Vitsiksi tarkoitettu postaus Alkojen sulkeutumisesta koronan vuoksi aiheutti somessa verenkierron pysähtymistä - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Vitsiksi tarkoitettu postaus Alkojen sulkeutumisesta koronan vuoksi aiheutti somessa verenkierron pysähtymistä

Alkot ovat toistaiseksi auki normaalisti.

Julkaistu: 24.3. 12:20

Koronaviruksesta johtuvat poikkeusolot ovat saaneet suomalaiset hamstraamaan vessapaperin lisäksi esimerkiksi kirjaston kirjoja. Kirjastot sulkeutuivat viime tiistaina poikkeustilasta johtuen.

Tavaroiden, asioiden, palveluiden loppuminen on selvästi ajatus joka aiheuttaa jännitystä.

Maanantai-iltapäivänä monen suomalaisen Twitter-käyttäjän sydän sykähti, kun tamperelaistwiittaaja koetti toden teolla kansalaisten medialukutaitoa.

Viraaliksi lähteneessä Twiitissä luki: ”JUURI NYT Alkot viimeistä päivää auki maanantaina Alkon myymälät suljetaan toistaiseksi koronaviruksen takia.” Twiitin loppuun oli lisätty Ilta-Sanomien linkki, joka monelta jäi lukematta, ennen kuin verkkareiden lahkeet olivat jo autolle lampsivien kumisaappaiden varsien suojissa.

Kun monet autolle tai viimeistään Alkon parkkipaikalle päästyään avasivat twiittiin lisätyn linkin, päivitys paljastui höynäytykseksi ja vieläpä kunnon piisamivitsiksi. Linkin takaa aukeni nimittäin Ilta-Sanomien liki yhdentoistavuoden takainen juttu, jossa kerrotaan, että ”piisamit söivät Aake Kallialan mökkilaiturin”.

Piisamivitsi voidaan luokitella nettitrollailuista kenties yhdeksi hyväntahtoisimmista. Se lukeutuu kuitenkin pepe-sammakon ja muiden ”höhöttävien” netti-ilmiöiden kaanoniin.

Tässä tapauksessa tarkoitus oli kenties höynäyttää suomalaisia poikkeuksellisena ja ahdistavanakin aikana hauskasti. Samalla twiitti onnistui kuitenkin paljastamaan, miten tarkasti twitter-käyttäjät uutislähteensä huomioivat.

Twiitti-ketjuun oli tiistaiaamupäivään mennessä tullut yli kaksisataa kommenttia ja siitä oli tykätty kunnioitettavat kolme tuhatta kertaa.

Uutiseksi muotoiltu vitsi Alkojen sulkemisesta sykäytti myös niitä, jotka eivät valtion monopolin palveluja ahkerasti edes käytä.

Maanantai-iltana jätetyn kommentin mukaan viraalin sydämensykähdyksen aiheuttanut twiitti onnistui nostamaan kymmenen vuoden takaisen piisamijutun Ilta-Sanomien luetuimpien uutisten listalle.

Eduskuntapuolueiden johtajat keskusteleva tänään mahdollisista uusista rajoituksista koronaviruksesta johtuvaan poikkeustilaan liittyen. Alkot ovat auki normaalisti.

Tästä pääset lukemaan HS:n päivittyvää koronavirusseurantaa.