MAINOS:

Kesätarjous! HS Digi 5,95€/kk vain tänään. Tilaa nyt! Aikaa tehdä tilaus:

Deadwood on parhaita tv-sarjoja koskaan, ja viikko sitten se palasi elokuvana, joka on parasta katsottavaa juuri nyt

Deadwood on parhaita koskaan tehtyjä tv-sarjoja. Sen suurin ongelma oli, että se jäi kesken. Nyt asia on korjattu erinomaisella elokuvalla.

Deadwood on yksi parhaita koskaan tehtyjä draamasarjoja.

Amerikan rajaseudulle kultakuumeen aikaan sijoittuvan lännentarinan suurin ongelma oli, että se jäi kesken.

HBO on lopultakin antanut tekijöille mahdollisuuden viedä tarina päätökseensä, kolmetoista vuotta sarjan kolmannen kauden jälkeen. Deadwood: The Movie on erittäin onnistunut paluu tuttuun kaupunkiin ja tuttujen hahmojen pariin. Oikeastaan elokuvan ainoa ongelma on, että se on elokuva eikä tv-sarja.

Ronski, raju ja hyvin kirjoitettu sarja kesti aikanaan kolme kautta. Neljäs jäi tekemättä yrityskiistojen takia. Tekijät ja katsojat vaativat tarinan viemistä kunnialliseen päätökseen. Aluksi keksittiin ratkaisu kertoa loppu tarina kahdessa elokuvassa, mutta nekin jäivät tekemättä.

Deadwood oli vaarassa jäädä historiaan keskeneräisenä klassikkona. Sarjan tekijä, käsikirjoittaja David Milch, vaipui epätoivoon, joka johti hänen kohdallaan henkilökohtaisiin ongelmiin.

Nyt Milch palaa Deadwoodin kaupunkiin teoksella, joka kelpaa tekijänsä hienoksi testamentiksi.

Tämä juttu sisältää juonipaljastuksia Deadwood-sarjasta ja -elokuvasta.

Deadwood kertoo valtataistelusta ja rajaseudun omistamisesta 1870-luvun kullankaivajakaupungissa Etelä-Dakotassa, Yhdysvaltojen pohjoislaidalla.

Amerikka oli toipumassa sisällissodasta ja rajaseutu yritettiin raivokkaasti nielaista osaksi syntymässä olevaa liittovaltiota ja sen keskushallintoa. Rajaseutu vastusti.

Kulta veti Deadwoodiin onnenonkijoita, uhkarohkeita ja ulkopuolisia. Kulta synnytti verisiä kiistoja ja valtaistelun paikkakunnan herruudesta. Lain laitamailla elänyt yhteisö pysyi koossa kauhun tasapainossa, joka ajoittain purkautui väkivaltana.

Se oli tietysti hävitty taistelu. Laki levittäytyi lopulta erämaihin.

Sarjan voima oli sen monenkirjava henkilökaarti. Vaikka ihmisillä oli monenlaisia motivaatioita, tärkein kysymys oli aina ristiveto keskushallinnon ja lain ja toisaalta rajaseudun ja itsemääräämisoikeuden välillä.

Se viedään loppuunsa Deadwood-elokuvassa.

Milch oli aikanaan tehnyt Hill Street Bluesia ja NYPD Blueta. Tv-sarjan käsikirjoitus perustui kaupungin todelliseen historiaan ja mukana oli fiktiivisten hahmojen lisäksi lukuisia historiallisia henkilöitä.

Buffalo Billin ystävä ja tämän show’n tähti Wild Bill Hickok tapettiin juuri Deadwoodissa kullanhimon sumentaman humalaisen uhkapelin jälkihuuruissa.

Muita todellisen historian tunnettuja nimiä sarjassa ovat legendaarinen lainvalvoja ja monen elokuvan sankari Wyatt Earp sekä Hickokin seurassa matkannut Calamity Jane.

Sarjan kaksi päähenkilöä, šeriffi Seth Bullock ja baarin omistaja Al Swearengen, ovat myös todellisia historiallisia henkilöitä.

Seth Bullock (Timothy Olyphant) on sarjassa klassinen lännenhahmo, vastentahtoinen lainvalvoja. Hän on šeriffin tähtensä naulaan laittanut mies, joka yrittää vain elää perheensä kanssa. Rikollisuus ja korruptio pakottavat hänet tarttumaan aseeseen ja valvomaan lakia.

Sarjan todellinen päähenkilö on saluunan omistaja Al Swearengen (Ian McShane). Hän on rakastettava pahis ja Bullockin vastustaja. Hän on paikallinen hämärä liikemies, joka omistaa vähän sitä sun tätä, lahjoo viranomaisia ja pyörittää paikallisia poliitikoita. Villin lännen tyyliin siihen vain kuuluu myös murhaaminen.

Ian McShane tekee Al Swearengenina ikonisen roolityön. Hän tuli aikanaan tutuksi renttuna antiikkikauppiaana Lovejoyssa. Alin roolissa hän sukelsi opportunistisen ja julman mutta sydämellä ja intohimolla elävän baarinpitäjän rooliin valtavalla voimalla.

Ian McShane on Deadwood. Jos sarja pitäisi tiivistää giffiksi, se olisi Al Swearengen ärähtämässä ”cocksucker!”.

Vaikka Swearengen ja Bullock ovat keskenään vihollisia, molemmat puolustavat Deadwoodia uhkia vastaan – kulkutauteja, rikollisia, kilpailijoita tai keskushallinnon edustajia. Lopussa heidän yhteiseksi pääviholliseksi nousee George Hearst.

Hearst oli myös historiallinen henkilö, poliittisen ja taloudellisen vallan käyttäjä, josta tuli senaattori. Hänen pojastaan varttui William Randolph Hearst, sukunsa mediaimperiumin perustaja, joka oli vuorostaan Citizen Kane -elokuvan mediamogulin esikuva. Hearst-mediayhtiön liikevaihto oli vuonna 2016 kymmenen miljardia dollaria.

Tästä päästään nyt ilmestyneeseen elokuvaan.

Deadwood-elokuva jatkaa Swearengenin ja Bullockin yhteenottoa Hearstin kanssa. Rajaseudun kohtalo ratkaistaan heidän välillään.

Elokuva alkaa kymmenen vuotta tv-sarjan tapahtumien jälkeen. Vuosi on 1889 ja Deadwoodissa vietetään juhlia – Etelä-Dakota on liittymässä Unioniin.

Ensimmäisenä nähdään ”Calamity” Jane Canary (Robin Weigert). Jane katselee kaupunkia ja miettii, että kymmenen vuotta on kulunut.

Me katsojat palaamme Janen mukana. Janen suulla käsikirjoittaja David Milch tekee heti alussa selväksi, että hän tietää, mitä tekee. Tämä on elokuva, joka ei teeskentele, ettei se tietäisi olevansa jatkoa tv-sarjalla- Sen ansiosta Milch onnistuu tasapainottelemaan isoimman ongelmansa kanssa. Sen, että hän tekee elokuvan, joka päättää tv-sarjan.

Vaikka Deadwoodissa valtaa pitävät miehet, sarjassa on monia voimakkaita ja monitahoisia naishahmoja. Calamity Jane on rajaseutu, taipumaton luonnonvoima, joka ei suostu muuttumaan ja sivistymään.

Trixie (Paula Malcolmson) on selviytyjä. Hän on sarjan alussa prostituoitu, Al Swearengenin työntekijä ja rakastajatar, mutta itsenäistyy ja rakastuu Bullockin liikekumppaniin, lempeään Sol Stariin (John Hawkes).

Kiista Deadwoodista kiteytyy Trixieen. Kun Trixie ampuu Hearstia, Al tappaa toisen naisen ja huijaa Hearstia, että Trixie kuoli kostoksi. Hearst on tyytyväinen ja sarja päättyy tilanteeseen, jossa hän lähtee Deadwoodista.

Nyt senaattoriksi edennyt Hearst palaa kaupunkiin. Alin huijaus paljastuu heti alussa, kun Trixie meuhkaa Hearstille. Näin konflikti saadaan heti kärjistymään. Hearst vaatii kostoa ja tarina jatkuu.

Hearst haluaa myös vetää puhelinlangat kaupunkiin. Rautatie jyskyttää jo ihmisiä rajaseudulle, ja pian puhelin tuo lopunkin modernin yhteiskunnan mukanaan. Rajaseudun haltuunotto yhdistyy Hearstin henkilökohtaiseen kostoon.

Hearst tekee virheen. Hän tappaa puhelinlankoja vastaan asettuvan Charlie Utterin (Dayton Callie). Herrasmies Charlie Utter on Deadwoodin henki ja kiteyttää sen, mikä kaupungissa on hyvää. Mudan, veren, viskin ja kuoleman keskelläkään hän ei luovu selkärangastaan eikä hyvistä tavoistaan.

Kun Utter kuolee, tavallaan toistuu jo aiemmin sarjassa nähty asetelma. Sarjassa hyvän miehen, Whitney Ellsworthin (Jim Beaver), kuolema yhdisti kaupungin Hearstia vastaan. Nyt Utterin kuolema yhdistää kaupungin samalla tavalla.

Se on käsikirjoituskeino, mutta hyvä sellainen. Elokuvan ei kannata yrittääkään luoda uusia jännitteitä. Toistamalla sarjan asetelman toisella henkilöllä Milch repii tunneruven auki ja muistuttaa katsojaa pelimerkeistä pöydällä.

Ratkaisu on perusteltu, koska se näyttää myös, että Hearst ei voi mitään itselleen. Hän ei tapa Utteria vain, koska tämä on puhelinverkon etenemisen tiellä. Hän ei voi välttää omaa julmaa luonnettaan. Hän raivaa ihmisiä tieltään kuin puita, ei siksi, että hänen tarvitsee tehdä niin, vaan koska hän nauttii siitä.

Šeriffi Seth Bullock on toinen valta-asemassa oleva mies, joka ei voi itselleen mitään. Myös Bullock nauttii auktoriteetista. Hän hakkaa rikollisia liian kovaa ja liian kauan.

Elokuvan lopussa Trixie ja Jane ovat voittajia. Trixie ja Sol saavat pojan ja Jane saa Joanie Stubbsin. Näissä kahdessa liitossa – Trixien ja Solin, sekä Janen ja Joanien – sivistys ja rajaseutu kohtaavat.

Al Swearengenista tulee elokuvassa yksi hyvistä. Omalla brutaalilla tavallaan hän aina välitti Deadwoodista ja sen asukkaista. Siksi Alin muutos elokuvassa selkeästi hyväksi hahmoksi onnistuu ja tuntuu alkuepäilyn jälkeen perustellulta.

Hyvyydestään huolimatta Al kuolee lopussa. Draaman lakien mukaan hän joutuu maksamaan syntiensä hinnan.

Al myös asettuu puhelinta vastaan. Hän sanoo saluunan olevan suojapaikka, jonne ei puhelinta tule. Al haluaa sulkeutua maailmalta. Hän ei hyväksy todellisuutta, kehitystä ja muutosta. Tämä on lännen ja rajaseudun itsenäisyyden ihanteen traaginen puoli.

Se on myös David Milchin kannanotto nykymaailmaan. Mennyt maailma on mennyttä. Al kuolee alkoholin myrkyttämän elämäntapansa takia, mutta puhelinverkko tulee.

Puhelinlangat laulavat ja saluuna tappaa.

Muutosta ei halua eikä hyväksy myöskään Seth Bullock. Lopussa Bullock sanoo Hearstille, että ”et ole tulevaisuuden pomo”. Bullock on, tietysti, väärässä. Hearst edustaa vääjäämätöntä ja Deadwoodin väki menneisyyttä, joka ei koskaan palaa.

Tässä mielessä elokuvan loppu on onnellisuudessaan puhtaan nostalginen ja siksi niin kaunis.

Deadwood-elokuvan heikoin piirre, sen ainoa todellinen heikkous, on, että se on vain elokuva. Noin tunnin kohdalla on jo täysin mukana henkilöhahmojen tunteissa ja tarinoissa ja toivoo voivansa tavata heidät uudestaan ja uudestaan mutaisissa saappaissaan ja röyhelöisissä mekoissaan, kiroilemassa kaupungissa, joka on kuin todellista fantasiaa.

Mutta sekä elokuvan että Deadwoodin loppu on edessä. Lännen aikakausi jää menneisyyteen. Jokainen lännentarina on fantasiatarina. Ne ovat kaipuuta aikaan ja paikkaan, jossa säännöt eivät päde ja jossa tietyn eettisen koodin mukaan elävä mies tai nainen on sankari.

Sarjan ja elokuvan päähenkilöt joutuvat lopussa hyväksymään säännöt, avioliiton säännöt. Trixie, joka kutsuu miestään ”jutskupaskiaiseksi” ennen kuin antaa tälle suukon, joutuu omaksumaan avioliiton sisäänrakennetun konservatismin. Seth Bullock joutuu päästämään rakastamansa Alma Ellsworthin voidakseen arvostaa elämäänsä vaimonsa ja lastensa kanssa.

Deadwood: The Movie on alusta loppuun, Calamity Janen ensimmäisistä sanoista Seth Bullockin ja Al Swearengenin viimeisiin sanoihin asti, David Milchin ylpeä ja rajallisuutensa tunnustava rakkauslaulu televisiodraamalle, omalle sarjalleen ja ehkä jollekin henkilökohtaisellekin.

Kun Al Swearengen makaa kuolinvuoteellaan, Trixie lausuu Isä meidän -rukouksen ensimmäiset sanat: ”Isä meidän, joka olet taivaissa.”

Alin viimeiset sanat, elokuvan viimeiset sanat ovat hänen vastauksensa: ”Jääköön perkele sinne.”

Deadwood-sarjan ja elokuvan välisinä vuosina Milch menetti kymmeniä miljoonia dollareita uhkapeleihin ja kamppaili muiden addiktioiden kanssa. Nyt hän sairastaa Alzheimerin tautia ja valmistautuu kuolemaansa.

On vaikea olla lukematta Alin viimeisiä sanoja David Milchin sanoina.

Uhkapelisaluunan omistaja Al ei kuolinvuoteellaan tee Pascalin vedonlyöntiä. Toisin sanoen hän ei tunnusta uskoa Jumalaan. Pascalin mukaan se kannattaisi, koska jos Jumala on olemassa, voitto on iso. Jos taas Jumalaa ei ole, ei häviä mitään.

Muut saivat lapsensa, rakkautensa ja puhelinlankansa. Al, kuten Deadwood, sai lopulta vain loppunsa. Al ei luopunut pullostaan. Hän kuoli kuten eli.

Sitä ennen hän sai kuitenkin yhden oivalluksen.

”Kristus, minulla on tunteita.”

Deadwood: The Movie on katsottavissa HBO Nordicilta.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 2. 2

  ”Serkun entinen poikaystävä oli Aromipesän mainoskasvo” – Suomalaiset alkoivat jakaa mitättömimpiä julkisuuden hetkiään, parasta somessa juuri nyt

 3. 3

  Kallioon avasi sympaattinen alakulttuurikeidas Loukko, jossa lounas on edullinen eikä ostopakkoa ole

 4. 4

  Mitä netin käyttäjänimesi kertoo sinusta? Tutkijan mukaan nimi ilmaisee identiteettiä ja sitä olisi hyvä miettiä tarkoin

 5. 5

  Kirjailija Juha Kauppinen eli kaksi vuotta ilman Facebookia, ja näin se muutti hänen elämänsä

 6. 6

  Tämä Nytin Game of Thrones -jaksoarvioita parodioiva Pipsa Possu -analyysikirjoitus on parasta internetissä juuri nyt

 7. 7

  Helsinkiin aukesi lippakioski Kekri, joka tekee kekseliästä ja kunnianhimoista Suomi-katuruokaa

 8. 8

  Kolumni: Some on myrkkyä, mutta sen käytön lopettaminen on typerää moraalisen paremmuuden hakemista

 9. 9

  Tänään on internetin kullannupun piristyspäivä – Keanu Reeves on liian hyvä tälle maailmalle, kuten koostamistamme esimerkeistä kiistattomasti voi nähdä

 10. 10

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 2. 2

  Kallioon avasi sympaattinen alakulttuurikeidas Loukko, jossa lounas on edullinen eikä ostopakkoa ole

 3. 3

  Mitä netin käyttäjänimesi kertoo sinusta? Tutkijan mukaan nimi ilmaisee identiteettiä ja sitä olisi hyvä miettiä tarkoin

 4. 4

  Helsinkiin aukesi lippakioski Kekri, joka tekee kekseliästä ja kunnianhimoista Suomi-katuruokaa

 5. 5

  Kolumni: Some on myrkkyä, mutta sen käytön lopettaminen on typerää moraalisen paremmuuden hakemista

 6. 6

  Tämä Nytin Game of Thrones -jaksoarvioita parodioiva Pipsa Possu -analyysikirjoitus on parasta internetissä juuri nyt

 7. 7

  Kirjailija Juha Kauppinen eli kaksi vuotta ilman Facebookia, ja näin se muutti hänen elämänsä

 8. 8

  ”Serkun entinen poikaystävä oli Aromipesän mainoskasvo” – Suomalaiset alkoivat jakaa mitättömimpiä julkisuuden hetkiään, parasta somessa juuri nyt

 9. 9

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 10. 10

  Tänään on internetin kullannupun piristyspäivä – Keanu Reeves on liian hyvä tälle maailmalle, kuten koostamistamme esimerkeistä kiistattomasti voi nähdä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 2. 2

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 3. 3

  Viikonloppuna alkanut jääprinsessa-kohu huipentui toimittajan ja kansanedustajan väittelyyn aamu-tv:ssä – tässä keskustelun parhaat palat giffeinä

 4. 4

  Kaikki puhuvat Netflixin uudesta hittielokuvasta The Perfectionista, mutta siihen tiivistyvät Netflix-elokuvien suurimmat ongelmat

 5. 5

  Perus­suomalaisten kansan­edustaja yhdisti vieras­lajien torjunnan turvapaikan­hakijoihin – soitimme

 6. 6

  HBO:n hehkutetun Tšernobyl-sarjan käsikirjoittaja turhautui ydin­katastrofi­alueella poseeraaviin Instagram-turisteihin

 7. 7

  Valkoisuus on pelkkä valhe, vaikka ”etnonationalistit” kuinka muuta väittäisivät – Eurooppa ei ollut lähimainkaan sitä mitä kuvitellaan, sanoo historiantutkija

 8. 8

  Donald Trump päivitteli maajusseille kuinka heidän traktoreissaan ei ole edes nettiä – Fox News katkaisi puheen äkillisesti, ja internet alkoi pilkata Trumpia, vaikka huoli on oikea

 9. 9

  Netflixin hittisarjan uusi kausi on armoton pettymys, josta puuttuvat uudet ideat – näin kulttisuosikki Black Mirror menetti otteensa

 10. 10

  Maria Ohisaloa kutsuttiin ”jääprinsessaksi”, somessa hermostuttiin ja Alexander Stubb kertoi turtuneensa nimittelyyn – Mitä poliitikoista voi sanoa?

 11. Näytä lisää

Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Poliisit tutkivat tunteja kuolleen vauvan tapausta New Yorkissa, ensi­hoitajat totesivat lapsen jo kuolleeksi – vasta oikeus­lääkäri tajusi, että kyseessä oli nukke

 2. 2

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 3. 3

  Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

 4. 4

  Maailman parhaaksi valittua suomalaista tv-sarjaa on pidetty kommunistien propagandana ja suuruudenhulluuden huipentumana

  Tilaajille
 5. 5

  Katajanokalla on niin erityislaatuinen 355-neliöinen jugendasunto, ettei sen arvoa voi mitata rahassa

 6. 6

  ”Kukkaisekonomi” Mari Männistö nousee Helsingin kulttuurijohtajaksi – vasemmistoliiton ja perussuomalaisten edustajat vastustivat päätöstä

 7. 7

  Tiedustelupalvelu: Saksassa asuu lähes 13 000 väkivaltaista äärioikeistolaista

 8. 8

  Kun Riku Rantala halusi lahjoittaa Suomelle muovi­pussillisen rahaa, valtio keksi ohjeistaa kansalaisia lahjoituksista – Poliisihallitukselle tämä ei käynyt

 9. 9

  Suomalaisten keskipalkka kahdeksanneksi korkein Euroopassa, listaus näyttää 32:n maan palkkaerot

 10. 10

  Kieli viestii voinnistasi: Nämä merkit kielessä kertovat stressistä, puutos­tiloista tai jopa suolisto­sairaudesta

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 2. 2

  Maailman parhaaksi valittua suomalaista tv-sarjaa on pidetty kommunistien propagandana ja suuruudenhulluuden huipentumana

  Tilaajille
 3. 3

  Katajanokalla on niin erityislaatuinen 355-neliöinen jugendasunto, ettei sen arvoa voi mitata rahassa

 4. 4

  Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

 5. 5

  Suomalaisten keskipalkka kahdeksanneksi korkein Euroopassa, listaus näyttää 32:n maan palkkaerot

 6. 6

  Kieli viestii voinnistasi: Nämä merkit kielessä kertovat stressistä, puutos­tiloista tai jopa suolisto­sairaudesta

  Tilaajille
 7. 7

  Toistakymmentä ihmistä jahtasi epäiltyä kissavarasta Vallilassa keskellä yötä – 21-vuotias Boris-kissa löytyi punavuorelaisesta galleriasta

 8. 8

  Taapero, parisuhde kriisissä ja rakennus­työmaa – Kun kuukautiset olivat myöhässä, kolmen lapsen äidillä oli edessään kipeä ratkaisu

  Tilaajille
 9. 9

  Omakotitalon saa pääkaupunkiseudulla jopa alle 100 000 eurolla – tällainen on halvimpien talojen kunto

 10. 10

  Poliisit tutkivat tunteja kuolleen vauvan tapausta New Yorkissa, ensi­hoitajat totesivat lapsen jo kuolleeksi – vasta oikeus­lääkäri tajusi, että kyseessä oli nukke

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mummotunnelissa pariudutaan perinteisellä tyylillä

  Tilaajille
 2. 2

  Psykologi Pertti Hakkarainen on kohdannut satoja raiskaajia ja sanoo, että monilla on heistä väärä käsitys – Siksi uhri ei voi tunnistaa tekijää etukäteen

  Tilaajille
 3. 3

  JVG:n jättihitti näkyy yhä somepäivityksissä, vaikka sen sanoitus on vuosien ajan ymmärretty väärin – VilleGalle paljastaa salaisuuden Häissä-kappaleen menestyksen taustalta

  Tilaajille
 4. 4

  1950-luvulla keksittiin poltto­moottori, joka olisi voinut leikata suuren osan autojen päästöistä, mutta sitä ei koskaan otettu laajasti käyttöön

  Tilaajille
 5. 5

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 6. 6

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 7. 7

  Ennennäkemätön romahdus yhdessä Suomen parhaista lukioista: 35 opiskelupaikkaa täyttämättä, sisään jopa 7,0:n keskiarvolla

 8. 8

  Onko toivo jo mennyt? HS:n erikoisartikkeli vie Amazoniaan, missä maailman keuhkot yskivät uhkaavasti

  Tilaajille
 9. 9

  MTV:n entinen päällikkö joutuu käräjille epäiltynä seksikumppaneiden salakuvaamisesta

 10. 10

  Tyhjenevä saksalais­kaupunki houkuttelee uusia asukkaita ilmaisella asumisella: Suomalainen pariskunta tarttui tarjoukseen

  Tilaajille
 11. Näytä lisää