Tätä on Babymetal - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Tätä on Babymetal

Ennen metallimusiikista vain puoliksi diggaileville oli nu-metal, nyt babymetal. Kuva: Ben Kriemann / Pop-Eye

Julkaistu: 26.2. 13:31, Päivitetty 26.2. 15:31

Babymetal on japanilainen yhtye, joka perustettiin vuonna 2010 Sakura Gakuin -nimisen idoliryhmän tietynlaiseksi alajaokseksi.

Bändin päätähtiä olivat ­tuolloin kolme esiteini-ikäistä tyttöä, Su-metal (oikealta ­nimeltään Suzuka Nakamoto), Moametal (oikeammin Moa Kikuchi) ja Yuimetal (Yui Mizuno).

Bändin musiikkityyli on Kawaii-metalli eli vapaana käännöksenä söpömetalli.

Etuliite näkyy ja kuuluu, sillä yhtye yhdistelee metallin saatanallista kauhuestetiikkaa, musiikin nopeutta ja raskautta söpöihin mekkoihin, tanssiliikkeisiin ja ääniin.

Yhtyeen on luonut sen vastaavana tuottajana toimiva Kobametal (oik. Key Kobayashi), joka on musiikkituottaja Amuse, Inc. -viihdeyhtiössä. Hänen tarkoituksenaan oli luoda uudenlaista metallimusiikkia.

Kobametalin mukaan yh­tyeen musiikkiin vaikuttaa vahvasti Kettujumala eli Fox God. Homma menee niin, että Kettujumala kommunikoi ”jumalallisin viestein” Kobametalin kanssa, joka on ainoa henkilö, jolle Kettujumala puhuu suoraan.

Su-metal selitti asiaa nylon.com-lehden haastattelussa:

”Emme tiedä paljoakaan Kettujumalasta, mutta uskomme häneen. Emme koskaan olisi uskoneet pääsevämme tällaiseen uskomattomaan tilanteeseen, jossa meillä on konsertteja ympäri maailman. Uskomme, että Kettujumala on antanut meille kaiken tämän.”

Babymetal on julkaissut kolme albumia musiikkia ja voittanut lukuisia alan palkintoja. Sen Gimme Chocolate!! -laulua on kuunneltu Spotifyssa liki 20 000 000 kertaa.

Viime vuoden lokakuussa Babymetal nousi ensimmäiseksi aasialaiseksi yhtyeeksi, joka on noussut Billaboardin Top Rock Albums -listan kärkeen.

Yksi yhtyeen alkuperäisjäsenistä ei päässyt nauttimaan tästä. Vuonna 2018 Yuimetal jätti yhteen. Hän halusi tiedotteensa mukaan soolouralle.

Yhtyeen tiedotteen mukaan Yuimetal jätti yhtyeen huonon terveydentilansa vuoksi.

Babymetal Kulttuuritalolla (Sturenkatu 4) 26.2. klo 20. Liput 48–190,99 e.

Seuraa uutisia tästä aiheesta