Yöelämässä 2010-luku käänsi kaupungin

Helsingin yöelämän käänteentekevä vuosikymmen: Kallion nousu, Ison Roban kuolema, rantakeitaiden lumo ja pienpanimo-oluen humalainen katkeruus. Itäinen kantakaupunki heräsi ja hifistely hiipi biletyskulttuuriin. Muun muassa nämä muutokset leimasivat 2010-lukua.

Julkaistu: , Päivitetty:

Keskusta on kuollut. Kallio on uusi Punavuori. Kaikki menevät ”kompleksiin”. Ruoka on uusi baari. Nuoriso ei juo.

Olet hyvinkin saattanut törmätä näihin tai vastaaviin väittämiin, mikäli olet seurannut keskustelua Helsingin yöelämän muutoksista 2010-luvulla.

Mitä kaupungin baari- ja yökerhorintamalla tapahtui viime vuosikymmenellä? Kokosimme Helsingin yön trendejä, perehdyimme yöelämää ja ravintoloita käsitteleviin uutisiin ja arvioihin ja yritimme ymmärtää, mitä yöelämälle tapahtui.

Yöelämän aitiopaikoilla partioivat ovimiesten lisäksi taksikuskit, nuo yön hiljaiset todistajat. Kymmenisen vuotta sitten kuljettajilta kuuli toistuvasti valittelua, kuinka yöelämä alkoi painottua yhä selvemmin viikonloppuihin. Taantuma vaikutti.

Myös perjantai alkoi sakata. Lauantaista tuli keskeinen ilta, jolloin kansa yhä kävi ulkona. Helsingissä muutos koitui monen yökerhon kohtaloksi, sillä taantumassa niistä oli runsas ylitarjonta.

”Ihmisiä käy liian vähän puhtaasti yökerhoissa muuten kuin lauantaisin”, sanoi yrittäjä Harpo Junttila Nyt-liitteessä vuonna 2014, kun hän kertoi Erottaja-baarin kupeessa sijaitsevan Adams-klubin korvaamisesta baarimaisemmalla El Jefellä.

Isolla Roobertinkadulla toimineen We Got Beefin perustajiin kuulunut Sacha Remling puolestaan kuvaili yöelämän muutosta näin vuonna 2017:

”Arkkiviholliseni Sedu Koskinen on joskus todennut, että kun hän ryhtyi yökerhobisnekseen, Helsingissä ja Turussa oli aktiivisia baari-iltoja viisi viikossa, mutta nyt enää puolitoista. Siinä olen samaa mieltä.”

2000-luvun ensikymmenellä yökerhoissa ja yökerhoilla meni kovaa. Esimerkiksi Luxista, Tigeristä, Onnelasta ja Namusta tunnettu Koskinen kertoi aikoinaan City-lehdessä, että Onnelassa ja Studio 51:ssä kävi perjantaisin ja lauantaisin jopa 12 000 asiakasta.

”Laman alettua nuorisolla ei enää ollut rahaa. Keskiostos, joka parhaimmillaan oli ollut 22 euroa, putosi 17 euroon. Kun asiakkaita käy neljä miljoonaa vuodessa, lähtee 20 miljoonaa liikevaihdosta”, Koskinen sanoi Citylle.

HS kirjoitti Koskisen 60-vuotishaastattelun yhteydessä, että yökerhoihin väsymistä oli ollut ilmassa pitkään: ”Ne eivät kiinnosta sosiaalisessa mediassa viihtyvää nuorisoa, joka vaihtaa kuulumiset What’s app -pikaviestipalvelussa, ihastuu Tinderissä ja jakaa musiikkielämyksiä musiikinkuuntelupalvelu Spotifyssa.”

Helsingin yötä leimasi 2000-luvun ensikymmenellä kansanomainen vip- ja viihdejulkkiskulttuuri sekä Punavuoren hulinavuosien menopaikat. Samalla homoklubit, kuten Lost & Found, DTM ja Hercules, valtavirtaistuivat.

2010-luvun keskeisenä ilmiönä voi puolestaan pitää klubikulttuurin leviämistä Pitkänsillan pohjoispuolelle itäiseen kantakaupunkiin.

Kärjistäen voi sanoa, että 2000-luvun ensikymmenellä illanvietto Kalliossa perustui halpaan keskiolueen. Palvelukulttuuri kuitenkin kehittyi, ja itäisessä kantakaupungissa alkoivat viihtyä myös ihmiset, jotka karsastivat hierontapaikoista ja räkälöistä tunnetun alueen rahvaanomaisuutta.

Keskeinen sykäys Kallion yön ja maineen muutokselle oli Kuudes linja -klubin avaaminen vuonna 2005. Se oli ensimmäinen Kallion suunnalla neljän asti auki ollut musiikkivetoinen yökerho.

Sörnäisten puolelle vanhaan Elannon kortteliin syntynyt, muun muassa Redrum-, Kerma- ja Soda-klubeista tunnettujen yrittäjien yökerho merkitsi myös alkua vuosikymmenen tärkeimmälle klubi- ja baarikeskittymälle. Kortteliin syntynyttä keskittymää on sittemmin kutsuttu ”kompleksiksi”.

Kuudetta linjaa Elannon korttelissa seurasivat dj-vetoiset baarit Siltanen (2009–) ja Tanner (2018–), Nokia Factorya seurannut Kaiku-klubi (2013–) sekä Vallilan teollisuusalueelle syntynyt Ääniwalli (2013–), jonka kesäsunnuntaiset ulkobileet muodostuivat ilmiöksi.

”On ihan selvää, että tuo Kallion viihdekompleksi Siltasineen ja Kaikuineen on Helsingin napa tuossa skenessä”, Sacha Remling sanoi HS:lle vuonna 2017.

Kun Isolla Roobertinkadun We Got Beef (2003–2017) lopetti ja Adams-klubinkin (2012–2014) kunnianhimoinen yritelmä jäi lyhytikäiseksi, keskustan uskottavien klubien määrä alkoi tuntua vähäiseltä. Yhtenä dj-kulttuurin turvaluolana on sentään toiminut Putte’sin pieni alakerta.

”Punavuori on hiipunut, mutta oikeastaan koko muukin keskusta on kuollut. Porukkaa alueella riittäisi, mutta monille siellä ei oikein ole mitään tarjolla”, luonnehti dj Anonymousina tunnettu Sampo Axelsson HS:lle kolme vuotta sitten.

Samana vuonna lehti otsikoi Ison Roobertinkadun kuihtumista käsitelleen laajan juttunsa julistamalla: ”Karnevaalikatu on kuollut”.

Yöelämä siirtyi kohti pohjoista. Viestimissä Hämeentien varrella sijaitseva Kaiku nostettiin Euroopan ja koko maailman parhaiden klubien joukkoon. Kaikua voikin pitää Helsingin ja koko Suomen johtavana dj-kulttuurikeskuksena.


Samalla logiikalla baaria ja diskoa yhdistävä Siltanen lienee Helsingin 2010-luvun keskeisin baari. Siltanen mainitaan muun muassa Paperi T:n kappaleessa Paniikki (Kuudes linja eli ”Kutonen” puolestaan Tapa-kappaleessa) sekä Sisko Savonlahden romaanissa Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (Gummerus 2018).

Kompleksin ja Ääniwallin ohella itäisen kantakaupungin yllättäväksi jatkopaikaksi muodostui 2010-luvulla lounasravintolana tunnettu Musta Härkä. Ensin Mäkelänkadulla sijaitsevassa yökerhossa bailattiin viikonloppuisin aamuneljään, nykyisin joka yö puoli viiteen.

”Musta härkä nousi itäisen kantakaupungin yöelämän uudeksi kiintopisteeksi” otsikoi Nyt-liite vuonna 2014.


Iso Roobertinkatu menetti asemansa Helsingin yön eldoradona hiljalleen: Rose Garden lopetti vuonna 2009, Lostari vuonna 2011 ja We Got Beef vuonna 2017. DTM:kin muutti Mannerheimintielle vuonna 2012.

Toki uusiakin ravintoloita syntyi, mutta sittemmin keskustan keskeiset baaritiheiköt ovat löytyneet Mikonkadulta Rautatientorin kupeesta sekä Kalevankadun kävelykatupätkältä Mannerheimintien ja Yrjönkadun välistä. Molemmilla on kuitenkin ollut kyseenalainen maine vaihtoehtoväen keskuudessa.

Vuosikymmenen ehkä kyseenalaisimman kehun palkinnon voisi jakaa Kaivokadun Milliklubille. Paikka keräsi huomiota vuonna 2013, kun ulkomainen Return of Kings -sivusto listasi yökerhon koko maailman helpoimmaksi paikaksi ”saada”.


Nyt-liite testasi väitteen paikkaansa pitävyyttä helmikuussa 2013. Toimittaja Lena Nelskylän aamuyön päätelmä kuului näin:

”Moni, joka vielä tunti sitten vaelsi yksin drinkki kourassa ympäri baaria, on löytänyt itselleen seuraa. Bloggaajan väitteessä voi todella olla perää. Osoitteessa Kaivokatu 12 ei tarvitse käydä yksin yön selkään – jos toisen humala ei ole este.”

Kesäiltojen uusi ilmiö ovat viime vuosina merenrannoille rakennetut ravintola- ja bilekeitaat, joissa on juhlittu ja kilistelty viime vuosien suosikkikesädrinkkiä Aperol spritziä. Huomattavin niistä on Hernesaaren Ranta -niminen konsertti- ja bailualue, joka avasi vuonna 2015 ja laajeni pian.

”Aidot espanjalaiset palmut suhisevat Helsingin Hernesaaren Rannan kesänviettoalueella. Tunnelma on melkein kuin Ranskan Rivieralla”, luonnehti HS vuonna 2017.

Merenrannoilta löytyvät myös Löyly, Mattolaituri, Allas Sea Pool, Katajanokan Kanavarannan terassit, Liuskaluodon Skiffer sekä Sörnäisten rantatien varrella olevat Merikerho ja Leblon.


Pienpanimo- ja käsityöläisolutbuumi on näkynyt etenkin maineikkaiden ulkomaisten olutmerkkien baarien muodossa. Skotlantilaisen Brewdogin baari avasi Viiskulmassa vuonna 2014, ja paikan ”taideteosterassista” tuli tapaus.

Tanskalaisen Mikkeller-olutmerkin baari avasi viime keäsänä Kalevankadulla.

Ipat, apat, neipat ja sourit… Peruslagereita vivahteikkaampia oluita tarjoilevia baareja on syntynyt keskustan ja Punavuoren jatkoksi Kalliosta Otaniemeen ja aina Mellunkylään asti.

Ravintoloiden ulosmyyntioikeus on mahdollistanut eräänlaiset ravintoloiden ja juomakauppojen yhdistelmät. Sellaisia ovat esimerkiksi Pien Shop & Bar Ateneuminkujalla ja Rööperin Hopstop Annankadulla.

Kesästä 2016 alkaen eräänlaiset miniterassit, parkkiruutuihin kyhätyt ”parkletit”, uudistivat terassikulttuuria. Terassianniskelua rajoitti kuitenkin ikävä sääntely, jonka ansiosta katujen varsilla nähtiin huvittaviakin ratkaisuja: monet muistavat Rivieran ”ojentajamiehen” ja Döner Harjun ”anniskelujuomien siirtopisteen”.

Alkoholilaki muuttui vuonna 2018, eikä ravintoloiden tarvinnut sulkea oviaan enää lainkaan. Kaljaa sai myydä aamuneljään ja juomat saivat olla pöydissä aamuviiteen.

Alppiharjun perinteikäs karaokebaari Populus aloitti vuorokauden ympäri jatkuvat aukioloajat huhtikuussa 2018. Populus oli kiinnostava ennakkotapaus, ja Nyt-liitteen toimittajat raportoivat ravintolasta viettämällä siellä 24 tuntia putkeen.

Jos Vaasankatu miellettiin 2000-luvun ensikymmenenä ketjulompakkorokkarien rähjäiseksi baarikaduksi, päättyneellä vuosikymmenellä ”puukkobulevardin” ilme monipuolistui ruokaravintoloiden ja uudentyylisten baarien myötä.

Vaasankadun naapurissa Fleminginkadulla muutoksia voi pitää suorastaan symbolisina: alku-, luomu- ja biodynaamisiin viineihin erikoistunut Wino avautui vuonna 2017 entisen Kurjen lento -kapakan paikalla. Rinne oli tunnettu räkälöistään. Toissa vuonna olutkaupan ja baarin yhdistelmä Öl Ut avautui yli 70 vuotta toimineen kangaskaupan tiloissa.

Hiljattain alueelle saapui villiruokaravintola Villd. Se avautui Helsinginkadulle ”Helsingin pahamaineisimpaan taloyhtiöön” pitsa- ja kebabravintolan paikalle.

Vuosikymmenen aikana lähistölle ovat tulleet myös Rivieran baari, Tenho, Harju 8, Way ja Bar Cón, jotka edustavat mietittyjä baari- ja ravintolakonsepteja.

Muutos heijastelee 2010-luvun ravintola- ja kaupunkikulttuuria laajemminkin. Ruoka kiinnostaa yöelämää enemmän.

Viime vuosina on kuitenkin puhuttu yökerhojen lievästä piristymisestä sekä underground-teknon ja karaokepaikkojen uudesta noususta.

Keskustan suuria yökerhoja, kuten Apolloa ja Maxinea, pyörittävän Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio esitti vuonna 2017 Nyt-liitteen yöelämäkatsauksessa, että kasvua on jatkunut puolitoista vuotta.

”Yökerholiiketoiminnassa menee paremmin kuin kahdeksaan vuoteen aikaisemmin”, Raunio sanoi.

Nuorten humalajuomisen väheneminen on tosiasia, mutta nuoret aikuiset käyvät yhä bailaamassa.

Yksi vuosikymmenen leimallisia klubi-iltoja – kymmenen vuotta syksyllä täyttänyt Tavastian Lauantaidisko – kerää yhä Urho Kekkosen kadulle lauantaisin noin 700 parikymppistä bailaajaa.

Klubikeikat vetävät hyvin yleisöä, mutta ongelmaksi on muodostumassa kyllin isojen keikkapaikkojen puute. Päättyvänä vuonna on uutisoitu kolmen suuren esiintymissalin sulkemisesta. Lapun luukulle laittavat tai ovat laittaneet The Circus, Nosturi ja Virgin Oil.

Erityisen raskaalta kuulosti lokakuussa yllättänyt uutinen vuonna 2009 aloittaneen ja 1 500 asiakaspaikan The Circusin lopettamisesta. Narinkkatorin laidalla sijaitseva klubi on ollut keskeinen huomattavien konserttien pitopaikka.

Baari- ja yökerhopuolen näkyviä lopettajia vuosikymmenen lopulla olivat We Got Beefin lisäksi Lady Moon, LeBonk sekä Coronan yhteydessä ollut ravintolakokonaisuus Eerikinkadulla.

Coronan toimi paikalla 27 vuotta ja sen lopettaminen sai HS:n mukaan ”kulttuuriväen pois tolaltaan”. Tapausta kuvailtiin ”hirveäksi uutiseksi”. Nyt-liitekin kävi Coronassa seuraamassa, miten ovi sulkeutui viimeistä kertaa asiakkailta aamuyöllä kesäkuussa 2019.

Corona kuitenkin avautui pian uudelleen Vallilan konepajalle, josta voi povata yhtä alkavan vuosikymmenen kiinnostavaa kaupunkikulttuuri-ilmiöitä.Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Katri Kulmunin ihastuttava brittienglanti loksautti leuat somessa – kysyimme kielentutkijoilta, olisiko hän ylä- vai alaluokkainen britti

 2. 2

  ”Ok boomer” syntyi salamaniskusta millenniaalien vastaukseksi suurten ikäluokkien typerille jutuille – tästä on kyse

 3. 3

  Vuosikymmenessä yöelämä muuttui täysin – Roba kuoli, Kallio nousi, kaikki alkoivat lipittää pienpanimo-oluita

 4. 4

  Pikatestissä Jätkäsaaren uusi olut- ja viskibaari, jossa nälkä taittuu höyrytetyllä sämpylällä

 5. 5

  Suomessa aborttia joudutaan edelleen perustelemaan, peräti kahdelle lääkärille – konservatiivista aborttilakia aiotaan muuttaa peräti kahdella aloitteella

 6. 6

  Oliko kuulento vain huijaus? Käymme läpi kuvat, joilla salaliittoteoriaa perustellaan

 7. 7

  Brad Pittin ja Jennifer Anistonin syleilystä tuli internetin viraalein aihe – Frendit-Monica tykkäsi jokaisesta postauksesta

 8. 8

  Kallion Populus on auki kellon ympäri, ja tältä näyttää päättymätön juhla – Kaljankaltainen kannattelee juhlijoita aamuyön tunnit, ja välillä oli tulla turpaan

  Tilaajille
 9. 9

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 10. 10

  Vaikuttava uutuussarja The Witcher on outo ja väkivaltainen, ja siksi ehkä liikaa muille kuin fantasiafaneille

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Katri Kulmunin ihastuttava brittienglanti loksautti leuat somessa – kysyimme kielentutkijoilta, olisiko hän ylä- vai alaluokkainen britti

 2. 2

  Suomessa aborttia joudutaan edelleen perustelemaan, peräti kahdelle lääkärille – konservatiivista aborttilakia aiotaan muuttaa peräti kahdella aloitteella

 3. 3

  Tältä näyttää suomalainen ilmastovaikuttaminen: Tero Mustonen antoi haastattelun BBC:lle ja saa nyt soittoja kaikkialta maailmasta

 4. 4

  Vuosikymmenessä yöelämä muuttui täysin – Roba kuoli, Kallio nousi, kaikki alkoivat lipittää pienpanimo-oluita

 5. 5

  ”Ok boomer” syntyi salamaniskusta millenniaalien vastaukseksi suurten ikäluokkien typerille jutuille – tästä on kyse

 6. 6

  Suomi mainittu! Pääministeri Sanna Marin haastateltiin Time-lehteen, jossa halusi poseerata kuin miehet – kiinnitti huomiota tapaan kuvata naisia

 7. 7

  Viittaan puettu sika tyrkättiin alas benjitornista, ja nyt video kiinalaisen huvipuiston mainostempusta tyrmistyttää kaikkialla

 8. 8

  Tiesitkö, että ysärillä tehtiin suomalainen tv-sarja Sormusten herrasta, ja tätä kulttuurin merkkipaalua on nyt mahdotonta enää nähdä

 9. 9

  844 000 suomalaista harkitsee ”vakavasti” maalle muuttamista. Älkää muuttako

 10. 10

  Brad Pittin ja Jennifer Anistonin syleilystä tuli internetin viraalein aihe – Frendit-Monica tykkäsi jokaisesta postauksesta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Katri Kulmunin ihastuttava brittienglanti loksautti leuat somessa – kysyimme kielentutkijoilta, olisiko hän ylä- vai alaluokkainen britti

 2. 2

  844 000 suomalaista harkitsee ”vakavasti” maalle muuttamista. Älkää muuttako

 3. 3

  Suomi mainittu! Pääministeri Sanna Marin haastateltiin Time-lehteen, jossa halusi poseerata kuin miehet – kiinnitti huomiota tapaan kuvata naisia

 4. 4

  Tiesitkö, että ysärillä tehtiin suomalainen tv-sarja Sormusten herrasta, ja tätä kulttuurin merkkipaalua on nyt mahdotonta enää nähdä

 5. 5

  Somevaikuttaja Miisa Nuorgam väittää poliisin suosittaneen uhkailun tutkimatta jättämistä, koska se ”saattaisi provosoida tekijää” – soitimme poliisille

 6. 6

  ”Mähän asun paratiisissa” – Somessa innostuttiin luettelemaan asioita, jotka suomalaisessa arjessa toimivat: yksi nuppi hanassa, ilmainen wifi, katujen siivous...

 7. 7

  Brad Pittin ja Jennifer Anistonin syleilystä tuli internetin viraalein aihe – Frendit-Monica tykkäsi jokaisesta postauksesta

 8. 8

  Tältä näyttää suomalainen ilmastovaikuttaminen: Tero Mustonen antoi haastattelun BBC:lle ja saa nyt soittoja kaikkialta maailmasta

 9. 9

  Viittaan puettu sika tyrkättiin alas benjitornista, ja nyt video kiinalaisen huvipuiston mainostempusta tyrmistyttää kaikkialla

 10. 10

  Suomessa aborttia joudutaan edelleen perustelemaan, peräti kahdelle lääkärille – konservatiivista aborttilakia aiotaan muuttaa peräti kahdella aloitteella

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Nelivuotias Michael Bornstein selvisi Auschwitzista opettelemalla olemaan näkymätön – Maanantaina hän palaa sinne peloistaan huolimatta

  Tilaajille
 2. 2

  Italialainen yöelämäntutkija käy ydinkeskustassa, Triplassa, Sörnäisissä ja Kontulassa, ja löytää yhden aidon ja monikulttuurisen paikan

  Tilaajille
 3. 3

  Lentoasemalle rynnii joka päivä puolipaniikissa olevia matkustajia: Heitä odottaa passipisteen pelastava enkeli Reetta Jurvanen

 4. 4

  Kuka päätti, että koulut ovat nyt ”avoimia oppimisympäristöjä” eikä luokkia ja seiniä enää tarvita?

  Tilaajille
 5. 5

  Jyväskylässä valmistellaan historiallista kauppaa vesihuollon yksityistämiseksi, avaus on herättänyt laajasti huolta

 6. 6

  Vantaalaisnainen vertaa viruksen takia eristettyä Wuhania kauhu­elokuvaan: ”En uskalla astua hissiin päästäkseni ulos”

 7. 7

  Miksi tavallinen uusi kaksio maksaa 6 000 euroa neliöltä? Grafiikka näyttää, mistä hinta koostuu

  Tilaajille
 8. 8

  Lasse Lempainen pelastaa miljoonien eurojen urheilu-uria: ”Siinä vaiheessa kun puukko viiltää, suljen kaiken muun pois”

  Tilaajille
 9. 9

  Arkinen keitetty kananmuna muuttuu uskomattoman makuiseksi, kun sen marinoi yksinkertaisilla aineksilla

 10. 10

  Vuonna 1938 Suomi käännytti laivallisen Hitlerin vainoja paenneita juutalaisia takaisin natsi-Saksaan – Pauli Riihilahti päätti eläkepäivillään selvittää, mitä heille todella tapahtui

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nelivuotias Michael Bornstein selvisi Auschwitzista opettelemalla olemaan näkymätön – Maanantaina hän palaa sinne peloistaan huolimatta

  Tilaajille
 2. 2

  Italialainen yöelämäntutkija käy ydinkeskustassa, Triplassa, Sörnäisissä ja Kontulassa, ja löytää yhden aidon ja monikulttuurisen paikan

  Tilaajille
 3. 3

  Salamurha, jäätelöä ja Rick, jolla on ydinase – Tällainen on Donald Trumpin hämmentävä palatsi, jossa presidentti kestitsee valtiovieraita ja laukaisee ohjuksia

  Tilaajille
 4. 4

  Arkinen keitetty kananmuna muuttuu uskomattoman makuiseksi, kun sen marinoi yksinkertaisilla aineksilla

 5. 5

  Naisten seksilelumarkkinoille tuli hittilaite, joka muutti kaiken – se kertoo suomalaisten seksielämän käänteestä

  Tilaajille
 6. 6

  Kuka päätti, että koulut ovat nyt ”avoimia oppimisympäristöjä” eikä luokkia ja seiniä enää tarvita?

  Tilaajille
 7. 7

  Valvontaviraston suomalais­asiantuntija HS:lle: Koronaviruksesta saatu lisätietoja – ”Kyse kohtuullisen vakavasta taudista”

 8. 8

  Ugandalainen ilmastoaktivisti rajattiin ulos uutiskuvasta, jossa hän poseeraa Greta Thunbergin ja kolmen muun valkoihoisen kanssa – Syyttää uutistoimistoa rasismista

 9. 9

  Yleinen harhaluulo ajokortista on saanut suomalaiset hankkimaan ennätys­määrän henkilö­kortteja

 10. 10

  Lasse Lempainen pelastaa miljoonien eurojen urheilu-uria: ”Siinä vaiheessa kun puukko viiltää, suljen kaiken muun pois”

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Lentokapteeni Aleksi Aho kertoo ammattinsa glamour­vuosista ja niiden katoamisesta – HS seurasi, mitä lento­koneen ohjaamossa todella tapahtuu

  Tilaajille
 2. 2

  Perinteinen kaurapuuro on kehno aamupala – ravitsemusterapeutti kehitti ravintoarvoiltaan ”täydellisen puuron”

  Tilaajille
 3. 3

  HS:n erikoisartikkeli vie Intian kaasu­kammioon: ”Hiljainen tappaja” uhkaa koko ihmis­kuntaa, ja Delhissä ongelma on äärimmäinen

  Tilaajille
 4. 4

  Salamurha, jäätelöä ja Rick, jolla on ydinase – Tällainen on Donald Trumpin hämmentävä palatsi, jossa presidentti kestitsee valtiovieraita ja laukaisee ohjuksia

  Tilaajille
 5. 5

  Kampissa kaupataan niin pientä asuntoa, ettei sellaisia saa Helsinkiin enää edes rakentaa

 6. 6

  Katri Kulmunin ihastuttava brittienglanti loksautti leuat somessa – kysyimme kielentutkijoilta, olisiko hän ylä- vai alaluokkainen britti

 7. 7

  Hyllytetty luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen pyysi vanhempia allekirjoittamaan tukiadressin itselleen – HS:n haastattelussa hän kiistää lähes kaiken

 8. 8

  Ratkeaako ihmiskunnan kohtalo suomalaisilla keksinnöillä? Suomessa kehitetään nyt laitteita, joissa voi olla avain ilmaston kohtalon­kysymykseen

  Tilaajille
 9. 9

  Deittisovellukset tietävät käyttäjistään kaiken, ja näitä tietoja janoavat vaaralliset ihmiset – HS:n selvitys paljastaa, että massiiviseen tiedonkeruuseen liittyy suuria uhkia

  Tilaajille
 10. 10

  Italialaisen neurokirurgin näkemys F1-legenda Michael Schumacherin tilasta: ”Hän on täysin eri henkilö”

 11. Näytä lisää