Viikonloppuna alkanut jääprinsessa-kohu huipentui toimittajan ja kansanedustajan väittelyyn aamu-tv:ssä – tässä keskustelun parhaat palat giffeinä

Kolumnista alkunsa saanut keskustelu istutti osapuolet tänään Ylen Aamu-tv:n studioon. Keskustelu pysyi rakentavana vaikka aivan täysin ei toista ymmärretty.

Taloustoimittaja Matti Virtanen (vas.) ja vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela keskustelivat Ylen Aamu-tv:ssä keskiviikkona.

12.6.2019 14:58

Poliitikkojen ulkonäön arvostelua tai edes siihen vertauskuvallisesti viittaamista ”jääprinsessan” muodossa koskeva keskustelu on saanut poikkeuksellisen suuret mittasuhteet, joista kerroimme eilen.

Mutta lyhyesti: Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Seppo Varjus kirjoitti kolumnin, jossa kutsui vihreiden uutta sisäministeriä Maria Ohisaloa jääprinsessaksi, yrittäen viitata Games of Thrones -sarjan ”kalmanvalkeaan lohikäärmekuningattareen”. Viittaus on sinänsä oikea – sekä Danerys Targaryen että Ohisalo ovat molemmat vaaleita naisia määräävissä asemissa (toinen Westerosin hallitsija tai lähes sellainen, toinen vihreiden puheenjohtaja, tai lähes sellainen ainakin kunnes puolueen kesäkuun puoluekokous koittaa), mutta toisaalta rinnastus on väärä, sillä kyseisen lohikäärmekuningattaren elementti on pikemminkin tuli, mutta ei siitä sen enempää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat