Hallituksen päätös eristää Uusimaa sai meemitaiturit luovimaan sosiaalisessa mediassa - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Hallituksen päätös eristää Uusimaa sai meemitaiturit luovimaan sosiaalisessa mediassa

Hallituksen on määrä päättää Uudellemaalle esitetyistä liikkumisrajoituksista tänään.

Julkaistu: 27.3. 13:14

Hallitus ilmoitti keskiviikkona historiallisesta eristämispäätöksestä. Koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi hallitus on päättänyt eristää Uudenmaan muusta Suomesta.

”Nyt on kyse siitä, että haluamme välttyä siltä, että koko kansa sairastuu yhtä aikaa, koska silloin meidän kapasiteetti ei riitä”, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson perusteli päätöstä keskiviikkona.

STT:n mukaan hallituksen on määrä päättää liikkumisrajoituksista tänään.

Tästä näet Helsingin Sanomien päivittyvän seurannan koronavirustilanteesta.

Historiallinen tilanne on saanut sosiaalisen median meemiviulut soimaan vinhasti. Meemitaiturit ovat löytäneet tilanteelle nokkelia referenssejä historiallisista kuvista, animaatioista sekä sarjojen ja elokuvien kohtauksista.

Keräsimme sosiaalisen median parhaimmistoa:

Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on juttua kirjoittaessa todettu 642 testattua koronavirustartunaa. Se on huomattavasti enemmän kuin muualla maassa.

Käytännössä Uudenmaan eristäminen tarkoittaa sitä, kaikki rajan ylittävä vapaa-ajan liikkuminen kielletään. Maakunnan rajalle pystytetään myös 30-40 tiesulkupistettä, joita valvoo poliisi. Rajoitukset koskevat sekä Uuudeltamaalta lähteviä että sinne pyrkiviä ja rajoitus koskee koko Uudenmaan aluetta.

Lue tästä lisää, mitä hallituksen päätös tarkoittaa käytännössä.

Nyt.fi luetuimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat