Tässä kaikki, mitä tulee muistaa ennen kuin katsot Stranger Thingsin uuden kauden – ei spoilereita kolmannelta kaudelta

Fanien odotus on vihdoin päättynyt, sillä Stranger Thingsin kolmas kausi on täällä! Tässä jutussa spekuloimme, mitä kesä Hawkinsissa vuonna 1985 tuo tullessaan.

Onko farkuistasi leikattu lahkeet lyhyiksi saksilla? Oletko virittänyt c-kasetin walkmaniin? Onko sillä Whamin Careless Whisper tai Don Henleyn The Boys of Summer? Onko t-paitasi kaulukset silitetty?

Jos vastasit kyllä, hienoa, olet valmis – siis valmis hittisarja Stranger Thingsin kolmanteen kauteen, joka julkaistiin Netflixissä Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä 4. heinäkuuta. Suomessa kolmatta kautta pääsi katsomaan torstai-iltana.

Olemme saaneet odottaa pitkään, sillä kakkoskausi nähtiin vuonna 2017. Kakkoskausi sijoittui halloweeniin, mutta kolmannella kaudella nautitaan kesästä sekä tosielämässä että sarjassa, sillä päähenkilöt viettävät viimeistä kesäänsä ennen lukion alkua vuonna 1985. Tapahtumapaikkana on tuttu kuvitteellinen Hawkinsin kaupunki Indianassa.

Kerrataan aluksi lyhyesti, mihin viime kaudella jäätiin.

Tässä kohtaa on syytä varoittaa: tämä juttu sisältää juonipaljastuksia sarjan molemmilta tuotantokausilta sekä kolmannen kauden ennakkomateriaalista.

Kakkoskausi ei päästänyt Hawkinsin porukkaa helpolla, mutta kaikki päättyi kuitenkin onnellisesti, ainakin näennäisesti. Jonathan, Nancy ja Joyce onnistuivat ajamaan ylösalaisesta maailmasta peräisin olevan mielennylkijän ulos Willin kehosta. Ihmiskokeiden seurauksena telekineettisiä kykyjä saanut Eleven onnistui sulkemaan tavallisen maailman ja ylösalaisen maailman välisen portin. Nancy ja Jonathan selvittelivät valtaapitävien likaisia puuhia ja löivät hynttyyt yhteen myös muilta osin.

Poliisipäällikkö Hopperista kasvoi kauden aikana isähahmo Elevenille. Hopperin ja Joycen välit lämpenivät erityisesti kauden lopussa. Se ilahdutti faneja, mutta vielä enemmän liikutusta aiheuttivat kakkoskauden finaalissa nähdyt koulun tanssiaiset, joihin Eleven ja Mike lopulta pääsivät yhdessä. Viimeisessä kohtauksessa he jopa vaihtavat pienen suudelman, samoin kuin Lucas ja kauden uusi hahmo Maxine eli Max. Tanssien pyörteistä kuva kääntyy kuitenkin 180 astetta, ja siellä, ylösalaisessa maailmassa, mielennylkijä vahtii Hawkinsin yläkoulua.

Vuotta myöhemmin, kesällä 1985, ydinpoppooseen kuuluvat Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin), Will (Noah Schnapp) ja Max (Sadie Sink) ovat ottaneet kriittisen harppauksen lapsuudesta nuoruuteen.

Mutta millaisia vaaroja he tällä kertaa kohtaavat? Miten käy Miken ja Elevenin orastavan rakkauden? Päätyvätkö kovaonninen poliisipäällikkö Jim Hopper ja Willin sekä Jonathanin äiti Joyce Byers lopultakin yhteen? Keitä uusia hahmoja nähdään? Spekuloidaan!

Johtolankoja ovat antaneet muun muassa nämä kaksi traileria, joista viimeisin julkaistiin 20. kesäkuuta:Kaiken näkemämme ja kokemamme ennakkomateriaalin perusteella uumoilemme siis seuraavaa:

Kesä ostarilla

Kolmannella kaudella aiemmin keskeiset tapahtumapaikat, kuten pahamaineinen laboratorio ja Hawkinsin yläkoulu jäävät syrjään, sillä nyt vietetään kesälomaa, ja missäpä muualla kasarin nuoret siitä nauttisivat kuin kaupungin uunituoreessa ostoskeskuksessa. The Starcout Malliin sijoittuvat kohtaukset on kuvattu oikeassa ostoskeskuksessa, jonka sisustusta on laitettu uusiksi, tai no, tässä tapauksessa vanhaksi.

Sarjan kasaritunnelmointi sen kuin syvenee, ja trailereissa kuullaan sellaisia hittejä kuten Mötley Crüen Home Sweet Home, The Who’n Baba O' Riley ja The Carsin Moving in Stereo. Vaatteet ovat ehtaa retroa, housujen vyötäröt korkeita ja vyöt leveitä.

Ostarilla työskentelevät Steve ja uusi hahmo Robin, jotka myyvät jäätelöä. Myös muut päähenkilöt näyttäisivät viihtyvän ostarilla, samoin kuin kaupungin uudet pahikset. Ostari vaikuttaa keskeiseltä tapahtumapaikalta myös jaksojen nimien perusteella: kakkosjakson nimi on The Mall Rats ja viimeisen eli kahdeksannen jakson taas The Battle of Starcourt.


Elevenin suosikkiruoka, Eggo-vohvelit, vilahtaa toki materiaaleissa, mutta sitä isommin esillä on Coca-Cola sarjan sponsorina. Yhtiö lanseerasi vuonna 1985 New Coke -nimisen juoman, jolla se yritti saada jonkin aikaa laskenutta myyntiään uuteen nousuun. Amerikkalaiset eivät kuitenkaan innostuneet uudesta reseptistä ollenkaan, ja New Coke kuoli muutamassa kuukaudessa. Kesällä 1985 sitä kuitenkin tarjoiltiin, ja niinpä sitä siemaillaan näkyvästi myös sarjassa. Jopa niin, että Cokikselle on tehty nimikkotraileri kolmoskaudesta:
Eikä tässä vielä kaikki: kun kunnon mainoskampanjasta on kyse, myös Suomeen rantautuu tänä kesänä kokistölkkejä, joissa Coca-Cola-logo on väärinpäin, mukaillen sarjan logoa.

Maxin velipuoli Billy taas on töissä Hawkinsin kaupungin uima-altaalla, ja siellä hänen paljasta ylävartaloaan ihailee muun muassa Nancyn ja Miken äiti. Kolmoskaudella juhlitaan myös Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivää, jolloin ihaillaan ilotulituksia karnevaaleissa, kieputaan tivolilaitteissa ja mitä todennäköisimmin myös taistellaan erilaisia pahiksia vastaan.

Dustinia näyttelevä Gaten Matarazzo sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa, että tuleva kausi on synkempi mutta hauskempi kuin edelliset.

Sarjan käsikirjoittajat ja luojat, Matt ja Ross Duffer, taas ovat paljastaneet, että uudesta kaudesta on tulossa ”intensiivisempi”, että inspiraatiota on tällä kertaa haettu elokuvista kuten The Thing (1982) ja että sarjassa sukelletaan vähän syvemmälle kauhun maailmaan. Trailereissa maalaillaan tunnelmaltaan huoletonta unelmien kesää, jona seuraava iso uhka vaanii kuitenkin aivan uima-altaan pinnan alla.

Mielennylkijän paluu ja muita pahiksia

”Te päästitte meidät sisään, ja nyt teidän on annettava meidän jäädä.”

Näillä sanoilla alkaa viimeisin kaudesta julkaistu traileri. Siinä sarjan avainporukka pohtii, miten ylösalaisen maailman hirviöt voivat edelleen piinata heitä, vaikka kakkoskauden lopussa Eleven onnistui sulkemaan laboratoriossa sijainneen portin.

Vaikuttaa siltä, että Willin mielen viime kaudella hallintaansa ottanut mielennylkijä, eräänlainen ylösalaisen maailman johtohahmo, onkin jäänyt portin väärälle puolelle, tai ainakin päässyt muutoin takaisin, ja vainoaa edelleen Hawkinsin kaupungin asukkaita. Nyt se etsiskelee uutta isäntää. Trailerin perusteella vaikuttaa, että sellainen löytyy Maxin mahtailevasta rokkarivelipuolesta Billystä. Billyn joutumisesta pahojen voimien kynsiin vihjaa sekin, että tätä näyttelevä Dacre Montgomery vihjasi Colliderin haastattelussa, että tällä kaudella näemme Billyä entistä enemmän.

Uusimmassa trailerissa vilahtelevat edellisiltä kausilta tutun oloiset limaiset otukset. Perinteistä Demogorgonia ei kuitenkaan nähdä, vaan trailereissa ja julisteessa näkyy jonkinlainen valtaisaa, hirviömäistä rapua muistuttava olento. Jonkinlaisen vastaavan hirviön kynsiin näyttää ensimmäisessä trailerissa jääneen myös Nancy:


Näiltä osin hirviöhommat näyttävät noudattelevan edellisiltä kausilta hyväksi havaittua kaavaa: ylösalaisesta maailmasta on livahtanut ”hyvisten puolelle” lauma ällötyksiä, joita hallitsee varjohahmo, mielennylkijä, joka ottaa ihmisen asuinsijakseen.

Jotakin uutta on kuitenkin luvassa: Matt ja Ross Duffer ovat paljastaneet kirjassa Stranger Things: Worlds Turned Upside Down: The Official Behind-The-Scenes Companion, että uudella kaudella kohdataan myös uusi, ”odottamaton” vaara, ja että kolmoskaudesta on tulossa kausista ”ällöttävin”.

Yksi mahdollinen uusi vaara on ainakin trailerissa ase kädessä näkyvä mies, joka joidenkin spekulaatioiden mukaan olisi mahdollisesti jonkin toisen valtion, kuten Neuvostoliiton, vakooja.

Oli miten oli, alussa puhuva ääni lupaa ”tuhota teidät, teidän ystävänne ja ihan jokaisen”, joten Elevenin telekineettisille kyvyille, Nancyn kiväärille, Steven pesismailalle ja Lucasin ritsalle on varmasti entistä enemmän käyttöä.

Rakkauden kesä

Kolmoskauden kesää Hawkinsissa on kuvattu rakkaudentäyteiseksi. Vaikka uudet ja vanhat viholliset piinaavat ydinporukkaa, lempikin ehtii leiskua.

Erityisesti Eleven ja ja Mike näyttävät päässeen vihdoin viettämään laatuaikaa keskenään. Trailereissa he kulkevat tiiviisti käsi kädessä monessakin kohtaa, pussailevat ja näyttävät silminnähden rakastuneilta. Ei ihme, että #mileven-shippaajat ovat intopinkeinä:
Kaksikko viettää aikaa yhdessä niin tiiviisti, että se näyttää käyvän jo isä-Hopperin hermoille. Taannoin julkaistussa klipissä hän tilittää Joycelle, että hänen mielestään kaksikko viettää aivan liikaa aikaa yhdessä ja ”pussailee jatkuvasti”. Joyce tyytyy sanomaan, että Jimillä ei ole oikeutta erottaa heitä, hehän eivät ole enää lapsia.

Nähtäväksi jää, kestääkö kaksikon nuori rakkaus, mutta lupaavalta vaikuttaa!

Fanit toivovat myös Joycen ja Jimin lyövän vihdoin hynttyyt yhteen. Tähän mennessä putoilleen tiedon perusteella siihen voisi olla mahdollisuuksia, sillä ainakin ensimmäisessä trailerissa Jim Hopper istuu hyvin pukeutuneena ravintolan kahden hengen pöydässä, mahdollisesti treffimielessä. Kaksikkoa esitellään yhdessä myös muissa tilanteissa.

Se ainakin on varmaa, että vasta supervoimilla varustetun teinitytön yksinhuoltajaksi päätynyt poliisipäällikkö Hopper tarvitsee kiperästi kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyviä neuvoja, ja niitä hän etsii Joycelta. Jim Hopperia näyttelevä David Harbour sanoi kuitenkin Houston Chroniclen haastattelussa, että ”Hopperin ja Joycen välillä tulee olemaan paljon kanssakäymistä, mutta se ei välttämättä pääty kuten ihmiset odottavat”.

Tämä kommentti ei lupaa välttämättä ainakaan kukoistavaa rakkaussuhdetta näiden vanhempien välille.

Sen sijaan Max ja Lucas heilastelevat, kuten viime kauden lopussa annettiin olettaa. Uskaltaisin myös väittää, että Nancyn ja Jonathanin suhde jatkuu siitä mihin se viime kaudella jäi (he päätyivät sekstailemaan yksityisetsivä Murray Baumanin asunnossa yöpyessään).

Nancyn ja Jonathanin näyttelijät Natalie Dyer ja Charlie Heaton seurustelevat myös tosielämässä.

Steve, joka sai viime kaudella lisänimen ”isä-Steve” kaitsettuaan nuorisolaisia kauden loppupuolella, näyttäisi virittelevän jonkinlaista juttua työkaverinsa, uuden hahmon Robinin kanssa, jota näyttelee Maya Thurman-Hawke.

Isä Steve ja Elmax

Fanien suureksi iloksi vastaava tuottaja Shawn Levy on lupaillut, että Steve pitää edelleen huolta nuoremmistaan, erityisesti Dustinista, jonka kanssa hän ystävystyi viime kaudella. Steve muun muassa jakoi legendaarisia tyttöjeniskemisohjeita Dustinille.

Steveä näyttelevä Joe Keery sanoi Colliderille jopa, että Steven ja Dustinin suhde muistuttaa välillä jopa vanhaa avioparia. Kaksikko näyttää viihtyvän erityisesti ostarilla. Mutta onko Dustin jäämässä ulkopuoliseksi alkuperäisestä nelikosta, kun (trailerien perusteella) Mike ja Lucas keskittyvät heilasteluun ja Will ikävöi vain vanhoja hyviä aikoja, joina pelattiin D&D:tä ja pukeuduttiin Haamujengin jäseniksi? Dustin näyttäisikin viettävän tällä kaudella enemmän aikaa sekä Steven että Lucasin pikkusiskon Erican kanssa, jolle on luvassa viime kautta huomattavasti enemmän ruutuaikaa.

Elevenin ja Maxin ensikohtaaminen oli melko jäinen, sillä Eleven ei katsellut hyvällä Miken ja Maxin uutta ystävyyttä. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Elevenistä ja Maxista on tulossa suorastaan dynaaminen duo. Heille on tottakai myös oma tunniste, #Elmax. Sitä levittävät innolla myös hahmojen näyttelijät Millie Bobby Brown ja Sadie Sink, jotka ovat hyviä ystäviä tosielämässä.

Uudet hahmot

Tällä kaudella sarjassa nähdään Hawkinsin pormestari, joka Netflixin kuvailun perusteella vaikuttaa stereotyyppiseltä vallanpitäjältä: ”Komea, lipevä ja likainen pormestari Kline on klassinen 80-luvun poliitikko, jota kiinnostaa enemmän oma kuvansa kuin ihmiset, joita varten hän työskentelee.” Larry Klanea näyttelee muun muassa elokuvasta Prinsessan ryöstö (1987) tunnettu Cary Elwes.


Toinen uusi hahmo kaudella on The Hawkins Postin toimittaja Bruce. Hänellä vaikuttaisi Netflixin kuvailun perusteella olevan ”kyseenalainen moraali ja sairas huumorintaju”. Brucea näyttelee muun muassa Ray Donovan -sarjasta tunnettu Jake Busey.


Kumpikaan näistä uusista hahmoista ei vaikuta olevan erityisesti hyvisten puolella. Sen sijaan Steven jäätelömyyjäkollega Robin taitaa liittyä vanhempien nuorisolaisten porukkaan. Hän on ”erilainen tyttö”, joka ennakkotietojen perusteella on kyllästynyt työhönsä ja paljastaa Hawkinsin synkän salaisuuden. Ihan kuin niitä ei olisi jo ollut tarpeeksi.

Lisäksi nähdään vielä jo aiemmin mainittu mysteerinen pyssymies, joka saattaa olla vieraan valtion vakooja, Dufferien lupaama ”odottamaton” vaara, tai sitten joku muu.

Varmaa on, että uusille ja etenkin vanhoille hahmoille on luvassa yllin kyllin hyvää kesäsäätä, suukkoja ja uusia kauhuja! Toivotamme hiostavaa katselukokemusta!

Oikaisu 5.7. kello 11.08: Jutussa kirjoitettiin alun perin virheellisesti, että Stranger Thingsin kolmas kausi julkaistaisiin Suomessa perjantaina 5. heinäkuuta. Sarjaa pääsi kuitenkin katsomaan jo torstai-iltana 4. heinäkuuta. Korjaus 5.7. kello 11.40: Korjattu Don Henleyn nimi ja laulun The Boys of Summer nimi.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Faceapp-sovelluksen vanhuusfiltteri on taas kaikkien kasvoilla – sen yksityisyyden­suojassa ei ole kuitenkaan mitään poikkeavaa, venäläisyydestä huolimatta

 2. 2

  Bloggari Maria Nordin aiheutti sukupuoliristiriitaa käsittelevällä Pride-päivityksellään somemyrskyn, soitimme riidan osapuolille

 3. 3

  Haluatko itkeä? Katso tämä maailman surullisin elokuva, joka on nyt Yle Areenassa

 4. 4

  Weekend Festivalin kiinnostavin esiintyjä on äärisynkkä räp-yhtye $uicideboy$, joka on saanut keikkayleisön eläimelliseen riehuntaan

 5. 5

  Pori Jazzissa koettiin suuruuden kosketus: Jazzbasisti Ron Carter sai raavaat miehetkin herkistymään

 6. 6

  Trumpin ehdotellessa kongressin naisedustajille maasta muuttamista suositulla tv-juontajalla on myös Trumpille ehdotus: Trump voisi painua helvettiin

 7. 7

  Suomalaisten ämpärirakkaus tiivistyy sankohiipimisen SM-kisoissa – HS:n toimittaja osallistui kisaan, jota moni piti pelkkänä meeminä

 8. 8

  George R. R. Martin paljasti lisää tietoa tulevasta Game of Thrones -spinoff-sarjasta – tämä sarjasta nyt tiedetään

 9. 9

  Alppilan gluteeniton Hug-kahvila on söpö kuin leivos, mutta aukioloajoissa on hämmentävää vaihtelua

 10. 10

  Oliko kuulento vain huijaus? Käymme läpi kuvat, joilla salaliittoteoriaa perustellaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Faceapp-sovelluksen vanhuusfiltteri on taas kaikkien kasvoilla – sen yksityisyyden­suojassa ei ole kuitenkaan mitään poikkeavaa, venäläisyydestä huolimatta

 2. 2

  Bloggari Maria Nordin aiheutti sukupuoliristiriitaa käsittelevällä Pride-päivityksellään somemyrskyn, soitimme riidan osapuolille

 3. 3

  Suomalaisten ämpärirakkaus tiivistyy sankohiipimisen SM-kisoissa – HS:n toimittaja osallistui kisaan, jota moni piti pelkkänä meeminä

 4. 4

  Weekend Festivalin kiinnostavin esiintyjä on äärisynkkä räp-yhtye $uicideboy$, joka on saanut keikkayleisön eläimelliseen riehuntaan

 5. 5

  Trumpin ehdotellessa kongressin naisedustajille maasta muuttamista suositulla tv-juontajalla on myös Trumpille ehdotus: Trump voisi painua helvettiin

 6. 6

  Pori Jazzissa koettiin suuruuden kosketus: Jazzbasisti Ron Carter sai raavaat miehetkin herkistymään

 7. 7

  Game of Thrones sai ennätysmäärän Emmy-ehdokkuuksia, ja yhdelle huomiotta jääneelle näyttelijälle se on jo voitto, mutta showrunnerit tarvitsevat oikean voiton

 8. 8

  Oliko kuulento vain huijaus? Käymme läpi kuvat, joilla salaliittoteoriaa perustellaan

 9. 9

  Alppilan gluteeniton Hug-kahvila on söpö kuin leivos, mutta aukioloajoissa on hämmentävää vaihtelua

 10. 10

  Antti Tuiskun esiintyminen Weekend Festivalin päälavalla herätti kytevän raivon, mutta Tuisku itse innostui entistä enemmän – tästä on kyse

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Bloggari Maria Nordin aiheutti sukupuoliristiriitaa käsittelevällä Pride-päivityksellään somemyrskyn, soitimme riidan osapuolille

 2. 2

  Oliko kuulento vain huijaus? Käymme läpi kuvat, joilla salaliittoteoriaa perustellaan

 3. 3

  Faceapp-sovelluksen vanhuusfiltteri on taas kaikkien kasvoilla – sen yksityisyyden­suojassa ei ole kuitenkaan mitään poikkeavaa, venäläisyydestä huolimatta

 4. 4

  George R. R. Martin paljasti lisää tietoa tulevasta Game of Thrones -spinoff-sarjasta – tämä sarjasta nyt tiedetään

 5. 5

  Trumpin ehdotellessa kongressin naisedustajille maasta muuttamista suositulla tv-juontajalla on myös Trumpille ehdotus: Trump voisi painua helvettiin

 6. 6

  Suomalaisten ämpärirakkaus tiivistyy sankohiipimisen SM-kisoissa – HS:n toimittaja osallistui kisaan, jota moni piti pelkkänä meeminä

 7. 7

  Game of Thrones sai ennätysmäärän Emmy-ehdokkuuksia, ja yhdelle huomiotta jääneelle näyttelijälle se on jo voitto, mutta showrunnerit tarvitsevat oikean voiton

 8. 8

  Rihanna pukeutui itäaasialaisen perinteen mukaiseen asuun ja sai keskustelun kulttuurisesta omimisesta taas leimahtamaan

 9. 9

  Ii2 oli somepalvelu ennen someaikaa – se katosi hiljaisuudessa ja vei mukanaan yli sadantuhannen suomalaisen nettielämän

 10. 10

  Alppilan gluteeniton Hug-kahvila on söpö kuin leivos, mutta aukioloajoissa on hämmentävää vaihtelua

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Stora Enson toimitusjohtaja varoittaa: ”Jokin Kiinan luvuissa ei täsmää”

 2. 2

  Frendit ja Seinfeld ikääntyivät – toinen teki sen arvokkaasti, toinen on niin homofobinen, että sitä katsoessa täytyy irvistää

  Tilaajille
 3. 3

  Iran otti haltuunsa brittiläisen säiliö­aluksen Hormuzin­salmella – joukot tunkeutuivat myös toiseen alukseen

 4. 4

  Faceapp-sovelluksen vanhuusfiltteri on taas kaikkien kasvoilla – sen yksityisyyden­suojassa ei ole kuitenkaan mitään poikkeavaa, venäläisyydestä huolimatta

 5. 5

  Poliisi julkaisi seitsemän kohdan selviytymis­ohjeen marjastajille: Älä pukeudu maastoasuun

 6. 6

  Kuluttajavirasto: Festivaalin pääesiintyjän peruuntuminen voisi oikeuttaa hinnanalennukseen – Flow kehottaa pettyneitä myymään lippunsa pois

 7. 7

  Oodin vessojen ovista näkee läpi, henkilökunta kannustaa kuvaamaan siluettivideoita

 8. 8

  Käräjäoikeus määräsi fitnessmalli Sofia Belórfin vangittavaksi epäiltynä tuottamuksellisesta rahanpesusta

 9. 9

  Ruoveden perussuomalaisten osoitteeksi merkityn talon ikkunassa roikkui natsilippuja

 10. 10

  Kaksi vuotta Töölönlahden rannalla toiminut jäätelökioski sai äkkiä kaupungilta lähtöpassit ja ilmoituksen 1 000 euron sakosta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Frendit ja Seinfeld ikääntyivät – toinen teki sen arvokkaasti, toinen on niin homofobinen, että sitä katsoessa täytyy irvistää

  Tilaajille
 2. 2

  Käräjäoikeus määräsi fitnessmalli Sofia Belórfin vangittavaksi epäiltynä tuottamuksellisesta rahanpesusta

 3. 3

  Ruoveden perussuomalaisten osoitteeksi merkityn talon ikkunassa roikkui natsilippuja

 4. 4

  Stora Enson toimitusjohtaja varoittaa: ”Jokin Kiinan luvuissa ei täsmää”

 5. 5

  Hylätty Lastenlinna ränsistyy Töölössä keskellä aavemaista hiljaisuutta

 6. 6

  Puolustusasianajaja: Puoliso elätti fitnessmalli Sofia Belórfia, poliisi tulkitsi sen rahanpesuksi – oikeus käsittelee vangitsemista tänään

 7. 7

  Faceapp-sovelluksen vanhuusfiltteri on taas kaikkien kasvoilla – sen yksityisyyden­suojassa ei ole kuitenkaan mitään poikkeavaa, venäläisyydestä huolimatta

 8. 8

  Kilpailukykysopimuksen odottamaton lasku: Valtio kustantaa yrityksille pysyvän satojen miljoonien eurojen maksualen

 9. 9

  Oodin vessojen ovista näkee läpi, henkilökunta kannustaa kuvaamaan siluettivideoita

 10. 10

  Ed Sheeranin fanit eivät saa armoa: jos keikalle ei pääse, lippua ei käytännössä voi antaa kellekään muulle

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Harri Virtasen elämä särkyi, kun äiti pysäytti auton keskellä metsätietä: vasta aikuisena Virtanen toipui, ja nyt hän auttaa myös toisia pois trauman kierteestä

  Tilaajille
 2. 2

  Synkkä puhelu sai päivystäjän itkemään kesken hätäpuhelun: Saana Välimaa kertoo vaativasta mutta kiittämättömästä työstä luolassa Uudellamaalla

  Tilaajille
 3. 3

  Parisuhde etenee kolmessa vaiheessa ja yhdessä niistä on suurin riski erota – ongelmia voi ehkäistä, kun tekee muutaman asian ajoissa

  Tilaajille
 4. 4

  VR vaihtoi kesäkuussa siivousyhtiötä, nyt likaiset junat ihmetyttävät niin matkustajia kuin henkilökuntaakin

 5. 5

  Frendit ja Seinfeld ikääntyivät – toinen teki sen arvokkaasti, toinen on niin homofobinen, että sitä katsoessa täytyy irvistää

  Tilaajille
 6. 6

  Töölöläinen Liisa Eskelinen etsii Facebookissa kumppania pitkän kriteerilistan avulla: lapseton, äänestänyt kaikissa vaaleissa ja prioriteettina yhteinen aika

 7. 7

  Kotona ei ole vessaa eikä jääkaappia – Tiina Malinen muutti itse rakentamaansa minivaunuun vuonna 2016 ja on pärjännyt vähemmällä kuin luuli    

 8. 8

  Töölönlahdelle rakennettiin kymmenen jalkapallokentän kokoinen puisto, jossa ei viihdy oikein kukaan

 9. 9

  Bloggari Maria Nordin aiheutti sukupuoliristiriitaa käsittelevällä Pride-päivityksellään somemyrskyn, soitimme riidan osapuolille

 10. 10

  Tässä yksinkertainen ohje, jonka avulla jokainen voi laihtua pysyvästi 5–10 kiloa

 11. Näytä lisää