Pub Ludvig yllätti mainiolla baariruualla ja lämminhenkisellä tunnelmalla - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Pub Ludvig yllätti mainiolla baariruualla ja lämminhenkisellä tunnelmalla

Pub Ludvigin juoma- ja ruokatarjonnasta välittyy rennon mietitty ote.

Pub Ludvig on lämminhenkinen baari. Kuva: Anni Koponen

Julkaistu: 28.1. 11:10

Pub Ludvig

Pikatesti

Missä? Ludviginkatu 1, p. 041 318 1001, publudvig.fi.

Koska? Ma 17–2, ti–to 15–2, pe–la 15–4 ja su 17–2. Keittiö auki ke–pe 19–1 ja la 17–1.

Paljonko? Hanaoluet (0,4 l) 6–9 e, Guinness (0,5 l) 9,80 e. Baariruoka-annokset 4–13 e.

Esteetön? Kyllä.

Kaupallisuuden, ketjupaikkojen ja kiihkeän rytmin leimaaman ydinkeskustan kulmat ovat olleet hankalia tunnelmallisten ja luontevalla tavalla persoonallisten ravintoloiden kannalta.

Lokakuun lopulla Ludviginkadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa aloittanut Pub Ludvig vaikuttaa testikäynnin perusteella yksinkertaisen miellyttävältä illanviettopaikalta, johon kelpaa sopia keskustatärskyt.

Pubimaisesti joka päivä, myös sunnuntaina ja maanantaina, auki olevan Pub Ludvigin taustalta löytyy kollektiivi, johon kuuluu muun muassa Vaasankadun Solmu-pubin ja Pienellä Roobertinkadulla sijaitsevan ravintola Vinkkelin omistajia.

Oluthanoja Pub Ludvigissa on 14 kappaletta. Parin kotimaisen perusoluen lisäksi valikoimista löytyy muun muassa Kronenbourgin, Brooklynin, Solmun ja Fuller’sin tuotteita. Pullo-oluttarjonta vaikuttaa lupaavalta, ja viinilistaakin piisaa useamman sivun verran.

Ravintolan perältä paljastuu viskeille omistettu huone, johon voi halutessaan ostaa pullon omaa lempiviskiä säilytykseen.

Pientä baariruokaa laajempaa ruokatarjontaa saa iltaisin keskiviikosta lauantaihin. Pub Ludvigin keittiömestari Olli Fäldt on työskennellyt aiemmin muun muassa Murussa ja Basbasissa, baarimestari Timo Haapasalmi puolestaan Palacessa.

Testaamani pienet annokset vaikuttavat ilahduttavan laadukkailta. Tosin isompi nälkä kannattanee taltuttaa muualla.

Aiolin kanssa tarjotut pienet viiriäisenkoivet ovat meheviä. Koivet on paistettu ensin linnun omassa rasvassa ja lopuksi ”fritattu” rapeiksi.

Seuraavalla lautasella lepäilee sovussa Haugesundin kuulua silliä, munakokkelia ja Maalahden limppua.

Sillileipä sopi oluen kylkeen. Kuva: Anni Koponen

Kolmantena pöytään saapuu lasipurkista tarjoiltua linnunmaksamoussea ja paikan omatekoista lämmintä leipää, jonka juurta ravintolan henkilökunta kuulemma pitää yhteistuumin hengissä.

Testikäynnin annoksista paras on kuitenkin sieni-sipulitoast, jossa pitkään hillottu sipuli yrttivoin kanssa luo sipulikeittomaista säväystä.

1800-luvun uusrenessanssirakennuksen kellarissa sijaitseva Pub Ludvig ei yritä liikaa, mutta hillityn tyylikkäänä ja helpon kotoisana kuppila viehättää tusinapaikkaa enemmän. Tunnelma on lämminhenkinen.

Juoma- ja ruokatarjonnasta välittyy rennon mietitty ote. Asiakaskunta vaikuttaa leppoisalla tavalla trendikkäältä.

Pub Ludvig yhdistää tasapainoisessa suhteessa tätä päivää, vanhaa ja ajatonta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta