Uusi Youtube-dokkari kertoo muka Justin Bieberin mielen­terveys­ongelmista, mutta oikeasti sen tähti on vaimo Hailey - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Uusi Youtube-dokkari kertoo muka Justin Bieberin mielen­terveys­ongelmista, mutta oikeasti sen tähti on vaimo Hailey

Justin Bieberistä kertova Youtube-dokumentti on kuvaus mielenterveysongelmista ja rakkaudesta.

Julkaistu: 19.2. 8:34, Päivitetty 19.2. 9:26

Vuoden 2017 heinäkuussa Justin Bieber keskeytti Purpose-kiertueensa. Sen kesto oli vajaa puolitoista vuotta ja 154 esiintymistä. Niistä 14 jäi tekemättä.

Dokumenttisarja Justin Bieber: Seasons pureutuu tähden lähimenneisyyteen sekä nykypäivään.

Bieberin ura alkoi vuonna 2007, kun manageri Scooter Braun löysi 13-vuotiaan Bieberin Youtubesta. Siksi onkin luontevaa, että myös dokumenttisarja päätettiin julkaista samalla alustalla.

Braunilla oli myös rooli uuden dokumentin syntymisessä. Dokumenttisarjan ohjannut Michael D. Ratner kertoi Billboardille, että sarja syntyi sattumalta. Ratnerin tuotantoyhtiö OBB Pictures muutti kaksi vuotta sitten Braunin yrityksen käytössä ollesseen toimistotilaan, ja tämän yhteydessä ohjaaja ja manageri tutustuivat. Vuoden 2019 puolivälissä Braun näytti Ratnerille videomateriaalia Bieberistä studiolla, ja Ratner sai idean dokumenttisarjasta.

Sarjan trailerin voit katsoa alta ja ensimmäisen jakson tästä.

Justin Bieber: Seasons elää Ratnerin mukaan niin nykyhetkessä, ettei sarjan kymmenettä jaksoa olla vielä edes saatu valmiiksi. Ohjelman viimeisen jakson on määrä saada ensi-iltansa 26. helmikuuta. Tavallinen Youtube-käyttäjä joutuu odottamaan hetken pidempään, sillä tuoreimmat jaksot näkee ilmaiseksi vasta jälkijunassa. Tällä hetkellä jaksoja on katsottavissa veloituksetta seitsemän.

Bieber kertoo dokumentissa muun muassa masennuksestaan, ADHD:staan sekä ahdistuksestaan. Hän esimerkiksi kertoo, että lääkitys auttaa häntä selviämään arjesta. Ahdistuksensa hoitoon hän käyttää painekammiota. Kyseessä on hoitomuoto, jossa hengitetään puhdasta happea. Painekammio Bieberiltä löytyy niin kotoaan kuin studioltakin.

Dokumentin ehdoton valopilkku on Justinin vaimo Hailey Bieber.

Hänellä on merkittävä rooli kaikkitietävänä kertojana, joka valottaa puolisonsa kokemuksia ja ajatuksia niin menneisyydstä, kuin nykypäivästäkin. Ilman Haileyn selostuksia kuvaus Justinista jäisi varsin ontoksi. Justin on itse dokumentissa vähäsanainen mies, joka kertoo tiivistelmän siitä, mitä on tapahtunut tai tulee tapahtumaan. Pian Hailey on kameran edessä ja täydentää.

Hailey ja Justin Bieber tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2009, kun molemmat olivat vielä teini-ikäisiä. Vuonna 2019 pari meni naimisiin. Myös katsoja pääsee mukaan parin häätunnelmiin.

Dokumentin perusteella välittyy kuva, että Hailey on Justinin tukipilari, joka huolehtii lääkityksestä ja pyörii mukana muusikon eri projekteissa.

Jo sarjan alkupuoliskolla nähdään, miten Justin ei ole kartalla kellonajoista. Onneksi Hailey tietää, ja ohjeistaa puolisoaan ottamaan oikeat lääkkeet. Se kuvastaa erinomaisesti parin suhdetta.

”Hän tekee kaikesta parempaa”, Justin Bieber kuvailee puolisoaan dokumentin ensimmäisessä jaksossa.

Vaikka Justin Bieber näyttäytyy dokumenttisarjassa siipirikkona lintuna, jota Hailey hoitaa, ei parin välinen dynamiikka oikeastaan häiritse. Seitsemännessä jaksossa pari maistelee hääkakkuja ja Justin kysyy, voisiko poistua pöydän äärestä. Hailey kehottaa miestä pysymään tuolissaan ja Justin nakkelee niskojaan. Vastaavaa käytöstä nähdään jo ennen kyseistä kohtausta, kun Justin pelleilee parin keskustellessa lentokoneessa. Tuolloin Hailey kertoo kameramiehelle, ettei voi olla miehelle vihainen. Taustalla on yksinkertainen syy:

”Hän on niin söpö”.

Kun pari myöhemmin tarkastelee häiden juhlatilaa, alkaa Justinia itkettää. Hailey nauraa ja halaa tulevaa puolisoaan. Justin Bieber: Seasons on enemmän kuvaus rakastuneista nuorista kuin paluuta tekevästä artistista, ja siksi se kannattaa ehdottomasti katsoa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta