Natalie Wynn on tubettaja, joka kylpee videoillaan Jordan Petersoniksi pukemansa nuken kanssa ja josta on tullut vastavoima Youtuben kasvavalle alt-right-sisällölle

Natalie Wynnin Contrapoints-tubekanavasta on tullut hillittömän suosittu. Tässä jutussa kerromme, miksi.

Video alkaa rauhoittavalla jousimusiikilla.

Ruudulla pyörii postaus Redditin r/Braincels-ketjusta. Matalahko ääni lukee hitaasti postausta, jossa kuvaillaan hyvin perinteinen, romanttisista komedioista tuttu seksikohtaus yksityiskohtaisesti, miehisestä näkökulmasta. Ah, tuntuu hyvältä.

Postauksen lopussa on kuitenkin käänne:

”Tätä et kuitenkaan koskaan saa kokea, sillä kallosi on liian pieni tai kasvojesi luusto on väärän muotoinen. Mukavaa päivää.”

Tämän jälkeen ruudulle ilmestyy pääkallo, ja tummanpunaiseksi lavastetussa huoneessa punahuulinen hahmo tervehtii:

”Hei pojat, puhutaan luuston rakenteesta!”Kyseinen video on julkaistu Youtubessa elokuussa 2018, ja se on kerännyt 2,4 miljoonaa katselukertaa. Se on yksi Contrapoints-nimisen tilin katsotuimmista videoista.

Contrapoints on yhdysvaltalaisen tubettajan Natalie Wynnin alter-ego. 30-vuotiaan Wynnin kanavasta on muutamassa vuodessa tullut todella suosittu: kirjoittaessani tätä lausetta hänen uusin videonsa, Beauty, on julkaistu 7 tuntia sitten, ja sillä on tällä hetkellä yli 233 000 katselukertaa. Hänet on noteerattu myös mediassa, ja juttuja Wynnistä ovat julkaisseet muun muassa The New Yorker, Atlantic, Vice ja The Economist.

Wynn käsittelee videoillaan esimerkiksi rotuun, sukupuoleen, kapitalismiin, äärioikeistoon ja pop-kulttuuriin liittyviä aiheita.

Yhdysvalloissa yhteiskunnallisista ja poliittisista aiheista tehdään videoita huomattavasti enemmän kuin suomalaisessa tubemaailmassa. Tubettajia eri taustoista ja erilaisista ideologisista lähtökohdista riittää lähes loputtomasti, mutta jako oikeistolaisiin tubekanaviin ja vasemmisto-feministeihin on kasvanut viime vuosina.

Valinnanvaraa riittää, joten miksi juuri Natalie Wynn on onnistunut nousemaan näin suureen suosioon?

Vastaus: koska hän on eeppinen!

Perustellaan vähän.

Aloitetaan siitä, kuka Natalie Wynn oikein on, ja miksi hän tubettaa.

Virginiasta kotoisin oleva Wynn opiskeli filosofiaa yliopistossa, mutta jätti opinnot kesken ja aloitti tubettamisen kymmenisen vuotta sitten. Aluksi hän löysi ”skeptikoiden” yhteisön, jossa yritettiin korostaa omaa koettua älykkyyttä vastustamalla kreationismia ja puolustamalla ateismia.

Vuoden 2014 paikkeilla Wynn havahtui muutokseen: samassa Youtube-yhteisössä osa alkoi tehdä videoita aiheista kuten ”feminismi on syöpä ja Black Lives Matter tuhoaa meidät kaikki”, hän kertoo The New Yorkerin haastattelussa.

Vuonna 2014 videopelimaailmaa ravisteli myös Gamergate. Sen myötä Wynn huomasi, että oikeistopopulistinen sisältö oli keräämässä laajaa suosiota Youtubessa. Suosio kasvoi, ja lopulta Wynn päätti, että haluaa osallistua keskusteluun. Hän perusti Contrapoints-tilinsä vuonna 2016.

Ai mikä Gamergate? Pelimaailmaa kuohuttaneesta tapauksesta kirjoitimme vuonna 2014.

Ja toden totta, Youtubesta on tullut viime vuosina yksi äärioikeiston kokoontumispaikoista, jossa julkisuuteen nousseet hahmot kuten Milo Yiannopoulos ovat saaneet vankkaa kannatusta.

Katsotaan sitä vähän tarkemmin.

Viime syksynä Euroopan Unionin rahoittama Vox Pol -tutkimusorganisaatio julkaisi raportin, jossa oli tarkasteltu lähes 30 000 Twitter-tiliä, jotka joko julkaisivat äärioikeistolaista sisältöä tai seurasivat tilejä, jotka sellaista julkaisivat. Raportin mukaan Youtube oli ehdottomasti suosituin sivusto, jolle tileiltä linkattiin.

Samoihin aikoihin myös tutkivan journalismin verkkosivusto Bellingcat julkaisi jutun, jossa toimittaja Robert Evans tutki äärioikeistolaisten aktivistien kommentteja suljetuista Discord-chattikanavista. Kommenteissa aktivistit jakoivat toisilleen tietoa siitä, kuinka he olivat ryhtyneet aktivisteiksi tai ”havahtuneet” (verkko-oikeistoslangissa käytetään termiä red-pilling) kuluttamalla verkkosisältöjä. Evansille selvisi, että monet kommentoijista pitivät Youtubea keskeisimpänä sytykkeenä.

Tubettajia taas löytyy radikaaleimmista alt-right-aktivisteista maltillisempiin oikeistopopulisteihin. Evansin havaintojen perusteella osa näistä Discord-kanavien kommentoijista katsoi aluksi konservatiivisten Youtube-tähtien, kuten Ben Shapiron, videoita, ja he löysivät näiden videoiden kautta entistä äärioikeistolaisempaa ja radikaalimpaa sisältöä.

Tässä kohtaa kuvioon mukaan astuvat myös Youtuben algoritmit. Muun muassa The New York Timesissa ja The Wall Street Journalissa on kirjoitettu siitä, kuinka Youtube suosittelee käyttäjilleen jatkuvasti radikaalimpaa sisältöä: jos etsii esimerkiksi tietoa influenssarokotteesta, voi suosituksia seuraamalla päätyä hyvin pian rokotteita vastustavien ja salaliittoteorioihin uskovien tuottaman sisällön pariin.

Sama logiikka pätee myös konservatiivisen ja äärioikeistolaiseen sisällön välillä.

Esimerkiksi Data & Society Research Instituten raportista selviää, miten erilaiset äärioikeistolaisten liikkeiden hahmot ja oikeistopopulismia harjoittavat julkisuuden henkilöt sekä tubettajat ovat verkostoituneet keskenään Youtubessa.

Rebecca Lewisin tekemää raporttia protestoivat esimerkiksi Ben Shapiro ja Dave Rubin, suositun Youtube-keskusteluohjelma The Rubin Reportin isäntä, koska he eivät mielestään kuulu Lewisin määrittelemän ”taantumuksellisen oikeiston” piiriin:
Lewisin raportti osoittaa kuitenkin, että vaikka oikeisto-tubettajien sävy ja mielipiteet vaihtelevat, heillä on joitakin yhteisiä nimittäjiä, kuten yleinen feminismin, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja vasemmistolaisen politiikan vastustaminen, ja he ovat tavalla tai toisella verkottuneet keskenään Youtubessa.

Tätä verkostoa vastaan Natalie Wynn haluaa asettua videoillaan.

Wynn sanoo Vicen haastattelussa turhautuneensa siihen, että äärioikeistolaisella ideologialla on karismaattisia puolustajia, joiden ajatuksiin on helppo tarttua. Sellaisia kuten juuri Ben Shapiro ja Jordan Peterson.

”He ymmärtävät kuinka tehdä näistä ajatuksista seksikkäitä ja kuinka esittää ne yleisölle sopivassa muodossa. Minua turhauttaa se, että vasemmistolla ei tunnu olevan taitoa tehdä samaa”, Wynn sanoo Vicelle.

Wynn on yrittänyt parhaansa mukaan muuttaa tätä asetelmaa, ja katsojaluvut kertovat onnistumisesta.

Mitä Wynnin videot siis tarkalleen ottaen käsittelevät?

Samankaltaisia teemoja kuin ”vastapuolenkin”: internetin ilmiöitä, meemejä, äärioikeistoa, vasemmistoa, ilmastonmuutosta ja niin edelleen. Samoista teemoista puhuvat kymmenet suositut tubettajat.

Oikea kysymys onkin, miten Wynn käsittelee näitä teemoja videoissaan.

1. Loistavat hahmot

Palataan jutun alun incel-videoon. 35-minuuttisella videolla Wynn selittää, mistä incel-ilmiössä on kyse. Lyhyesti: ”incel” on lyhenne sanoista involuntary celibate, ja suomeksi se tarkoittaa tahdonvastaista selibaattia. Termi on syntynyt nettiliikkeessä, joka koostuu lähinnä heteromiehistä.

Inceleiksi identifioituvien keskeinen ajatus on se, että naisten toimien takia he eivät ole päässeet harrastamaan seksiä vaikka olisivat halunneet, ja näin ollen naisia kuuluu rangaista. Osa uskoo myös, että heistä riippumattomat anatomiset tekijät, kuten kallon muoto, vaikuttaa siihen, että naiset eivät kiinnostu heistä.

Jos haluat lukea lisää incel-ilmiöstä, olemme kirjoittaneet siitä pari kertaa:

Incel-liikkeen mukaan naisia pitää rangaista seksittömyydestä – Huonoin ratkaisu ”inceleille” on kerääntyä yhteen vihaamaan muita, koska apua saa vaikka heti, sanoo seksuaalineuvoja

Mikä on ”incel”? Torontossa ihmisten päälle ajanut opiskelija ilmeisesti julistautui liikkeen kannattajaksi, tästä siinä on kyse

Wynnin videon tarkoituksena on selittää ilmiötä ja osoittaa argumentein, että incelien ajatusmaailma on vääristynyt. Videon alkuvaiheilla kameran eteen ilmestyy Wynn aristokraattisessa asussa, valtava peruukki päässään ja pääkallo sekä sen kokoa mittaavat pihdit käsissään.

Wynnin videoissa vilahtelee erilaisia hahmoja, joita hän itse esittää. Usein Wynnin hahmot väittelevät keskenään, kuten turhamainen Marie ja lääkärihahmo ilmastonmuutosta käsittelevässä Apocalypse -videossa tai Wynn ja hänen sisäinen, transnaisiin kriittisesti suhtautuva naisensa Gender Critical -videossa.

Hahmot ovat usein niin absurdeja, että aiheeseen kuin aiheeseen saa mahdutettua sopivan määrän huumoria ja itseironiaa.

Gamergaten mainingeissa aiemmin positiivisemmassa tarkoituksessa käytetty termi ”social justice warrior” eli vapaasti suomennettuna ”sosiaalisen oikeudenmukaisuuden soturi” muuttui pilkkanimeksi niille, jotka aktiivisesti ja äänekkäästi vastustivat internetin ja videopelien seksismiä, rasismia ja yleistä lokerointia.

Nyt termistä on kehittynyt vielä yleisempi haukkumatermi, joka ei ylety ainoastaan internetissä ääntä pitäviin hahmoihin, vaan kaikkiin julkisesti erilaisten etnisten vähemmistöryhmien ja seksuaali- ja sukupuoliryhmien oikeuksia ajaviin ja puolustaviin henkilöihin. Termin läheinen suomalainen vastine voisi olla Timo Soinin kehittämä ”fillarikommunismi”.

Natalie Wynn on ”social justice warrior”, ainakin omien sanojensa mukaan. Se on yksi osoitus Wynnin oivaltavuudesta: termillä ei voi pilkata häntä.

Yksi Wynnin keskeisistä komponenteista onkin itseironia.

2. Huolellinen toteutus

Asusteisiin sonnustautuminen ja meikkaaminen sekä lavastuksen järjestely on tehty niin huolellisesti, että videoiden esteettisyys vetää puoleensa. Videoita voisi kuvailla yleisesti ”övereiksi”, lähtien asusteista, kuten peruukeista, naamioista, teemukeista ja -pannuista päätyen Jordan Petersonia esittävään nukkeen, jonka kanssa Wynn käy kylvyssä.

Myös leikkaukseen on satsattu: videoilla Wynn keskustelee ja väittelee sujuvasti omien hahmojensa – siis itsensä – kanssa. The New Yorkerin haastattelussa Wynn kertoi incel-videon tekoon menneen viikon. Sitä ennen hän oli viikkojen ajan tarkkaillut nettifoorumeiden incel-keskusteluja ja -kokoontumisia.

3. Omat kokemukset

17 minuutin paikkeilla incel-videon valaistus muuttuu.

”Sanoin, että en aio sympatisoida inceleitä, ja tiedän, etteivät he halua sympatiaani ja että paholaisen kanssa ei kannata vehkeillä, mutta jollain tasolla en voi sille mitään, en voi kuin samaistua heihin.”

Tämän jälkeen hän kertoo henkilökohtaisia kokemuksiaan Tinderistä:

”Deittisovellukset ovat niin ulkonäkökeskeisiä, että vaikka luusto ei ole ainut asia, millä on väliä, niin kyllä sillä kuitenkin on väliä. Ja tässä kohtaa täytyy sanoa, että samaistun inceleihin, koska transnaisena tiedän, millaista on olla pakkomielteinen luiden millimetreistä.”

Natalie Wynn on transnainen, joka kertoo videoilla avoimesti omasta sukupuoli-identiteetistään ja kokemuksistaan siitä, miten yhteiskunnassa transnaisiin suhtaudutaan. Teemaa käsitellään esimerkiksi What is gender, Autogynephilia ja Gender Critical -nimisillä videoilla. Niistä Wynn on saanut myös arvostelua: esimerkiksi tässä jutussa pohditaan, mikä Wynnin sukupuolikäsityksessä on mennyt pieleen.

Omakohtaisuus tuo videoihin uskottavuutta ja myös koukuttavuutta: kukapa nyt ei olisi kiinnostunut tuntemattoman henkilön saamista vihaviesteistä Tinderissä tai deittailuseikkailuista? Tai kuten Wynn sanoo Autogynephilia-videollaan:

”Tiedän, ettette klikanneet tätä videota koska haluatte kuulla tieteestä, vaan koska haluatte sontaa! Ja saamanne pitää.”

4. Ymmärrys siitä, miten tehdä poliittisesta kiinnostavaa

Vaikka Wynn esittelee incel-yhteisön videollaan ”itsetuhoisena kulttina”, hän ei sorru taivasteluun tai niin sanottuun ”ränttäämiseen”. Sen sijaan hän tutustuu perin pohjin aiheeseen ja pyrkii ymmärtämään sitä. Sama pätee muihinkin videoihin. Videoiden keskeisenä pointtina on argumentoida vastaväitteet kumoon, mutta se tapahtuu sijoittamalla asiat ensin rauhallisesti (ja hyvin teatraalisesti) kontekstiin.

Wynn ei provosoidu, vaan provosoi. Hän tekee samaa kuin monet nettimeemeilijät, joiden tavoitteena on muun muassa naureskella feministeille. Wynn nauraa lisäksi aina itselleen, jolloin muiden on paljon vaikeampaa naureskella hänelle.

Contrapoints-videot tarjoavat sekä popcornin tuoksuisen mahdollisuuden viihtyä että tuntea itsensä puolituntisen Youtuben katselun jälkeen hieman fiksummaksi.

Suomalaisessa Youtube-skenessä käsitellään huomattavasti vähemmän suoraan poliittista verkkokulttuuria tai poliittisia teemoja ylipäänsä.

Jotkut suomalaisista tubettajista, kuten Mansikkka-tiliä pitävä Maiju Voutilainen, ovat tosin nostaneet yksittäisiä aiheita, kuten mielenterveyden ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet yksittäisten videoidensa teemoiksi. Samoin Mentaalisavuke-tiliä pitänyt ja nykyisin Ylellä työskentelevä Aleksi Rantamaa kohahdutti Valkoinen heteromies -videollaan. Kirjoitimme siitä viime vuonna.

Miksi Suomessa ei ole Natalie Wynnin kaltaisia poliittisia tubettajia? Ainakin siksi, että Suomi on pieni. Täällä on huomattavasti vähemmän ammatikseen videoita tekeviä tubettajia. Suomalainen äärioikeisto taas on kokoontunut omien vaihtoehtomedioidensa äärelle, eikä ole ainakaan systemaattisesti hyödyntänyt Youtubea suuren yleisön tavoittelussa.

Ehkä yksi syy on myös se, että suomalaisesta yhteiskunnasta löytyy vähemmän ”räntättävää” kuin Yhdysvalloista.

Se lienee positiivista.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kirjailija Juha Kauppinen eli kaksi vuotta ilman Facebookia, ja näin se muutti hänen elämänsä

 2. 2

  Tämä Nytin Game of Thrones -jaksoarvioita parodioiva Pipsa Possu -analyysikirjoitus on parasta internetissä juuri nyt

 3. 3

  Helsinkiin aukesi lippakioski Kekri, joka tekee kekseliästä ja kunnianhimoista Suomi-katuruokaa

 4. 4

  Tänään on internetin kullannupun piristyspäivä – Keanu Reeves on liian hyvä tälle maailmalle, kuten koostamistamme esimerkeistä kiistattomasti voi nähdä

 5. 5

  Viikonloppuna alkanut jääprinsessa-kohu huipentui toimittajan ja kansanedustajan väittelyyn aamu-tv:ssä – tässä keskustelun parhaat palat giffeinä

 6. 6

  Suurin, kaunein, kanelisin: Koemaistoimme Helsingin korvapuustit ja löysimme parhaan

  Tilaajille
 7. 7

  Tänne Tallinnassa oikeasti kannattaa mennä: 37 vinkkiä urbaaniin reissuun

  Tilaajille
 8. 8

  Donald Trump päivitteli maajusseille kuinka heidän traktoreissaan ei ole edes nettiä – Fox News katkaisi puheen äkillisesti, ja internet alkoi pilkata Trumpia, vaikka huoli on oikea

 9. 9

  Ravintolauutisia: Siltasen Lie Mi siirtyy Kamppiin, tilalle Onda

 10. 10

  Biittien tahtiin: Katja-Maria Taavitsainen kertoo, millaista on 90-luvun rytmeissä soiva räppijooga – Listasimme myös 16 kivaa salia Helsingistä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kirjailija Juha Kauppinen eli kaksi vuotta ilman Facebookia, ja näin se muutti hänen elämänsä

 2. 2

  Tämä Nytin Game of Thrones -jaksoarvioita parodioiva Pipsa Possu -analyysikirjoitus on parasta internetissä juuri nyt

 3. 3

  Helsinkiin aukesi lippakioski Kekri, joka tekee kekseliästä ja kunnianhimoista Suomi-katuruokaa

 4. 4

  Tänään on internetin kullannupun piristyspäivä – Keanu Reeves on liian hyvä tälle maailmalle, kuten koostamistamme esimerkeistä kiistattomasti voi nähdä

 5. 5

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 6. 6

  Miestenlehti teki jutun yritysjohtajista: julkaisi ryhmäkuvan 15 miehestä ja 2 naisesta, mutta naiset oli photoshopattu mukaan

 7. 7

  Kaikki puhuvat Netflixin uudesta hittielokuvasta The Perfectionista, mutta siihen tiivistyvät Netflix-elokuvien suurimmat ongelmat

 8. 8

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 9. 9

  Valkoisuus on pelkkä valhe, vaikka ”etnonationalistit” kuinka muuta väittäisivät – Eurooppa ei ollut lähimainkaan sitä mitä kuvitellaan, sanoo historiantutkija

 10. 10

  Perus­suomalaisten kansan­edustaja yhdisti vieras­lajien torjunnan turvapaikan­hakijoihin – soitimme

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 2. 2

  Viikonloppuna alkanut jääprinsessa-kohu huipentui toimittajan ja kansanedustajan väittelyyn aamu-tv:ssä – tässä keskustelun parhaat palat giffeinä

 3. 3

  Kaikki puhuvat Netflixin uudesta hittielokuvasta The Perfectionista, mutta siihen tiivistyvät Netflix-elokuvien suurimmat ongelmat

 4. 4

  Perus­suomalaisten kansan­edustaja yhdisti vieras­lajien torjunnan turvapaikan­hakijoihin – soitimme

 5. 5

  HBO:n hehkutetun Tšernobyl-sarjan käsikirjoittaja turhautui ydin­katastrofi­alueella poseeraaviin Instagram-turisteihin

 6. 6

  Valkoisuus on pelkkä valhe, vaikka ”etnonationalistit” kuinka muuta väittäisivät – Eurooppa ei ollut lähimainkaan sitä mitä kuvitellaan, sanoo historiantutkija

 7. 7

  Donald Trump päivitteli maajusseille kuinka heidän traktoreissaan ei ole edes nettiä – Fox News katkaisi puheen äkillisesti, ja internet alkoi pilkata Trumpia, vaikka huoli on oikea

 8. 8

  Netflixin hittisarjan uusi kausi on armoton pettymys, josta puuttuvat uudet ideat – näin kulttisuosikki Black Mirror menetti otteensa

 9. 9

  Maria Ohisaloa kutsuttiin ”jääprinsessaksi”, somessa hermostuttiin ja Alexander Stubb kertoi turtuneensa nimittelyyn – Mitä poliitikoista voi sanoa?

 10. 10

  Mediapersoona, miljardööri Kylie Jenner järjesti Handmaid’s Tale -bileet, kuvat ”synnytyskonenaisista” saivat internetin raivoihinsa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Omakotitalon saa pääkaupunkiseudulla jopa alle 100 000 eurolla – tällainen on halvimpien talojen kunto

 2. 2

  Maailman parhaaksi valittua suomalaista tv-sarjaa on pidetty kommunistien propagandana ja suuruudenhulluuden huipentumana

  Tilaajille
 3. 3

  Hovioikeus: Jaajo Linnonmaa ja Juha Perälä eivät loukanneet neliraitalenkkareita maahantuoneen yrittäjän kunniaa radion aamuohjelmassa

 4. 4

  Katajanokalla on niin erityislaatuinen 355-neliöinen jugendasunto, ettei sen arvoa voi mitata rahassa

 5. 5

  Sodasta palannut isä osoitti Antti Aniaa aseella ja käski häipyä kotoa – Poikaa ei päästetty edes opiskelemaan, mutta nyt hänen keksintönsä soi sadoissa kirkoissa

 6. 6

  Tieto ja norjalainen Evry yhdistyvät, kauppahinta 1,3 miljardia euroa ja pääkonttori pysyy Suomessa

 7. 7

  Jalkapallokatsojia kaasuttanut turvallisuusyritys syyttää nyt Palloliiton antamia ohjeita

 8. 8

  Vantaalaisen pientaloalueen lapset saavat kolme ilmaista ruokaa päivässä, koska Anneli Virtanen päätti toimia

 9. 9

  Kieli viestii voinnistasi: Nämä merkit kielessä kertovat stressistä, puutos­tiloista tai jopa suolisto­sairaudesta

  Tilaajille
 10. 10

  Taapero, parisuhde kriisissä ja rakennus­työmaa – Kun kuukautiset olivat myöhässä, kolmen lapsen äidillä oli edessään kipeä ratkaisu

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mies pakotettiin teloittamaan oma veljensä soramontulla Oulussa, syyttäjä vaatii myös veljensä ampujalle murhatuomiota

 2. 2

  Sielun veljien yli 30 vuotta vanhasta hitistä kiertää urbaanilegenda, jota on vaikea uskoa todeksi – kysyimme Ismo Alangolta, pitääkö tarina paikkansa

  Tilaajille
 3. 3

  ”Neljän liikkeen sääntö” auttaa treenaamaan vatsalihaksia tehokkaasti: Personal trainer laati ohjelman, joka vaikuttaa koko keskivartaloon

  Tilaajille
 4. 4

  Piraattipuolueen Petrus Pennasen Instagram-videolle päätynyt kissa nostatti some-myrskyn, samannäköinen eläin katosi aiemmin Fleminginkadulta

 5. 5

  Katajanokalla on niin erityislaatuinen 355-neliöinen jugendasunto, ettei sen arvoa voi mitata rahassa

 6. 6

  Helsingin poliisi julkaisi kuvan wc-tilasta osana epäillyn salakatselu­rikoksen tutkintaa, ratkaiseva vihje tuli alle tunnissa

 7. 7

  Ullanlinnan hulppeimmat merinäköalat myytiin lähes 25 miljoonalla eurolla

 8. 8

  Maailman parhaaksi valittua suomalaista tv-sarjaa on pidetty kommunistien propagandana ja suuruudenhulluuden huipentumana

  Tilaajille
 9. 9

  Pappi vihki homoparin, ja kirkko varoitti pappia – oikeus linjasi, ettei kirkolla ole oikeutta varoittaa homoparin vihkimisestä

 10. 10

  Seitsemän eduskuntaan pyrkinyttä käytti kampanjointiin yli 100 000 euroa – ulkopuolisen rahan osuus nousi edellisistä eduskuntavaaleista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mummotunnelissa pariudutaan perinteisellä tyylillä

  Tilaajille
 2. 2

  Psykologi Pertti Hakkarainen on kohdannut satoja raiskaajia ja sanoo, että monilla on heistä väärä käsitys – Siksi uhri ei voi tunnistaa tekijää etukäteen

  Tilaajille
 3. 3

  JVG:n jättihitti näkyy yhä somepäivityksissä, vaikka sen sanoitus on vuosien ajan ymmärretty väärin – VilleGalle paljastaa salaisuuden Häissä-kappaleen menestyksen taustalta

  Tilaajille
 4. 4

  1950-luvulla keksittiin poltto­moottori, joka olisi voinut leikata suuren osan autojen päästöistä, mutta sitä ei koskaan otettu laajasti käyttöön

  Tilaajille
 5. 5

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 6. 6

  Ennennäkemätön romahdus yhdessä Suomen parhaista lukioista: 35 opiskelupaikkaa täyttämättä, sisään jopa 7,0:n keskiarvolla

 7. 7

  Onko toivo jo mennyt? HS:n erikoisartikkeli vie Amazoniaan, missä maailman keuhkot yskivät uhkaavasti

  Tilaajille
 8. 8

  MTV:n entinen päällikkö joutuu käräjille epäiltynä seksikumppaneiden salakuvaamisesta

 9. 9

  Tyhjenevä saksalais­kaupunki houkuttelee uusia asukkaita ilmaisella asumisella: Suomalainen pariskunta tarttui tarjoukseen

  Tilaajille
 10. 10

  Raaka raiskaus vei viisi syytöntä teiniä vankilaan ja Trump vaati heille kuolemantuomiota – Nyt tarina on Netflixissä ja kaikkien pitäisi nähdä se

  Tilaajille
 11. Näytä lisää