Nyt kelpaa kuunnella

Suomessa julkaistaan satoja erilaisia podcast-sarjoja. Laajasta tarjonnasta voi olla vaikeaa löytää omaa suosikkia, joten tämä listaus auttaa sen löytämisessä.

Julkaistu: , Päivitetty:

Ihmiskunnan evoluutio on edistynyt niin pitkälle, että ihmiset kykenevät liikkumaan kaupungilla ilman silmiä (niiden tapittaessa kännykkään) ja yhä useampi liikkuu myös ilman korvia (ne on tukittu kuulokkeilla).

Liikenneturvallisista seikoista huolimatta: hyvä niin! Yhä useammalla korvissa soi musiikin sijaan nimittäin podcast.

Podcastien ihanuus piilee siinä, että niihin voi syventyä yleensä aivan yksin. Luurit korvilla kuuntelu­kokemus on parhaimmillaan hyvin henkilökohtainen ja juontajista tulee enemmän ystäviä kuin mediaa.

Jokaiselle on myös jotakin: podcastien aiheet vilisevät vauva-arjesta sijoittamiseen ja penkkiurheilusta murhamysteereihin.

Lähes kaikkialla maailmassa tunnetaan kuitenkin sama ongelma: podcasteja on liian paljon, valtaosa niistä on huonoja, ja parhaita on siksi vaikea löytää. Tämä koskee varsinkin suomalaista tarjontaa, ja siksi moni päätyy kuuntelemaan Aamulypsyä, Jari Sarasvuota tai radiota mp3-muodossa.

Kuinka kivikautista!

Suomessa tehdään nimittäin aivan erinomaisia podcasteja. Tässä listattuna parhaat ja suosituimmat aihepiireittäin.

Elämäntyyliin ja ”naisten asioihin” pureutuvat podcastit itkettävät ja naurattavat.

POKS-podcast on ehdottomasti yksi tämän vuoden puhuttaneimpia podcasteja. Siinä juontajat Veronica Verho ja Sita Salminen puhuvat säästelemättä elämästä, rakkaudesta, yhteisistä ruisrock-kommelluksista ja vanhempien erosta. Podcastia on tehty yhden kauden verran, ja toinen kausi on parhaillaan meneillään.

Juontajat kertovat saaneensa erityisen paljon palautetta henkilökohtaisesta Erolapset-jaksosta. Jaksossa Verho ja Salminen kertoivat kipeitä tarinoita omista lapsuuksistaan.

Kaverin puolesta kyselen -podcastissa Tiia Rantanen ja Anna Karhunen antavat vastauksia kiusallisiin kysymyksiin, joita ovat kavereiltaan ja kuulijoiltaan saaneet. Toisten mokailulle on helppo nauraa.

Papupata, Nonsense by Alexa & Linda, Yhdessä, Afterwork, Kasvukipuja ja GRL GANG podcastit tarjoavat monipuolisesti hyväntuulista höpöttelyä, johon kuuntelijan on helppo samastua.

Henk. koht. -podcastissa HS:n lifestyle-toimituksen esinainen Merituuli Saikkonen käy asiaan perehtyneen toimittajan kanssa läpi suomalaisen hyvinvoinnin sekä parisuhde- ja perhe-elämän ilmiöitä.

Ei saa peittää -podcast on niin ikään hyväntuulinen jutusteluohjelma kahden suomalaisen naisen elämästä Ruotsissa. Jaksoissa vertaillaan luontevasti Suomen ja Ruotsin eroja ja yhtäläisyyksiä ja jaetaan vinkkejä. Erityisesti jakso 22. Turistiopas Tukholman turreille voi olla kiinnostavaa kuunneltavaa, mikäli on suunnittelemassa matkaa naapurimaahan.

Papupadassa Sara Parikka ja Johanna Puhakka kertovat kuulumisiaan. Lisäksi jaksoissa on aina jokin kantava teema. Esimerkiksi Guilty pleasures -jaksossa Parikka ja Puhakka puhuvat salaisista paheistaan.

Nonsensessa juontajat Linda Juhola ja Alexa Dagmar pohdiskelevat jaksoissaan syvällisiä ja kertovat mitä älyttömämpiä kommelluksia. Podcastin sisältöä voisi kuvailla sanoin ”laidasta laitaan”. Jaksoissa on rempseä tunnelma ja naiset puhuvat avoimesti esimerkiksi seksistä. Eduskuntavaalien alla Juhola ja Dagmar tekivät Vaalispessu -nimisen sarjan. Jaksoissa on vieraana suomalaisia poliitikkoja, joita haastetaan aivan ennenkuulumattomalla tavalla. Jokainen jakso päättyy bonuskysymykseen. Esimerkiksi Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo meneekö hänen vatsa kuralle ennen vaalitenttiä.

Kuvassa Juhola ja Dagmar avaavat kuohuviinin heidän podcastinsa miljoonannen kuuntelukerran kunniaksi:

Yhdessä-podcastissa äänessä ovat alle kolmekymppiset kolmen lapsen vanhemmat Iina ja Otto Hyttinen. He puhuvat kaikesta liittyen parisuhteeseen, ystävyyteen ja arkeen. Kasvukipuja -podcastissakin pureudutaan arkisiin aiheisiin. Afterwork puolestaan lupaa kuuntelijalle rauhoittavan ”terapiahetken” hyvien ystävien seurassa.

Hei Baby, Shitty is the new black ja Kotona -podcasteissa keskustellaan äitiydestä. Aiheet pyörivät äidiksi tulemisesta, hoitovapaalla tapahtuvaan elämään ja lapsiperhearjen haasteisiin välillä myös huumorilla höystettynä.

Erotiikasta ja seksistä puhutaan myös monissa naisten podcasteissa. Himocast on Kaisa Merelän ja Jenni Janakan seksiaiheinen podcast, jossa tarinat pohjautuvat omiin ja ystävien kokemuksiin. Yhden yön juttuja -podissa puhutaan suhteista ja treffailukulttuurin vaietuista aiheista. Regina - Naisen unelmia on Suplasta löytyvä kesäerotiikka-podcast, jossa puhutaan alunperin Regina-lehdessä julkaistuista naisten fantasioista.

Tässä linkit kiinnostavimpiin Elämäntyyli-podcasteihin:

POKS, Kaverin puolesta kyselen, Papupata, Nonsense by Alexa & Linda, Henk. koht., Yhdessä, Afterwork, Kasvukipuja, Girl Gang, Ei saa peittää, Hei baby, Shitty is the new black, Kotona, Himocast, Yhden yön juttuja, Radio Regina

Parasta spekulaatiota urheilufaneille.

Mikäli olet urheilun ystävä, nämä podcastit saattavat kiinnostaa sinua.

Urheilutoimittaja Esko Seppäsen isännöimä Urheilucast on yksi Suomen kuunnelluimpia podcasteja. Se ilmestyy kolme kertaa viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ja tarjoaa urheilusisältöä tavalliselle penkkiurheilijalle. Podi sisältää Seppäsen omia huomioita urheilumaailman eri osa-alueilta kuten jääkiekosta, jalkapallosta ja e-urheilusta. Välillä studiossa kuullaan myös vierailevia urheilumaailman tähtiä.

Unibet – Pelaajilta, pelaajille sekä Väkevä elämä – Viisaampi mieli, vahvempi keho ovat podcasteja, joissa erityisesti asiantuntijuus on vahvasti esillä. Unibetissa puhutaan urheilusta ja vedonlyömisestä lajista lajiin eri asiantuntijoiden kanssa. Väkevässä elämässä puolestaan hyvinvointialan yrittäjä ja yritysvalmentaja Joni Jaakkola jakaa ajatuksiaan terveydestä, hyvinvoinnista ja suorituskyvystä.

Jos olet kiinnostunut lajikohtaisesti urheilusta, seurvaat podit voivat kiinnostaa.

Jääkiekkoon pureutuvia podeja ovat esimerkiksi Total Hockey Forever on yksi suosituimpia lätkäpodcasteja, ja sen pääfokuksessa on kotoinen SM-liiga, samoin kuin Aikalisä-podcastilla. Aikalisä on Ville Järvisen juontama podcast, joka käsittelee Ilta-Sanomien liigapörssin tapahtumia. Rapakon toiselle puolelle taas kurkottaa NHL-löylyt, jossa luvataan ruotia kaikki ajankohtaiset NHL-uutiset läpi. Petopodi -podcastissa syvennytään joukkuetasolla, ja puidaan jääkiekon tapahtumia Oulun Kärppien kannalta Antti Meriläisen ja Harri Niskalan johdolla.

Jalkapallosta kiinnostuneille suosituimpia podcasteja ovat Byyrin Valjuraati ja Pallokerho. Byyri on Suomen suurin jalkapallokulttuuriin keskittynyt kanattajakanava ja Pallokerho on Ilta-Sanomien futiskeskusteluohjelma.

Pallokerhossa on omien podcastien lisäksi ISTV:n pallokerho-jaksot kuunneltavina versioina. Tailgate on puolestaan podcast liigatasoiselle amerikkalaiselle jalkapallolle. Tässä podissa avataan kaikkea jenkkifutiksen tärkeimpiä käänteitä.

Pesäpallofaneillekin on oma podcast; se on Kansallispeli. Tässä pesäpalloromantikoksi itsensä mieltävä Antti Haapasalo ja entinen huippupesäpalloilija Perttu Hautala puhuvat intohimolla pesäpallosta ja sen pääsarjasta Superpesiksestä.

Urheilupodcastit linkkeinä:

Total Hockey Forever, Urheilucast, Unibet – Pelaajilta, pelaajille, Väkevä elämä – Viisaampi mieli, vahvempi keho, NHL-löylyt, Aikalisä, Petopodi, Byyrin Valjuraati, Pallokerho, Tailgate, Kansallispeli

Seuraavat podcastit sopivat niille, jotka haluavat pysyä yhteiskuntamme asioista paremmin kartalla ja tietää maailmasta enemmän.

Ylen Tiedeykkönen on ajankohtainen tiedeohjelma, joka pohtii aikamme ilmiöitä tieteellisestä näkökulmasta. Jaksoissa kuullaan kuhunkin aiheeseen päteviä asiantuntijoita ja yliopistojen professoreita sekä tutkijoita, jotka avaavat asioita tavalliselle kansalaiselle ymmärrettävällä tavalla.

Esimerkiksi jaksossa Ilman sieniä Suomessa ei olisi metsiä – sienet ovat metsän selkäranka avataan kattavasti sienten merkittävä rooli Suomen ekosysteemissä.

Politiikkaa, uutisia ja maailman tapahtumia puitaan muutamissa keskusteluohjelmissa.

Maailman polttavimmista tapahtumista kiinnostuneille suosittelemme Uutisraportti -podcastia, jossa Helsingin Sanomien rautaiset uutisten ammattilaiset Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Tuija Siltamäki keskustelevat viikon tärkeimmistä uutistapahtumista sekä Suomessa että maailmalla. Uutisraportin uusi jakso julkaistaan kerran viikossa.

Ylen Politiikkaradio on painottunut nimenomaan puhtaasti poliittiseen sisältöön. Toimittajat Tapio Pajunen ja Linda Pelkonen haastattelevat poliittisen kentän ykköskaartin ja asiantuntijat. Podi on sopivan asiallinen, ja haastattelujen rooli poliittisen tiedon ja ymmärryksen tuottajana Suomessa on mittaamaton.

Varsinkin vasemmistossa podcastaaminen näkyy olevan hottttt, koska kaksi parasta poliittista turinapodcastia ovat molemmat syvältä vasemmalta laidalta.

Veikka Lahtinen ja Pontus Purokuru tarkastelevat Mikä meitä vaivaa? -podcastissaan poliittisia aiheita henkilökohtaisella otteella. Jaksot setvivät poliittisen kulttuurin kiemuroita ja tekevät niistä kuulijalle ymmärrettäviä.

Omaa luokkaa on Mia Haglundin ja Taija Roihan luotsaama feministinen podcast, jossa yhteiskunnallisia ja kulttuurisia teemoja tarkastellaan henkilökohtaisen linssin lävitse.

Asiasisältö

Uutisraportti-podcast, Politiikkaradio, Mikä meitä vaivaa, Omaa luokkaa

Jännitystä elämään rikoksista ja murhamysteereistä.

Rikoksista kertovat podcastit ovat tällä hetkellä erityisen suosittuja suomalaisten keskuudessa, eikä ihme, sillä ne saavat kämmenet hikoamaan jännityksestä. Alun alkaen rikospodcastien ja oikeastaan koko podcast-trendin suosion räjäytti Yhdysvalloissa Serial -podcast, joka on tällä hetkellä listattu maailman suosituimmaksi podcastiksi sadoilla miljoonilla kuuntelukerroillaan.

Erityisesti true crime -tapauksiin, eli todellisiin rikoksiin keskittyvät podit, ovat Suomessa paljon kuunneltuja kuten Jäljillä, Huorapuutarha, Murhapäiväkirjat ja Kylmiä Väreitä. Näistä Jäljillä on selkeästi muita suositumpi. Siinä tutustutaan maailmanlaajuisesti eri tosirikoksiin Tilda Laaksosen johdolla.

Muita kiinnostavia rikospodcasteja ovat I don’t like mondays, jossa käsitellään tyyppilisten rikosten lisäksi myös katoamistapauksia, Rikospaikkaradio, jossa MTV:n rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen perkaavat viime vuosikymmenten kuohuttaneita rikostapauksia äänitteiden avulla, sekä Luulopuheita, jonka erikoisuutena on rikosten lisäksi paranormaalit tapahtumat ja ilmiöt, sekä urbaanit legendat.

Rikospodcastit linkkeinä:

Jäljillä, Huorapuutarha, Murhapäiväkirjat, Kylmiä väreitä, I don’t like Mondays, Rikospaikkaradio, Luulopuhetta

Parhaimmat juorut viihdemaailmasta ja somepersoonien omat podcastit.

Tuplakääk on julkkisjuoruihin keskittyvä makasiiniohjelma, jossa keskustellaan esimerkiksi oudoimmista julkimopareista, Kardashian-perheen draamasta, Englannin kuningashuoneen synkimmistä salaisuuksista sekä ajankohtaisista juoruista liittyen milloin kehenkin. Tämä on sopivan kevyttä kuunneltavaa, kun haluaa irrottautua välillä raskaan tuntuisesta arjesta.

Eeddcast on youtubesta tutun videobloggaajan eeddspeaksin, eli Eetu Pesosen, juontama podcast vaihtuvilla vierailla. Esimerkiksi jaksossa, jossa puhutaan Youtuben tuomista uramahdollisuuksista studiossa on puhumassa tubettaja Tume, eli Tuomas Kukkonen.

BackPodcast on tubettaja Roni Bäckin ja hänen veljensä Miklun, eli Mike Bäckin keskusteluohjelma, jossa he puhuvat mielipiteistään liittyen esimerkiksi päihteisiin, rahaan ja julkisuuteen.

No Filter -podcastissa bloggarit Viena Kangas ja Arttu Mustonen, eli Mustarttu, tarjoavat vastapainoa harkitulle somelle. Juontajista molemmat ovat entisiä lestadiolaisia ja he puhuvat podcastissaan asioista suoraan ilman suodattimia.

Nikotellen on puolestaan suorapuheisuudestaan tunnetun mediapersoona Niko Saarisen podcast, jossa toisella kaudella mukana on juontamassa vuoden 2012 Big Brotherista tuttu Jonna Saari. He puhuvat muun muassa seurustelusta, sinkkuelämästä ja seksikokemuksista.

YleX:n aamussa kuullut hauskimmat ja vitsit ja levottomimmat naurut kuullaan Viki ja Köpi -nimisessä Ylen podcastissa. Suomipopin aamulypsyllä on myös oma podcast, jota vetävät juontajat Jaajo Linnonmaa, Anni Hautala ja silloin tällöin hovimuusikoksi kutsuttu Ilkka Ihamäki.

Lisää kevytmielistä sisältöä tarjoavat Antti Holman Radio Sodoma, joka on omien sanojensa mukaan helvetin ainut ja suosituin radiokanava. Lisäksi Holman Auta Antti! on ehdottomasti Suomen podcast-historian parhaimmistoa. Podcastissa Holma pitää monologia newyorkilaisessa kaapissa ja vastaa kuulijoiden kysymyksiin. Mahdottomalta kuulostavasta konseptista kasvoi suosittu podcast, jonka jaksot eivät kulu ensi kuulemalla. Ohjelma on tarjonnut monille arkisiin ongelmiin vertaistukea ja iloa, vaikka Holma varoittaakin jokaisen jakson alussa, ettei ole minkään asian ammattilainen.

Renne Korppila podcast lupailee keskusteluaiheita muiden muassa toksisesta maskuliinisuudesta Renne Korppilan johdolla. Kasper ja Mikko - Suomen suosituin podcast on Kasper Strömmanin ja Mikko Pykärin hyväntuulinen keskusteluohjelma monipuolisista aiheista ja tapahtumista.

Hilla ja Inari -podcastissa kaksi nuorta, urbaania hipsteriä keskustelee nuoren naisen elämästä monimutkaisuuksineen.

Viihde-podcastit linkkeinä:

Tuplakääk, Eeddcast, BackPodcast, No Filter, Nikotellen, Viki ja Köpi, Radio Sodoma, Auta Antti!, Renne Korppila Podcast, Suomen suosituin podcast, Hilla ja Inari

Parhaat podcastit rahasta ja sijoittamisesta tulevat tässä.

Suosituin raha-aiheinen podcast on tällä hetkellä #rahapodi. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä Miikka Luukkonen ja välillä sarjassa kuullaan myös vierailijoita. Keskusteluaiheet liittyvät talouteen, säästämiseen ja sijoittamiseen ja ne voivat antaa kuuntelijalle arvokkaita vinkkejä.

Jos haluat mennä vielä syvemmälle sijoittamisen saloihin InderesPodi voi tarjota uusia näkökulmia. Inderes on vuonna 2009 perustettu osaketutkimukseen keskittynyt analyysiyhtiö. Podcastin ja koko yhtiön tarkoituksena on edistää pääomamarkkinoiden toimintaa ja keskustelua yritysten ja sijoittajien välillä. Myös suositussa Mimmit sijoittaa -podcastisssa keskustellaan kaikesta liittyen rahaan ja sijoittamiseen.

Ostan Asuntoja Podcast pureutuu nimenomaan asuntosijoittamisen erilaisiin näkemyksiin ja kokemuksiin. Podissa vierailee asuntosijoittajia ja vuokranantajia, joilla on erilaisia strategioita sekä kokemuksia alalta. Leadcastissa puhutaan kiinnostavista uratarinoista ja kuullaan mielenkiintoisia näkemyksiä menestyneiltä johtajilta. Tämän podcstin tarkoitus on motivoida ja inspiroida kuulijaa myös omalla urallaan.

Tässä linkit raha-aiheisiin podcasteihin:

#rahapodi, Inderespodi, Mimmit sijoittaa,Ostan Asuntoja Podcast, Leadcast

Huomioimme jutussa suosituimmat suomalaiset podit jotka ilmestyvät joko Spotifyssa, iTunesissa, Soundcloudissa, Yle Areenassa, Suplassa tai RadioPlayssa. Lisäys 11.11.2019 kello 14.56: Lisätty linkit talousaiheisiin podcasteihin, korjattu kieliasua.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  We Jazz avasi uuden levykaupan Vallilaan ja nämä ovat sen viisi kiinnostavinta levyä

 2. 2

  Supertrendikäs Yes yes yes singahtaa heittämällä Helsingin parhaaksi kasvisravintolaksi – kohutut halloumiranskalaiset häviävät maussa monelle muulle annokselle

 3. 3

  Kuva presidentin kotoa näyttää, miten upeaa on olla Suomen ykköskoira – ja saada nenänsä eteen lahjana joulukinkku

 4. 4

  Saksalais­parlamentaarikko unohti reppunsa junaan Suomessa, seurasi tapahtumasarja jonka jälkeen ylistykselle ei tullut loppua

 5. 5

  Lidl myy harvakseltaan ”nallesipsejä” ja ne saavat somen naisryhmät manian valtaan – testasimme, mikä sipsissä on niin erikoista

 6. 6

  Lihakeskustelussa voisi ottaa mallia kymmenen kananmunaa päivässä syövältä Namimaiskis-mieheltä

 7. 7

  Töölöntorin bistrotulokas Piglets on parhaimmillaan ilman kikkailua, myös viinisuosituksiin kannattaa luottaa

 8. 8

  Olin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden soturi – mutta nyt tajuan, että sodin sotaa jossa ammuttiin myös omaan jalkaan

 9. 9

  Internetissä ymmärrettiin, että koska ”Kekkonen” on diminutiivi, jossakin on oltava iso ja kauhea ”Kekko” – siitä alkoi meemivyöry, joka on parasta juuri nyt

 10. 10

  Tutkija selvitti Suomen poliitikoiden somettamista vaalien alla – perussuomalaisten ylivoima oli mykistävää

 11. Näytä lisää
 1. 1

  We Jazz avasi uuden levykaupan Vallilaan ja nämä ovat sen viisi kiinnostavinta levyä

 2. 2

  Tämä on ollut JVG:n vuosikymmen, mutta nyt Ville Galle sanoo, että se on ohi: ”Lätkäräppi on kuollut”

  Tilaajille
 3. 3

  ”Ok boomer” syntyi salamaniskusta millenniaalien vastaukseksi suurten ikäluokkien typerille jutuille – tästä on kyse

 4. 4

  Emma Watson kuvaili elämäntilannettaan ja keksi käsitteen, jota koko internet on kaivannut mutta jota ei ole suomennettu – sinkkuuden käsite on yhä kapea

 5. 5

  Maailman hauskimmat eläinkuvat valittiin, katso voittaja ja kisan parhaimmisto tästä

 6. 6

  Lihakeskustelussa voisi ottaa mallia kymmenen kananmunaa päivässä syövältä Namimaiskis-mieheltä

 7. 7

  Kaikkien aikojen kovin suomalaisbiisi täyttää 20 vuotta ja siksi radiokanava soittaa vuorokauden pelkästään sitä

 8. 8

  Klassisen tyylikäs Alexanderplats on neljän tähden ravintolatulokas, jonne tekisi mieli palata heti uudestaan

 9. 9

  Internetissä ymmärrettiin, että koska ”Kekkonen” on diminutiivi, jossakin on oltava iso ja kauhea ”Kekko” – siitä alkoi meemivyöry, joka on parasta juuri nyt

 10. 10

  Netflixin uudessa standup-show’ssa voi ohittaa poliittiset vitsit nappia painamalla – kysyimme asiantuntijalta, mistä on kyse

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kaikkien aikojen kovin suomalaisbiisi täyttää 20 vuotta ja siksi radiokanava soittaa vuorokauden pelkästään sitä

 2. 2

  Emma Watson kuvaili elämäntilannettaan ja keksi käsitteen, jota koko internet on kaivannut mutta jota ei ole suomennettu – sinkkuuden käsite on yhä kapea

 3. 3

  Saksalais­parlamentaarikko unohti reppunsa junaan Suomessa, seurasi tapahtumasarja jonka jälkeen ylistykselle ei tullut loppua

 4. 4

  Tämä on ollut JVG:n vuosikymmen, mutta nyt Ville Galle sanoo, että se on ohi: ”Lätkäräppi on kuollut”

  Tilaajille
 5. 5

  Maailman hauskimmat eläinkuvat valittiin, katso voittaja ja kisan parhaimmisto tästä

 6. 6

  Internetissä ymmärrettiin, että koska ”Kekkonen” on diminutiivi, jossakin on oltava iso ja kauhea ”Kekko” – siitä alkoi meemivyöry, joka on parasta juuri nyt

 7. 7

  ”Ok boomer” syntyi salamaniskusta millenniaalien vastaukseksi suurten ikäluokkien typerille jutuille – tästä on kyse

 8. 8

  Ellen DeGeneres kiusasi Matt Damonia hänen viiksiparrastaan, Damon puolustautui syyttämällä suomalaisia geenejään

 9. 9

  Klassisen tyylikäs Alexanderplats on neljän tähden ravintolatulokas, jonne tekisi mieli palata heti uudestaan

 10. 10

  Lihakeskustelussa voisi ottaa mallia kymmenen kananmunaa päivässä syövältä Namimaiskis-mieheltä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kannabistuotteiden ostaminen on Suomessa helppoa, päihdyttävän kasvin siemeniä voi ostaa kivijalkakaupasta

 2. 2

  Tuhansilla suomalaisilla on tällä viikolla totuuden hetki – Tutkijat kertovat heille perinnöllisen riskin sairastua kolmeen kansantautiin

 3. 3

  Ennusteet alamäestä menivät pieleen: Uusia asuntoja myydään kuin viimeistä päivää, taustalla sijoitustrendi

 4. 4

  Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

  Tilaajille
 5. 5

  Suomi pääsi ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin, kaikille edes se ei riitä juhlan syyksi

 6. 6

  Patologina Auschwitzissa toiminut juutalaislääkäri kuvaa Josef Mengelen toiminnan järjettömyyden ja säälimättömyyden rehellisesti

 7. 7

  Yllätystulos EM-karsinnoissa antoi avaimet Huuhkajille: Voitto Kreikasta nostaa lähes varmasti lohkoarvonnan kolmoskoriin

 8. 8

  Uhmakkaat opiskelijat kirjoittivat testamenttejaan suljetulla yli­opistolla Hong­kongissa, poliisit uhkasivat ampua kovilla – HS:n kirjeen­vaihtaja paikan päällä: ”Outo ja arvaamaton tunnelma”

 9. 9

  Moni kärsii yskästä viikosta ja kuukaudesta toiseen – Milloin on syytä hakeutua hoitoon ja miten yskää voi helpottaa?

  Tilaajille
 10. 10

  Venäläistoimittaja paljasti liikaa, ja sai postissa hautaseppeleen ja vuohen pään – Denis Korotkov tutkii ”Putinin kokin” tuhansia palkkasotureita

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

  Tilaajille
 2. 2

  Patologina Auschwitzissa toiminut juutalaislääkäri kuvaa Josef Mengelen toiminnan järjettömyyden ja säälimättömyyden rehellisesti

 3. 3

  Japanilaiset ovat pakkautuneet miljoona­kaupunkeihin, mutta niiden ulkopuolella avautuvat valtavat metsät – HS:n erikoisartikkeli vie japanilaiseen metsäterapiaan

  Tilaajille
 4. 4

  Luulen olevani jo kaksikymppisen lapsen isä, voinko nostaa isyyskanteen?

 5. 5

  Urheilusivuston laskelma: Huuhkajat joutumassa EM-kisoissa samaan lohkoon maailman­rankingin ykkösen kanssa

 6. 6

  HS-analyysi: Jo ensi vuosi voi tuoda sähkö­autojen läpi­murron, mikä tarkoittaisi Antti Rinteen vero­pelkojen toteutumista

 7. 7

  Pikku­kaupungin pormestari on tekemässä yllätystä USA:n presidentti­kilvassa: nousi tärkeän osavaltion kannatuskärkeen

 8. 8

  Saako Vantaa tienata rahaa lunastamalla satoja vuosia suvun omistuksessa olleen tilan? KHO:n ratkaisussa on ongelmia, sanoo asiantuntija

 9. 9

  80 vuotta sitten vireä Helsinki eli elämänsä kevättä, mutta kaupunkilaisten toivo katkesi sotaan ja pommeihin

 10. 10

  Merkittävä asia­kirja­vuoto paljastaa, kuinka Kiinan presidentti neuvoi kurittamaan uiguureja: ”Emme anna lainkaan armoa”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

  Tilaajille
 2. 2

  Kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein myöntää valehdelleensa taksiyön tapahtumista: ”Olin vihainen”

 3. 3

  Kaikkien aikojen kovin suomalaisbiisi täyttää 20 vuotta ja siksi radiokanava soittaa vuorokauden pelkästään sitä

 4. 4

  Emma Watson kuvaili elämäntilannettaan ja keksi käsitteen, jota koko internet on kaivannut mutta jota ei ole suomennettu – sinkkuuden käsite on yhä kapea

 5. 5

  Kenelle kehittyy hallitsematon himo? Riippuvuus­tutkija Joonas Majuri tietää, millainen tausta altistaa tuhoisille addiktioille

  Tilaajille
 6. 6

  Amsterdamilainen Laurent Simons, 9, valmistuu maailman nuorimpana ihmisenä yliopistosta

 7. 7

  Puolet suomalaisista saa liian vähän tiamiinia – Jos puutos jatkuu pitkään, se voi aiheuttaa joukon sekalaisia oireita

 8. 8

  Aivot, mielenterveys, sydän, keuhkot – Kolme asiantuntijaa kertoo, mitä kannabiksen vaikutuksista terveyteen todella tiedetään

  Tilaajille
 9. 9

  KHO: Vantaa saa lunastaa 300 vuotta saman suvun omistuksessa olleen tilan asuntojen rakentamista varten

 10. 10

  Heini Maksimaisen laskut jäivät maksamatta ja pyykit pesemättä, vaikka töissä kaikki sujui hyvin – Tällaista on arjenhallintauupumus, josta moni millenniaali kärsii

  Tilaajille
 11. Näytä lisää