Kaarinalaismetsästä löytyi luokkasormus, joka katosi 47 vuotta sitten Portlandissa, Yhdysvaltain Mainessa – internet riemastui - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Kaarinalaismetsästä löytyi luokkasormus, joka katosi 47 vuotta sitten Portlandissa, Yhdysvaltain Mainessa – internet riemastui

Mainelaislukion Facebook-ryhmässä ihastellaan sormuksen löytäneen suomalaismiehen jaloutta.

Kuvituskuva
Julkaistu: 17.2. 15:51, Päivitetty 18.2. 9:48

Yhdysvaltalaisnainen sai viime viikolla postia turkulaiselta Marko Saariselta. Kirjekuoressa lepäsi luokkasormus, joka aikoinaan kuului naisen aviomiehelle ja lukioaikaiselle poikaystävälle Shawn McKennanille.

Kukaan ei tiedä, miten sormus matkasi Atlantin yli, mutta tarina leviää kansainvälisissä medioissa ja internet riemastui.

”Naisen 47 vuotta sitten Yhdysvalloissa kadottama sormus löytyi suomalaisesta metsästä”, kirjoittaa The Guardian.

Saarinen käveleskeli tutussa marjametsässä harrastuksensa parissa. Hän osoitteli metallinetsijällään mättäitä. Etsin piippasi ja Saarinen alkoi kaivaa. Mullasta, noin 20 senttimetrin syvyydestä paljastui sinikivinen ja tribaalikuvioinen sormus. Sormukseen oli kirjailtu sandiegolaisen lukion nimi ja vuosiluku 1973.

Saarinen on perheenisä ja telakkatyöläinen, joka harrastaa toisinaan metallinetsintää. Hän kertoo Ilta-Sanomille, että tyypillisesti metsistä löytyy lähinnä pullonkorkkeja. Siksi hän innostui sormuksesta.

Sormukseen kirjailtu Morse High Schoolin lukion nimi ja vuosiluku olivat vihje. Saarinen kirjoitti ne Facebook-hakuun ja löysi vuosikurssin ylläpitämän Facebook-ryhmän.

Ryhmäläiset kiinnostuivat ja selvisi, että sormus kuului aikoinaan Morsen lukiota käyneelle Shawn McKennanille.

”Olemme tästä melko varmoja”, ryhmän ylläpitäjä kirjoittaa Facebookissa.

Jo edesmennyt McKennan oli lahjoittanut sormuksen lukioaikaiselle tyttöystävälleen ja sittemmin vaimolleen Debra McKennanille. Shawn McKennan antoi sormuksen tyttöystävälleen lähtiessään yliopistoon toiselle paikkakunnalle.

Myöhemmin avioitunut pari oli aikoinaan vieraillut Suomessa, mikä liki selitti sormuksen päätymisen kaarinalaiseen metsään.

Debra McKennan kertoo kuitenkin 6Abc Action News -kanavalle hävittäneensä sormuksen Portlandissa vuonna 1974, ilmeisesti vuosia ennen parin Suomen matkaa. McKennan muistaa jättäneensä sormuksen tavaratalon naistenhuoneen käsienpesualtaan reunalle. ”Huomattuani palasin etsimään sormusta, mutta se oli poissa”, McKennan kertoo.

Nyt Saarinen on postittanut sormuksen McKennanille. Sen matka Suomeen säilynee kuitenkin mysteerinä.

”Toivon, että se osaisi puhua. Haluaisin kuulla sen tarinan”, McKennan sanoo 6Abc-median haastattelussa.

Arkansan ja Missourin paikallisuutissivusto kirjoittaa, että McKennan sai sormuksen juuri ystävänpäivän alla. McKennan kertoo, että juuri ystävänpäivänä hänen tuleva miehensä pyysi häntä treffeille ensimmäisen kerran liki viisikymmentä vuotta sitten.

Vuosikurssin Facebook-ryhmässä Saarisen jaloutta ihastellaan.

”Traagisten uutisten ja erimielisyyden aikakautena löydämme jonkun joka palauttaa uskomme ihmisyyteen. Luokallamme on ihana enkeli maanpäällä, hänen nimensä on Hra Saarinen.”, Facebook-ryhmässä kirjoitetaan.

Oikaisu 20.2. kello 9.45: Otsikossa ja ingressissä luki aiemmin virheellisesti, että sormus katosi Oregonin osavaltion Portlandin kaupungissa. Todellisuudessa sormus katosi Mainen osavaltion Portlandin kaupungissa.

Kuvituskuva
Seuraa uutisia tästä aiheesta