Kotona nyt opettavat vanhemmat ovat havahtuneet siihen, etteivät osaa vastauksia esikoululaisten tehtäviin – testaa, osaatko vastata tähän kuusivuotiaan tehtävään - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Kotona nyt opettavat vanhemmat ovat havahtuneet siihen, etteivät osaa vastauksia esikoululaisten tehtäviin – testaa, osaatko vastata tähän kuusivuotiaan tehtävään

Suuri osa koululaisista siirtyi viime viikolla etäopetukseen. Vanhemmat ovat saaneet entistä tärkeämmän rooli kotikouluavustajina, ja oppilaiden tehtävät ovat toisinaan osoittautuneet yllättävän kimuranteiksi.

Julkaistu: 25.3. 11:27

Suuri osa koululaisista jäi viime viikolla kotiin etäopetukseen koronaviruksesta johtuvien poikkeusolojen vuoksi.

Vastuu opiskelun seuraamisesta ja oppilaiden avustamisesta on siirtynyt opettajilta nyt entistä enemmän vanhemmille.

Tiistaina twitterissä levisi kuva esikoululaiselle osoitetusta tehtävästä, jonka ratkaiseminen aiheutti päänvaivaa oppilaan lisäksi myös vanhemmalle.

Kuvaan on merkattu numeroita ja kirjaimia. Tehtävänanto kuuluu: ”Mikä ei kuulu joukkoon? Ym-py-röi”.

Näyttää siltä, että kuvassa olisi numerot 2, 0 ja 7. Sekä kirjaimet b ja X.

Tehtävä on kuitenkin kimurantti. Kirjasintyypistä johtuen on vaikea päätellä, onko toinen kirjaimista todella b vai sittenkin numero 9.

Twitter-ketjuun on keräytynyt useita hämmentyneitä kommentteja.

Osa kommentoijista on sitä lisäksi sitä mieltä, että kuvan 0 on tulkittavissa O-kirjaimeksi.

Jos kuitenkin sivuutetaan nollan tulkitseminen O-kirjaimeksi, ja jos b-kirjain olisi 9, niin oikea vastaus lienisi: X ei kuulu joukkoon. Tämä on kuitenkin vain yksi tulkinta.

Kysymys on kieltämättä visainen. Kerro meille ja muille lukijoille, mikä sinun mielestäsi on todennäköisesti oikea vastaus:

Vastauksia arvuuteltiin myös esimerkiksi näissä twiiteissä: