää