Pikatesti
Missä? Viipurinkatu 7 C, p. 044 208 0939, capo33.fi.
Koska? Ti–to 11–21.30, pe–la 11–22.30 ja su 12–18.30.
Paljonko? Rullat 7,20–10 e, salaatit 8,50 e ja fattahit 8,90–10 e.
Esteetön? Ei.
Alppilaan lokakuun alkupuolella avattu Capo33 on ehtinyt jo kerätä paljon kiitosta sosiaalisessa mediassa.
Viipurinkadun liiketila on pikkuruinen take away -ravintola, jossa on kuusi istumapaikkaa.
Ravintolan sisustus on minimalistinen ja karttaa eksotiikkaa. Egyptiin viittaa vain seinälle maalattu kuva ”neljännestä pyramidista”, jalkapalloilija Mohamed Salahistahttps://www.hs.fi/haku/?query=mohamed+salahista.
Capo33 mainostaa tarjoavansa egyptiläistä katuruokaa. Kuten useimmissa kivijalkaravintoloissa, Capossakin on täysin autenttisen ruuanvalmistuksen esteenä tilan ahtaus.
Keittiössä on vain pieni uuni, joten falafelit ja lihatuotteet tulevat tännekin valmiina.
Kairosta kotoisin oleva ravintolan omistaja ja kokki Mohamed Adelhttps://www.hs.fi/haku/?query=mohamed+adel valmistaa kuitenkin itse kaiken muun, esimerkiksi riisin, couscousin ja jälkiruuat. Ja palvelee todella aurinkoisella otteella. Adel on työskennellyt aiemmin muun muassa italialaisessa ravintola Vespassa.
Ruokalista muistuttaa shawarma- ja falafel-rullineen kovasti lajityypin normitarjontaa, eli libanonilais-turkkilaistyyppistä katuruokaa.
Egyptiläinen erikoisuus on Capo33:n fattah eli perinteinen lautasannos, joka tarjoillaan täällä palmunlehtilautasilta.
Fattah sisältää riisiä, seesamikastike tahinia, salaattia, baba ganoush -munakoisotahnaa, leipää ja hummusta. Lisäksi mukaan voi valita joko röstiperunoita, kanaa, lammasta, nautaa tai falafeleja.
Kokeilen kahden täytteen ”Big guy” -fattah-annosta kanan ja röstiperunoiden kanssa.

Se on kaikkien sosiaalisen median kehujen arvoinen.
Sahramilla, kardemummalla ja inkiväärillä maustettu riisi on tasoltaan aivan eri luokkaa kuin tavanomaisessa kebabkioskissa. Soosien ja öljyn kanssa ei ole läträtty liikaa, joten mausteiden hienostuneisuus pääsee riisissä esiin.
Kolme suurta röstiperunakiekkoa ja kanapaloja sisältävä lautanen riittäisi viemään nälän kahdelta aikuiselta. Lisukkeena saa salaattia ja herkullisia tahnoja: tsatsikia, hummusta ja hauskan kirpeää baba ganoushia.
Parilla eurolla annoksiin saisi tilata vielä lisätäytteitä, esimerkiksi fetaa, vuohenjuustoa, avokadoa, munakoisoa tai lisää tahnoja.
Capo33:n jälkiruokavaihtoehdot eivät ole kovin egyptiläisiä, sillä tarjolla on juustokakkua ja tiramisua. Ne tarjoillaan kuppiannoksina.
Tiramisu on hyvin mascarponevoittoinen ja maultaan mieto, mutta varsin maistuva.
Adelin toiveissa on tulevaisuudessa laajentaa Capo33:n ruokalistaa vielä autenttisemmin egyptiläiseen suuntaan.
- Ravintolat Seuraa
- Laura Kytölä Seuraa
- Nyt Seuraa
- Ruoka Seuraa