Alfa-tv nousi otsikoihin kun se hermostui ohjelmansa trans-vieraasta – katsoimme kanavaa viikon putkeen, ja tältä se näytti

Lokakuussa Alfa-tv nousi otsikoihin, kun kanava kauhistui sukupuolenkorjauksiin lipuneesta keskustelusta. Katsoimme kanavaa viikon ajan ja pyrimme ymmärtämään, millainen se on.

Olo on hieman hämmentynyt. Mutta myös vaikuttunut.

Katsoimme viikon ajan Alfa-tv:tä ja huomasimme, kuinka kuplaan pystyy käpertymään myös lineaarisessa mediassa.

Alfa-tv esittelee itsensä mainosrahoitteiseksi yleiskanavaksi, mutta pintaa rapsuttamalla se paljastuu nopeasti eräänlaiseksi kristillisen maailmankuvan airueksi, jonka ohjelmistossa Raamatun kiemurat, Israelin kuulumiset ja Yhdysvaltain arvokonservatiivien tekemiset sekoittuvat iloisesti asia- ja viihdeohjelmistoon. Internetissä joitakin ohjelmia on haukuttu näennäis- ja pseudotieteellisiksi, ja harmistuskertomuksia lukemalla kanavasta syntyy mielikuva kreationistisena pasuunana.

Toisaalta sillä on ansiokas määrä ajankohtaisohjelmia, joissa studioihin marssitetaan Matti Vanhasen, Esko Valtaojan, Matti Klingen ja Tapio Suomisen kaltaisia kuuluisuuksia puhumaan vähän kaikesta. Draamasarjoja ei ole, mutta painavien aiheiden ympärillä ohjelmistoa täplittää eläinten ja ihmisten elämää käsittelevä hyvän mielen viihde. Ne ovat kuin sokerikuorrutus, jonka perässä on helppo ahmia kaikki muukin.

Lokakuussa televisiokanavien lilliputteihin lukeutuvasta Alfa-tv:stä tuli kiinnostava hieman vahingossa. Kanavan päättäjät jättivät poikkeuksellisesti uusimatta lähetyksen, jossa suora keskustelu kauneusleikkauksista lipsui käsittelemään sukupuolenkorjausta.

Haastateltava pahastui, viestimet kirjoittelivat, kanava puolustautui – syntyi pienimuotoinen kohu. Maanantaina lähetyksen juontaja ilmoitti lopettavansa työt Alfa-tv:ssä, koska se on niin arvokonservatiivinen.

Siispä halusimme nähdä, millainen kanava on.

Avaamme Alfa-tv:n ensimmäistä kertaa keskiviikkona 23. lokakuuta, ja ruudulle ilmestyy odottamaton yllätys. Siinä keskustan Matti Vanhanen jutustelee studiossa tähtitieteilijä Esko Valtaojan kanssa Greta Thunbergistä, brexitistä ja hyvästä yhteiskunnasta.

Eduskunnan puhemiehellä on näköjään oma keskusteluohjelma, jonka tyyliä voi kuvailla vaikkapa toteavaksi maailmanparannukseksi (HS:n kulttuuritoimitus käytti omassa jutussaan sanaa ”setäselittäminen”). Valtaojan sanomiset kiinnostavat aina, joten katsotaanpa.

Vanhanen hypistelee Hans Roslingin tietokirjaa Faktojen maailma ja pohtii, että kymmenestä viime vuosina eniten kasvaneista talouksista vain yksi on demokratia. Mutta millainen on hyvä yhteiskunta?

”Ei me verojakaan turhaan makseta, kuten aina korostan. Saamme niillä oikeudenmukaisen, terveen, onnellisen, vakaan yhteiskunnan – – ongelmia tietysti on, kuten vaikka nämä onnettomat vuosikymmeniä jatkuneet sote-jutut ja muut”, Valtaoja sanoo.

Entinen pääministeri ohittaa piikin hissukseen ja palaa Roslingin kirjaan. Hänestä yhteiskunnassa ei riitä rohkeutta tehdä muutoksia, kun ihmisten mielikuvat ovat liian kaukana todellisuudesta. Hyvä esimerkki on Britannia.


Valtaojan mukaan ihmisille pitäisi tarjota tylsiä faktoja ”luulojen ja ideologioiden ja poliittisten päämäärien sijaan”. Mutta miksi ihan järkevätkin ihmiset ovat taipuvaisia sokeutumaan, Vanhanen kysyy.

”Mehän olemme sosiaalisia pienlaumaeläimiä. Afrikan savanneilla arviolta 20–40 ihmisen laumat siellä vaeltelivat, ja siinä joukossa tyhmyys tiivistyy. – – Toinen lauma ei ollut lähtökohtaisesti ystävä”, Valtaoja sanoo.

Vanhanen nyökkäilee ja kertoo vastakkainasettelun lisääntyneen: kompromisseilla ei saa somepeukutuksia.

Harmillisesti ohjelma-aika loppuu.

Alfa-tv siirtyy lämminhenkiseen Tanssi kanssain -musiikkiohjelmaan, jossa tangokuningas viihdyttää harmaahapsista risteily-yleisöä.

Olisinpa keski-ikäinen: Vanhasen–Valtaojan-linja sekä Kaarlo Valkaman Valkovuokkojen poljento vievät ajatukset kuvitteelliseen menneisyyteen, jossa maailma ei ollut ainakaan läpeensä mätä.

Ajatus voimistuu, kun katsoo muiden kanavien tarjontaa. Siellä olisi tosi-tv:tä liikalihavista ja houkutustensaarelaisista.

Loppuillassa imelähkö Suunnitellaan häät kertaa Koop Arposen rakkaustarinan, Filminurkka käsittelee uutuuselokuvat ja Pallon viemää vie antiikin Kyprokselle. Sitten on vielä Alfa-uutiset, jotka ovat peruspaksua STT:tä: aiheina on niin brexitiä, Syyriaa kuin kirjamessuja.

Alfa-tv lähettää myös muunlaisia uutisia.

Torstain myöhäisillassa on kristillisen CBN:n uutislähetys sekä Jerusalemin uutislinja. CBN paljastuu heti Trump-mieliseksi ja arvokonservatiiviseksi.

Ensin lähetyksessä kuullaan uutuuskirja Witch huntin kirjoittajaa Gregg Jarrettia, joka saa puhua minuuttikaupalla Yhdysvaltain presidentin kärsimistä ”noitavainoista” (joissa tosiasiassa on kyse haudanvakavista asioista, kuten Venäjä-tutkinnasta ja virkarikosprosessista).

Seuraavaksi lähetys vie Kaliforniaan, jossa on meneillään suuri aborttiriita. Aborttioikeutta kannattava järjestö Planned Parenthood on kuulemma kaupitellut abortoitujen sikiöiden ruumiinosia ja todisteita olisi päätynyt videoilla, joiden julkaisua järjestö olisi estellyt. (Tosiasiassa järjestö yritti saada sikiöiden kudosta tutkimuskäyttöön, ja salaa otettuja videoita oli manipuloitu. Ristiriitaisesta tapauksesta syntyi oikeusvyyhti.)

Suomalaiskatsojalle lähetys näyttää, kuinka läpipolitisoitunut amerikkalainen aborttikeskustelu on. Vastaleirit ovat niin äänekkäitä ja vaikutusvaltaisia, että niihin verrattuna katolilainen suomalaispopulisti Timo Soinikin tuntuu aloittelijalta.

Lopuksi CBN käsittelee vielä twiittiä, joka käsittelee texasilaista huoltajuusriitaa, joka käsittelee äitiä, jonka mielestä 7-vuotias poika onkin tyttö, koska tykkäsi Frozen-elokuvasta. (Kuten yleensä, tässäkin todellisuus on twiittiä monimutkaisempaa.)


Perjantaina palaamme amerikkalaiskonservatiivien poteroista Suomeen ja kepeämpiin aiheisiin.

Töllöstä tulee nimittäin Tassu tv. Toimittaja selvittää koiran ympäristövaikutusta ja sitä, miten sitä voisi vähentää.

Hiilitassunjäljen laskeminen on kuulemma hankalaa: mukaan pitää laskea ravinto sekä lemmikin lelut, joista molemmat muodostavat noin puolet hiilikuormasta. Opimme, että keskimääräisestä koirasta aiheutuvat vuosittaiset hiilidioksidipäästöt ovat noin 500 kiloa. Lelupuolelta kuormitusta voi vähentää, kun askartelee koiralle noutokapulan käytetyistä farkuista eikä osta uutta ja muovista.

Kappas. Alfa-tv:hän on kiinni ajassaan.

Sitten Soivassa postikortissa lauletaan Lentäjän poikaa. Pukumies laulaa flyygelin säestämänä ja kamera seuraa katsetta lipumalla puolelta toiselle. Amerikkalaisten riidat tuntuvat yhtäkkiä etäisiltä, ja katsojalla on hyvä mieli.

Mutta mitä olisikaan televisio ilman Paavo Väyrystä. Politiikan sarjayrittäjä kertoo elämästään Kuvia ja käännekohtia -ohjelmassa, jonka kuvaus on varsin kiintoisa:

Taavi Vartian vieraana median hylkäämä Paavo Väyrynen, syvällinen taiteilijasielu, joka herkistyy perheensä koskettavista käännekohdista.”

Kello on jo paljon, mutta pitäähän tämä nähdä.

Väyrynen kertoo, että hän on luonteeltaan hyvin herkkä mutta tahto on vahva. Siksi hänellä ei ole tapana antaa periksi. Väyrynen käy läpi yksityiselämänsä kipukohtia mutta palaa lopulta politiikkaan ja sanoo tunteneensa ”sosiaalidemokraattisen median” nahoissaan takavuosina ja nyt.

”Tässä oli kahdet vaalit – – ja en päässyt ollenkaan julkisuuteen. Sitä ennenkin kahden vuoden ajan oli ollut vaikeneminen... pimento.”

Juontaja myötäilee Väyrystä huomattavalla innolla. Hän kehuu tämän luonnetta ja saavutuksia politiikassa. Hän käyttää sanaa valtiomies. Hän on selvästi Paavo-fani.


Sunnuntaina Alfastudion uusintalähetyksessä mennään vakavan äärelle: mistä kuolemassa on kyse?

Kysymystä pohtivat syöpätautien erikoislääkäri, omaisensa menettänyt, vapaaehtoisen saattohoitotyön koordinaattori ja pastori.

Juontajan mukaan kuolema voi tuntua pelottavalta, koska nykyelämässä se on siivottu pois näkyviltä. Omaisille läheisten kuolema ja sen odottaminen on rankkaa, mutta lääkäri lohduttaa: sairaalassa suurin osa kuolemista on rauhallisia. Ylipäätänsä saattohoito on Suomessa ihan hyvällä tasolla, vaikka siinäkin olisi parannettavaa. Kuulemma myös kertomuksen, jossa kuoleva on aavistanut lähestyvän lopun.

Keskustelu on monialainen ja kiinnostava. Hengellinenkin näkökulma tulee esille pelastushenkisissä yleisötekstiviesteissä sekä pastorivieraan kautta. Pastori huomauttaa, että kristinuskoon sisältyvän ajatuksen mukaan elämää on kuoleman jälkeenkin, ja siteeraa pitkän pätkän Pikku Tanja -nimistä kappaletta:

”Jeesus tietää emme voi, miksi kätes tämän soi...”

Loppuillan ohjelmisto muistuttaakin jo aikuisten rippikoulua: peräjälkeen tulevat Koko kansan kirja (teologinen keskusteluohjelma), i raportti (medialähetysjärjestö IRR-tv:n lähetys) ja jälleen Jerusalemin uutislinja.

Koko kansan kirjassa teologivieraat maalailevat suuria kaaria Vanhasta testamentista nykykristittyihin: Jumala aloitti pienestä lupailemalla monenlaista ensin Abrahamille jälkeläisineen ja lopulta myös kristityille, ja Raamatun yksi tehtävä on seurata noiden lupausten toteutumista. Varsin kiintoisan keskustelun ansio on, että se kontekstoi ymmärrettävästi Raamatun kertomuksia – jotka ovat lienevät etäisiä monelle tapaluterilaiselle.


Sitten alkaa i raportti, ja hyppäämme Ukrainan sotaan. Katsoja havahtuu, kuinka lähetystyötä ei tehdä vain kaukomailla vaan myös Euroopassa.

Medialähetysjärjestö IRR-tv:n toiminnanjohtaja kertoo, kuinka järjestö yrittää erityisellä kampanjallaan tavoittaa 2–3 miljoonaa ihmistä Itä-Ukrainan sotatoimialueille. Videopätkässä hehkutetaan järjestön Ukrainaan rakentamaa kanalaa.

Toiminnanjohtajan nimi on Hannu Haukka, eikä hän ole ohjelmassa sattumalta. Hän on myös Alfa-tv:n taustalla olevan yrityksen toimitusjohtaja. Ylipäänsä Alfa-tv näyttää paljon IRR-tv:n kustantamaa sisältöä.

Haukan mukaan järjestö aikoo kiinnittää erityistä huomiota lapsityöhön: sillä jos seurakunnissa ei ole lapsia tänään, koko seurakuntaa ei ole enää huomenna. Venäjästäkin Haukka on huolissaan.

”Kannattaa rukoilla naapurimaamme seurakuntien puolesta, että siellä säilyy mahdollisuus julistaa evankeliumia.”

Maanantainen Alfa-tv-tuokio alkaa Jahtikuksalla – metsästysohjelmalla.

Ensin kerrotaan metsoista ja sitten mennään ravintola Nokkaan valmistamaan kauriin kieltä keittiömestarin kanssa. Mitään ei eläimestä saa heittää hukkaan, kuuluu opetus.

Eläinteema jatkuu Villieläinten hoitajissa, jossa tutustutaan opossumisairaalaan ja kaikuluotauskykynsä menettäneeseen delfiiniin. Siimaan kietoutunut pelikaani muistuttaa ikävistä ihmisistä. Myöhäisillan uutisten jälkeen vuorossa on extreme-urheiluohjelma Ultimate rush, joka esittelee aaltoon uponneen surfarin pelastustarinan.

Sitten on vuorossa jälleen Jerusalemin uutislinja – joka tälläkin kertaa koostuu kristillisen CBN:n lähetyksestä. Se onkin varsin kiintoisa, koska jälleen ruudussa ärisevät amerikkalaiskonservatiivit.

Ensin republikaanien Mitt Romney sättii Yhdysvaltain (eli Trumpin) päätöstä vetäytyä Pohjois-Syyriasta ja jättää kurdit tapettavaksi. Seuraavaksi aiheesta keskustelevat örmysenaattori Lindsay Graham ja tv-evankelista Pat Robertson. Graham sättii kurdien hylkäämistä:

”Aion olla presidentti Trumpin pahin painajainen. – – Hänen täytyy petrata.”

”Isis tappaisi jokaisen tämän lähetyksen katsojan vääräuskoisena, jos voisi.”

Oho. Harvoin tv:stä kuulee, että on jonkun tappolistalla.

Grahamista lähetys siirtyy sulavasti Israelissa vietettävään lehtimajajuhlaan. Jerusalemiin on kuulemma tullut myös paljon kristittyjä. ”Tulin, koska rakastan Jumalaa ja Israelia”, perustelee kristitty saapumistaan.


Tiistai on jälleen osoitus siitä, kuinka Alfa-tv kykenee lähettämään kunnioitettavan määrän keskusteluohjelmia.

Nyt vuorossa Isäntänä Tapani Ruokanen. Ikkunasta näkyy Eduskuntatalo, ja vieraana istuu maineikas historiantutkija ja professori Matti Klinge – ”ikuinen toisinajattelija ja ärsyttävä älykkö”.

Seuraa sivistynyttä keskustelua Suomen siirtymisestä Ruotsilta Venäjälle.

Runeberg väittää, että suomalaiset ovat sotilaskansa, joka on tyhmää mutta jaloa. – – Että miehuus ja kärsivällisyys ovat suomalaisuuden olemus. – – Runeberg sai suomalaiset uskomaan, että me olemme tätä. Kuten Maamme-laulussa, että olemme urhoollinen sotilaskansa.”

Seuraavaksi Klinge puhuu Virosta ja sen maantieteellisestä likeisyydestä Eurooppaan. Siitä keskustelu siirtyy sulavasti Venäjän voimapolitiikkaan ja sopimuspohjaiseen kansainväliseen järjestykseen, jossa ”Suomen asema on vakaa”.

Aika loppuu, mikä on harmi: Venäjän Krimin-miehitykseen ymmärtäväisesti suhtautunut professori alkoi nimittäin lähestyä kiintoisaa aihetta.

”Krimistä voisin kertoa enemmänkin, mutta meillä tuskin siihen on aikaa.”

Selviää, että Ruokasen vieraina käy muukin valtakunnan kerma, kuten puoluejohtajat Ps:n Jussi Halla-ahosta vasemmistoliiton Li Anderssoniin. Alfa-tv:llä on siis vetovoimaa.

Torstaina ruutuun ilmestyy jälleen tuttu kasvo: ex-yleläinen Tapio Suominen.

Hän vetää kanavalla dokumenttisarjaa, jonka jaksokuvauksen mukaan ”suomalaisen keihäänheiton tulevaisuus ja Suomen parhaat valokuvaajat kohtaavat Limingalla.”

Nyt kuitenkin riittää. Viikko on kulunut, minkä aikana katsottuja ohjelmia kertyi 20 ja katselutunteja jonkin verran enemmän.

Kiitos, Alfa-tv, kuluneesta viikosta – saatamme hyvinkin tavata uudelleen.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Ok boomer” syntyi salamaniskusta millenniaalien vastaukseksi suurten ikäluokkien typerille jutuille – tästä on kyse

 2. 2

  Enemmän kuin jazzkeikka – Amerikkalaisfonisti avasi herkkyytensä We Jazz -tapahtuman yleisölle

 3. 3

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 4. 4

  Itsemurhan tehneelle Aviciille järjestetään suuri muistokonsertti, jonka tuotot lahjoitetaan mielenterveystyöhön

 5. 5

  Uutiset kuin Whatsappissa: Nytin sovellus kertoo, mitä pitää tietää

 6. 6

  Suomi oli maailman onnellisin maa, jonka iPhone tuhosi – iso yhdysvaltalaismedia julkaisi videon Suomesta

 7. 7

  Uusi Farouge on tyylikäs pettymys: Puitteet olivat kohdallaan, mutta maut jäivät vaimeiksi ja tarjoilijakin kiukutteli ruotsiksi

 8. 8

  Lasten suosikkisome Tiktok piilotti lihavien, homojen ja transihmisten tekemän sisällön sovelluksessaan

 9. 9

  Noituudesta on tullut osa uutta feminismiä – selvitimme miksi

  Tilaajille
 10. 10

  Naisten masturbointi on nyt kätevämpää kuin koskaan – sillä myös seksuaaliterveydessä kehitys kehittyy

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Ok boomer” syntyi salamaniskusta millenniaalien vastaukseksi suurten ikäluokkien typerille jutuille – tästä on kyse

 2. 2

  Suomi oli maailman onnellisin maa, jonka iPhone tuhosi – iso yhdysvaltalaismedia julkaisi videon Suomesta

 3. 3

  Lasten suosikkisome Tiktok piilotti lihavien, homojen ja transihmisten tekemän sisällön sovelluksessaan

 4. 4

  Enemmän kuin jazzkeikka – Amerikkalaisfonisti avasi herkkyytensä We Jazz -tapahtuman yleisölle

 5. 5

  Hugh Grant hyödyntää vanhaa rooliaan jouluelokuvan rakkaudenkipeänä pääministerinä ja kiertää ovelta ovelle kampanjoimassa Britannian parlamenttivaaleja varten

 6. 6

  Suomalais-dj esiintyy maailman tunnetuimmilla festareilla mutta täällä hän on liki tuntematon –Tapasimme Yoton, jolle Suomi oli aivan liian pieni

  Tilaajille
 7. 7

  Podcasteja tehdään Suomessa jo niin paljon, että parhaita on vaikea löytää – siksi koostimme jättilistan parhaista

 8. 8

  Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on taas noussut valkoisen ratsunsa selkään, ja some täyttyi Game of Thrones -vertauksista

 9. 9

  Monimuotoisuus on We Jazz -festarin parhaita puolia – Ääniwallin keikalta löytyi yllättäen myös Sunrise Avenuen Osmo Ikonen

 10. 10

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nyt puhuu tuntikausia kuvattujen ovien asentaja

 2. 2

  Suomi oli maailman onnellisin maa, jonka iPhone tuhosi – iso yhdysvaltalaismedia julkaisi videon Suomesta

 3. 3

  Perussuomalaisaktiivi vaikuttaa olleen kantelemassa poliisille rasistisista tv-sketseistä – rikosilmoituksia masinoitiin Ylilaudalla

 4. 4

  ”Ok boomer” syntyi salamaniskusta millenniaalien vastaukseksi suurten ikäluokkien typerille jutuille – tästä on kyse

 5. 5

  Onko lennolla lääkäriä? -vitsi pukee sanoiksi riittämättömyyden tunteen isän edessä ja on parasta juuri nyt

 6. 6

  Lasten suosikkisome Tiktok piilotti lihavien, homojen ja transihmisten tekemän sisällön sovelluksessaan

 7. 7

  Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on taas noussut valkoisen ratsunsa selkään, ja some täyttyi Game of Thrones -vertauksista

 8. 8

  New York laskeutui Kallioon: Maailmanluokan kitaristi heitti kvartetteineen ilmaiskeikan Tenho Restobarissa

 9. 9

  Video nuoresta Yodasta vaihtamassa radiokanavaa on fiktiivinen versio lapsuuden mökkimatkoista, ja siksi internet rakastaa sitä

 10. 10

  Osassa suomalaisperheistä heräsi huoli joulupukin vanhoillisista arvoista, joten he etsivät nyt feministipukkeja

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Marin vai Lindtman? Tutkijan mukaan pääministerivalinnassa on kyse siitä, keiden äänistä Sdp aikoo jatkossa kilpailla

 2. 2

  Linda-Maria Roine eli räppäri Mercedes Bentso kertoo HS:lle: ”Olin Veijo Baltzarin uhri”

  Tilaajille
 3. 3

  Maria Ohisalo saa uhkauksia muttei ole koskaan pelännyt Helsingin kaduilla – Sisä­ministeri palaa lapsuutensa lähiöön ja kertoo, miksi haluaa puhua hankalasta lapsuudestaan

  Tilaajille
 4. 4

  Victorian putoukset ovat kuivuneet noroiksi: video ja vaihtokuvat näyttävät maailman­perintö­kohteen rajun muutoksen

 5. 5

  Rinteen lähtö on parasta, mitä Sdp:lle on tapahtunut toukokuun 2014 jälkeen

 6. 6

  Pakinoitsija Kuukautinen kuunteli miespuolisten synnyttäjien kokemuksia: ”Kätilö totesi, että täällähän on isännällä kohdunsuu 9 cm auki!”

 7. 7

  Timo Seppälä käräytti doping­valvojan urallaan 315 suomalais­urheilijaa ennen kuin hän löi päänsä kiveen ja halvaantui – viimeisessä haastattelussa hän jättää doping­testamenttinsa

  Tilaajille
 8. 8

  Kaksi alkuperäiskansaan kuuluvaa miestä ammuttiin keskellä tietä Brasiliassa

 9. 9

  Satojen huippu-urheilijoiden lapsuutta tutkittiin – löytyi vastaus Suomenkin urheilupiirejä pitkään jakaneeseen riitaan

  Tilaajille
 10. 10

  Olivia Colmanin tähdittämä The Favourite kahmi Euroopan elokuvagaalassa pääpalkinnon ja seitsemän muuta – kiistelty veteraani Roman Polanski jäi ilman

 11. Näytä lisää
 1. 1

  1990-luvulla suomalais­toimittaja eli vuosia vapaamielisessä Hong­kongissa, nyt Anu Nousiainen palasi katsomaan, kuinka kommunistinen Kiina yrittää tukahduttaa elävän suur­kaupungin

  Tilaajille
 2. 2

  HS:n esiraati valitsi Linnan juhlien puvuista kymmenen säväyttävintä, äänestä kuvien perusteella suosikkiasi

 3. 3

  Timo Seppälä käräytti doping­valvojan urallaan 315 suomalais­urheilijaa ennen kuin hän löi päänsä kiveen ja halvaantui – viimeisessä haastattelussa hän jättää doping­testamenttinsa

  Tilaajille
 4. 4

  Victorian putoukset ovat kuivuneet noroiksi: video ja vaihtokuvat näyttävät maailman­perintö­kohteen rajun muutoksen

 5. 5

  Maria Ohisalo saa uhkauksia muttei ole koskaan pelännyt Helsingin kaduilla – Sisä­ministeri palaa lapsuutensa lähiöön ja kertoo, miksi haluaa puhua hankalasta lapsuudestaan

  Tilaajille
 6. 6

  Väri-ilottelua ja modernia glamouria: 35 kuvan kooste Linnan juhlien puvuista

 7. 7

  Satojen huippu-urheilijoiden lapsuutta tutkittiin – löytyi vastaus Suomenkin urheilupiirejä pitkään jakaneeseen riitaan

  Tilaajille
 8. 8

  Linda-Maria Roine eli räppäri Mercedes Bentso kertoo HS:lle: ”Olin Veijo Baltzarin uhri”

  Tilaajille
 9. 9

  Seksivalistus selittää Yhdysvaltain oudot neitsyystestit

 10. 10

  Puolustusvoimat valmistautuu aloittamaan suojelukoulutuksen oikeilla taistelukaasuilla: ”Sariinilla on ihmiseen hirvittävät vaikutukset”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Iltalehden julkaisemien viestien mukaan keskustassa suunniteltiin Rinteen kaatamista jo perjantaina – lue HS:n seuranta politiikan dramaattisesta tiistaista

 2. 2

  Vastahyökkäykseen käynyt Rinne ei aio erota – HS:n tiedot: Rinteen esiintyminen vähensi keskustan luottamusta pää­ministeriin entisestään

 3. 3

  Anopin lause kiteytti sen, mikä pitää parit yhdessä – Tärkeä palanen voi puuttua, vaikka suhteessa riittäisi luottamusta ja hyvää tahtoa

 4. 4

  Espoon keskuksessa on kaksio, jonne on muuttanut koko Suomen aikoinaan tuntema ufo-mies Juhan af Grann

  Tilaajille
 5. 5

  Kimi Räikkönen erottui muista F1-kuskeista ryhmäkuvassa, sosiaalinen media ihastui

 6. 6

  Pertti Jarla piirsi Fingerporin Espoosta: Hoksaatko tämän nokkelan sanaleikin?

 7. 7

  Tässä on ensimmäinen Vantaa-aiheinen Fingerpori: Jälki on taattua Pertti Jarlaa

 8. 8

  Helsinki on nyt silkkaa Fingerporia: Mikä saa ihmisen muuttamaan pois Myllypurosta?

 9. 9

  Konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvostelee HS:n haastattelussa ankarasti ulkoministeri Haavistoa: syyttää pelolla johtamisesta ja lainvastaisesta päätöksestä

 10. 10

  Merin on saatava olla huomion keskipiste, koska silloin hän tuntee olevansa olemassa – Tällaista on huomiohakuisen ihmisen arki

  Tilaajille
 11. Näytä lisää