Netflixin uutuusreality Onko rakkaus sokea? osoittaa, että epätoivoisena voi kihlautua kenen tahansa kanssa - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Netflixin uutuusreality Onko rakkaus sokea? osoittaa, että epätoivoisena voi kihlautua kenen tahansa kanssa

Netflixin uutuusrealityssa etsitään rakkautta seinän toiselta puolelta.

Lauren Speed on yksi sarjan osanottajista.

Lauren Speed on yksi sarjan osanottajista.

Julkaistu: 26.2. 8:42, Päivitetty 28.2. 9:45

Love is Blind, suomeksi Onko rakkaus sokeaa? on Netflixin uunituore realitysarja, jossa sinkut osallistuvat ihmissuhdekokeeseen. Kokeessa on tarkoituksena sarjan nimenkin mukaisesti selvittää, onko rakkaus sokeaa.

Trailerin voit katsoa alta.

Ohjelmassa sinkut tapailevat toisiaan etsien itselleen tulevaa aviopuolisoaan. Jujuna on se, että parit keskustelevat toisilleen seinä heidän välissää. Ennen kosintaa potentiaalista aviopuolisoa ei nähdä laisinkaan. Myös häiriötekijät on poistettu – käytössä ei ole internetiä tai puhelinta.

Päähenkilöillä on monilla pitkiä sinkkuvuosia takanaan. Vanhemmat ovat vihjailleet, että alttarille olisi mentävä ja äkkiä, biologinen kello tikittää.

Ohjelma muuttuu hetkessä täysin absurdiksi. Jo ensimmäisessä jaksossa nähdään ensimmäinen kosinta, puhutaan rakkaudesta ja itketään. Tämä on tietysti tositelevisiota parhaimmillaan – päätöntä toilailua tv-kameroiden edessä. Ongelma on se, että ohjelmassa ei näytetä, miten parien suureellisesti ylistetty henkinen yhteys muodostuu. Siksi pareihin on lähes mahdotonta samaistua.

Parien pitkittyneistä ja jankkaavista keskusteluista on hankalaa kiinnostua, koska kahden viikon tuntemisen jälkeen pariskunnista itsestäänkin alkaa näkyä toisiinsa kyllästyminen.

Ohjelman valopilkkuna toimii heti ensimmäisestä jaksosta sarjan loppuun saakka kantava ihmissuhdedraama. Jessica Batten luo yhteyden Matt Barnettin kanssa, jolla valinnanvaraa tuntuu riittävän. Kihlojakin harkitaan, mutta pelimieheksi paljastuva Barnett vaihtaakin mielitiettyään lennosta. Tätä päivitellään vielä sarjan loppupuoliskollakin, vaikka samaan aikaan ollaan ”palavan rakastuneita” jo toiseen mieheen.

Ohjelmasta on tärkeää nostaa esille myös piirre, joka harvoin osuu silmään amerikkalaisissa tuotannoissa: osallistujat kittaavat historiallisen paljon alkoholia. Ei sentään ihan suomalaiseen Temptation Island -tyyliin, mutta käden jatkeena näkyy usein viinilasi tai drinkki.

Yksi osallistujista käyttäytyy häpeilemättömän holtittomasti kilpailijoiden yhteisissä illanvietoissa. Ihanaa vaihtelua amerikkalaiseen siloiteltuun realityyn, tavallaan.

Sarja ei onnistu esittelemään jaksoissaan täydellisen parisuhteen muodostumista tai tunteiden rakentumista kihlattujen välillä. Se antaa mielikuvan, että epätoivoon vaipuneet sinkut hullaantuvat heti, mikäli ideologiat kohtaavat edes pienoisesti tai kemiasta on millään tasolla viittauksia. Ja sen jälkeen rämmitään väkisin alttarille ratkaisemaan yhteisen tulevaisuuden kohtalo.

Sarjan onnistuminen piileekin ainoastaan siinä, että se esittelee erinomaisesti miltä mustasukkaisuus, pettymys ja lopulta toiseen tyytyminen näyttää. Se on ainoa syy, miksi sarjan haluaa katsoa alusta loppuun saakka.

Oikaisu 28.2.2020 kello 9.40: Jutun kuvassa nähdään ohjelmaan osallistunut Lauren Speed eikä Diamond Jack, kuten kuvatekstissä virheellisesti kerrottiin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta