Keinoäly vaihtoi Paluu tulevaisuuteen -retroelokuvan pääosan esittäjät – tältä elokuva näyttäisi Robert Downey jr:n tähdittämänä - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Keinoäly vaihtoi Paluu tulevaisuuteen -retroelokuvan pääosan esittäjät – tältä elokuva näyttäisi Robert Downey jr:n tähdittämänä

Miltä näyttää, kun supersankarielokuvien suosikit Robert Downey Jr. ja Tom Holland päätyvät esittämään kohtauksen Paluu tulevaisuuteen -hittielokuvasta? Yllättävän uskottavalta.

Julkaistu: 18.2. 8:22, Päivitetty 18.2. 9:36

Youtube-kanava EZRyderX47 julkaisi ystävänpäivänä videon, jossa Paluu tulevaisuuteen -elokuvan sankarit on laitettu uusiksi.

Paluu tulevaisuuteen on tieteiselokuva, jossa 17-vuotias lukiolaispoika Marty McFly päätyy vahingossa vuoteen 1955, jona hänen vanhempansa ovat vielä teini-ikäisiä. McFly ei pääse palaamaan takaisin nykypäivään, ellei hän onnistu saattamaan vanhempiaan yhteen.

Originaaliversiossa Doc Brownin roolia näyttelee Christopher Lloyd ja Marty McFlyn roolia esittää Michael J. Fox. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1985.

Youtube-kanavan julkaisemalla videolla Robert Downey Jr. ja Tom Holland nähdään Paluu tulevaisuuteen -elokuvan sankareina Doc Brownina ja Marty McFlyna. Robert Downey Jr. ja Tom Holland nähdään kohtauksessa, jossa Brown ja McFly pohtivat treffien järjestämistä McFlyn vanhemmille. Mashable-sivusto jakoi videon huomauttaen, että supersankarihahmoistaan tunnetut näyttelijät sopisivat erinomaisesti kasarielokuvan tähdiksi.

Voit katsoa videon tästä:

EZRyderX47 tuottamia videoita kutsutaan nimellä syvä valevideo. Englannin kielessä ne tunnetaan nimellä deepfake.

Valevideo on liikkuvaa kuvaa ja ääntä, jonka tieto on virheellistä. Termillä syvä viitataan keinoälysovellusten käyttämään metodiin, jota kutsutaan syväoppimiseksi. Sen avulla tunnistetaan ja prosessoidaan ääntä sekä kuvamateriaalia.

Näiden yhdistelmästä syntyvät videot, joissa esimerkiksi kasvot yhdistetään videolla toisen henkilön kehoon tai julkisuudesta tunnettu henkilö saadaan videolla sanomaan asioita, joita tämä ei todellisuudessa ole koskaan sanonut.

Esimerkiksi vuonna 2018 näyttelijä ja ohjaaja Jordan Peele teki videon, jolla Barack Obama haukkuu Donald Trumpia tiukoin sanankääntein.

BuzzFeedin jakaman videon tarkoitus on osoittaa, miten keinoälysovellukset voivat luoda virheellistä sisältöä. Videon tekemisessä oli hyödynnetty syväoppimisen metodia.

Youtuben omistaja Google on tiedottanut kieltävänsä vuoden 2020 Yhdysvaltain presidentinvaaleihin liittyvät syvät valevideot alustallaan. Nähtäväksi jää, puuttuuko se tulevaisuudessa myös muihin kuin poliittisiin valevideoihin. Sitä ennen kannattaa nauttia Robert Downey Jr:n keinotekoisesta roolisuorituksesta retroelokuvan hulluna tiedemiehenä.

Korjaus 18.2.2019 kello 9.24: Otsikossa aikaisemmin mainittu Back to the Future -elokuva tunnetaan Suomessa nimellä Paluu tulevaisuuteen.

Seuraa uutisia tästä aiheesta