Deadwood on parhaita tv-sarjoja koskaan, ja viikko sitten se palasi elokuvana, joka on parasta katsottavaa juuri nyt

Deadwood on parhaita koskaan tehtyjä tv-sarjoja. Sen suurin ongelma oli, että se jäi kesken. Nyt asia on korjattu erinomaisella elokuvalla.

Deadwood on yksi parhaita koskaan tehtyjä draamasarjoja.

Amerikan rajaseudulle kultakuumeen aikaan sijoittuvan lännentarinan suurin ongelma oli, että se jäi kesken.

HBO on lopultakin antanut tekijöille mahdollisuuden viedä tarina päätökseensä, kolmetoista vuotta sarjan kolmannen kauden jälkeen. Deadwood: The Movie on erittäin onnistunut paluu tuttuun kaupunkiin ja tuttujen hahmojen pariin. Oikeastaan elokuvan ainoa ongelma on, että se on elokuva eikä tv-sarja.

Ronski, raju ja hyvin kirjoitettu sarja kesti aikanaan kolme kautta. Neljäs jäi tekemättä yrityskiistojen takia. Tekijät ja katsojat vaativat tarinan viemistä kunnialliseen päätökseen. Aluksi keksittiin ratkaisu kertoa loppu tarina kahdessa elokuvassa, mutta nekin jäivät tekemättä.

Deadwood oli vaarassa jäädä historiaan keskeneräisenä klassikkona. Sarjan tekijä, käsikirjoittaja David Milch, vaipui epätoivoon, joka johti hänen kohdallaan henkilökohtaisiin ongelmiin.

Nyt Milch palaa Deadwoodin kaupunkiin teoksella, joka kelpaa tekijänsä hienoksi testamentiksi.

Tämä juttu sisältää juonipaljastuksia Deadwood-sarjasta ja -elokuvasta.

Deadwood kertoo valtataistelusta ja rajaseudun omistamisesta 1870-luvun kullankaivajakaupungissa Etelä-Dakotassa, Yhdysvaltojen pohjoislaidalla.

Amerikka oli toipumassa sisällissodasta ja rajaseutu yritettiin raivokkaasti nielaista osaksi syntymässä olevaa liittovaltiota ja sen keskushallintoa. Rajaseutu vastusti.

Kulta veti Deadwoodiin onnenonkijoita, uhkarohkeita ja ulkopuolisia. Kulta synnytti verisiä kiistoja ja valtaistelun paikkakunnan herruudesta. Lain laitamailla elänyt yhteisö pysyi koossa kauhun tasapainossa, joka ajoittain purkautui väkivaltana.

Se oli tietysti hävitty taistelu. Laki levittäytyi lopulta erämaihin.

Sarjan voima oli sen monenkirjava henkilökaarti. Vaikka ihmisillä oli monenlaisia motivaatioita, tärkein kysymys oli aina ristiveto keskushallinnon ja lain ja toisaalta rajaseudun ja itsemääräämisoikeuden välillä.

Se viedään loppuunsa Deadwood-elokuvassa.

Milch oli aikanaan tehnyt Hill Street Bluesia ja NYPD Blueta. Tv-sarjan käsikirjoitus perustui kaupungin todelliseen historiaan ja mukana oli fiktiivisten hahmojen lisäksi lukuisia historiallisia henkilöitä.

Buffalo Billin ystävä ja tämän show’n tähti Wild Bill Hickok tapettiin juuri Deadwoodissa kullanhimon sumentaman humalaisen uhkapelin jälkihuuruissa.

Muita todellisen historian tunnettuja nimiä sarjassa ovat legendaarinen lainvalvoja ja monen elokuvan sankari Wyatt Earp sekä Hickokin seurassa matkannut Calamity Jane.

Sarjan kaksi päähenkilöä, šeriffi Seth Bullock ja baarin omistaja Al Swearengen, ovat myös todellisia historiallisia henkilöitä.

Seth Bullock (Timothy Olyphant) on sarjassa klassinen lännenhahmo, vastentahtoinen lainvalvoja. Hän on šeriffin tähtensä naulaan laittanut mies, joka yrittää vain elää perheensä kanssa. Rikollisuus ja korruptio pakottavat hänet tarttumaan aseeseen ja valvomaan lakia.

Sarjan todellinen päähenkilö on saluunan omistaja Al Swearengen (Ian McShane). Hän on rakastettava pahis ja Bullockin vastustaja. Hän on paikallinen hämärä liikemies, joka omistaa vähän sitä sun tätä, lahjoo viranomaisia ja pyörittää paikallisia poliitikoita. Villin lännen tyyliin siihen vain kuuluu myös murhaaminen.

Ian McShane tekee Al Swearengenina ikonisen roolityön. Hän tuli aikanaan tutuksi renttuna antiikkikauppiaana Lovejoyssa. Alin roolissa hän sukelsi opportunistisen ja julman mutta sydämellä ja intohimolla elävän baarinpitäjän rooliin valtavalla voimalla.

Ian McShane on Deadwood. Jos sarja pitäisi tiivistää giffiksi, se olisi Al Swearengen ärähtämässä ”cocksucker!”.

Vaikka Swearengen ja Bullock ovat keskenään vihollisia, molemmat puolustavat Deadwoodia uhkia vastaan – kulkutauteja, rikollisia, kilpailijoita tai keskushallinnon edustajia. Lopussa heidän yhteiseksi pääviholliseksi nousee George Hearst.

Hearst oli myös historiallinen henkilö, poliittisen ja taloudellisen vallan käyttäjä, josta tuli senaattori. Hänen pojastaan varttui William Randolph Hearst, sukunsa mediaimperiumin perustaja, joka oli vuorostaan Citizen Kane -elokuvan mediamogulin esikuva. Hearst-mediayhtiön liikevaihto oli vuonna 2016 kymmenen miljardia dollaria.

Tästä päästään nyt ilmestyneeseen elokuvaan.

Deadwood-elokuva jatkaa Swearengenin ja Bullockin yhteenottoa Hearstin kanssa. Rajaseudun kohtalo ratkaistaan heidän välillään.

Elokuva alkaa kymmenen vuotta tv-sarjan tapahtumien jälkeen. Vuosi on 1889 ja Deadwoodissa vietetään juhlia – Etelä-Dakota on liittymässä Unioniin.

Ensimmäisenä nähdään ”Calamity” Jane Canary (Robin Weigert). Jane katselee kaupunkia ja miettii, että kymmenen vuotta on kulunut.

Me katsojat palaamme Janen mukana. Janen suulla käsikirjoittaja David Milch tekee heti alussa selväksi, että hän tietää, mitä tekee. Tämä on elokuva, joka ei teeskentele, ettei se tietäisi olevansa jatkoa tv-sarjalla- Sen ansiosta Milch onnistuu tasapainottelemaan isoimman ongelmansa kanssa. Sen, että hän tekee elokuvan, joka päättää tv-sarjan.

Vaikka Deadwoodissa valtaa pitävät miehet, sarjassa on monia voimakkaita ja monitahoisia naishahmoja. Calamity Jane on rajaseutu, taipumaton luonnonvoima, joka ei suostu muuttumaan ja sivistymään.

Trixie (Paula Malcolmson) on selviytyjä. Hän on sarjan alussa prostituoitu, Al Swearengenin työntekijä ja rakastajatar, mutta itsenäistyy ja rakastuu Bullockin liikekumppaniin, lempeään Sol Stariin (John Hawkes).

Kiista Deadwoodista kiteytyy Trixieen. Kun Trixie ampuu Hearstia, Al tappaa toisen naisen ja huijaa Hearstia, että Trixie kuoli kostoksi. Hearst on tyytyväinen ja sarja päättyy tilanteeseen, jossa hän lähtee Deadwoodista.

Nyt senaattoriksi edennyt Hearst palaa kaupunkiin. Alin huijaus paljastuu heti alussa, kun Trixie meuhkaa Hearstille. Näin konflikti saadaan heti kärjistymään. Hearst vaatii kostoa ja tarina jatkuu.

Hearst haluaa myös vetää puhelinlangat kaupunkiin. Rautatie jyskyttää jo ihmisiä rajaseudulle, ja pian puhelin tuo lopunkin modernin yhteiskunnan mukanaan. Rajaseudun haltuunotto yhdistyy Hearstin henkilökohtaiseen kostoon.

Hearst tekee virheen. Hän tappaa puhelinlankoja vastaan asettuvan Charlie Utterin (Dayton Callie). Herrasmies Charlie Utter on Deadwoodin henki ja kiteyttää sen, mikä kaupungissa on hyvää. Mudan, veren, viskin ja kuoleman keskelläkään hän ei luovu selkärangastaan eikä hyvistä tavoistaan.

Kun Utter kuolee, tavallaan toistuu jo aiemmin sarjassa nähty asetelma. Sarjassa hyvän miehen, Whitney Ellsworthin (Jim Beaver), kuolema yhdisti kaupungin Hearstia vastaan. Nyt Utterin kuolema yhdistää kaupungin samalla tavalla.

Se on käsikirjoituskeino, mutta hyvä sellainen. Elokuvan ei kannata yrittääkään luoda uusia jännitteitä. Toistamalla sarjan asetelman toisella henkilöllä Milch repii tunneruven auki ja muistuttaa katsojaa pelimerkeistä pöydällä.

Ratkaisu on perusteltu, koska se näyttää myös, että Hearst ei voi mitään itselleen. Hän ei tapa Utteria vain, koska tämä on puhelinverkon etenemisen tiellä. Hän ei voi välttää omaa julmaa luonnettaan. Hän raivaa ihmisiä tieltään kuin puita, ei siksi, että hänen tarvitsee tehdä niin, vaan koska hän nauttii siitä.

Šeriffi Seth Bullock on toinen valta-asemassa oleva mies, joka ei voi itselleen mitään. Myös Bullock nauttii auktoriteetista. Hän hakkaa rikollisia liian kovaa ja liian kauan.

Elokuvan lopussa Trixie ja Jane ovat voittajia. Trixie ja Sol saavat pojan ja Jane saa Joanie Stubbsin. Näissä kahdessa liitossa – Trixien ja Solin, sekä Janen ja Joanien – sivistys ja rajaseutu kohtaavat.

Al Swearengenista tulee elokuvassa yksi hyvistä. Omalla brutaalilla tavallaan hän aina välitti Deadwoodista ja sen asukkaista. Siksi Alin muutos elokuvassa selkeästi hyväksi hahmoksi onnistuu ja tuntuu alkuepäilyn jälkeen perustellulta.

Hyvyydestään huolimatta Al kuolee lopussa. Draaman lakien mukaan hän joutuu maksamaan syntiensä hinnan.

Al myös asettuu puhelinta vastaan. Hän sanoo saluunan olevan suojapaikka, jonne ei puhelinta tule. Al haluaa sulkeutua maailmalta. Hän ei hyväksy todellisuutta, kehitystä ja muutosta. Tämä on lännen ja rajaseudun itsenäisyyden ihanteen traaginen puoli.

Se on myös David Milchin kannanotto nykymaailmaan. Mennyt maailma on mennyttä. Al kuolee alkoholin myrkyttämän elämäntapansa takia, mutta puhelinverkko tulee.

Puhelinlangat laulavat ja saluuna tappaa.

Muutosta ei halua eikä hyväksy myöskään Seth Bullock. Lopussa Bullock sanoo Hearstille, että ”et ole tulevaisuuden pomo”. Bullock on, tietysti, väärässä. Hearst edustaa vääjäämätöntä ja Deadwoodin väki menneisyyttä, joka ei koskaan palaa.

Tässä mielessä elokuvan loppu on onnellisuudessaan puhtaan nostalginen ja siksi niin kaunis.

Deadwood-elokuvan heikoin piirre, sen ainoa todellinen heikkous, on, että se on vain elokuva. Noin tunnin kohdalla on jo täysin mukana henkilöhahmojen tunteissa ja tarinoissa ja toivoo voivansa tavata heidät uudestaan ja uudestaan mutaisissa saappaissaan ja röyhelöisissä mekoissaan, kiroilemassa kaupungissa, joka on kuin todellista fantasiaa.

Mutta sekä elokuvan että Deadwoodin loppu on edessä. Lännen aikakausi jää menneisyyteen. Jokainen lännentarina on fantasiatarina. Ne ovat kaipuuta aikaan ja paikkaan, jossa säännöt eivät päde ja jossa tietyn eettisen koodin mukaan elävä mies tai nainen on sankari.

Sarjan ja elokuvan päähenkilöt joutuvat lopussa hyväksymään säännöt, avioliiton säännöt. Trixie, joka kutsuu miestään ”jutskupaskiaiseksi” ennen kuin antaa tälle suukon, joutuu omaksumaan avioliiton sisäänrakennetun konservatismin. Seth Bullock joutuu päästämään rakastamansa Alma Ellsworthin voidakseen arvostaa elämäänsä vaimonsa ja lastensa kanssa.

Deadwood: The Movie on alusta loppuun, Calamity Janen ensimmäisistä sanoista Seth Bullockin ja Al Swearengenin viimeisiin sanoihin asti, David Milchin ylpeä ja rajallisuutensa tunnustava rakkauslaulu televisiodraamalle, omalle sarjalleen ja ehkä jollekin henkilökohtaisellekin.

Kun Al Swearengen makaa kuolinvuoteellaan, Trixie lausuu Isä meidän -rukouksen ensimmäiset sanat: ”Isä meidän, joka olet taivaissa.”

Alin viimeiset sanat, elokuvan viimeiset sanat ovat hänen vastauksensa: ”Jääköön perkele sinne.”

Deadwood-sarjan ja elokuvan välisinä vuosina Milch menetti kymmeniä miljoonia dollareita uhkapeleihin ja kamppaili muiden addiktioiden kanssa. Nyt hän sairastaa Alzheimerin tautia ja valmistautuu kuolemaansa.

On vaikea olla lukematta Alin viimeisiä sanoja David Milchin sanoina.

Uhkapelisaluunan omistaja Al ei kuolinvuoteellaan tee Pascalin vedonlyöntiä. Toisin sanoen hän ei tunnusta uskoa Jumalaan. Pascalin mukaan se kannattaisi, koska jos Jumala on olemassa, voitto on iso. Jos taas Jumalaa ei ole, ei häviä mitään.

Muut saivat lapsensa, rakkautensa ja puhelinlankansa. Al, kuten Deadwood, sai lopulta vain loppunsa. Al ei luopunut pullostaan. Hän kuoli kuten eli.

Sitä ennen hän sai kuitenkin yhden oivalluksen.

”Kristus, minulla on tunteita.”

Deadwood: The Movie on katsottavissa HBO Nordicilta.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Kielletyt nautinnot” eivät enää ole mitään kiellettyjä, vaan ihan kaikkien lempipuuhaa – muutos näkyy jo Ruotsissa ja kohta meillä

 2. 2

  Suomessa lakanakaupat aloittivat toisilleen kuittailun lehtimainoksissaan, ja sanasodaksi eskaloitunut jälki on upeaa – tästä on kyse

 3. 3

  Nämä kuvat on kielletty Venäjällä – Venäjä rakentelee Suomessa vierailevasta Putinista kuvaa machomiehenä, mutta pilkkaamisesta joutuu ongelmiin

 4. 4

  Voiko jo valmiiksi niin absurdi asia kuin Trumpin aikomus ostaa Grönlanti muuttua meemeiksi? Tietysti voi, ja yhden niistä jakoi presidentti itse

 5. 5

  Päivän Byrokraatti on tunnettu sivusto, joka aloitti naljailemalla virkamiehille ja Sääntö-Suomelle – kunnes siitä tuli vuosi vuodelta poliittisempi

  Tilaajille
 6. 6

  George R. R. Martin helpottui Game of Thronesin päättymisestä ja ihmettelee, ettei kukaan miljoonista kirjat lukeneista spoilannut ehkä tärkeintä jaksoa

 7. 7

  Netflixin uutuussarja sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa oudot nukkehahmot käyvät eeppiseen taistoon – ja sen traileri on parasta netissä nyt

 8. 8

  Brittiteinin väitetään somettaneen puheen tunnistavalla jääkaapilla, kun äiti oli takavarikoinut kaikki muut laitteet – internet rakastaa

 9. 9

  Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

 10. 10

  Tässä viisi mahtavaa reittiä pyöräretkille Helsingin seudulla, mennään!

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nämä kuvat on kielletty Venäjällä – Venäjä rakentelee Suomessa vierailevasta Putinista kuvaa machomiehenä, mutta pilkkaamisesta joutuu ongelmiin

 2. 2

  ”Kielletyt nautinnot” eivät enää ole mitään kiellettyjä, vaan ihan kaikkien lempipuuhaa – muutos näkyy jo Ruotsissa ja kohta meillä

 3. 3

  Voiko jo valmiiksi niin absurdi asia kuin Trumpin aikomus ostaa Grönlanti muuttua meemeiksi? Tietysti voi, ja yhden niistä jakoi presidentti itse

 4. 4

  George R. R. Martin helpottui Game of Thronesin päättymisestä ja ihmettelee, ettei kukaan miljoonista kirjat lukeneista spoilannut ehkä tärkeintä jaksoa

 5. 5

  Suomessa lakanakaupat aloittivat toisilleen kuittailun lehtimainoksissaan, ja sanasodaksi eskaloitunut jälki on upeaa – tästä on kyse

 6. 6

  Netflixin uutuussarja sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa oudot nukkehahmot käyvät eeppiseen taistoon – ja sen traileri on parasta netissä nyt

 7. 7

  Päivän Byrokraatti on tunnettu sivusto, joka aloitti naljailemalla virkamiehille ja Sääntö-Suomelle – kunnes siitä tuli vuosi vuodelta poliittisempi

  Tilaajille
 8. 8

  Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

 9. 9

  Yksi maailman tunnetuimmista meemeistä käännettiin yön aikana savoksi, ja tämä Harrin ja Hagrittin veleho-dialogi on parasta internetissä tänään

 10. 10

  Festareiden silmiinpistävät: Helsinkiläinen Otto, joka laittoi Flow-festivaalille ihan tavalliset vaatteet

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

 2. 2

  Yksi maailman tunnetuimmista meemeistä käännettiin yön aikana savoksi, ja tämä Harrin ja Hagrittin veleho-dialogi on parasta internetissä tänään

 3. 3

  Päivän Byrokraatti on tunnettu sivusto, joka aloitti naljailemalla virkamiehille ja Sääntö-Suomelle – kunnes siitä tuli vuosi vuodelta poliittisempi

  Tilaajille
 4. 4

  Tubettaja Mandimai kertoo faneilleen aivan kaiken ja nyt hän selittää, miksi jopa ero poikaystävästä piti käsitellä satojentuhansien katsojien nähden

 5. 5

  George R. R. Martin helpottui Game of Thronesin päättymisestä ja ihmettelee, ettei kukaan miljoonista kirjat lukeneista spoilannut ehkä tärkeintä jaksoa

 6. 6

  Brittiteinin väitetään somettaneen puheen tunnistavalla jääkaapilla, kun äiti oli takavarikoinut kaikki muut laitteet – internet rakastaa

 7. 7

  Nämä kuvat on kielletty Venäjällä – Venäjä rakentelee Suomessa vierailevasta Putinista kuvaa machomiehenä, mutta pilkkaamisesta joutuu ongelmiin

 8. 8

  Festareiden silmiinpistävät: Helsinkiläinen Otto, joka laittoi Flow-festivaalille ihan tavalliset vaatteet

 9. 9

  Flow’ssa tuntui leijuvan poikkeuksellisen voimakas pilven haju – kysyimme poliisilta, jonka mukaan käryjä tuli niin paljon kuin pystytään valvomaan

 10. 10

  Voiko jo valmiiksi niin absurdi asia kuin Trumpin aikomus ostaa Grönlanti muuttua meemeiksi? Tietysti voi, ja yhden niistä jakoi presidentti itse

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Maailmalla kirurgit käyttävät yhä ”absoluuttisesta pahasta syntynyttä” natsien anatomiakirjaa – Loisteliaan upeita kuvia, kommentoi suomalaisprofessori

  Tilaajille
 2. 2

  McDonald’sin paniikki vaihtui massa­hurmokseen – Kana­nugetti on suomalaistenkin suosikki, ja nyt HS:n erikois­artikkeli paljastaa, mitä sen sisältä löytyy

  Tilaajille
 3. 3

  Ravintola puuttui lapsen itkuun ja sai vastaansa some-ryöpyn, joka romahdutti paikan maineen – ”Olemme antaneet jo periksi”

 4. 4

  ”Kielletyt nautinnot” eivät enää ole mitään kiellettyjä, vaan ihan kaikkien lempipuuhaa – muutos näkyy jo Ruotsissa ja kohta meillä

 5. 5

  ”Miksei lapsia siepata kadulta?” Amerikkalaisvieraat tulivat Suomeen, ja viikon jälkeen he miettivät, voisiko tänne muuttaa

 6. 6

  Antti Hakkalan vaimo kuoli kaikkien edessä, ja nyt Hakkala kertoo, miten julkisuus antoi lohtua heille molemmille

  Tilaajille
 7. 7

  Suomessa lakanakaupat aloittivat toisilleen kuittailun lehtimainoksissaan, ja sanasodaksi eskaloitunut jälki on upeaa – tästä on kyse

 8. 8

  Lääkäri paljastui 48 lapsen isäksi – dna-testit kertovat, että lääkärit ovat käyttäneet omaa spermaansa hedelmöityshoidoissa maailmalla

 9. 9

  Moni rakastettu eines sisältää kuluttajan tietämättä paljon broileria – HS löysi 15 tuotetta, joiden nimet johtavat harhaan

  Tilaajille
 10. 10

  Tämä sarja lopetti tosi-tv:n vihakatselun: Masterchef Australia palauttaa uskon ihmisiin, vaikka sen omissa kulisseissa kuohuu

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  McDonald’sin paniikki vaihtui massa­hurmokseen – Kana­nugetti on suomalaistenkin suosikki, ja nyt HS:n erikois­artikkeli paljastaa, mitä sen sisältä löytyy

  Tilaajille
 2. 2

  ”Miksei lapsia siepata kadulta?” Amerikkalaisvieraat tulivat Suomeen, ja viikon jälkeen he miettivät, voisiko tänne muuttaa

 3. 3

  Tutkimusryhmä sukelsi Titanicin hylylle ensi kertaa lähes 15 vuoteen ja järkyttyi sen kunnosta

 4. 4

  Ravintola puuttui lapsen itkuun ja sai vastaansa some-ryöpyn, joka romahdutti paikan maineen – ”Olemme antaneet jo periksi”

 5. 5

  Kylpyhuoneen lattia oli kodin paras paikka juoda – Näyttelijä Natalil Lintala joi päivästä toiseen ja syötti someen särötöntä elämää

  Tilaajille
 6. 6

  Helsingin Lehtisaaresta on nyt todella vaikea myydä asuntoja, seurakuntien päätös jätti Erkki Anttilan kahden asunnon loukkuun

 7. 7

  Trump: Tanskan pääministerin Grönlanti-vastaus oli sopimaton

 8. 8

  Putin puolusti poliisin toimia Moskovan mielen­osoitusten hajottamisessa – näin Suomen-vierailu eteni

 9. 9

  Antti Hakkalan vaimo kuoli kaikkien edessä, ja nyt Hakkala kertoo, miten julkisuus antoi lohtua heille molemmille

  Tilaajille
 10. 10

  Sara Malinen lähti remonttia pakoon lomamatkalle ja järkyttyi palattuaan: ”En ole ikinä nähnyt näin epäkäytännöllistä keittiötä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  HS matkusti Sea Islands -saarille, joilla Yhdysvaltain orjuuden perintö yhä elää: ”On vastenmielistä, että ihmiset tulevat tänne eivätkä edes tiedä, että me olemme olemassa”, kuningatar Quet sanoo

  Tilaajille
 2. 2

  Sara Malinen lähti remonttia pakoon lomamatkalle ja järkyttyi palattuaan: ”En ole ikinä nähnyt näin epäkäytännöllistä keittiötä”

 3. 3

  Tuomas Rajala erosi, kun perheen toisen lapsen syntymään oli kaksi kuukautta – Nyt hänellä on eronneille miehille yksi elintärkeä neuvo

  Tilaajille
 4. 4

  Jyrki Sukula pani kuppiloita kuntoon, mutta sitten hän sai ikäviä uutisia – Nyt Sukula kertoo, miksi suosikkisarja päättyi

  Tilaajille
 5. 5

  Kylpyhuoneen lattia oli kodin paras paikka juoda – Näyttelijä Natalil Lintala joi päivästä toiseen ja syötti someen särötöntä elämää

  Tilaajille
 6. 6

  McDonald’sin paniikki vaihtui massa­hurmokseen – Kana­nugetti on suomalaistenkin suosikki, ja nyt HS:n erikois­artikkeli paljastaa, mitä sen sisältä löytyy

  Tilaajille
 7. 7

  Tutkimuksissa on löydetty ylivertainen päästövähennyskeino, mutta ilmastotekolistoilta se puuttuu kokonaan

  Tilaajille
 8. 8

  Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

 9. 9

  Päätä jomottaa, väsymys ei hellitä ja lopulta selkään kasvaa kyttyrä – Piinaava niska­kyhmy yleistyy, näin estät sen synnyn

  Tilaajille
 10. 10

  Helsingin Lehtisaaresta on nyt todella vaikea myydä asuntoja, seurakuntien päätös jätti Erkki Anttilan kahden asunnon loukkuun

 11. Näytä lisää