Saatanallista sarjakuvaa

Belzebubs on sarjakuva blackmetalliperheen arjesta ja perheen isän bändistä. Nyt sarjakuvabändi on julkaissut oikeasti musiikkia, ja levy meni Suomen listaykköseksi.

Julkaistu:

Ei ole helppoa, kun on monta roolia: isä, aviomies ja bändin johtaja. Bändi ei menesty, ja perheenkin arjessa on vaikka mitä.

Nuorimmaisen lapsen sängyn alla on jatkuvasti hirviöitä, eikä lapsi saa unta, kun hän leikkii niiden hirviöiden kanssa. Äitiä huolettaa, kun lapsi ei osaa piirtää pentagrammia oikein.

Teini-ikäinen esikoistytär on niin rakastunut poikaystäväänsä, että hän haluaa murhauttaa kilpailevan heilan. Kun tytär viimein saa rakkaan omakseen, hän haluaisi haukata tämän naaman irti osoittaakseen rakkauttaan.

Jottei perhearki olisi liian seesteistä, on paljastunut, että uusi poikaystävä onkin isän black metal -bändin uusi rumpali.

Tämä on arkielämää Jussi-Pekka ”JP” Ahosen Belzebubs-sarjakuvassa.

Sarjakuvasta on kasvanut poikkitaiteellinen, maailmanlaajuinen ilmiö, jota Ahonen luo ja ohjaa omavaltaisesti kuten Jumala – vai Saatana?


Belzebubs-nettisarjakuva kuvaa perhearkea ja perheen isän metallibändin (bändin nimi on Belzebubs) pyrkimyksiä päästä suurille lavoille soittamaan.

Sarjakuva on humoristinen ja se hakee estetiikkansa metallin, erityisesti black metallin ja muun saatanallisemman metallin kuvastosta.

Sarjakuva on erittäin suosittu.

Stripeistä koottu sarjakuvakirja on julkaistu useissa maissa (Suomi, Englanti, Ranska, Espanja, Italia, Kreikka, Unkari), ja tänä vuonna kirja ilmestyy vielä norjaksi, venäjäksi, saksaksi ja tšekiksi.

Belzebubsilla – siis tällä keksityllä sarjakuvayhtyeellä – on kolmen levyn sopimus saksalaisen Century Media -levy-yhtiön kanssa, ja keväällä julkaistu esikoisalbumi Pantheon Of The Nightside Gods julkaistiin useissa maissa.

Suomessa levy nousi fyysisen albumilistan ykköseksi ja virallisen listan kakkoseksi. Belzebubs oli myös 2018 Tuska-festivaaleilla isosti näkyvillä.

Belzebubsista on kovaa vauhtia tulossa metallimusiikin Gorillaz eli tietynlainen virtuaaliyhtye, jonka soittajia ei ole olemassa – paitsi sarjakuvissa.

Idea tähän kaikkeen syntyi vahingossa silloin, kun Ahonen eli helvetillisissä olosuhteissa.

JP Ahonen, 38, on freelance-kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hän julkaisee esimerkiksi Aamulehdessä Villimpi pohjola -strippiä. Ahonen on julkaissut myös KP Alaren kanssa käsikirjoittamansa Perkeros-sarjakuvaromaanin, jota kehuttiin vuolaasti.

Vuosien 2014 ja 2015 välillä Ahonen kuitenkin oli, jos ei nyt Helvetissä, niin ainakin sen esikartanossa.

Tuli burn out ja tuli masennus.

”Freelancerina pitäisi pysyä työkykyisenä, mutta takki oli tyhjä, enkä saanut mitään aikaiseksi. Menin työhuoneelle ja mitään ei syntynyt, ja se vaan syvensi masennusta. Oli tullut jälkikasvuakin, kotonakin piti olla, eikä missään tuntunut hyvältä.”

Ahonen vatvoi sarjakuvatöissään yksityiskohtia, joilla ei ollut mitään merkitystä, vaikkapa puhekuplan paikkaa.

”Who cares! Länttää se vaan johonkin!”

2015 Ahosen kaveri otti osaa Inktober-haasteeseen, jossa ideana on piirtää lokakuussa joka päivä jotain ja laittaa piirros internetiin. Ahonen kokeili, jos se saisi hänet vapautumaan: ei tarvitsisi nyhertää yksityiskohtia.

”Jostain syystä keksin kaksi black metal -hahmoa, jossa ne ihmettelevät oksennusta toisiensa t-paidoissa. Toinen luuli sitä oksennusta logoksi.”

Metallitematiikka ja sen hauskuudet, omituisuudet ja kiehtovuudet olivat Ahoselle tuttuja, sillä hän on teini-iästä asti ollut ”hevimies”.

”Ne hahmot oli hauskaa tehdä, ja aihepiiri oli vetoava. Mietin, että teen siitä okkultismista, satanismista ja black metallista löyhän teeman sille koko Inktober-haasteelle. Tein parikymmentä strippiä, ja kun haaste oli ohi, mietin, että teen siitä itselleni oman nettisarjakuvaprojektin, jossa ei olisi tulosvastuuta.”

Ahonen laittoi yhden stripin viikossa sosiaalisen median kanaviin.

Liekö itse Lucifer käyttänyt valtaansa sosiaalisessa mediassa vai mistä oli kyse, mutta noin puolen vuoden jälkeen sarjakuva meni niin sanotusti viraaliksi.

”En tiedä kuka sitä alkoi jakaa, mutta yhtäkkiä sinne pamahti jonain viikonloppuna tuhansia seuraajia, ja sillä tiellä nyt ollaan.”

Tätä kirjoittaessa Belzebubsin Facebook-sivuilla on 269 904 tykkääjää ja 274 882 seuraajaa.

Esimerkiksi Apulannalla on Facebookissa noin 110 000 tykkääjää. Nyt.fi:llä on noin 133 000 tykkääjää. Belzebubs on siis tuplasti suositumpi kuin Pohjoismaiden suurimman sanomalehden viikkoliite ja lähes triplasti suositumpi kuin Suomen suurin rockyhtye.

Miten siinä näin pääsi käymään?

Belzebubsista huokuu asiantuntijuus niin metallimaailmaa kuin bändi- sekä perhearkea kohtaan, eikä ihme. Ahonenkin on perheenisä, jolla on soitto- ja bänditaustaa sekä jalat vahvasti metalliin valettu.

Kaikki nämä teemat ovat mainiota laidunmaata vitseille.

Esimerkiksi metallin ja varsinkin black metallin ylitsevuotavan saatanallinen ja okkultistinen tematiikka voidaan nähdä jo lähtökohtaisesti naurettavana: aikuiset ihmiset maalaavat corpsepaintin naamalleen ja örisevät nahkahousuissaan demoneja ylistäen.

Ahonen kuitenkin nauraa metallifanien kanssa, ei heille. Hän näkee tuon maailman hupaisuuden, mutta tietää myös, miten kiehtovaa se on.

”Saan valtavasti kiksejä metallista ja sen tematiikasta, karmivuudesta ja mystisyydestä ihan ilman mitään ironiaa. Mutta samalla tiedostan, että jos astun vähänkin ulkopuolelle tarkastelemaan sitä, niin totta kai se on hupaisaa.”

Aina on toki niitä, jotka suuttuvat. Myös Ahonen on saanut kipakkaa palautetta niin Saatanan kuin Jeesuksenkin nimeen vannovilta.

Sarjakuvan perheenisän ja bändin pomon Sløthin ja koko yh­tyeen tarina menestystä kaipaavasta metalliyhtyeestä on niin ikään todentuntuinen.

Esimerkiksi keikkojen vähyys ja musiikkivideon tekeminen kengännauhabudjetilla (mutta asenteella) on jotain, mistä moni bändi tunnistaa itsensä.

Myös perhearki resonoi varmasti perheellisille. Pienimmän lapsen omituisuudet ja vallattomuudet, teinitytön ihastumiset ja vihastumiset ja vanhempien parisuhde ja sen hoitaminen esitetään huumorin kautta, mutta samalla oikeista, vakavista asioista puhuen.

Mikään lasten juttu tämä sarjakuva ei ole. Siinä käsitellään esimerkiksi teinitytön seksuaalisuutta tavalla, joka on saanut konservatiivisemmat fanit kauhistumaan, että eivät teinit voi toisiaan noin kouria.

Lopulta sarjakuva on kertomus paitsi perhearjesta, myös periksiantamattomuudesta.

Bändin johtaja Sløth on päättänyt, että bändi menestyy, ja vaikka tupaan tulee lunta, hän jatkaa valitsemallaan tiellä.

Se on henkilökohtainen asia Ahoselle. Hänkin on nimittäin hakannut päätään seinään sen suhteen, että saisi rakennettua poikkitaiteellisen maailman, jossa yhdistyisivät sarjakuva ja musiikki.

”Sarjakuvassa bändi on tahkonnut vuosia ja kaikki menee päin helvettiä ja mikään ei tunnu etenevän, mutta ne jaksaa yrittää. Samahan se on ollut itselläkin. Olen koko ajan tehnyt monenlaisia juttuja, ja onhan osa niistä tavallaan ihan menestynytkin, mutta jotenkin en ole päässyt toteuttamaan loppuun saakka mitään.”

Paitsi nyt.

Ahosen muusikkoystävä oli kysynyt sarjakuvan menestyttyä, oliko Ahonen miettinyt yhdistää jonkinlaista musiikillista antia konseptiin.

He alkoivat miettiä kahdestaan musiikkia ja musiikkivideoita. Voisivatko ne olla vaikkapa parinkymmenen sekunnin mittaisia pikkujuttuja?

”Sitten mietimme, että ajattelemmeko liian pienesti? Että pitäisikö vaan pokkana muna pystyssä tehdä kunnon demot ja lähestyä levylafkoja?”

Yhteistyökumppanuus ammattimuusikoiden kanssa syntyi ”naurettavan nopeasti”, Ahonen sanoo. Niin ikään saksalaisen Century Median kanssa kolmen albumin sopimus tehtiin käden käänteessä.

Oikeastaan sen ei olisi pitänyt olla yllätys, vaan odotettavissa, ainakin jos tarkastellaan miten musiikkibisnes nykyään toimii.

Moni uusi bändi tai artisti rakentaa ensin itselleen somenäkyvyyttä ja tarinaa ennen kuin on juuri musiikillisia näyttöjä.

Artistit Benjaminista Sara Forsbergiin ovat ryhtyneet artisteiksi sen jälkeen, kun takana on suosiota sosiaalisesta mediasta.

Idea on siinä, että ensin tehdään naama tutuksi, ja sitten on helpompaa myydä sitä musiikkia. Siitä voi koitua ongelmiakin: Alma on vähän vaikeuksissa, kun suosiota on vaikka muilla jakaa, musiikkia ei niinkään.

Näkyvyyden saaminen jonkin suuremman tarinan tai konseptin voimin on hyvin tärkeää, sillä musiikki ei meinaa riittää: sitä tekevät kaikki jo muutenkin. Täytyy luoda jotain kokonaisvaltaisempaa tai muuttua kokonaisuutena suhteessa aiempaan.

Esimerkiksi Anna Puu muuttui hiljattain folkkarista diskotyypiksi, Jenni Vartiaisesta (kuten myös Anna Abreusta) tuli tosi tuhma, Tippa-T muuttui nais­vihaajaräppäristä syvälliseksi ja niin edespäin.

Siksi ei ole ihme, että Belzebubs meni heittämällä sisään levy-yhtiölle. Tarttuminen jo tunnettuun konseptiin ja tarinaan, jolla on jo valmiiksi faneja, on huomattavasti turvallisempaa kuin tuntemattoman bändin kiinnittäminen, oli sen musiikki kuinka briljanttia tahansa.

Ahonen tunnistaa asian.

”Minullakin on lähipiirissä monta esimerkkiä bändeistä, jotka tekevät todella hyvää musiikkia, mutta ei heitä oteta levy-yhtiöille. Mietin joskus, miten heitä voisi auttaa, pitäisikö imago rakentaa jotenkin uusiksi tai jotain.”

Vaikka Belzebubs-sarjakuva ja sen soittaman musiikin musiikkivideot ovat koomisia, Ahosen mukaan itse albumissa ei ole ironiaa tai ylimalkaista naureskelua. Se on täysin vakavissaan tehty metallilevy.

”Tykkään siitä ajatuksesta, että se levy on osa sitä maailmaa, mutta ihan eri kulmasta. Se on ihan erillinen, vakavahenkinen juttunsa, kun taas musiikkivideot koomisuudessaan yhdistävät sen sarjakuvaan.”

Ahonen ei halua paljastaa, ketkä oikeasti ovat Belzebubsin musiikin takana. Hän ei myöskään kiellä tai myönnä, onko itse mukana yhtyeessä.

Spekulaatioita on kuitenkin esitetty. Insomnium-niminen suomalainen metallibändi on niin ikään Century Medialla, ja Insomniumin laulaja Niilo Sevänen kuulostaa hämmentävän paljon Sløthilta…

Oli miten oli, albumi on saanut hyvän vastaanoton. Bändin jäsenet Sløth, Obesyx, Samaël ja Hubbath varmasti lukevat rinnakkaistodellisuudessa seuraavia juttuja iloisena.

Brittiläinen Metalreport antoi levylle 10/10 ja kirjoitti:

”On helppoa suhtautua Belzebubsiin hupailuna (…) olla kyyninen ja kutsua sitä markkinointitempaukseksi (…) Mutta, tehdään se selväksi – musiikillisesti he eivät ole mikään vitsi.”

Metalwani-sivusto antoi levylle 9,3/10 ja kertoi, että se on ”sävellyksiltään, sanoituksiltaan, tuotannoltaan ja sulavuudeltaan lähes täydellinen black- ja death metallidebyytti.”

Suomalainen Soundi antoi levylle 3/5 ja kertoi, kuinka se on ”Hieno konsepti – Belzebubs herää eloon sarjakuvasta infernaaliseksi skandideathiksi”

Ahonen elää nyt unelmaansa, mutta ainakaan vielä se ei ole muuttunut rahaksi.

”Olen varmaan köyhempi kuin koskaan. Ei ne tykkääjät ja seuraajat valitettavasti muutu rahaksi, ja sarjakuvabisnes ja musiikkibisnes eivät ole rahasampoja”, Ahonen sanoo.

Kiirettä kuitenkin pitää, sillä Ahonen sanoo olevansa samalla sarjakuvapiirtäjä, musiikkivi­deontekijä, levynkansitaiteen­tekijä, oheistuotteiden suunnittelija, viestintätoimisto, keikkamyyjä ja vaikka mitä muuta.

Tällä hetkellä Ahonen tutkii, miten Belzebubsin voisi viedä keikalle ja mitä kaikkea se vaatisi. Hän miettii myös kokonaisuutta: mihin suuntiin hahmot tulevat kasvamaan, kuinka bändille käy, miten perheen arki etenee ja niin edespäin.

Hahmot ja maailma ovat lopulta se, miksi Ahonen tähän aikaansa käyttää.

”Niihin hahmoihin suhtautuu vähän kuin kavereihin, jotka ovat oikeasti olemassa. Niistä alkaa välittää vähän kuin perheenjäsenistä, ja niitä paapoo…”

Ahonen virnistää.

”…ja toisaalta sadistisesti nauttii, kun tiputtaa ne sellaisiin tilanteisiin, että katsotaan, miten ne räpiköi. Tämä on sillä tavalla mielenkiintoinen ammatti – leikkiä jumalaa.”

Vai Saatanaa?
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  George R. R. Martin paljasti lisää tietoa tulevasta Game of Thrones -spinoff-sarjasta – tämä sarjasta nyt tiedetään

 2. 2

  Pikatestissä Punavuoren vietnamilainen Nom, jossa tofu oli täyteläistä, mutta suositeltu possu tuotti pettymyksen

 3. 3

  Nälkäpeli-sarja osoittaa, miten kamalia James Bondit ovat

  Tilaajille
 4. 4

  Rihanna pukeutui itäaasialaisen perinteen mukaiseen asuun ja sai keskustelun kulttuurisesta omimisesta taas leimahtamaan

 5. 5

  Viikonloppuna Helsingissä rullaa maailmanluokan skeittaajia – Kokosimme skeittaussanaston, jonka avulla pääset alkuun

 6. 6

  80-luvulla Helsinki lähti ulos syömään

  Tilaajille
 7. 7

  Suomessa leikittiin ”Kuka pelkää mustaa miestä” kunnes se kiellettiin rasistisena – mutta ajattelivatko lapset oikeasti tummaihoista ihmistä leikeissään? Vastaa kyselyyn

 8. 8

  Analyysi: Väestönvaihto on salaliittoteoria, mutta se ei estä perussuomalaisten johtoa käyttämästä sanaa

 9. 9

  Börje Börgelsson paljastui Paavo Väyrysen tekaistuksi kannattajaksi – mysteerimiehen metsästyksestä kehkeytyi yleistä kansanhuvia

 10. 10

  Pikatestissä ”sushipääkaupunki” Järvenpään automarketti, joka myy 30 000 sushipalaa viikossa – Hinta ja laatu kohtaavat, mutta riisi ei vastaa järjetöntä hehkutusta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  George R. R. Martin paljasti lisää tietoa tulevasta Game of Thrones -spinoff-sarjasta – tämä sarjasta nyt tiedetään

 2. 2

  Pikatestissä Punavuoren vietnamilainen Nom, jossa tofu oli täyteläistä, mutta suositeltu possu tuotti pettymyksen

 3. 3

  Nälkäpeli-sarja osoittaa, miten kamalia James Bondit ovat

  Tilaajille
 4. 4

  Rihanna pukeutui itäaasialaisen perinteen mukaiseen asuun ja sai keskustelun kulttuurisesta omimisesta taas leimahtamaan

 5. 5

  Ii2 oli somepalvelu ennen someaikaa – se katosi hiljaisuudessa ja vei mukanaan yli sadantuhannen suomalaisen nettielämän

 6. 6

  Näytellyt uusintaversiot Disneyn animaatioista vaikuttavat rahastukselta, mutta niissä myös korjataan klassikoiden puutteita

 7. 7

  Ruotsin somessa lomalennoista häpäistään armottomasti, Suomessa suhtautuminen on paljon kiltimpää

 8. 8

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 9. 9

  Yliannostus, paniikkikohtauksia, viiltelyä ja väkivaltaista seksiä – HBO:n draamasarja Euphoria kuvaa nuoruutta hyvin ahdistavana kokemuksena

 10. 10

  Nyt.fi: Muodin huippuammattilainen Eric Christison kertoo miten liikkeenohjaajat ovat tehneet esimerkiksi elokuvahistorian katsotuimman kohtauksen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  George R. R. Martin paljasti lisää tietoa tulevasta Game of Thrones -spinoff-sarjasta – tämä sarjasta nyt tiedetään

 2. 2

  Festareiden silmiinpistävät: Ruisrockin Milla, joka puhuu tasa-arvon puolesta pukeutumalla isoon ja karvaiseen valevatsaan – ”Ei tarvitse peitellä, antaa kaiken vain heilua”

 3. 3

  Rihanna pukeutui itäaasialaisen perinteen mukaiseen asuun ja sai keskustelun kulttuurisesta omimisesta taas leimahtamaan

 4. 4

  Ii2 oli somepalvelu ennen someaikaa – se katosi hiljaisuudessa ja vei mukanaan yli sadantuhannen suomalaisen nettielämän

 5. 5

  Nyt.fi: Muodin huippuammattilainen Eric Christison kertoo miten liikkeenohjaajat ovat tehneet esimerkiksi elokuvahistorian katsotuimman kohtauksen

 6. 6

  Poppari Billie Eilish värjäsi hiuksensa ja internet ihastui – vuosituhannen alun tyyli jatkaa nousukiitoaan

 7. 7

  Yliannostus, paniikkikohtauksia, viiltelyä ja väkivaltaista seksiä – HBO:n draamasarja Euphoria kuvaa nuoruutta hyvin ahdistavana kokemuksena

 8. 8

  Näytellyt uusintaversiot Disneyn animaatioista vaikuttavat rahastukselta, mutta niissä myös korjataan klassikoiden puutteita

 9. 9

  Kirkkaita värejä ja olkatoppauksia – Stranger Things hehkuttaa kasarityylin loputtomilla mahdollisuuksilla

 10. 10

  Stranger Thingsin kolmas kausi rikkoo Netflixin katsojaennätyksiä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Helsingin seudun päivystykset ovat kriisissä: Potilaiden määrä kasvaa uhkaavasti, eikä lääkäreitä saa enää edes rahalla

 2. 2

  Elämästä voi mennä kymmenen vuotta usvassa, kun ei enää muista, miltä tuntuu olla virkeä

  Tilaajille
 3. 3

  Ensimmäinen minuutti liikuntasuorituksen jälkeen antaa tärkeää tietoa omasta terveydestä

  Tilaajille
 4. 4

  Tulli takavarikoinut erotiikkaliikkeiden poppers-aineita 600 000 euron arvosta

 5. 5

  Trumpin rasistiseksi syytetyn kirjoittelun kohteeksi joutuneet naiset: Presidentti ajaa ”valkoisten nationalistien agendaa”

 6. 6

  Finnair oli jättää yksin matkustavan nuoren ulos koneesta ylivarauksen takia – Lentoyhtiö kertoo, miten ylivaraustilanteet ratkaistaan

 7. 7

  Enoa syytetään 7-vuotiaan sukulaispoikansa murhaamisesta jouluaattona Arabianrannassa, asian käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa

 8. 8

  Viime kesänä Töölössä tapahtuneen epäillyn pahoinpitelyn selvittämisessä käyttöön poikkeukselliset keinot, poliisi julkaisi uhrin kuvaamaa materiaalia

 9. 9

  Yli puolet suomalaisista on ylipainoisia, hoitoihin on silti jopa vuosien jono

 10. 10

  Synkkä puhelu sai päivystäjän itkemään kesken hätäpuhelun: Saana Välimaa kertoo vaativasta mutta kiittämättömästä työstä luolassa Uudellamaalla

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Synkkä puhelu sai päivystäjän itkemään kesken hätäpuhelun: Saana Välimaa kertoo vaativasta mutta kiittämättömästä työstä luolassa Uudellamaalla

  Tilaajille
 2. 2

  Finnair oli jättää yksin matkustavan nuoren ulos koneesta ylivarauksen takia – Lentoyhtiö kertoo, miten ylivaraustilanteet ratkaistaan

 3. 3

  Koulun uusi julkisivu valmistui: nyt vantaalaiset keräävät adressia, jotta teos maalattaisiin piiloon

 4. 4

  Pyöräilijät lähtivät livohkaan, kun maalissa odotti moottoritarkastus: ”He hyppäsivät nopeasti pakettiautoon”

 5. 5

  Uuden James Bond -elokuvan agentti 007 on nainen – Myös termi ”Bond-tyttö” jätettiin historiaan

 6. 6

  Viime kesänä Töölössä tapahtuneen epäillyn pahoinpitelyn selvittämisessä käyttöön poikkeukselliset keinot, poliisi julkaisi uhrin kuvaamaa materiaalia

 7. 7

  Suomen lapsikato on ennustettuakin rajumpaa: ”Kysymys on siitä, riittääkö lapsia kaikkiin päiväkoteihin”

  Tilaajille
 8. 8

  Trump joutui ankarien rasismi­syytösten kohteeksi: kehotti kongressi­edustajia menemään ”takaisin sinne mistä tulivat”

 9. 9

  Šakki huijauskohun keskellä: suurmestari jäi kiinni vilpistä ja lopetti uransa heti

 10. 10

  Ergonomisesti muotoillut terveyssandaalit ja varvassandaalit eivät ole fiksu valinta jaloille, sanoo fysioterapeutti

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsingin vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ravintola meni konkurssiin ja rapistuu nyt pystyyn Helsingin keskustassa

 2. 2

  Parisuhde etenee kolmessa vaiheessa ja yhdessä niistä on suurin riski erota – ongelmia voi ehkäistä, kun tekee muutaman asian ajoissa

  Tilaajille
 3. 3

  Tunteiden välttely voi johtaa elämään, jota ei halua elää – Psykologi Arto Pietikäisellä on siihen ratkaisu, jota moni ei halua kuulla

  Tilaajille
 4. 4

  Synkkä puhelu sai päivystäjän itkemään kesken hätäpuhelun: Saana Välimaa kertoo vaativasta mutta kiittämättömästä työstä luolassa Uudellamaalla

  Tilaajille
 5. 5

  Töölönlahdelle rakennettiin kymmenen jalkapallokentän kokoinen puisto, jossa ei viihdy oikein kukaan

 6. 6

  Keskellä kaunista merenrantatonttia rapistuu autioitunut hotelli: ”Upea alue on seisonut pitkään tyhjillään”

 7. 7

  Kotona ei ole vessaa eikä jääkaappia – Tiina Malinen muutti itse rakentamaansa minivaunuun vuonna 2016 ja on pärjännyt vähemmällä kuin luuli    

 8. 8

  Tässä yksinkertainen ohje, jonka avulla jokainen voi laihtua pysyvästi 5–10 kiloa

 9. 9

  Finnair oli jättää yksin matkustavan nuoren ulos koneesta ylivarauksen takia – Lentoyhtiö kertoo, miten ylivaraustilanteet ratkaistaan

 10. 10

  Valehteliko poliisi? Pyöräilijä otti kuvan poliisiautosta ja päätyi putkaan Helsingissä, poliisi muutti kertomustaan oikeudessa

 11. Näytä lisää