Valtioneuvoston kanslia kutsuu kaikki somettajat tiedotustalkoisiin – ”Suomi tarvitsee nyt somevaikuttajien apua” - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Valtioneuvoston kanslia kutsuu kaikki somettajat tiedotustalkoisiin – ”Suomi tarvitsee nyt somevaikuttajien apua”

Valtioneuvoston kanslia on kutsunut kaikki somevaikuttajat mukaan yhteistyöhön tiedottamaan koronaviruksesta kansalaisille.

Valtioneuvoston linna sijaitsee Helsingin keskustassa Senaatintorin laidalla. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Julkaistu: 20.3. 11:45

Tubettaja Roni Back huomasi 27. helmikuuta tulleensa mainituksi eduskunnassa ja huomasi, ettei koronaviruksesta levitetä nuorisolle kohdistettua tietoa.

Tämän myötä Back päätyi tekemään asiantuntijoiden kanssa koronavirukseen liittyvän videon levittääkseen tietoutta tartuntataudista.

Nyt niin kutsuttuihin ”koronan tiedotustalkoisiin” kaivataan lisää somekasvoja.

Valtioneuvoston kanslia on kutsunut kaikki somevaikuttajat mukaan yhteistyöhön tiedottamaan koronaviruksesta kansalaisille.

Yhteistyössä vaikuttaja­markkinoinnin asiantuntija­yritys Ping Helsingin ja huoltovarmuuskeskus Mediapoolin kanssa hallitus pyrkii ottamaan somevaikuttajat osaksi koronaan liittyvää viestintää.

Asiasta kerrottiin Ping Helsingin tiedotteessa torstaina.

Tarkoituksena on varmistaa, että koronavirukseen liittyvää ”oikeaa tietoa on tarjolla kaikissa kanavissa oikeaan aikaan”.

”Suomi tarvitsee nyt somevaikuttajien apua tavoittaakseen kaikki kansalaiset. Yhdessä toimimalla voimme estää väärien tietojen leviämisen”, tiedotteessa sanotaan.

Ping Helsinki kertoo jakavansa sosiaalisessa mediassa sisällöntuotannon vinkkejä koronavirukseen liittyen. Tarkoituksena on lähettää vähintään kerran viikossa viesti, jossa kerrotaan ajankohtaiset koronavirukseen liittyvät tiedot.

Tiedotteen mukaan viestissä voidaan kertoa vaikkapa muuttuneista matkustussäännöistä, opetukseen ja kasvatukseen liittyvistä ohjeista tai elintarvikkeiden saatavuudesta ja hamstrauksesta.

”Aina kun valtioneuvosto tai pääministeri Sanna Marin antaa ohjeita tai määräyksiä, me pyrimme muokkaamaan viestit somevaikuttajille ymmärrettävään muotoon”, Ping Helsinki kirjoittaa tiedotteessaan.

Käytännössä somevaikuttajat siis pidetään kartalla siitä, mitä koronaviruksesta ja sen aiheuttamista tilanteista voi ja kannattaa kertoa eteenpäin.

”Suomi on tiettävästi maailman ainoa maa, joka on määritellyt somevaikuttajat huoltovarmuuskriittiseksi toimijaksi”, tiedotteessa todetaan.