Ruutukasvo Peter Nyman twiittasi kieltäytyneensä ostamasta kuukautissuojia vaimolleen, ja Twitter-kohu oli valmis – ”Nyt Nyman on aika Oldman” - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Ruutukasvo Peter Nyman twiittasi kieltäytyneensä ostamasta kuukautissuojia vaimolleen, ja Twitter-kohu oli valmis – ”Nyt Nyman on aika Oldman”

Peter Nyman kirjoitti myöhemmin Twitterissä, että olisi muotoillut kysymyksensä vitsailematta, mikäli olisi tiennyt sen herättävän näin paljon tunteita.

Ruutukaappaus Peter Nymanin twiitistä.

Julkaistu: 4.5. 12:46, Päivitetty 8.5. 21:13

Vapun jälkeen ruutukasvo Peter Nyman tarvitsi apua. Nyman kirjoitti lauantaina Twitterissä, että hänen vaimonsa pyysi häntä ostamaan kaupasta terveyssiteitä ja tamponeja.

”Kieltäydyin, toki hymyillen. Vastasin, että joku raja, edelleen hymyillen”, Nyman kirjoitti.

Vaimo piti reaktiota lapsellisena, ja Nyman tiedusteli Twitter-seuraajiltaan, onko tämä oikeassa.

Twitter-kohun ainekset olivat kasassa. Nymanin päivitys keräsi liki 700 kommenttia, joiden viesti oli varsin samansuuntainen: Nymanin suhtautuminen asiaan on lapsellinen, ja hänen kannattaisi pikimmiten lähteä ostoksille vaimonsa puolesta.

Niin miehet kuin naiset muistuttivat, ettei Nymanin miehuus karise pätkän vertaa, vaikka hän ostaisi vaimolleen kuukautissuojia. Vaimon tarvitsemien intiimituotteiden ostaminen on täysin normaalia, Nymanille kerrottiin.

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson epäili, ettei Nyman kenties ole tosissaan. Lisäksi hän esitti vastakysymyksen: miltä tuntuisi, jos vaimo kieltäytyisi ostamasta särkylääkettä miehelleen, koska hän ei halua tämän osoittavan heikkoutta.

Moni muukin epäili, että Nyman saattaa vitsailla – tai kenties hän on hävinnyt vedon.

Toiset antoivat ystävällismielisiä neuvoja Nymanille. Esimerkiksi Teemu T. Kaskinen opasti, että mikäli Nyman on epävarma kaupan valikoimasta, voi vaimolle soittaa videopuhelun ja tiedustella, mikä vaihtoehto on oikea.

”Vaikka olo voi olla, kuin orvolla pirulla vieraassa helvetissä, tee se”, Kaskinen kehotti.

Ia Adlercreutz twiittasi, että ”nyt olet Nyman aika Oldman. Meidän teinipojatkin hakevat mulle tarpeen tulen terveyssiteitä”.

Nymanin avaus synnytti kommenteissa laajempaa keskustelua miesten suhteesta kuukautissuojiin ja menkkoihin. Jotkut kertoivat omista kokemuksistaan vastaavanlaisissa tilanteissa.

Vihreiden varapuheenjohtaja Fatim Diarra kiitti Nymania twiitistä, joka paljastaa, ”miten menkat on edelleen tabu”. Diarran mukaan kuukautisista pitää puhua, jotta ”noloilu” loppuu.

”Kuukautiset ovat täysin normaali asia ja kuukautissuojia pitäisi voida ostaa kaupasta, oli sitten munasarjat tai ei, ja vailla nolostumista”, Diarra kirjoitti.

Peter Nyman pahoitteli myöhemmin twiittiään.

Nymanin mukaan kyseinen avaus ei ollut vitsi, mutta hän myönsi sen muodon olleen epäasiallinen.

”Pahoittelut provokatiivisesta viestistäni kuukautissiteiden ostamisesta. Valtavasti rakentavia kommentteja tuli. Toki olen ostanut kotiin kuukautissuojia lukuisia kertoja. Tämä kysymys vain heräsi eräässä (miesten) keskustelussa”, Nyman twiittasi.

Eli Nymanin aiemmassa twiitissään hahmottelema tilanne ei olisi ollutkaan todellinen, vaan tosiasiassa hän on ostanut vaimolleen kuukautissuojia lukuisia kertoja. Asiasta vain syntyi keskustelua miesten kesken.

Vastatessaan europarlamentaarikko Ville Niinistön twiittiin Nyman myönsi, ettei alkuperäinen twiitti ollut ”ihan totuudellinen”.

Nyman kirjoitti, että olisi muotoillut kysymyksensä vitsailematta, mikäli olisi tiennyt sen nostattavan näin paljon tunteita.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Nyt.fi luetuimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat