Westworld palaa ruutuun maaliskuussa – mitä kolmannelta kaudelta on lupa odottaa? - Nyt.fi | HS.fi

Westworld palaa ruutuun maaliskuussa – mitä kolmannelta kaudelta on lupa odottaa?

Sarjan kolmannella kaudella on mukana Breaking Bad -tähti Aaron Paul. Lisäksi on mahdollista, että kauden tapahtumat sijoittuvat kokonaisuudessaan Westworld-puiston ulkopuolelle.

13.1.2020 15:27

Scifi-sarja Westworldin saaga jatkuu. HBO ilmoitti sunnuntaina sarjan Twitter-tilillä tarkan päivämäärän, 15. maaliskuuta.

Ilmoituksen yhteydessä julkaistiin kryptinen mainosvideo, jossa luetellaan viime kuukausien kuohuttavia uutistapahtumia, kuten Hongkongin mielenosoitukset ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin virkasyyte.

Ne saavat kuitenkin dystooppista jatkoa: videolla esimerkiksi ennustetaan Indonesian ”ekologinen romahdus” ja Venäjän toinen sisällissota. The Independent-lehden mukaan traileri vihjaa maailmanloppua Westworldin maailmassa.

Westworld on moninkertaisesti palkittu scifi-sarja, joka futuristisessa teemapuistossa työskentelevien ihmismäisten robottien (”hosts”, ”isännät”) kautta käsittelee tietoisuuden, kuoleman ja inhimillisyyden teemoja. Sarja pohjaa 1973 ensi-iltansa saaneeseen elokuvaan Westworld, jonka western-estetiikkaan varsinkin sarjan ensimmäinen kausi pohjasi.

Kolmannella kaudella näyttelijäkaartiin liittyy Breaking Bad -tähti Aaron Paul. Cinemablend-sivuston mukaan Westworldin luojat Jonathan Nolan ja Lisa Joy ovat paljastaneet, että Paul esittää Caleb-nimistä rakennustyömiestä, joka asuu Los Angelesissa.

Aaron Paulin ohella kolmannelle kaudelle liittyvät muiden muassa näyttelijät Vincent Cassel, Lena Waithe, Scott Mescudi, Marshawn Lynch ja John Gallagher jr., kertoo Variety-lehti.

Lisäksi mukana ovat edelleen Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Ed Harris, Tessa Thompson ja Jeffrey Wright.

Mitä Westworldin kolmannelta kaudelta on lupa odottaa?

Brittiläisen New Musical Express -lehden eli NME:n mukaan on mahdollista, että kauden tapahtumat sijoittuvat kokonaan Westworld-puiston ulkopuolelle. Tätä povasi myös kesäkuussa 2018 päättyneen toisen kauden viimeinen jakso, joka Nytin mukaan ”vihjasi kaikin mahdollisin tavoin, että Dolores, Bernard ja Charlotten hahmossa oleva joku ovat nyt ihmisten ilmoilla”.

Jonathan Nolan myös kertoi NME:n mukaan Entertainment Weekly -lehdelle, ettei tekijöitä ”kiinnosta itsensä toistaminen”.

”Mitä isäntiin [Westworld-puiston robotti-isännät] tulee, heidän tavoitteenaan on oppia lisää maailmasta heidän maailmansa ulkopuolella. Keitä me olemme astumaan heidän tielleen?” Nolan totesi arvoituksellisesti EW:lle.

Sarjan toisella kaudella käsiteltiin suuria teemoja kuolemattomuudesta vapaaseen tahtoon, mutta jaksoarviota tehneen Nytin toimittajan mukaan kausi oli epätasainen. Vaikka mukaan mahtui ”ekstrahuippuja jaksoja”, erityisesti kauden päätösjakso oli pettymys.

”Jakso on todennäköisesti kauden huonoin”, toimittaja Pekka Torvinen kirjoitti.

Lue jaksoarvio kokonaan tästä: Westworldin toisen kauden viimeinen jakso on koko kauden huonoin – Lue tämä juttu, jos finaalin sekamelska meni yli hilseen, yritämme selittää

Yli 90 minuuttia kestänyt jakso oli liian selittävä eikä jättänyt varaa tulkinnalle tai spekuloinnille. Loppu ei Torvisen mukaan tuntunut kunnon lopetukselta, ja finaalilta puuttui emotionaalinen voima lähes täysin. Lisäksi lopputekstien jälkeen nähtiin kohtaus, joka jätti hieman liikaakin varaa spekuloinnille.

Nolan kertoi EW:n haastattelussa, että tekijät haluavat tasata tilit. Hänen mukaansa ei olisi reilua jättää katsojia ”roikkumaan” kauden lopussa.

”Näemme jokaisen kauden omana kokonaisuutenaan, ja kysymyksiin vastataan suurimmaksi osin joka kauden lopussa. Haluamme, että joka kausi tuntuu yhtä tyydyttävältä kuin elokuvasarjan jatko-osa”, Nolan sanoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat