Fermentointi syrjäytti kahvipapujen jauhamisen trendiharrastuksena, ja sen suosio selittyy muun muassa tarpeella hidastaa tahtia

Kombuchan, kimchin ja vanhan kunnon hapankaalin suosio perustuu suuremmalle muutokselle ruuanlaittotottumuksissamme. Fermentoimalla voi taistella valmis- ja pikaruokakulttuuria vastaan.

Kombuchan tekeminen kotona on nyt trendikästä, ja kokki Brad Leone opettaa sitä myös Youtubessa.

23.7.2019 9:29

Kun vielä jokin aika sitten ruokatrenditietoisten keittiöissä surisivat kahvimyllyt ja mehustimet, nyt siellä on hiljaista. Kaappien perällä lasipurkeissa on kuitenkin jotain tekeillä.

Siellä nimittäin fermentoidaan. Sillä tarkoitetaan ruoka-aineiden hapattamista eli maitohappobakteerin avulla luotua käymisprosessia. Fermentointibuumin ansiosta esimerkiksi hapankaali, vanha kunnon arkisalaatti, on kokenut uuden tulemisen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat