Kyllä, tämä tapahtui keskiviikkona: kolari Kolarissa Kolarinsaaressa - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Kyllä, tämä tapahtui keskiviikkona: kolari Kolarissa Kolarinsaaressa

Lapin poliisi tiedotti keskiviikkona peltikolarista, joka oikeasti tapahtui Kolarin Kolarinsaaressa.

Julkaistu: 20.2. 15:49

Suomen kieli antaa toisinaan erinomaisia mahdollisuuksia hulvattomille lauserakenteille. Näistä yksi esimerkki on ilmaus ”Kuusi palaa”, joka voi tarkoittaa ainakin yhdeksää eri asiaa.

Keskiviikkona kielen kanssa leikitteleville oli tarjolla erityistä herkkua, kun Lapin poliisi julkaisi tiedotteen onnettomuudesta. Sen otsikko kuului näin:

”Kolari Kolarissa Kolarinsaaressa”.

Valitettavassa onnettomuudessa kaksi autoa törmäsivät toisiinsa ja molemmat niistä menivät lunastuskuntoon. Onneksi henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Kolari-sanan monikäyttöisyyttä ei ole älytty ainakaan vielä ottaa avuksi kunnan markkinoinnissa. Lapin matkailua, asumista ja palveluja markkinoiva Lapland.fi-sivusto kertoo Kolarista seuraavaa:

”Vaihda bussiaikataulu karttaan ja kiiltonahkakengät vaellussaappaisiin: Kolarin alueen kansallispuistomaisemissa elämä näyttää ja kahvi maistuu erilaiselta kuin kiireen täyttämässä betoniviidakossa. Ajan viettäminen metsässä laskee tutkitusti sykettä, eli kahvia voi juoda entistä enemmän ilman että raja tulee vastaan. Jos suosit metsän sijaan mäkisempää maastoa, tarjoaa Ylläksen laskettelukeskus rinteineen loputtomasti laskettavaa.”

Hassujen paikannimien demppaaminen näkyy olevan pohjoisessa jonkinlainen villitys, sillä esimerkiksi Pellosta Lapland.fi kertoo seuraavaa:

”Pellossa elämisessä on muitakin hyviä puolia, kuin sen avaama mahdollisuus sanaleikeillä vitsailuun.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta