Punavuoren pieni korttelideli keskittyy Kreikan herkkuihin, kahvi nautitaan italialaiseen tapaan - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Punavuoren pieni korttelideli keskittyy Kreikan herkkuihin, kahvi nautitaan italialaiseen tapaan

Dafnen omistajat tuovat maahan kreikkalaisia tuotteita.

Emanuela Luciani on toinen Dafnen perustajista. Kuva: Anni Koponen

Julkaistu: 3.2. 11:10

Dafne

Pikatesti

Missä? Pursimiehenkatu 5, p. 044 589 9939, dafne-foods.com.

Koska? Ma 8–19, ti–la 10–19 ja su 12–19.

Paljonko? Piirakat 1,80 e, espresso 1,80 e ja cappuccino 3 e.

Esteetön? Ei.

Pursimiehenkatu on ollut jo vuosia vilkas pikkuputiikkien, ravintoloiden, kahviloiden ja herkkumyymälöiden keskittymä. Näillä kulmilla lounasruokailijoilla ei ole pulaa ravintoloista eikä asukkailla aamun tuoreista leivistä ja kahvista.

Uusi tulokas on marraskuussa ovensa avannut Dafne, joka on herkkumyymälä eli kansainvälisesti sanottuna deli.

Paikan on perustanut italialais-kreikkalainen pariskunta Emanuela Luciani ja Ioannis Chatzilaris. He myös tuovat maahan pienten kreikkalaisten tuottajien herkkuja.

”Haluamme näyttää, että kreikkalaiset oliivit ovat maailman parhaimpia oliiveja”, sanoo Chatzilaris.

Pienen myymälän seinustoille pystytetyt hyllyt ovat täynnä tuotteita. On erilaisia hilloja, oliiviöljyjä, pähkinöitä, kuivattuja palkokasveja sekä niitä omistajan kehumia oliiveja.

Paikan päällä voi nauttia erilaisia kahvijuomia sekä filopiirakoita, joiden täytteet vaihtuvat päivittäin. Tiskillä on myös maistiaisia hunajakuorrutetuista manteleista ja perinteisistä kreikkalaisista lalagioista, joita voisi verrata suomalaisille tutumpiin krutonkeihin eli paahdettuihin leipäpaloihin.

Ioannis alkaa valmistaa espressojamme. Me puolestamme käymme kiinni kasvisfilonyytteihin. Tänään nyyttien täytteenä on pinaattista kasvishakkelusta. Itse filotaikina on kuivanpuoleista, mutta piirakka täynnä makua.

Espressot valmistuvat jutustelun lomassa, ja paikalle saapuu myös pariskunnan italialaisvahvistus Emanuela Luciani.

Kaikki muut tuotteet paitsi kahvi tulevat Kreikasta. Espresso on perinteiseen italialaiseen tapaan tumma ja vahva, mutta varsin nautinnollinen. Se on valmistettu hyvin, sillä hapokkuus ja karvaus ovat tasapainossa.

Dafne on ennen kaikkea herkkumyymälä, joten asiakaspaikkoja ei ole. Kahvi ja piirakka nautitaan siis italialaiseen tyyliin seisten. Kesällä omistajat aikovat kuitenkin avata kadulle pienen terassin, ja samalla valikoimiin on tulossa kylmiä kahvijuomia.

Laajennussuunnitelmista jutellessa keskustelu kääntyy niin sanottuun sääntö-Suomeen.

”Ilmeisesti meidän pitäisi lyödä seinään massiivinen reikä, että saisimme asiakkaille muutaman istumapaikan. Eihän täällä voi muuten hengittää”, Luciani vitsailee. Tosin äänensävystä erottaa pienen turhautuneisuuden kajon.

Ennen lähtöä otamme vielä matkaan cappuccinon. Se on yllättävän maitoinen, mutta vaahto on oikeaoppisen silkkinen ja suutuntuma höyhenenkevyt.

Dafne on mukava korttelipuoti, jossa voi vaihtaa leppoisasti muutaman sanan omistajien kanssa ja jatkaa sitten kahvi kourassa matkaansa. Tuttavallisen kanta-asiakassuhteen luulisi syntyvän helposti.

Seuraa uutisia tästä aiheesta