Pikatestissä uusi sporttibaari Fylla’s, josta saa kelpo sapuskaa ja provosoivasti nimettyjä drinkkejä - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Pikatestissä uusi sporttibaari Fylla’s, josta saa kelpo sapuskaa ja provosoivasti nimettyjä drinkkejä

Fylla’s kök & bar aloitti joulukuussa Hietalahdenrannassa.

Baaritiskiltä voi napata vinkkejä illanviettoon.

Baaritiskiltä voi napata vinkkejä illanviettoon. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Julkaistu: 25.2. 11:10

Fylla’s Kök & Bar

Pikatesti

Missä? Hietalahdenranta 11, p. 010 212 5999, fyllas.fi.

Koska? Ti–to 15–23, pe 15–2, la 12–2 ja su 12–20.

Paljonko? Burgerit 9,90–11,90 e, kanansiivet 7,90–53,90 e ja pirtelö 7,90 e.

Esteetön? Ei.

Hietalahdenrannan ravintoloissa on riittänyt vaihtuvuutta viime vuosina. Kulmilla ovat ehtineet toimia Salve, Hieta ja På Kroken, joista jäljellä on enää Salve.

På Krokenin entisissä tiloissa on viime joulukuusta asti toiminut sporttibaari Fylla’s kök & bar.

Urheilubaarin elementit ovat kasassa, sillä heti sisään tullessa vastassa on baaritiski. Televisiossa pyörii jalkapalloa, ja seinällä on valtava juliste entisen alppihiihtäjän Kalle Palanderin nimikirjoituksella varustettuna.

Tänä iltana asiakkaina on suurimmaksi osin jätkäporukoita. Juomia on nautittu ja mieliala on korkealla. On lauantai-ilta, ja se näkyy.

Tosin Fylla’sissa ei vain juoda kaljaa. Monella asiakkaalla on edessään kanansiipiä dippeineen tai burgereita.

Mekin tilaamme alkuun siivet sekä pääruoaksi Bakfylla frita -hampurilaisen ja fish and chips -annoksen. Jälkiruuaksi vielä pirtelö, kun sitä kerran on sporttibaarissa tarjolla.

Vaikka ravintola on tupaten täynnä, nousee keittiöstä annoksia noin viiden minuutin välein.

Kanansiivet ovat mureita ja pehmeitä. Siivet on glaseerattu honey barbeque -kastikkeella, joka on ihanan tahmeaa ja makeaa.

Mukana tuleva tsatsikidippi raikastaa suun kivasti makeiden ja rasvaisten siipien jälkeen.

Ruotsinlaivamainen tunnelma korostuu tiskiltä tilattujen shottitarjottimien, lonkeroiden ja limuviinojen takia. Hanassa on Auraa ja muutama pienpanimo-olutkin on tarjolla.

Drinkit on nimetty provokatiivisesti: taksi himaan, ylilyönti, pikku pyrkyri.

Fish and chips -annos on juuri sellainen – ja ehkä vähän parempikin – kuin sopii odottaa. Turskafilee on paksu ja mehevä. Panerointia on sopivassa suhteessa kalaan nähden.

Fish and chipsissä kala oli kohdallaan mutta perunoihin jäi parantamisen varaa.

Fish and chipsissä kala oli kohdallaan mutta perunoihin jäi parantamisen varaa. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Tikkuperunat ovat tyydyttäviä, parantamisen varaa olisi rapeuden ja suolauksen suhteen. Lämmin hernepyree, remouladekastike ja erikseen tarjottu mallasviinietikka nitovat annoksen komponentit yhteen.

Bakfylla frita -burgerissa aineksia riittää (Roslundin pihvi, Someron kinkku, kananmuna, cheddarjuusto, Myrttisen kurkku, sipuli, perunalastut ja chilimajoneesi), mutta kaikki osaset maistuvat. Sipsit rapsahtelevat kivasti suussa.

Briossi ei ole aivan yhtä rasvainen kuin esimerkiksi Social Burger Jointissa, mutta maku on oikein miellyttävä.

Vaniljapirtelössä kestää hetkosen, mutta se tuodaan meille anteeksipyyntöjen kera, tarjotaan jopa toista. Innostumme dippailemaan fish and chipsistä jääneitä tikkuperunoita klassiseen vaniljapirtelöön mäkkisynttäreiden hengessä.

Sporttibaarikokemuksen päättävä pirtelö vie ajatukset Grease-elokuvan diner-kuppilaan, jossa vietettiin aikaa riehakkaissa merkeissä.

Urheilu on teema ja baari luo puitteet, mutta Fylla’sin ruokalista antaa aineksia monenlaisiin illanviettoihin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta