Onko tässä Grumpy Catin haastaja? Instagramiin ilmestyi kissa, joka näyttää vielä vihaisemmalta kuin maailmanmaineeseen noussut yrmynaama - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Onko tässä Grumpy Catin haastaja? Instagramiin ilmestyi kissa, joka näyttää vielä vihaisemmalta kuin maailmanmaineeseen noussut yrmynaama

Meow Meow -niminen Instagram-tulokas näyttää vielä vihaisemmalta kuin internet-ilmiöksi noussut Grumpy Cat.

Julkaistu: 28.1. 15:57

Tardar Sauce-niminen kissa, joka tunnettiin internetissä paremmin nimellä Grumpy Cat, siirtyi ajasta iäisyyteen toukokuussa 2019.

Grumpy Cat tunnettiin vihaisesta ilmeestään ja valtavasta kansansuosiostaan. Kissan happamat kasvot tulivat tutuiksi lukuisista meemeistä mutta myös mainoksista, t-paidoista, kahvikupeista, kirjan sivuilta, videopelistä ja elokuvista.

Internetin tunnetuimmaksi kissaksi tituleerattu Grumpy Cat oli melkoinen rahasampo. HS:n Kuukausiliitteen artikkelin mukaan uransa huippuvaiheessa kissa tienasi joka vuosi enemmän kuin esimerkiksi Suomen rikkaimpana miehenä pidetty Antti Herlin.

Sen jälkeen kun Grumpy Cat kuoli, internet on etsinyt sille manttelinperijää.

Maanantaina Bored Panda -sivusto sekä useat muut viihdesivustot julistivat löytäneensä kissan, joka näyttää vielä vihaisemmalta kuin Grumpy Cat.

Naaraskissa on nimeltään Meow Meow, asuu Taiwanissa ja näyttää todella ärtyneeltä.

Meow Meown omistaja Clare kertoi Bored Pandalle, että hän tapasi kissan vanhassa eläinkaupassa. Hän arvelee, että Meow Meow on saattanut syntyä jopa ennen Grumpy Catia.

”Meow Meown entinen omistaja hylkäsi hänet jostakin syystä. Kissa oli silloin kymmenen kuukautta vanha, joten minä ja veljeni veimme hänet taloomme. Hänestä tuli ensimmäinen kissani”, Clare kertoo.

Omistajan mukaan kissan naaman ”Batman-kuvio” tekee siitä häijyn näköisen. Aina erikoisen ilmeen taustalla ei kuitenkaan ole vain viattomat ulkoiset tekijät. Esimerkiksi Grumpy Cat kärsi purentaviasta ja geneettisestä mutaatiosta, jotka antoivat sille yrmeän ilmeen. Toisin sanoen se oli epämuodostunut.

Luonteeltaan Meow Meow on kuitenkin omistajansa mukaan lempeä. Claren kertoman mukaan Meow Meow vaikuttaa kaikin puolin tavanomaiselta kissalta.

”Hän herättää minut joka ikinen päivä polkemalla tassuillaan”, Clare kertoo.

Jos Clare ei nouse, kissa alkaa näykkiä omistajaansa kunnes tämä laittaa sille aamiaista.

”Aterian jälkeen hän pesee itsensä ja hyppää suosikkipaikalleen ikkunan viereen katsomaan lintuja. Joskus se jopa avaa itse verhoja nähdäkseen paremmin”, Clare sanoo.

Ainakin Instagram-seuraajien valossa Grumpy Catin haastajalla on vielä kurottavaa. Siinä missä Meow Meowta seuraa vasta noin 1 600 ihmistä, Grumpy Catin fanipohja Instagramissa koostuu 2,7 miljoonasta ihmisestä.

Tosin on huomautettava, että Meow Meow on vasta someuransa alussa: tilillä on vasta kolme kuvaa, joista ensimmäinen on julkaistu maanantaina.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Grumpy Catille on etsitty seuraajaa.

Heti toukokuussa internetin kuuluisimman kissan kuoltua Bored Banda ja muut viihdesivustot kertoivat Louis-kissasta, 6-vuotiaasta Texasissa asuvasta persialaiskissasta, jonka vihainen ilme oli kartuttanut mainetta kissan sometileillä.

Toukokuussa Louisilla oli seuraajia noin kolme tuhatta, nyt yli 16 000.

”Ihmiset usein kysyvät minulta, onko kissalla geneettisiä häiriöitä, mutta se on täysin normaali”, Louisin omistaja Michelle vakuuttaa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta